Tag: Konsulencë dhe këshillim psikologjik

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë

Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë hap dyert për këdo që kërkon mbështetje emocionale dhe psikologjike. Seancat tona synojnë t’ju udhëheqin përmes sfidave të jetës dhe t’ju avancojnë drejt shëndetit më të mirë mendor dhe mirëqenies emocionale.

Individët: Adresoni sfidat tuaja me ndihmë profesionale

Sfidat personale mund të jenë dërrmuese, por ju nuk duhet t’i përballoni ato vetëm. Me mbështetjen e një terapisti të trajnuar, ju mund të eksploroni mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tuaja për të gjetur zgjidhje efektive. Seancat tona një-në-një janë përshtatur për nevojat tuaja, duke ju ofruar një hapësirë ​​të sigurt për t’u shprehur dhe për t’u rritur.

Familjet: Rindërtimi i Lidhjeve dhe Forcimi i Marrëdhënieve

Dinamika familjare mund të jetë komplekse dhe shpesh çon në konflikt dhe tension. Seancat tona familjare synojnë të promovojnë komunikimin e hapur, mirëkuptimin reciprok dhe ndërtimin e lidhjeve më të forta. Me ndihmën e një terapisti familjar të kualifikuar, familja juaj mund të trajtojë problemet dhe të punojë së bashku për të kapërcyer vështirësitë.

Çiftet: Rizbuloni intimitetin dhe lidhjen

Marrëdhëniet mund të kalojnë nëpër periudha konflikti dhe largimi, por kjo nuk do të thotë se ato janë të destinuara të dështojnë. Seancat tona në çift ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për të eksploruar dinamikën e marrëdhënieve, për të adresuar çështje të pazgjidhura dhe për të rizbuluar intimitetin dhe lidhjen. Me mbështetjen e një terapisti çiftesh, ju mund të punoni së bashku për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të ndërtuar një të ardhme më të fortë.

Angazhimi ynë për mirëqenien tuaj

Në praktikën tonë të psikologjisë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një mjedis mikpritës, respektues dhe jo-gjykues. Ne respektojmë privatësinë dhe autonominë tuaj, duke garantuar konfidencialitet maksimal në të gjitha seancat. Qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë të kapërceni sfidat dhe të arrini lumturi dhe kënaqësi më të madhe në jetën tuaj.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

 

Konsulta me psikologe Tiranë

Të Rinjtë, Ankthi dhe Frika për t’u bërë të rritur!

Të stërvitesh për jetën, prova më e vështirë!
Të rinjtë e sotëm , të rriturit e ardhshëm janë të bllokuar në këtë fazë të tranzicionit, janë djem e vajza të cilët nuk mund të kthehen më pas, por janë të frikësuar për të ecur përpara. Dhe zhvillojnë çrregullime psikosomatike, ankth dhe frikë për të fshehur dhe vonuar takimin me botën:
Frika është pjesë e jetës së të gjithëve, të mëdhenj dhe të vogjël dhe shpesh, për periudha të shkurtra, ato na “shoqërojnë” me një intensitet më të madh pikërisht për shkak se po kalojmë një moment rritje dhe ne duhet të hapim veten për përvoja të reja.

Të Rinjtë kanë frikë të bëhen të rritur

Ndër pacientët e mi ka gjithmonë të paktën një adoleshent ose një të ri/re që kërkon një konsultë të parë për problemet e ankthit. Një fenomen gjithnjë e më i përhapur që në shumicën e rasteve (të paktën sa i përket përvojës time profesionale), fsheh frikën për t’u bërë i rritur. Duke bërë një analizë të kujdesshme kuptoj se ndërsa brezi im, të rriturit e sotëm, jetojnë krizën ekonomike në tërësi, por ndoshta ne arritëm të jetojmë një fëmijëri jo në një gjendje konstante të alarmit financiar, në të kundërtën e gjeneratave të sotme më të reja, kriza dhe pasiguria që e kanë në ADN-në e tyre. Çfarë dua të them?
Janë fëmijë të dyzet/pesëdhjetë vjeçarëve që kanë humbur punët e tyre ose që ndoshta nuk kanë pasur qetësinë e një rroge në fund të muajit dhe kanë transmetuar në mënyrë të pashmangshme pasardhësve të tyre ndjenjën e paqëndrueshmërisë shumëvjeçare, frikën e së ardhmes dhe ankthin e të tashmes.

