Tag: Konsulta me psikologe në studio/online Tiranë

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin?

Për Ne Është e Natyrshme Të Zemërohemi

Për ne është e natyrshme të zemërohemi. Disa për një tradhti, të tjerë për një keqësi, një padrejtësi ose për xhelozi. Në kulturën perëndimore, sistemi i besimeve i jep një vlerë të madhe koncepteve të shkakut dhe përgjegjësisë. Ne rritemi, interiorizojmë kulturën tonë të përkatësisë dhe zemërohemi për ngjarje që i perceptojmë si negative, pra si shkak i qëllimshëm i sjelljes së dikujt tjetër. Kemi shumë fjalë për të përshkruar zemërimin: furi, inat, përbuzje, nervozizëm, zëmërim, mërzi, shpërthim, indinjatë, ekzaltim, inat i çastit.

Ky repertor leksikor nuk është aspak universal. Në fakt, leksiku emocional ndryshon ndërmjet kulturave si në aspektin sasior ashtu edhe cilësor. Ato që i japin më shumë rëndësi fatit e jetojnë një ngjarje negative me dorëzim sesa me zemërim. Megjithatë, fakti që një emocion nuk është leksikalizuar nuk do të thotë se nuk është përjetuar dhe se nuk ka pasoja. Për shkak të zemërimit, skuqemi, dridhemi, dhe nëse nuk mësojmë ta menaxhojmë, dëmtojmë shëndetin tonë fizik dhe mendor. Për këtë arsye, është mirë të mësojmë të kontrollojmë zemërimin.

Zemërimi i Pakontrolluar Ndikon në Mendime dhe Marrëdhënie

Një trishtim i tepruar merr formën e depresionit disfunksional; në të njëjtën mënyrë, shqetësimi i tepruar do të çojë në vuajtje nga ankthi. Edhe pse zemërimi nuk merr një formë disfunksionale specifike, dëmton marrëdhëniet dhe mirëqenien e personit. Nëse zemërimi ynë është i pakontrolluar, do të vërejmë të paktën një nga këto shenja:

 • Njerëzit janë larguar prej nesh;
 • Nuk shkojmë mirë me askënd;
 • Çdo e papritur na nervozon;
 • Ndjejmë mëri dhe pakënaqësi.

Shëndeti Psikik Ndikon në Arteriosklerozë dhe Trombozë

Ekzistojnë lidhje shkakësore midis sëmundjeve kardiovaskulare dhe shëndetit psikologjik. Mundësia e ngjarjeve kardiake të përsëritura, si dhe shfaqja e patologjive, janë më të mundshme te personat që përballen në rutinën e tyre me emocione si zemërimi, depresioni dhe gjendjet psikologjike negative. Pa përmendur stresin e zgjatur të shkaktuar nga faktorë të jashtëm (p.sh. vështirësitë ekonomike, një punë e pasigurt, pak marrëdhënie sociale) ose nga një ngjarje traumatike, si një abuzim ose një humbje. Përkundrazi, ata që përballen me jetën në mënyrë pozitive dhe me më pak presion social kanë më pak gjasa të përballen me ngjarje kardiovaskulare.

Gjendjet psikologjike negative ndryshojnë funksionimin e sistemit nervor dhe imunitar, duke i ekspozuar njerëzit ndaj një rreziku më të madh për arteriosklerozë (humbja e elasticitetit të mureve arteriale që mund të çojë në infarkt ose tru) ose për trombozë (formimi i koagulave të gjakut që bllokojnë sistemin qarkullues, duke çuar në vdekjen e organit që enët duhet të ushqejnë).

Si Ta Kontrollojmë Zemërimin?

Pavarësisht nëse lind nga motive personale ose nga faktorë të jashtëm, mos lejoni që një emocion shpërthyes të marrë përsipër. Nuk mund të zgjedhim se kur dhe si do të ndodhë një ngjarje shkaktuese, por mund të adoptojmë sjellje për të mos u gjetur të papërgatitur. Provoni këto teknika dhe shihni cila funksionon më mirë për ju:

 • Pranojeni: Çfarë na bën të zemërohemi? Identifikoni sjelljet ose ngjarjet që na shqetësojnë, i shënoni dhe përpiquni t’i shmangni.
 • Kaloni: Nëse ngjarja shkaktuese ka ndodhur tashmë, zgjidheni dhe përqendrohuni në një aspekt pozitiv që situata na ka bërë të njohim.
 • Ndryshoni: Mos lejoni që një ngjarje e vetme të prishë gjithçka; shmangni shprehjet si “gjithçka”, “kurrë më” dhe “përgjithmonë”.
 • Veproni: Realizoni dëshirat tuaja pa pritur që të tjerët t’i përmbushin për ju. Nëse nuk arrini, pranoni zhgënjimin.
 • Relaksohuni: Përdorni teknika si frymëmarrje të thella, rikujtim të kujtimeve pozitive ose relaksim progresiv të muskujve.
 • Komunikoni: Dëgjoni, reflektoni dhe përgjigjuni pa qenë të vrazhdë.
 • Lëvizni: Aktiviteti fizik ndihmon në eliminimin e tensionit të akumuluar gjatë ditës.

Psikoterapia Heton Shkaqet e Pakënaqësisë Emocionale

Nëpërmjet terapisë kognitive-behaviorale, njerëzit identifikojnë mendimet e padobishme dhe negative, ndryshojnë besimet e tyre dhe mësojnë të praktikojnë sjellje të dobishme për të përballuar emocionet shpërthyese. Ky qasje është e dobishme si për familjet për të zgjidhur konfliktet, ashtu edhe për seancat individuale për të hetuar shkaqet e pakënaqësisë emocionale. Shpesh, reagimet e zemëruara të tashmes kanë rrënjë në përvojën e personit. Një reagim verbal i paqëndrueshëm mund të shkaktohet nga një çrregullim i stresit post-traumatik, nga depresioni ose nga abuzimi me alkoolin ose drogën.

Zemërimi i pakontrolluar dëmton marrëdhëniet me ata që na rrethojnë dhe dëmton shëndetin me sëmundje koronare, kardiake, pagjumësi, probleme tretjeje dhe migrenë. Zemërimi përbën kështu një kërcënim jo vetëm për mirëqenien psikosociale, por edhe për atë psikofizike. Ndërmarrja e një rruge me një psikoterapist do të na ndihmojë të njohim faktorët shkaktues, t’i çaktivizojmë dhe të jetojmë me qetësi konfliktet e përditshme.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos u përballoni vetëm me sfidat tuaja emocionale dhe mendore. Kontaktoni me ne sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe filloni udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Psikologët tanë janë të përkushtuar t’ju ndihmojnë të kuptoni dhe menaxhoni ndjenjat tuaja, të zhvilloni strategji efektive për të kontrolluar stresin dhe zemërimin, dhe të arrini një balancë më të mirë në jetën tuaj të përditshme. Ne jemi këtu për t’ju mbështetur në çdo hap të këtij udhëtimi, duke ju ofruar një mjedis të sigurt dhe mbështetës për të eksploruar dhe adresuar sfidat tuaja. Bashkë, mund të ndërtojmë një të ardhme më të lumtur dhe të shëndetshme për ju.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 60 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Lufta-kundër vetmisë psikolog tirane

Lufta kundër vetmisë: Si të shmangni rrezikun e izolimit

Në rolin tonë si qenie njerëzore, jemi krijesa sociale. Lulëzojmë falë shoqërisë së të tjerëve dhe vuajmë kur ndihemi të izoluar dhe të vetmuar. Nëse po luftoni kundër ndjenjave të vetmisë, dijeni se nuk jeni vetëm. Sipas një sondazhi, ndodhemi në mes të një epidemie të vetmisë. Të rinjtë janë veçanërisht të ndjeshëm, me 30% të të intervistuarve midis 18 dhe 34 vjeç që deklarojnë se ndihen të vetmuar çdo ditë.