Dëgjoj të më thuhet nga të rinjtë se ata ndjehen si në udhëkryq, se kanë frikë të diplomohen një ditë sepse atëherë nuk do të dinë se çfarë të bëjnë. Nga njëra anë, ata dëshirojnë të jenë në gjëndje të largohen nga kjo situatë, nga ana tjetër ata përpiqen në çdo mënyrë, madje edhe nga ankthi për të qëndruar në kurriz të prindërve të tyre për kush e di sa kohë.
Ankthi në rastin e tyre është një mjet për të mos lejuar vetveten të imagjinojnë për një të ardhme të qetë dhe të pavarur. Imazhet e tyre nuk mund të shkojnë në ato nivele.
Për ta konfirmuar këtë, terrorin nga ana e tyre për të humbur prindërit e tyre. Frikë e ligjshme, por edhe me qëllim që të vazhdojnë të kenë një mbështetje, një siguri, një fole të diktuar nga mungesa e vetëbesimit dhe një vetëvlerësimi të ulët.
Nga ana tjetër, gjej prindërit që pa vetëdije, tentojnë të mbrojnë fëmijët e tyre në mënyrë të tepruar, gjë që bën që ata të mos zhvillojnë ndjenjën e përgjegjësisë dhe nuk lejohet të organizohet një e ardhme e pavarur ndonjëherë e rrezikshme por e arritshme.

Prindërit sot kanë një ose më së shumti dy fëmijë dhe që përqëndrojnë të gjithë vëmendjen dhe pritshmëritë e tyre mbi ta. Në të kaluarën fëmijët ishin më të shumtë dhe burimet dhe vëmendja ndaheshin mes shumë fëmijve.
Frika e transmetuar është shumë dhe shpesh pa ndihmë, është e vështirë të përpunohet dhe të kapërcehet, pikërisht për shkak se nuk u lejohet të ëndërrojnë, të planifikojnë. Nga këtu, domosdoshmëria e parë e detyruar e shkëputjes nga foleja familjare paraqet ankthin në përpjekje për ta parandaluar dhe legjitimuar çdo frikë dhe përpjekje të dështuar për t’i dhënë një nxitje situatës.Puna që duhet bërë është e vështirë. Para së gjithash duhen eliminuar simptomat dhe duhet rritur vetëvlerësimi, vetëbesimi tek vetja dhe tek e ardhmja personale.

Nëse problemi vazhdon, nëse situata është “e qëndrueshme” prej kohësh, ju duhet të drejtoheni tek një psikololog. Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Këshillimi me psikologun të ndihmon të përballesh me çdo gjë dhe të ringrihesh. Profesionistet e Studio Psikologjie ofrojne konsulta ne zyre ose online për depresion, stres, divorc, probleme personale, probleme me fëmijët, një moment i vështirë për tu kaluar apo marrëdhënia në çift.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio/online me psikologe në Tiranë

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

13 Qëndrime Mendore që Ju Dënojnë në Pakënaqësi dhe Palumturi

“Mëndja është një botë më vete dhe vetëm ajo mund ta bëjë parajsën ferr dhe ferrin parajsë” – John Milton
Ky aforizëm e bën të plotë, se si një proces i mendimit dmth qëndrime mendore mund të dëmtojnë jetën tonë! Që nga kohët e lashta, njeriu ka përjetuar mendime negative që e shqetësojnë mëndjen. Megjithatë, është mënyra se si vendosim të merremi me këto mendime që e bënë dallimin.

Në Varësi të interpretimit që i atribuojmë ngjarjeve të realitetit, ne mund ta gjejmë veten duke eksperimentuar, siguri ose frikë, shpresë ose panik, përgjegjësi ose viktimizim, fitore ose humbje. Studime të ndryshme kanë gjetur se të kesh një qëndrim mendor negativ ndaj ngjarjeve të jetës mund të ndikojë në gjëndjen e shëndetit dhe të ketë efekte negative mbi lumturinë dhe mirëqenien.