Shqetësimi për vetminë është i përhapur, siç tregohet nga përpjekjet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për të trajtuar problemin në shkallë globale. Në vitin 2024, u krijua Komisioni për lidhjen sociale për të sensibilizuar për efektet e vetmisë në shëndetin mendor dhe për të promovuar mbështetjen për krijimin e lidhjeve sociale më të forta në të gjithë botën.

Efektet e vetmisë

Vetmia mund të jetë destabilizuese dhe e dhimbshme për shumë prej nesh. Si është e mundur të ndihesh i lumtur dhe i kënaqur kur jemi plotësisht vetëm, dhe gjithsesi të ndihemi të vetmuar në mes të miqve, familjes ose në një turmë?

Vetmia është një gjendje ankthi ose shqetësimi që ndodh kur perceptojmë një hendek midis dëshirës sonë për lidhje sociale dhe përvojës sonë aktuale të saj. Është dëshira për t’u ndier të lidhur me të tjerët, e shoqëruar me ndjenjat negative që lindin nga mungesa e lidhjes. Kur nuk na mungojnë apo dëshirojmë lidhje të vërteta, mund të shijojmë kohën që kalojmë vetëm; megjithatë, kur nuk ndiejmë se kemi lidhje të vërteta, mund të ndihemi të izoluar dhe të vetmuar edhe në mes të një turme.

Vetmia përfaqëson një problem të rëndësishëm. Ndikimet në shëndetin fizik dhe mendor përfshijnë një rrezik të shtuar të sëmundjeve të zemrës, goditjeve në tru, diabetit tip 2, depresionit dhe ankthit, varësive, vetëvrasjes dhe vetëlëndimit, demencës dhe vdekjes së parakohshme.

Duke ndërtuar jetë dhe komunitete më të lidhura, mund të forcojmë themelet e mirëqenies sonë individuale dhe kolektive, duke na përgatitur më mirë për të përballuar sfidat që na presin sot.

Filloni nga Vetja Juaj

Nëse vuani nga ndjenjat e shkëputjes dhe izolimit, filloni duke u drejtuar te miqtë dhe familjarët me të cilët keni kaluar kohë të këndshme në të kaluarën. Kërkoni mënyra për të krijuar lidhje të reja në komunitetin tuaj dhe me njerëz që ndajnë interesat dhe pasionet tuaja. Eksploroni qasje si praktikat e ndërgjegjësimit, të cilat mund t’ju ndihmojnë të lidhni me veten dhe të lehtësoni ndjenjat e vetmisë dhe izolimit. Lufta kundër vetmisë fillon me ju dhe ju meritoni të bëni këtë rrugëtim.

7 Strategji për të Luftuar Vetminë dhe për të Krijuar Lidhje

 1. Njihni Ndjenjat Tuaja: Shpesh, në vend që të pranojmë ndjenjat tona, shpërqendrohemi, i mohojmë ato ose zhytemi në aktivitetet e përditshme. Megjithatë, si çdo ndryshim i rëndësishëm, lufta kundër vetmisë fillon me ndërgjegjësimin. Pranoni dhe identifikoni ndjenjat tuaja për t’i trajtuar ato në mënyrë efektive.
 2. Kuptoni që nuk jeni i Vetëm/i Vetme: Nuk jeni i/e vetmi/a që ndiheni kështu. Të kuptuarit se vetmia është një gjendje e zakonshme mund t’ju ndihmojë të validoni ndjenjat tuaja dhe të reformuloni perspektivën tuaj. Kjo mund të zvogëlojë ndjenjat e fajit dhe turpit të lidhura me izolimin.
 3. Tregoni Mirësi ndaj Vetvetes: Në vend që të ndieni turp ose të fajësoni veten, trajtoni veten me dhembshuri. Merrni masa për të krijuar dhe rindërtuar lidhje kuptimplota në jetën tuaj. Kujtoni se të gjithë kemi momente vështirësie dhe meritojmë mirësi, veçanërisht nga vetja.
 4. Bëni një Listë të Njerëzve me të cilët të Rivendosni Lidhje: Mendoni për miqtë dhe familjarët me të cilët nuk keni folur apo nuk i keni parë prej kohësh. Është e mundur që disa prej këtyre personave të jenë të interesuar të rivendosin kontaktin me ju. Planifikoni një takim personal: një shëtitje, një kafe apo një drekë e shpejtë janë fillime të shkëlqyera për të rindërtuar marrëdhëniet.
 5. Kërkoni Mënyra për të Lidhur me të Tjerët: Bashkohuni me një klub, ndiqni një kurs ose ofroni kohën tuaj për të ndihmuar njerëzit e cenueshëm në komunitetin tuaj. Gjetja e aktiviteteve që ju lejojnë të kaloni kohë me njerëz të tjerë që ndajnë interesat tuaja është një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar lidhje të reja.
 6. Gjeni Mënyra të Reja për të Lidhur me Veten: Eksploroni dhe integroni praktikat e ndërgjegjësimit në jetën tuaj të përditshme. Këto praktika mund t’ju ndihmojnë të rilidhni me veten tuaj të vërtetë, duke ofruar një kuptim dhe pranueshmëri më të madhe të vetvetes.
 7. Bisedoni me një Profesionist të Shëndetit Mendor: Nëse vuani nga depresioni ose ankthi dhe keni vështirësi në lidhjen me të tjerët, është thelbësore të kërkoni ndihmë. Të bisedoni me një profesionist të shëndetit mendor është një pikënisje e shkëlqyer për të rindërtuar dhe krijuar lidhje autentike dhe kuptimplote që përmirësojnë cilësinë tuaj të jetës.

përballesh me vetminë kërkon një angazhim personal dhe ndërgjegjësimin që meritoni të jetoni një jetë të lidhur dhe të kënaqshme. Përmes hapave të vegjël dhe hapjes ndaj mundësive të reja, mund të transformoni përvojën tuaj të vetmisë në një përvojë të lidhjes dhe mbështetjes reciproke.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 60 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor?

Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë një rol të rëndësishëm në arsyen pse burrat shpesh hezitojnë të diskutojnë ose të kërkojnë kujdes për çështjet e tyre të shëndetit mendor. Stereotipet gjinore që theksojnë nevojën e burrave për të qenë të fortë dhe këmbëngulës mund të ngrenë një tendosje në gatishmërinë e tyre për t’u hapur emocionalisht.

Burrat gjithashtu mund t’i drejtohen sjelljeve jo të shëndetshme të përballimi te stresit, ankthit apo depresionit, të tilla si përdorimi i drogës ose alkoolit, në vend që të kërkojnë mbështetje nga familja, miqtë ose një profesionist në lidhje me shëndetin e tyre mendor.

Dallimi në manifestimin e depresionit tek burrat

Ndërsa nuk ka asnjë formë specifike të “depresioni mashkullor”, është e rëndësishme të theksohet se disa simptoma janë më të zakonshme tek meshkujt sesa tek femrat. Këto mund të përfshijnë nervozizëm, zemërim të papritur, rritje të humbjes së kontrollit, marrjen e rrezikut dhe agresion.

Problemet e zakonshme të shëndetit mendor tek meshkujt

 • Vetmia dhe izolimi social

Vetmia dhe izolimi social mund të kenë implikime serioze në shëndetin mendor dhe fizik të një individi. Ndërsa vetmia është ndjenja e mungesës së lidhjes me të tjerët, izolimi social i referohet mungesës së kontaktit shoqëror. Të dyja mund të jenë të dëmshme për mirëqenien psikologjike dhe kërkojnë ndërhyrje të përshtatshme.

 • Stresi dhe menaxhimi i tij

Stresi, nëse lihet i pamenaxhuar, mund të çojë në probleme të shëndetit mendor si ankthi dhe depresioni. Është thelbësore që meshkujt të njohin nivelet e tyre të stresit dhe të adoptojnë strategji efektive për ta menaxhuar atë, si ushtrimet, meditimi apo marrja e ndihmes psikologjike.