Si mund ti zbusim disa qëndrime mendore negative?

Për të lehtësuar veten nga qëndrime të caktuara mendore, do të thotë të aktivizoni mënyra të reja të përjetimit të gjërave, të bëheni të vetëdijshëm për mendimet negative m të cilat ngarkojmë jetën.
Por cilat janë “hidhërimet, vuajtjet” që duhen hedhur? Këtu janë 13 qëndrime mendore dhe mendime negative që njerëzit e pakënaqur dhe të palumtur vazhdimisht bëjnë … dhe  do të bënin çdo njërin prej nesh të pakënaqur dhe të palumtur nëse i bëjmë këto !!!!

Arsyetimi i Tepërt

Të shqetësohemi në mënyrë obsesive për diçka që duhet të ndodhë (shumë shpesh ky është një faktor i drejtpërdrejtë i dështimit) me hipoteza të përsëritura si “nëse unë, në qoftë se …”, duke humbur burime të çmuara dhe energji të dobishme për përpunime më të frytshme. Ose të shqyrtimi dhe rishqyrtimi i gjërave, zmadhimi i tyre, t’i bëjmë ato të shpërthejnë, t’u japim atyre fuqi brënda nesh.

Duke Qënë Krijesa Të Zakonit

E rehatoni veten tek zakonet, duke thënë të njëjtat gjëra, duke analizuar situatat me të njëjtat kritere. Një lak mendor, një mënyrë automatike që na çon të sillemi në të njëjtën mënyrë, jo gjithmonë efektive. Dhe kjo nuk na bën më elastik, më dinjitoz dhe më të lehtë.
Dhënia hapësirë e një kujtimi të keq, duke mos mësuar ta riinterpretoni dhe t’i jepni një kuptim të ri. Le të rrijë aty gati për të helmuar situatat e tanishme dhe të reja.

Ankimi

Ankimi dhe vazhdoni të ankoheni, sfilisni veten dhe të tjerët. Orientimi i mendimeve vetëm drejt drejtimeve negative, duke helmuar veten, duke u bërë disfatistë, vetëshkatërrues dhe vetë-sabotues, duke mbetur në një gjendje të pasivitetit që nuk ju bën produktiv dhe krijues. Mendimet që duhen djegur, ato që kufizojnë, janë “Nuk do ta bëj kurrë”, “është e kotë të provoj”, “sepse gjithçka më ndodh mua …”. Duke supozuar në vend që të thoni sinqerisht: “Unë kam dyshime”, “unë ndihem  i/e pasigurt” …

Viktimizimi

Vazdimisht kërkimi i arsyeve jashtë nesh për dështimet,duke krijuar mllef, duke u sjellë si viktimë ose duke menduar se je gjithmonë viktima, duke menduar se nuk ka kontroll mbi atë që na ndodh. E gjithë kjo krijon tek ne nevojën për një jastëk dhjamor për të përballuar më mirë goditjet e jetës, duke na bërë pasiv, për t’u fshehur në pasiguri.

Duke Pasur një Dialog të Brëndshëm Vetë-Zhvlerësues

“Dialogu i brëndshëm” është ai lloj zëri i brëndshëm që na shoqëron në çdo gjë që bëjmë. Formohet nga mendimet që ne formulojmë për botën. Meqenëse dialogu i brëndshëm është në të vërtetë një grup mesazhesh që i dërgojmë vetes, në qoftë se ajo është kryesisht e matricës negative, kërcënon të sabotojë seriozisht mirëqënien tonë: ai mund të zvogëlojë ndjenjën e efektivitetit, të ulë aftësinë tonë për të performuar dhe të ulë potenciali tonë.
Mendimet më të shpeshta që përmbajnë vetë-zhvlerësim përfshijnë fraza si “Nuk mundem …”, “Nuk jam mjaftueshëm i/e aftë!”, “Nuk ja dal …”, “Më mungojnë karakteristika të caktuara …”, “Do të dështoj!” Etj.Do ju pëlqente që një mik i juaji të vazhdojë t’ju thotë “Ti kurrë nuk do të jesh i/e suksesshëm/e”, “Ti nuk jeni mjaft e/i aftë”, “Ti je shumë i/e pasigurt”, “Ti do të dështosh”? A do ta konsideronit këtë person një mik të vërtetë? Natyrisht që jo! Pra, pse flisni me veten tuaj në këtë mënyrë? Angazhimi i vazhdueshëm në mendimet e vetëshkatërruese është sikur të kesh një mik mizor që përpiqet të të sabotojë në çdo mënyrë të mundshme. Duke vepruar kështu, ju bëheni armiku më i keq i vetes.

Duke Pasur Qëndrime Pesimiste

Një nga format më kundër-produktive të të menduarit konsiston në fillimin e një situate duke i parë vetëm anën negative, apo edhe duke hipotetizuar më të keqen. Për shumë njerëz, të shohin gotën gjysëm të zbrazët është një qëndrim i përhershëm dhe automatik. Mendoni, për shembull, për një tren të ndaluar ose për një ditë me shi. Për disa njerëz, këto ngjarje janë vetëm përvoja negative dhe të tmerrshme.
Në realitet, nuk ka asgjë pozitive apo negative në trafik apo në kohë! Është mënyra që ju zgjidhni të shikoni rrethanat që e bëjnë situatën pozitive ose negative dhe kjo zgjedhje mund të na bëjë menjëherë më të fortë ose më të dobët, më të lumtur apo më të trishtuar, të fuqishëm ose viktima. Duke filluar nga e njëjta situatë, ne mund të shikojmë një tren të ndaluar si mundësi për të dëgjuar muzikë relaksuese ose një ditë me shi si mundësi për të shkuar në shtëpi për të pirë një filxhan të mirë me çokollatë të nxehtë duke lexuar një libër të mirë. E gjitha varet nga mënyra se si zgjidhni të shikoni momentin.

Të Bësh Krahasime Negative Me Të Tjerët

Një nga mënyrat më të lehta dhe më të zakonshme për t’u ndierë i/e pikëlluar dhe i/e pakënaqur është të krahasoni veten me të tjerët, veçanërisht me njerëzit e paarritshëm. Shpesh tentojmë të bëjmë krahasime me njerëz që marrin shumë komplimente, të cilët janë shumë tërheqës, të cilët bëjnë shumë para ose që kanë shumë kontakte në mediat sociale. Kur e gjen veten duke dashur atë që të tjerët kanë, dhe ju ndjeheni ziliqar, inferior dhe të papërshtatshëm, ka më shumë gjasa që të vendosni krahasime sociale negative.
Studime të ndryshme në literaturë (duke filluar me Aspinwall & Taylor 1993 dhe Collins 1995) kanë treguar se njerëzit që zakonisht kryejnë krahasime negative me të tjerët vuajnë më shpesh nga stresi, ankthi, depresioni dhe mendimet vetë-zhvlerësuese.

Ripërpunimi i Vazhdueshëm Mbi të Kaluarën

Ne duhet të mësojmë nga e kaluara, Jo të shtypemi nga ajo. Mund të ndodhë që rrethanat negative të jetës dhe episode negative personale mund të na bllokojnë, na bëjnë të pasigurt në zgjedhjet tona dhe të mos na lejojnë të njohim mundësi të reja të shkëlqyera. Megjithatë, ajo që ka ndodhur në të kaluarën nuk mund të ndryshohet, ne kemi mundësinë të japim një formë të re për atë që duhet të ndodhë akoma. Hapi i parë është të thyejmë të kaluarën dhe të deklarojmë se jemi ne, jo historia jonë, që është në rrezik tani. Gëte na kujton: “Asgjë nuk vlen më shumë se kjo ditë”. Le të mos qëndrojmë në të kaluarën: le të bëjmë zgjedhje më të mira sot dhe të ecim përpara.