 • Ankthi: një sfidë e zakonshme

Ankthi është një nga sfidat kryesore të shëndetit mendor me të cilin përballen meshkujt. Karakterizohet nga shqetësimi i vazhdueshëm dhe frika irracionale që mund të ndërhyjë në jetën e përditshme. Njohja dhe adresimi i ankthit është kritik për mirëqenien e përgjithshme.

Shëndeti mendor i burrave: Strategjitë efektive për adresimin e problemeve të zakonshme

Burrat përballen me sfida të rëndësishme të shëndetit mendor, por ka shpresë dhe ndihmë në dispozicion. Le të zbulojmë së bashku strategjitë efektive për të adresuar problemet më të zakonshme dhe për të përmirësuar mirëqenien psikologjike.

 • Trajtimi me sukses i problemeve të shëndetit mendor

Çështjet e shëndetit mendor nuk duhet të trajtohen vetëm. Kërkimi për ndihmë është hapi i parë drejt rimëkëmbjes. Çelësi është që të ndërhyhet sa më shpejt që të jetë e mundur për të maksimizuar shanset për një shërim të shpejtë. Flisni me partnerin tuaj, një anëtar të besuar të familjes ose një profesionist të shëndetit mendor për të marrë mbështetjen që ju nevojitet.

 • Qasje terapeutike dhe teknika efektive

Ka shumë strategji dhe teknika efektive për trajtimin e problemeve të shëndetit mendor. Terapia konjitive e sjelljes, për shembull, është treguar të jetë veçanërisht e dobishme në trajtimin e ankthit dhe depresionit. Vetëdija dhe meditimi gjithashtu mund të ndihmojnë në reduktimin e stresit dhe përmirësimin e mirëqenies së përgjithshme psikologjike.

 • Rëndësia e vetë-kujdesit dhe stilit të jetesës

Mos e nënvlerësoni rëndësinë e vetëkujdesit dhe një stili jetese të shëndetshëm në përmirësimin e shëndetit mendor. Ushtrimet e rregullta nuk i sjellin dobi vetëm trupit, por edhe mendjes, duke reduktuar stresin dhe duke përmirësuar humorin. Një dietë e ekuilibruar dhe e pasur me lëndë ushqyese mund të luajë gjithashtu një rol jetësor në mbështetjen e shëndetit mendor.

Thyerja e tabusë: Të kërkosh ndihmë është një shenjë fuqie

Është thelbësore të shpërndahet tabuja rreth shëndetit mendor të mashkullit. Kërkimi për ndihmë nuk është një shenjë dobësie, por e forcës dhe elasticitetit. Nëse ju ose dikush që njihni po lufton me shëndetin mendor, mos hezitoni t’i drejtoheni profesionistëve të trajnuar për mbështetjen që ju nevojitet.

Si përfundim, shëndeti mendor i meshkujve është një çështje e rëndësishme që kërkon vëmendje dhe veprim. Me ndihmën e strategjive të duhura dhe mbështetjes adekuate, ju mund të trajtoni me sukses problemet e zakonshme dhe të përmirësoni mirëqenien tuaj të përgjithshme psikologjike.

Nëse keni ndonjë dyshim se çfarë lloj mbështetjeje mund të jetë e dobishme për ju, mos hezitoni të na kontaktoni me email ose telefon. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të zgjidhni çdo problem me të cilin përballeni. Psikoterapia është një rrugë që do t’ju ndihmojë të zhvilloni strategji efektive për të zëvendësuar ato jofunksionale.

Ne ofrojmë konsultime online për të thjeshtuar procesin. Me një laptop, tablet ose smartphone të thjeshtë, ju mund të rezervoni një konsultë psikologjike në internet dhe të aksesoni shërbimet e psikologut tonë nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Na kontaktoni në Skype në studio.psikologie për të rezervuar konsultën tuaj online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të merrni mbështetjen që ju nevojitet, kur dhe ku ju nevojitet.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë

Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë hap dyert për këdo që kërkon mbështetje emocionale dhe psikologjike. Seancat tona synojnë t’ju udhëheqin përmes sfidave të jetës dhe t’ju avancojnë drejt shëndetit më të mirë mendor dhe mirëqenies emocionale.

Individët: Adresoni sfidat tuaja me ndihmë profesionale

Sfidat personale mund të jenë dërrmuese, por ju nuk duhet t’i përballoni ato vetëm. Me mbështetjen e një terapisti të trajnuar, ju mund të eksploroni mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tuaja për të gjetur zgjidhje efektive. Seancat tona një-në-një janë përshtatur për nevojat tuaja, duke ju ofruar një hapësirë ​​të sigurt për t’u shprehur dhe për t’u rritur.

Familjet: Rindërtimi i Lidhjeve dhe Forcimi i Marrëdhënieve

Dinamika familjare mund të jetë komplekse dhe shpesh çon në konflikt dhe tension. Seancat tona familjare synojnë të promovojnë komunikimin e hapur, mirëkuptimin reciprok dhe ndërtimin e lidhjeve më të forta. Me ndihmën e një terapisti familjar të kualifikuar, familja juaj mund të trajtojë problemet dhe të punojë së bashku për të kapërcyer vështirësitë.

Çiftet: Rizbuloni intimitetin dhe lidhjen

Marrëdhëniet mund të kalojnë nëpër periudha konflikti dhe largimi, por kjo nuk do të thotë se ato janë të destinuara të dështojnë. Seancat tona në çift ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për të eksploruar dinamikën e marrëdhënieve, për të adresuar çështje të pazgjidhura dhe për të rizbuluar intimitetin dhe lidhjen. Me mbështetjen e një terapisti çiftesh, ju mund të punoni së bashku për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të ndërtuar një të ardhme më të fortë.

Angazhimi ynë për mirëqenien tuaj

Në praktikën tonë të psikologjisë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një mjedis mikpritës, respektues dhe jo-gjykues. Ne respektojmë privatësinë dhe autonominë tuaj, duke garantuar konfidencialitet maksimal në të gjitha seancat. Qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë të kapërceni sfidat dhe të arrini lumturi dhe kënaqësi më të madhe në jetën tuaj.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

 

sa kushton nje seance te psikologu

“Bluajtja me mëndje” mbi të kaluarën  ose të ardhmen, kurthi i të menduarit

“Bluajtja me mëndje”. Sa herë e kemi dëgjuar këtë fjalë të folur, ose e kemi shqiptuar atë vetë? Shumë. Në përvojën time si psikologe-psikoterapiste është ndoshta fjala që së bashku me fjalën “ankth”, kam dëgjuar të thuhet më shpesh.

Bluajtja me mëndje” mbi të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen

Prandaj, “Bluajtja me mëndje” konsiston në shqetësime, duke u frikësuar që nuk do të jesh në gjëndje të përballesh me probleme të frikshme në të ardhmen dhe mbi të gjitha, duke imagjinuar se më e keqja mund të ndodhë. Mendimet dhe imazhet që ngjallen përjetohen si të pakontrollueshme dhe qëllimi i tyre është të parashikojnë dhe të parandalojnë çdo ngjarje kërcënuese dhe negative duke ndërtuar dhe hipotezuar zgjidhjet e mundshme.
Kjo është ajo se çfarë ndodh në mëndjen tonë kur e aktivizojmë këtë strategji të të menduarit jofunksionale: ne vazhdimisht ndezim, ripërpunojmë dhe rrotullojmë një koncept, një episod, një kujtim të kaluar ose një ide, duke rikuruar në mënyrë rekursive të njëjtat zinxhirë rrethorë të mendimit, pa e kthyer në ndonjë zgjidhje.