Të Ndihesh I Pafuqishëm Para Njerëzve Armiqësorë

Është e zakonshme të takosh njerëz të vështirë në rrugën tënde. Të ballafaquar me këta individë që vazhdimisht kërkojnë sfidën, është e lehtë të besohet se ata janë të fortë dhe ne jemi viktima, dhe se me sjelljen e tyre agresive ata kanë kontroll mbi ne. Shumë nga qëndrimet tona të shpëtimit, edhe nëse janë të justifikuara, ndikohen shumë nga bindja për dobësinë tonë. Çelësi për të ndryshuar këtë besim të rremë për të qenë viktimë e një dhunuesi është të zhvendoset nga gjëndja e pasivitetit në atë të aktivitetit. Nëse keni të bëni me një narcisist, pasiv-agresiv, manipulues, frikësues ose kontrollues, ka shumë strategji që mund të përdorni për t’u përballur me situatën.

Duke Fajësuar Të Tjerët

Të fajësosh është që t’i bëjmë të tjerët të ndihen përgjegjës për fatkeqësitë tona. Shumë njerëz kanë një zakon të fajësojnë për pakënaqësinë e tyre ose mungesën e suksesit prindërit joefikas, marrëdhëniet negative, disavantazhet socio-ekonomike ose shëndetin e pasigurt. Sigurisht është e vërtetë se jeta është e mbushur me vështirësi dhe dhimbjet dhe vuajtjet që pasojnë janë të pamohueshme, por duke fajësuar të tjerët për pakënaqësinë tonë apo dështimet tona dhe marrja e rolit të viktimës nuk është një qëndrim efektiv.
Për një inspektim më të thellë, gjëndja e viktimës lejon një sërë avantazhesh sekondare, për shembull është më “e përshtatshme” të drejtojmë gishtin tek të tjerët për pakënaqësinë dhe dështimet tona, duke shmangur ose vonuar kohën për të marrë përgjegjësinë për jetën tonë.
Megjithatë, është e dobishme të theksohet se zakoni i fajësimit ju bën në sytë e të tjerëve, të pakëndshëm, të hidhëruar dhe të urryeshëm, mbi të gjitha, e privon personin nga pushteti dhe kontrolli mbi gjërat, pasi përgjegjësia zhvendoset tek të tretët. Ndër të tjera, shpesh, njerëzit “objektivë” të fajit se kanë aspak ide se ç’ka me të vërtetë ju ndieni dhe nuk mund të vërejnë asgjë. Në të vërtetë, ju jeni duke u bërë robër të aciditetit dhe urrejtjes tuaj. Ndjenjat tuaja edhe mund të justifikohen, por nuk do t’ju ndihmojnë të bëheni njerëz të lumtur dhe të suksesshëm.

Keni Vështirësi Të Falni Veten

Të gjithë bëjmë gabime në jetë. Kur ju shikoni prapa në veprimet tuaja të kaluara, ka vendime dhe gjeste që ju vjen keq që i keni bërë? A ka gabime të gjykimit të gabuar që kanë shkaktuar dhimbje për veten dhe të tjerët? Unë me të vërtetë mendoj se të gjithë do të përgjigjemi po. Pyetja më e rëndësishme, atëherë, është një tjetër: si i kujtoni këto ngjarje të kaluara? A mendoni për veten si njerëz të këqij dhe ndiheni fajtorë për dëmtimin e diçkaje apo mundësive të humbura? Siç tregohet më herët, shumë varet nga mënyra se si lexojmë dhe rilexojmë ngjarjet! Gjatë këtyre kohërave të vështira, është jashtëzakonisht e rëndësishme të jesh i mëshirshëm me veten.
“Faleni veten. Të gjithë bëjmë gabime. Gabimet nuk janë të përhershme, por ato janë momente të izoluara. Mësoni të thoni vetes: Kam bërë një gabim, por kjo nuk më bën një person të keq ”

Të Kesh Frikë të Tepruar për Dështimin dhe Bërjen e Gabimeve

Frika nga dështimi dhe gabimet shpesh shoqërohen me dëshirën për t’u vlerësuar nga të tjerët dhe me nevoja perfeksioniste. A keni menduar ndonjëherë se nuk keni qenë aq i mirë sa keni dashur në raste të caktuara?
Ndoshta kjo nuk mund të jetë për shkak të pritshmërive që vendosët shumë të larta? Megjithëse standardet e larta mund të shërbejnë si një mjet i shkëlqyeshëm motivues, duke pritur që gjithmonë të jeni të përsosur në të gjitha situatat, ka efekte negative në mirëqënien tonë, duke rritur nivelet e stresit dhe duke zvogëluar shanset për arritjen e suksesit, duke reduktuar kështu lumturinë tuaj.
Dhe pastaj ka kaq shumë qëndrime të tjera që kufizojnë kreativitetin tonë dhe na gërryejnë nga brënda, duke e bërë shumë të vështirë të jemi të lumtur përkundër angazhimit tonë.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

konsulta me psikologe ne tirane per te kuruar ankthin

Fshihet në Tru receta për të mbajtur Ankthin në kontroll

Ilaçet nuk funksionojnë: sekreti është për të balancuar emocionin dhe arsyen

Që të mundeni pastaj të dilni nga ankthi, për të parandaluar atakët e panikut dhe të mos shkatërroheni mes mendimeve të vogla apo të mëdha paranojake!

Truri është i specializuar në aktivitete të veçanta, të tilla si parashikimi i të ardhmes: i ngjashëm me një arkitekt i cili tashmë ka në mëndje një pamje përfundimtare të projektit të tij apo një romancieri që tashmë e di se si historia e saj/tij do të përfundojë para se ta filloj ta shkruaj. Por opsioni për të sjellë përpara ide do të thotë që njeriu të jetë i frikësuar për të ardhmen, ose, shprehia më e përdorur popullore, që e bën njeriun «ankthioz». Ky është arsyetimi i neuroshkencëtarit të njohur botërisht Joseph Ledoux, një profesor në Qëndrën për Shkencat Nervore në Universitetin e Nju Jorkut dhe drejtor i «Emotional Brain Institute».

Edhe biologjia e evolucionit gjithashtu pajtohet: një gjëndje fiziologjike e tensionit na bën të gjendemi të përgatitur për t’u përballur me ndryshime të papritura dhe rreziqet. Shumica e frikrave janë nxjerrë nga përvoja, kultura dhe mjedisi. Me një fjalë nga përjetime që kthehen në “trauma”.

Informacioni arrin amigdalën, Qëndra  emotigjene – shpjegon ai – janë të përpunuara nga korteksi para-ballor, i cili është një sistem frenues dhe rregullues i emocioneve. Korteksi, në fakt, kombinon informacionin emocional me ndijor dhe kulturor, duke krijuar një formë të njohur për përvojën. «Është e qartë, pra, se «interpretimi emocional paraprin njohjen-racionale.» Kërcënimi frikëson përpara trupin dhe pastaj mëndjen. Prandaj nuk është e mjaftueshme për të punuar vetëm në arsyetimin e «informacionit» që shkakton ankthin, por edhe në aspektet e pavetëdijshme. Ka nevojë për një psikoterapi që dialogonë me të dy filtrat emocional: natyrën e parë instinktive (amigdala) dhe tjetrin arsyetues (korteksin).

«Është një proces mësimi, në të cilin pacienti nuk «Nënshtrohet» nga frika dhe neuroza, por mëson ti njohi dhe ti menaxhoj ato».

«LeDoux është i qartë. Së pari: rruga e ilaçeve nuk është më e kalueshme. “Kanë ndalur së bëri kërkime mbi molekulat për çrregullimet e ankthit, sepse ato nuk japin më rezultate. Ne kemi të njëjtat mjete të 50 vjetëve më parë: shtypim simptomën, por nuk e zgjidhim».