“Bluajtja me mëndje” në psikologji

Në psikologji, termi “Bluajtja me mëndje” ose ripërpunimi i vazhdueshëm nënkupton një aktivitet të mendimit, verbal ose abstrakt, përsëritës dhe rrethor, shpesh i lidhur me prodhimin dhe fokusimin pasues në imazhet mendore që tregojnë skenarë të mundshëm që konsiderohen kërcënuese dhe negative.
Ripërpunimi është një proces njohës i karakterizuar nga një mënyrë disfunksionale e mendimeve të përqëndruara kryesisht në gjëndjet emocionale të brëndshme dhe mbi pasojat negative që kemi frikë se mund të vijnë.
Përpunimi është pjesë e një procesi të vetë-rregullimit, i përfshirë në menaxhimin e emocioneve dhe “karakterizohet nga një formë e vëmendjes intensive dhe e qëndrueshme vetëkatalizuese, e cila përfshin përpunimin këmbëngulës dhe “karakterizohet nga një formë e vëmendjes intensive dhe e qëndrueshme vetëkatalizuese, e cila përfshin përpunimin këmbëngulës dhe vetë-referues (shqetësimet, përpunimin), aktivizimi i vetëbesimeve jofunksionale dhe monitorimi i stimujve të përjetuar si kërcënues” “Trajtimi njohës i çrregullimeve të ankthit“, në të cilën përmbajtja specifike e shqetësimeve dhe natyra e “Bluajtjes me mëndje” janë pjesë.
“Bluajtja me mëndje”, ripërpunimi dhe ripërpuniminimi i zemërimit janë mënyra rekursive dhe jofunksionale e të menduarit të karakterizuar dhe të bashkuar nga disa aspekte tipike:

 • Ripërsëritshmëria

Këto janë mendime ose zinxhirë mendimesh që përsëriten në mënyrë rekurente, duke vazhduar në një mënyrë rrethore dhe vetë referuese ose vetë-ushqyese. Në mënyrë tipike ato nuk lejojnë të arrihet në një konkluzion përfundimtar.

 • Negativiteti

Cilësia e këtyre mendimeve është negative apo edhe katastrofike dhe përqëndrohet në atë që ka ndodhur (në përpjekjen mendore për ta modifikuar atë ose për të gjetur një shpjegim të kënaqshëm) ose për gjënë e tmerrshme që mund të ndodhë;

 • Mungesa e kontrollit

Individi e percepton këtë aktivitet mendor si automatik dhe përtej fuqisë së tij të kontrollit vullnetar. Ndjenja e pafuqisë lidhur me “Bluajtjen mendor”.

 • Përmbajtja

Këto janë kryesisht përmbajtje mendore verbale (fraza, fjalë) ose (imazhe dhe skena mendore) të lidhura me të kaluarën (“Bluajtja mendore” mbi të kaluarën e përjetuar si diskredituese, frikësuese, burim turpi dhe/ose dhimbjeje…), ose një të ardhme të menduar si kërcënuese/e frikshme.

 • Ato nuk çojnë në veprim

“Një mendim që ngjall veprim nuk është një kurth mendor. Një mendim që NUK nxjerr veprime është një kurth mendor “, duke theksuar kështu se si përmbajtja dhe proceset e mendimit që karakterizohen nga “Bluajtja mendore” janë tërësisht abstrakte dhe nuk kanë kapacitet për të udhëhequr në veprim; por më tepër të tilla që të mbyllin në vetvete, ose zgjerohen duke u shtrirë në përmbajtjet pak a shumë të lidhura ngushtë me përmbajtjen kryesore ose duke filluar duke ndërtuar një proces të zgjidhjes së problemeve të rreme që kërkon një shpenzim të madh të kohës dhe të energjisë mendore, shpesh duke i dhënë ulje tonit të humorit ose përforcim të përvojës së frikës dhe kërcënimit.

“Bluajtja me mëndje” si një kurth: Unë mendoj, prandaj unë zgjidh

Fillimisht ne fillojmë të përdorim mënyrat e mendimit ripërpunues me besimin themelor se ato janë strategjia më e dobishme dhe efektive për të zgjidhur situata të identifikuara si problematike ose kërcënuese, për t’u përballur me problemet e ardhshme, për të zvogëluar çdo ndjenjë të fajit, pamjaftueshmërisë apo zemërimit , ose për të kërkuar siguri për atë që është bërë, thënë, në lidhje me reagimet që kanë pasur të tjerët etj.
Në përgjithësi, mund të themi se “Bluajtja me mëndje” ripërpunimi i shqetësimeve, fillimisht përfaqëson për subjektin një strategji efektive të përballimit ose coping, që synon të japë lehtësim të menjëhershëm për një gjëndje mendore të pakëndshme që mund të jetë nga zemërimi, fajësia, dyshimi dhe pasiguria ose shqetësimi ankthioz. Pra, ato adoptohen me shpresën se do të sjellin një zgjidhje dhe lehtësim.

“Bluajtja me mëndje” shkakton përforcim/amplifikim të shqetësimit

Në realitet, rezultati konkret i këtyre proceseve të mendimit është përforcimi i shqetësimit në afat të mesëm dhe afatgjatë, perceptimi i vetes si pasiv dhe i pafuqishëm në lidhje me mendimet, të cilat marrin fuqinë dhe zënë kohë dhe energji dhe heqin veprimin ose lehtësim nga shqetësimi fillestar. Në këtë kuptim, “Bluajtja me mëndje” ose ripërpunimi të çështjeve të pakëndshme ose të perceptuara si kërcënuese mund të çojë në – të krijojmë dhe të amplifikojmë – gjëndje depresive pak a shumë të forta.
Në fakt, shumë pacientë në fillim të psikoterapis afirmojnë dhe besojnë se nuk kanë asnjë mundësi të ndërpresin ose të heqin dorë nga “Bluajtja me mëndje”, derisa ata vërtet i vë për të provuar se, nën kushte të caktuara dhe teknika të caktuara në këtë kontekst paraqesin një mjet të çmuar, që në fillim redukton dhe më pas pezullon “Bluajtjen me mëndje”.
Prandaj, duhet të mbahet mend se “Bluajtja me mëndje” nuk përfaqëson një zgjidhje reale dhe efektive për problemet, as nuk është në gjëndje të japë një lehtësim të vërtetë dhe të qëndrueshëm nga disa gjëndje të pakëndshme
: përkundrazi ajo i përforcon, i komplikon dhe i bën ata të zgjasin dhe vazhdojnë.
Të mendosh dhe rimendosh nuk është kështu zgjidhja për t’u ndier më mirë, për të ndryshuar të kaluarën ose për t’u marrë me pasiguritë që janë pjesë e jetës.

Si të ndalim “Bluajtjen me mëndje”

Si të ndaloni të mendoni shumë dhe keq? Para së gjithash është e domosdoshme të bëhet dallimi: një gjë është për të jetuar dhe për të ndier gjëndjet emocionale dhe ndjenjat e pakëndshme, duke e bërë veten të vetëdijshëm për to, duke i mirëpritur me qetësi dhe duke i lënë ato të shkojnë butësisht; është një tjetër gjë që të fillojë për mendimet tangente të mendimit mbi mendimet, në mënyrë që të kërkojmë zgjidhje ose alternativa ndaj problemeve që ndoshta kurrë nuk do të shfaqen, ose në një përpjekje për të ndryshuar ose modifikuar një ngjarje të kaluar(“Bluajtja me mëndje” mbi të kaluarën).
Pra, vetëm nëse jeni duke u përpjekur të zgjidhni një problem real (në këtë rast do të ishte një mendim që i jep jetë një veprimi), është mirë të mësohet të toleroni disa gjëndje të pakëndshme që megjithatë nuk do të gjejnë një zgjidhje në “Bluajtjen me mëndje” apo ripërpunimin mendor:
mund ta bëjmë me psikoterapinë ose më thjesht duke i kujtuar vetes për t’u kthyer në të tashmen dhe të veprojë në të.