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta me psikologe ne tirane

Çfarë do të thotë të somatizosh një pakënaqësi

“Papritmas, një ditë, ne ndjehemi të paralizuar. Ne pyesim veten prej nga vjen kaq shumë dhimbje dhe pse trupi jonë nuk na jep arsye të qarta për të kuptuar. Arsyet qëndrojnë në mëndje; por ato janë të anestetizuara “.
Kur organet thithin emocione negative, flasim për somatizim; por çfarë është somatizimi? Ky është një fenomen, pas të cilit një individ “i perkthen” vuajtjet e tij psikike me simptoma fizike.
Kjo do të thotë të transformosh një shqetësim psikologjik në ndryshimin e shëndetit fizik
Shembull i thjeshtë mund të jetë një dhimbje koke e cila është shprehje e një gjëndje nervozizmi. Përgjithësisht pjesët më të prekura të procesit të somatizimit janë ato të formuara nga sistemi gastrointestinal. Simptomat karakteristike janë diarre, kapsllëk ose dhimbje barku, në përgjigje të një emocioni, zakonisht negativ.

Papritmas, një ditë, ne ndjehemi të paralizuar. Ne pyesim veten prej nga vjen kaq shumë dhimbje dhe pse trupi jonë nuk na jep arsye të qarta për të kuptuar. Arsyet qëndrojnë në mëndje; por ato janë të anestetizuara “
Mund të ekzistojnë emocione të forta, të tilla si humbja e një njeriu të dashur, e një pushimin nga puna, një aksidenti, si dhe shumë të tjera më pak të “forta”, më pak “serioze”, çdo ditë, por, nëse përsëriten, janë të këqija për trupin.

Çfarë do të thotë somatizimi i një sëmundjeje apo gjëndjeje të keqe ?

Në eksperiencën tonë të përditshme mund të themi se të gjithë somatizojmë. Ka shprehje të caktuara që tregojnë një lidhje të ngushtë midis mëndjes dhe trupit. Për shembull, ne ndjehemi të mbytur nga frika, ndjejmë zemrën të rrahi shpejtë për një emocion të fortë, ne shtrëngojmë dhëmbët nga zemërimi.
Në një farë mase somatizimi është pjesë e proceseve të përditshme. Në disa raste e gjitha mund të bëhet negative, në qoftë se ju somatizoni emocionet shumë gjatë dhe stresin. Pas një kohe, në fakt, trupi lodhet dhe ju i drejtoheni rrezikut që të sëmureni.
“Simptomat mund të manifestohen si probleme gastrointestinale, çrregullime kardiovaskulare apo uro-gjenitale, si dhimbje koke, lodhje dhe dhimbje të muskujve, pagjumësi apo çrregullime të gjumi të shkaktuara nga ankthi dhe stresi, çrregullime të ushqyerjes, probleme që ndikojnë në lëkurë”
Duke vuajtur nga këto çrregullime, njerëzit që somatizojnë drejtohen te mjeku, por vështirë se ky i fundit arrin të gjejë një shkak fizik pas sëmundjes. Kjo është një gjëndje e stresit që ndikon tek shëndeti.

Pikërisht për këtë arsye problemi, i cili gjithashtu mund të rezultojnë nga faktorë psikologjike dhe relacional, duhet të trajtohet me ndihmën e një psikologu, duke përdorur pikërisht psikoterapinë e duhur
Sa më shumë kalon koha, aq më shumë somatizimi bëhet i vështirë për tu trajtuar dhe ekziston rreziku që çrregullimi mund të stabilizohet..

Çrregullimi i somatizimit

Ekziston dhe është një çrregullim i vërtetë somatizimi, duke përfshirë edhe ankesat e shumta fizike, të cilat janë të theksuara tek individ dhe i shfaqen për disa vjet, duke e çuar në vështirësi në pjesën sociale, dhe marrëdhëniet në përgjithësi.
Personi gjendet në një kërkim të vazhdueshëm për një kurë të mundshme për këto manifestime simptomatike.
“Ndonjëherë mendoni se ju vuani nga çrregullime histrionik, të simuluar apo fiktiv, kur në realitet nuk kanë lidhje fare. Ndryshe nga personat hypokondriakal, personi në fjalë nuk është i bindur se ka një shqetësim, por nuk e di se çfarë i ndodh “

Që të mund të flasim për çrregullim të vërtetë somatizimi, siç përcaktohet në DSM V, simptomat duhet të përfshijnë të paktën katër prej dhimbjeve,dy gastrointestinal, një seksual dhe një simptomë pseudoneurologjike, të tilla si, për shembull, një ndryshim të bilancit.
Për të gjitha këto simptoma fizike ju nuk mund të gjeni një shpjegim mjekësor, origjinën fiziologjike të problemit. Çdo gjë duhet të definohet në kontekstin e sferës psikike të personit.