1) Le të angazhohemi në aktivitete konkrete që thithin vëmëndjen tonë:
Bëni një shëtitje, rregulloni shtëpinë ose bëni pastrimin, zbrazni dollapët, lani enët, lexoni një libër, shikoni një film të këndshëm,bashkëbisedoni me personat që keni afër jush vizatoni ose ngjyrosni (ka shumë libra plot me mandala të bukura për të ngjyrosur ashtu si ju pëlqen dhe kështu me radhë;

2) “Bluajtja me mëndje” me afat
Le ti kushtojmë pak kohe ripërpunimit mendor, një vendi dhe një momenti të caktuar: për shembull, le të themi se çdo ditë, nga një kohë e caktuar dhe për një periudhë të caktuar kohe (programojmë një orë alarmi dhe kohëmatës me kohëzgjatje të paracaktuar për ta bërë atë si duhet) intensivisht për atë gjë të caktuar;

3) Monitorimi
Le ti shkruajmë mendimet dhe zinxhirët shoqëruese të mendimeve, shqetësimeve dhe imazheve që kalojnë përmes mendjes sonë në ditar, pa gjykim kritik siç vijnë, dhe i rilexojmë ato duke marrë një distancë kritike prej tyre. Nëse mund të bëjmë pak, bëjmë atë pak; por le ta bëjmë atë! Do të jetë gjithmonë më mirë se të menduarit dhe shqetësuarit në mënyrë pasive pa qënë në gjëndje të veprojmë, në vend që të shmangim të qënit në të tashmen me emocionet që janë pjesë e saj.

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Nëse ndodhesh në një situatë dhe ndjen se duhet të konsultohesh me dikë, ne ofrojmë konsulta me psikologe në studio live në Tiranë, por dhe nëpërmjet shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call.

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikologet me te mire ne tirane

Rezilienca aftësia ripërtëritëse: Çfarë është ajo dhe si ta forcojmë atë

Kush nuk ka përjetuar momente të vështira në jetën e tij?

Ne të gjithëve na ka ndodhur, dhe për fat të keq askush nuk është i paprekur. Janë me të vërtetë shumë peripeci me të cilat ne potencialisht mund të biem në kontakt çdo ditë. Një zi, një sëmundje, vështirësi personale ose familjare

Por gjëja pozitive është që ne individët jemi të programuar të rezistojmë dhe të zhvillohemi përballë ndryshimit. Të rritemi në vështirësi dhe të shkojmë drejt një ekuilibri të ri.
Ne e kemi bërë atë shumë herë dhe në shumë raste, dhe ka qenë kështu që nga agimi i kohës, edhe pse me mënyra dhe situata të ndryshme. Dhe pikërisht këtu hyn në lojë një koncept vërtetë i rëndësishëm, ai i (Reziliencës) Aftësisë Ripërtëritëse.
Aftësia për t’u përballur me vështirësitë, për t’u ringritur më të fortë se më parë, për t’u riorganizuar dhe ristrukturuar pavarësisht nga çdo gjë. Nga kjo rrjedh se të kesh një aftësi ripërtëritëse të mirë psikologjike është një plus i vërtetë. Një burim themelor që ju lejon të përballeni me jetën edhe në momentet më të vështira, duke gjetur në vetvete dhe në marrëdhëniet tuaja fuqinë për të rifilluar dhe rindërtuar.
Aftësi ripërtëritëse nuk do të thotë të jesh i pamposhtur, por të përballosh vështirësitë në një mënyrë funksionale dhe të mos lejosh që të thyhesh.
Sepse nëse është e vërtetë se jo gjithçka varet prej nesh dhe se situata të caktuara hyjnë papritur dhe pa u dëshiruar në jetën tonë, varet nga ne si të reagojmë dhe të menaxhojmë të gjithë këtë. Ne jemi thelbi i gjithçkaje dhe se si vendosemi ne mund të bëjë një ndryshim të vërtetë.
Jo të gjithë kanë të njëjtën aftësi ripërtëritëse në përballimin e kohërave të vështira. Por ne të gjithë mund ta zgjerojmë atë, duke mësuar mënyrën dhe cilat aspekte duhet të përdoren.
Aftësia ripërtëritëse e ulët shoqërohet përgjithësisht me disa karakteristika: vetëbesim/vetëvlerësim i ulët, kontroll i dobët mbi emocionet, izolim, qëndrim mbyllës. Prania e konflikteve familjare, vështirësia në komunikim, aftësi  të dobëta sociale.
Rrjedhimisht, për të forcuar aftësinë tonë ripërtëritëse ekziston nevoja për të punuar në këto aspekte të fundit, kur lind nevoja.
Sepse të kesh aftësi ripërtëritëse do të thotë të besosh në vetëvete dhe në mundësitë personale që do ia dalësh ta bësh pavarësisht nga gjithçka, të jesh në gjëndje të kuptosh dhe kapësh më të mirën dhe mundësitë madje edhe atje ku duket se nuk ekzistojnë. Dhe të kesh marrëdhënie të dobishme që mund ti përdorësh në kohë nevoje.

Çfarë nevojitet për të forcuar aftësinë tonë ripërtëritëse?

•Ne duhet të punojmë me vetëbesimin/vetëvlerësimin tonë, sepse besimi në veten tuaj është vendimtar. Qoftë në kohë të mira për të bërë të mirën tënde dhe të mos humbasësh mundësitë, por sidomos në ato të vështira.
•Ne duhet të zhvillojmë aftësinë për të parë atë që kemi dhe se si të jemi në gjëndje për të nxjerrë më të mirë nga ajo dhe jo vetëm atë që mungon.
•Duhet të ndërtohen marrëdhënie të mira. Për shkak se dhimbja dhe vështirësitë tejkalohen më lehtë së bashku. Ndarja është thelbësore. Prandaj, nëse ka vështirësi në komunikim ose në marrëdhënie, këto aspekte duhet të forcohen.
Le të përpiqemi për të parë problemet nga një perspektivë të tjetër. Momentet e vështira nuk janë vetëm kjo, por edhe mundësi të mëdha për ndryshim.
Dhe pikërisht është në këto momente që ne mund të nxjerrim më të mirën nga vetja, kjo është aftësia ripërtëritëse. Dhe të bësh gjëra që nuk kemi menduar kurrë se mund ti bëjmë sepse kemi nevojë për to, sepse duhet dhe është e nevojshme të ndryshojmë.
Ndoshta ishte e nevojshme edhe më parë, vetëm se ne nuk e pam atë ose nuk donim ta shihnim.
Sepse ne kemi shumë më shumë burime sesa zakonisht shohim dhe përdorim.
Ne thjesht nuk e kuptojnë atë derisa të vijë diçka për të na hapur sytë tanë, shpesh janë vetë vështirësitë. Ndryshimi është një pjesë integrale e jona, është vetë jeta, dhe nganjëherë na trullos.
Por nëse e shohim atë si një mundësi, ajo mund të bëhet fillimi i një faze të rëndësishme të rritjes dhe përmirësimit. Aftësia ripërtëritëse është brënda nesh, ne kemi të gjitha burimet për t’ia dal dhe atë që nuk e dimë ose nuk mund ta bëjmë, mund ta mësojmë, nuk është kurrë vonë.

Kjo është e gjitha punë psikologjike!

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si një psikologe keshillimi i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta me psikologe Tiranë

Të Rinjtë, Ankthi dhe Frika për t’u bërë të rritur!

Të stërvitesh për jetën, prova më e vështirë!
Të rinjtë e sotëm , të rriturit e ardhshëm janë të bllokuar në këtë fazë të tranzicionit, janë djem e vajza të cilët nuk mund të kthehen më pas, por janë të frikësuar për të ecur përpara. Dhe zhvillojnë çrregullime psikosomatike, ankth dhe frikë për të fshehur dhe vonuar takimin me botën:
Frika është pjesë e jetës së të gjithëve, të mëdhenj dhe të vogjël dhe shpesh, për periudha të shkurtra, ato na “shoqërojnë” me një intensitet më të madh pikërisht për shkak se po kalojmë një moment rritje dhe ne duhet të hapim veten për përvoja të reja.

Të Rinjtë kanë frikë të bëhen të rritur

Ndër pacientët e mi ka gjithmonë të paktën një adoleshent ose një të ri/re që kërkon një konsultë të parë për problemet e ankthit. Një fenomen gjithnjë e më i përhapur që në shumicën e rasteve (të paktën sa i përket përvojës time profesionale), fsheh frikën për t’u bërë i rritur. Duke bërë një analizë të kujdesshme kuptoj se ndërsa brezi im, të rriturit e sotëm, jetojnë krizën ekonomike në tërësi, por ndoshta ne arritëm të jetojmë një fëmijëri jo në një gjendje konstante të alarmit financiar, në të kundërtën e gjeneratave të sotme më të reja, kriza dhe pasiguria që e kanë në ADN-në e tyre. Çfarë dua të them?
Janë fëmijë të dyzet/pesëdhjetë vjeçarëve që kanë humbur punët e tyre ose që ndoshta nuk kanë pasur qetësinë e një rroge në fund të muajit dhe kanë transmetuar në mënyrë të pashmangshme pasardhësve të tyre ndjenjën e paqëndrueshmërisë shumëvjeçare, frikën e së ardhmes dhe ankthin e të tashmes.

Dëgjoj të më thuhet nga të rinjtë se ata ndjehen si në udhëkryq, se kanë frikë të diplomohen një ditë sepse atëherë nuk do të dinë se çfarë të bëjnë. Nga njëra anë, ata dëshirojnë të jenë në gjëndje të largohen nga kjo situatë, nga ana tjetër ata përpiqen në çdo mënyrë, madje edhe nga ankthi për të qëndruar në kurriz të prindërve të tyre për kush e di sa kohë.
Ankthi në rastin e tyre është një mjet për të mos lejuar vetveten të imagjinojnë për një të ardhme të qetë dhe të pavarur. Imazhet e tyre nuk mund të shkojnë në ato nivele.
Për ta konfirmuar këtë, terrorin nga ana e tyre për të humbur prindërit e tyre. Frikë e ligjshme, por edhe me qëllim që të vazhdojnë të kenë një mbështetje, një siguri, një fole të diktuar nga mungesa e vetëbesimit dhe një vetëvlerësimi të ulët.
Nga ana tjetër, gjej prindërit që pa vetëdije, tentojnë të mbrojnë fëmijët e tyre në mënyrë të tepruar, gjë që bën që ata të mos zhvillojnë ndjenjën e përgjegjësisë dhe nuk lejohet të organizohet një e ardhme e pavarur ndonjëherë e rrezikshme por e arritshme.

Prindërit sot kanë një ose më së shumti dy fëmijë dhe që përqëndrojnë të gjithë vëmendjen dhe pritshmëritë e tyre mbi ta. Në të kaluarën fëmijët ishin më të shumtë dhe burimet dhe vëmendja ndaheshin mes shumë fëmijve.
Frika e transmetuar është shumë dhe shpesh pa ndihmë, është e vështirë të përpunohet dhe të kapërcehet, pikërisht për shkak se nuk u lejohet të ëndërrojnë, të planifikojnë. Nga këtu, domosdoshmëria e parë e detyruar e shkëputjes nga foleja familjare paraqet ankthin në përpjekje për ta parandaluar dhe legjitimuar çdo frikë dhe përpjekje të dështuar për t’i dhënë një nxitje situatës.Puna që duhet bërë është e vështirë. Para së gjithash duhen eliminuar simptomat dhe duhet rritur vetëvlerësimi, vetëbesimi tek vetja dhe tek e ardhmja personale.

Nëse problemi vazhdon, nëse situata është “e qëndrueshme” prej kohësh, ju duhet të drejtoheni tek një psikololog. Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Këshillimi me psikologun të ndihmon të përballesh me çdo gjë dhe të ringrihesh. Profesionistet e Studio Psikologjie ofrojne konsulta ne zyre ose online për depresion, stres, divorc, probleme personale, probleme me fëmijët, një moment i vështirë për tu kaluar apo marrëdhënia në çift.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio/online me psikologe në Tiranë

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

sa kushton një seance te psikologu

7 Zakone të përbashkëta që na bëjnë të trishtuar

Zakonet janë ato që shumica e jetës sonë është e bërë. Ka zakone të shëndetshme të cilat na ndihmojnë të bëjmë progres dhe të bëhemi më të fortë çdo ditë, por ka edhe zakone të cilat nuk janë aq të mirë për mirëqënien tonë dhe na bëjnë të trishtuar  Ndonjëherë ne kemi nevojë që të këshillohemi për të ndaluar dhe për të mbrojtur lumturinë tonë duke i dhënë fund sjelljeve tona të sëmura. Kështu që këtu është një listë e 7 burimeve të zakonshme të vuajtjes së përditshme që mund t’ju ndihmojnë ti luftoni ato dhe të gjeni rrugën tuaj drejt lumturisë.