Sëmundjet psikosomatike janë reale dhe kërkojnë trajtim të veçantë dhe të përshtatshëm për karakteristikat e veçanta të personit që vuanë. Pasi janë eleminuar plotërisht sëmundjet organike, është e nevojshme që të përpiqeni për të kuptuar se çfarë komunikon trupi, sepse goja është e heshtur, pa i lejuar arsyes asnjë shkak apo arsye të veçantë.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Menopauza - Psikologe Tirane online ose studio

Menopauza: Gratë-jetë e re

Si ta jetoni më mirë këtë periudhë të veçantë dhe të rëndësishme për një grua?

Disa këshilla të rëndësishme për të përmirësuar mirëqënien tuaj:

Gratë kanë qenë gjithmonë të mësuara me ndryshimet e trupit dhe shpirtit:duke u nisur nga ai më i ëmbli dhe i dëshiruar që i lejon asaj për të akomoduar brënda vetes për nëntë muaj trupin e një qënieje të gjallë, tek ajo që vjen më pas me menopauzën…
Të jesh e rënë moralisht, e trishtuar apo melankolike, nganjëherë të ndjehesh e paaftë, e papërshtatshme dhe me pak besim në vetvete emocione të njohura në mesin e grave të cilat nga natyra e tyre,në krahasim me meshkujt, janë më shumë të prirura për analizën e vetvetes, reflektimin dhe analizën e realitetit në çdo detaj.

Simptomat konsistojnë, në shumicën e rasteve, ndërprerja e menstruacioneve, në afshet e nxehta me djersitje, në lëvizje humori, në brishtësinë më të dukshme të kockave që mund të çojë në osteoporozë, në mundësinë e shtimit të rrahjeve zemrës, ndryshimet e presionit, në thatësi vaginale dhe në ulje të dëshirës seksuale.

Ndryshime Jashtë dhe Brënda– Në këtë fazë mund të ndodhë që gjëndja e humorit është aq e ndjeshme që mund të qani ose të nervozoheni për gjëra që ndoshta në një kohë tjetër nuk do të kishte shkaktuar te njëjtin efekt: një diskutim me partnerin tuaj, një problem në punë ose diçka që nuk shkon si do të donit, përjetohen dhe përpunohen në një mënyrë të ndryshme për shkak të gjëndjes emocionale që po jetoni në këtë periudhë.
Keto ndryshime manifestohen edhe në aspekte të tjera: në nivel pune, për shembull, vetë-respekti, ndjenja e efikasitetit dhe kompetencës vuajnë një pengesë, duke ju bërë të ndjeheni të padobishme, të inatosura përballë problemeve dhe dështimeve dhe dhe pak të pazonja për tu mbështetur në aftësitë dhe shkathtësinë e fituar prej jush në vite, duke ju bërë edhe më nervoze, të paqëndrueshme dhe më pak të përqendruara se zakonisht.
Jo vetëm, gjithashtu ndryshoni mënyrën se si e perceptoni dhe ndjeni veten: shumë gra thonë se ato e shohin veten më pak të bukura, më pak të afta dhe shohin të metat dhe defektet që kohë më parë kolonin pothuajse pa u vënë re, ose që nuk i kishin vënë re kurrë.
Të jesh e bukur do të thotë të ndjehesh mirë me veten dhe moshën tënde; nëse është e pranishme, harmonia me veten ajo shtrihet edhe ndaj të tjerëve dhe është gjëja më me rëndësi për të kërkuar, sepse kjo përfaqëson mirëqënien e vërtetë të personit.

Fundi dhe Fillimi– Fundi i fertilitetit në shoqërinë aktuale shpesh përjetohet si një humbje, më shumë se sa një transformim dhe këtë fazë të jetës mund ta mposhtë vlerësimin që çdo grua ka për veten e saj dhe feminilitetin e vet.
Çdo grua përballet me këtë ndryshim me bagazhin e