1•Të Ndihesh i/e ofenduar nga Çfarë Thonë Njerëzit
Gjithmonë do të ketë njerëz që do të përpiqet që t’ju shkatërrojnë ose do ju bëjnë të ndiheni keq për veten. Por ajo që ju duhet të kuptoni se është zgjedhja juaj nëse do të reagoni ndaj kritikave të tyre ose të bëheni indiferent. Nëse dikush përpiqet që t’ju lëndoj verbalisht, është shumë e mundshme që ata janë duke vuajtur thellë në zemrën e tyre. Mendoni për këtë, nëse një person është i sigurt, i fortë 7 Zakone të përbashkëta që na bëjnë të trishtuarmendërisht, bën atë që do dhe është i lumtur me jetën e tij, a do të mendonte ndonjëherë për ti bërë keq dikujt? Jo, ai/ajo nuk do ta bënte sepse njerëzit e fortë i ekzaltojnë të tjerët, ata gjithmonë do të përpiqen ta ndihmojnë një person në vend që ta bëjnë të ndjehej i mjerueshëm. Kështu që herën tjetër kur dikush përpiqet t’ju fyej, mos e merrni atë personalisht. Por nëse ju jeni me të vërtetë ndikoheni nga fjalët kritike bisedoni me një mik/e të ngushtë apo një të afërm, ta nxirrni jashtë është më e rëndësishmja, falë veten që e lejove atë person t’ju bënte të ndiheni keq për veten.
2•Lartësimi i kuptimit e/i “ZËNË”
Ne jemi duke jetuar në një botë me ritme të shpejtë ku të gjithë janë gjithmonë me vrap. Ne jemi të programuar për të menduar se të jesh gjithmonë i zënë është diçka për t’u krenuar. Por nuk i kemi kaluar tashmë kufijtë? Linja mes biznesit dhe marrëzisë është e hollë. Shumë prej nesh kanë harruar se të marrësh një pushim është e nevojshme për mirëqënien tonë. Disa kanë harruar pothuajse se si të çlodhen dhe janë gjithmonë duke mbajtur barrën e jetës së tyre të zënë dhe vazhdimisht duke menduar për punë dhe detyra të ndryshme të përditshme. Kjo është esenciale për shëndetin tonë për t’i dhënë vetes pak kohë të lirë. Kjo do të përmirësojë jo vetëm cilësinë e jetës sonë, por edhe cilësinë e punës sonë. Duke bërë pushime të vogla çdo orë ndërkohë që punojmë na jep mundësinë për tu rifreskuar dhe rikarikuar.
3•Burimet Negative të energjisë janë pjesë e zakonshme e jetës së përditshme
Shumë njerëz vërtetë nuk e dinë se sa saktësisht rutina e tyre e përditshme ndikon në mendimet e tyre.Ata i përdorin aktivitetet që bëjnë si baza ditore rutinë saqë  harrojnë për të ndaluar dhe për të reflektuar mbi to. Shumë prej nesh harrojmë të pyesim veten nëse ritualet që ne bëjmë sot, në të vërtetë janë një burim i energjisë pozitive, apo arsyeja e vuajtjes tonë. Nëse jeni ose vazhdimisht ndiheni të pakënaqur, merrni pak kohë për të menduar rreth asaj se si një ditë e zakonshme e jetës tuaj shkon. Cilat pjesë të rutinës tuaj do të donit ti ndryshonit? Çfarë tipa njerëzish ju takoheni dhe si secili prej tyre të bën të ndjehesh? Çfarë lloj blogjesh / revistash je duke lexuar dhe nëse me të vërtetë të gëzonë shpenzimi kohës tënde për to? Kjo është me të vërtetë e rëndësishme për të ndaluar dhe për të menduar se çfarë lloj gjërash dhe mendimesh jeni mbushur trurin dhe veten tuaj. Sepse historitë që ne i themi vetes çdo ditë, bëhet mënyra se si ne shohim botën dhe mënyra se si e jetojmë jetën tonë. Mos harroni për të bërë kohë për gjërat që ju doni të bëni dhe të shpenzojnë më pak kohë në ato që ju bëjnë të vuani.
4•Mbërthyer në Zonën e Komfortit
Siç e dimë të gjithë, zona e rehatit është vendi ku asgjë e mirë nuk rritet. Është shumë e mundur që edhe aty ju nuk do të gjeni lumturinë tuaj.Të jesh i mbërthyer në rutinën tënde të përditshme, duke kaluar përmes aktiviteteve të zakonshme çdo ditë, mund të të bëjnë të ndjeheni të pakënaqur dhe të trishtuar. Mënyra për të thyer   zonën tuaj të rehatit është për të bërë diçka që është e pazakontë për ju, që ju nuk e keni provuar ose që jeni të frikësuar për ta bërë.Sfidoni veten për të bërë diçka të ndryshme çdo javë. Ajo mund të jetë çdo gjë: nga hidhja me parashutë deri për të porositur diçka të re në restorant. Çdo gjë ka rëndësi, për aq kohë sa ajo është e re për ju, ose që kërkon buçimën e gjakut tuaj.
5•MASKA “SERIOZE”
Duke e marrë jetën shumë seriozisht mund të bëjë të ndiheni më të frikësuar për shkak se të filloni duke analizuar çdo veprim që ju bëni. Ju ngadalë harroni të  argëtoheni, të qeshni dhe relaksoheni. Si mund ta gëzosh dhe shijosh plotësisht udhëtimin tënd të jetës në këtë rast? Nëse ju filloni të ndiheni të hidhur në lidhje me jetën dhe të mendoni për botën si një vend i keq për të qënë,bëni këtë marifet të thjeshtë. Ngjisni një shënim në pasqyrë tuaj që thotë “Ndriço /Relaksohu!” Çdo herë që ta shikoni atë kujtoi vetes se ti je ai i cili është duke bërë gjëra të ndërlikuar dhe të rënda. Hidhe atë peshë dhe shikoje jetën nga një tjetër perspektiv më të thjeshtë dhe të qartë. Kujtoi vetes se çfarë është me të vërtetë e rëndësishme për ty. Praktikojeni këtë çdo ditë do të kthehet në një zakon dhe ju do të ndjeni ndryshim pozitiv tek vetja.
6•Krahasimi i Vetes me të Tjerët
Kur ju përqëndroni shumë kohën dhe vëmendjen tuaj në atë që të tjerët kanë dhe ju nuk e keni, të jeni të sigurt që po e drejtoni veten në rrugën e vuajtjeve. Vazhdimisht krahasimi i vetes me të tjerët mund t’ju bëj të ndiheni ziliqar dhe të hidhur për shkak se ju po humbni fokusin nga gjërat që vërtet kanë rëndësi për veten tuaj.Herën tjetër kur ta kapni veten duke bërë këtë, merrni një copë letër dhe stilolaps dhe shkruani 5 gjëra pozitive për veten. Kjo ekzalton shpirtin tuaj dhe të ju bënë të kuptoni se edhe ju jeni të mrekullueshëm, gjithashtu. Është njerëzore të keni xhelozi nga koha në kohë, por kur të ndodhë, përpiquni për të kuptuar origjinën e xhelozisë tuaj. Pyesni veten se çfarë e shkakton këtë emocion- është për shkak se shoku yt apo shoqja jote ka mësuar kohët e fundit një gjuhë të re, udhëton shumë dhe mori vetëm një promovim? Kur ju e kuptoni se për çfarë saktësisht ju jeni xheloz për të, mos e urreni atë person, por pyeteni atë se si e ka arritur suksesin e tij. Në këtë mënyrë ju do të dini se ku të filloni në mënyrë që të merrni atë që ju doni nga jeta juaj, gjithashtu.
7•Vazhdimisht të Jetuarit në të Ardhmen
Duke bërë plane gjatë gjithë kohës dhe gjithmonë duke menduar për një gjë tjetër që ju duhet të bëni, mund t’ju bëjë të ndiheni i mjerë dhe i paplotësuar. Duke jetuar vazhdimisht  në momentin e ardhshëm ju privoheni nga të jetuarit në një të tashme, kjo nuk do t’ju lejojë të përjetoni plotësisht se çfarë po ndodh tani. Duke bërë këtë, ju nuk mund të gjeni gëzim, sepse gjithmonë ju do të presni që ai të jetë në momentin e ardhshëm.Do të përfundoni duke kapërcyer dhe anashkaluar momentet ashtu si Adam Sandler në filmin “Kliko”, ai duket shumë i mërzitur kur arriti i moshuar dhe e kuptoi se ai nuk kishte jetuar. Ajo që ne duhet t’i kujtojmë vetes është se lumturia mund të gjendet vetëm në të tashmen. Pse ta humbasim atë duke u brengosur për të ardhmen apo me keqardhje për të kaluarën tonë? Provoni duke qenë të vetëdijshëm për emocionet tuaja aktuale, aktivitetet dhe vendin që ju jeni pikërisht tani.Jetojeni Jetën tani.
Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Orohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikologet me te mire ne tirane

Si të njohim shqetësimin psikologjik?

E kuptoj se nuk është e lehtë për të bërë një kërkesë të tillë, sepse ne shpesh nuk e kuptojnë se gjëndja e shqetësimit të përjetuar është për shkak të një arsyeje psikologjike.
Pikërisht për këtë, pse sot dua të flas për shqetësimin psikologjik, i karakterizuar nga mungesa e harmonis me veten dhe me mjedisin rrethues, dhe si ta njohin atë.

Për të filluar do të flas për këmbanat e shumta të alarmit që ju duhet ti kushtoni vëmendje për të identifikuar shqetësim tuaj:

•Jeni gjithmonë me humor të keq, apo i trishtuar, edhe pa një shkak të dukshëm?
provoni indiferencë ndaj gjithçkaje rreth jush?
•Keni ndjenjën e të qënit të bllokuar, por nuk mund të identifikoni pengesat dhe mënyrën që e keni ndërtuar?
•Pikat e referimit që keni përdorur zakonisht, për një arsye apo një tjetër, kanë dështuar?
•Ankthi dhe shqetësimi të marrin shumë energji?
•Keni ndjenjën se nuk jeni në gjëndje për të rregulluar asnjë gjë nga problemet që ju janë shfaqur?
•Nuk mund të vazhdoni aktivitetet “normale” të përditshme dhe e perceptoni si përpjekje të mëdhe për ti materializuar?
•Nuk gjeni ngushëllim në asgjë?
•Keni probleme me gjumin, oreksin dhe /ose aktivitetin seksual?
•Keni simptoma fizike (ankth, pagjumësi, dhimbje fizike, me çrregullime gastrointestinale, apo probleme të lëkurës, të oreksit) të cilët nuk kanë origjinë organike?
•Ju duket sikur askush nuk ju kupton dhe keni probleme në marrëdhënie me njerëzit e tjerë?

Këto dhe shumë më tepër mund të jenë simptomat tipike të një çrregullimi psikologjik.

Gjithashtu faktorët e rrezikut mund të jenë të ndryshëm:

Faktorët e rrezikut janë të gjitha ato ngjarje që kërkojnë një përshtatje të re dhe mungojnë burimet për përballimin e tyre.
ndjehesh keq psikologjikisht nuk do të thotë të jesh i çmëndur, as nuk është një fenomen i rrallë.  Për fat të keq nuk është ende e përhapur mjaftueshëm nevoja e kujdesit për komponentin tonë psikologjik, si është për atë fizik, edhe pse e kuptoj se në vitet e fundit ka filluar gjithmonë e më shumë ti jepet rëndësi.

Të kërkosh ndihmë psikologjike nuk do të thotë të qënit i dobët ose i padobishëm, thjesht bëheni të vetëdijshëm për shqetësim tuaj dhe kërkoni për një zgjidhje. Mëndja, si dhe trupi, kanë nevojë për kujdesin e përditshëm, kur kjo mungon, në periudhë të gjatë ajo rebelohet, duke ndezur këmbanat e alarmit për ndihmë,për më shumë vëmëndje dhe kujdes. Ashtu siç kemi nevojë për një mjek për të zgjidhur sëmundjet mjekësore, kështu kemi nevojë për ndërhyrjen e ekspertëve të “mëndjes”, psikogun për kujdesin e saj.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Cmimet e seance te psikologu:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

konsulta me psikologe ne tirane

Si të dini se kur ju duhet të shkoni tek psikologu?

Në momente të caktuara të jetës, ne e gjejmë veten në situata ku nuk dimë si të zgjidhim problemet tona dhe emocionet kalojnë kufirin e durimit. Të dashurit tanë na këshillojnë për të shkuar tek  psikologu, por shumë refuzojnë ta bëjnë këtë.
Kjo është për shkak të faktit se shumë njerëz e konsiderojnë të shkosh tek një psikolog ose të ndjekësh vetëm terapinë “është diçka për të çmëndur.” të vendosësh të shkosh tek një psikolog dhe është hapi i parë që është gjëja më e vështirë, jo vetëm për shkak të këtyre paragjykimeve, por edhe për turpin dhe frikën se mos konsideroheni “të luajtur mëndsh.”

Edhe pse shumë mite në lidhje me psikologët dhe pacientët e tyre janë larguar, shoqëria jonë vazhdon ta lidhi këtë profesion me çmëndurinë. Sipas ekspertëve, kjo është frika e “heqjes së armaturës” që i largon nga psikologu.
Nuk ekzistojnë rregulla të cilat tregojnë kur ne duhet të shkojmë tek psikologu, kjo varet nga secili prej nesh. As nuk është “e detyrueshme” ta bëjmë këtë. Arsyeja kryesore pse një person shkon në terapi është, praktikisht, për shkak se ajo/ai nuk është e/i kënaqur me veten e saj/tij, emocionalisht ose fizikisht.

Një respekt i lartë për veten është thelbësore për të shijuar një jetë të plotë, dashuria për veten tonë na lejon për ta pranuar veten si ne jemi, vënia mënjanë e mendimeve negative dhe dashuria për të tjerët, analizimi i gabimeve, kujdesi për veten dhe respektimi si qënie njerëzore.

Por kur realisht na duhet ndihma e një psikologu?

Është e vërtetë se ka ditë kur nuk dëshirojmë të bëjnë asgjë, ndjehemi depresiv, të lodhur apo të stresuar. Megjithatë, nuk është mjaftueshme për të shkuar tek psikologu. Në ditët e këqia kur jemi të lodhur nga jeta dhe stresi i vazhdueshëm është e nevojshme të bëjmë pak pushim, të marrim frymë thellë dhe të vazhdojmë. Megjithatë, duhet të jeni të kujdesshëm, sepse kur çdo gjë bëhet e përsëritur, rregulli nuk është më përjashtim, duhet të pyesim veten nëse duhet të kërkojmë ndihmën e një psikologu.

Psikologët janë shumë të dobishme kur është e vështirë të dalim nga shtëpia, kur ne ndjehemi të trishtuar vërtetë pa e ditur pse, kur apatia mbretëron mbi ne, kur ne nuk e kuptojmë jetën dhe pse ne jemi në një vend të caktuar në një moment të caktuar kur nuk kemi dëshirë për tu çuar nga shtrati ose për të respektuar angazhimet tona, kur nuk kemi dëshirë për të ngrënë ose për tu larë, etj
Ja vlenë gjithashtu të kërkoni ndihmë nga një psikolog, kur frika dhe depresioni janë tiranët e jetës sonë, kur ne dështojmë për të shijuar gjërat e thjeshta, si një bisedë me miqtë ose një dalje në park, kur është shumë e vështirë për të folur në publik, kur kemi një frikë të paarsyeshme të vdekjes apo se diçka e tmerrshme do të na ndodhë, kur nuk mund të qëndrojmë në një vend të mbyllur ose të shohim një kafshë.
Nëse ju dëshironi që të keni gjithçka nën kontroll, nëse obsesionet tuaja janë shumë të theksuara, ose kufizojnë aktivitetet tuaja të përditshme, në qoftë se nuk duroni dot që gjërat të mos bëhen ashtu si i keni kërkuar ju ose në qoftë se shpenzoni orë duke pastruar të njëjtën gjë (duart, rrobat, etj), nëse keni  frikë se mos prekeni nga të gjitha sëmundjet ekzistuese ose në qoftë se ju përjetoni simptomat kur lexoni ose dëgjoni në lidhje me një shqetësim të caktuar, në qoftë se nuk mund të ndaloni së shkuari te mjeku ose në qoftë se keni një sjellje të çuditshme dhe të pazakontë (shikoni disa herë nëse dera është e mbyllur, për shembull), ndoshta është koha për të shkuar tek një psikolog.
Ka shumë arsye të tjera për të shkuar tek psikologu: jeni shumë gjaknxehtë ose nuk jeni në gjëndje të ndaloni së qari kur ju merrni një koment të çfarëdoshëm, keni probleme serioze me balancimin e gjumit apo të përqëndroheni, jeni gjithmonë negativ, keni vështirësi komunikimi të ndjenjave tuaja, nuk dini se si të thoni “jo”, vuani nga mungesa e dëshirës seksuale, ndjeni një sens faji të pakuptimtë për sjellje ose mendime të caktuara, jeni shumë nervoz apo të shqetësuar, etj
Nëse një i afërm i juaji ka vdekur, në qoftë se jeni përballur me një divorc, ose po e mendoni se është alternativa më e mirë, në qoftë se ke pasur apo ke një episod tradhëtie, abuzimi, probleme me miqtë, do të bënit mirë për të biseduar me një psikolog, i cili mund të adoptojë një pikëpamje më objektive të fakteve.

Së fundi, në qoftë se ju keni vuajtur ndonjë traum në fëmijëri, të tilla si abuzimi, dhuna ju duhet të dini se ato lënë gjurmët e tyre deri në moshën e rritur, kështu që është me vlerë të flisni në lidhje me të, edhe pse vetëm kujtimi i tyre është shumë i dhimbshëm. Marrëdhëniet personale janë të lidhura ngushtë me problemet e fëmijërisë dhe gjithashtu me mënyrën se si ne rritemi në të ardhmen.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

PSIKOTERAPIA është zgjidhja dhe është për të gjithë, sepse ne jemi njerëzor, jo të pamposhtur dhe as të përsosur, ne të gjithë kalojmë nëpër periudha të vështira dhe nuk dimë gjithnjë se si ta zgjidhim vetë. Në situata të shqetësimit figura e psikologut jep një ndihmë konkrete dhe efektive.

Kërko konsultën tënde psikologjike!

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Cmimet e një seance te psikologu:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin?

Për Ne Është e Natyrshme Të Zemërohemi Për ne është e natyrshme të zemërohemi. Disa për një tradhti, të tjerë …

Lufta-kundër vetmisë psikolog tirane

Lufta kundër vetmisë: Si të shmangni rrezikun e izolimit

Në rolin tonë si qenie njerëzore, jemi krijesa sociale. Lulëzojmë falë shoqërisë së të tjerëve dhe vuajmë kur …

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …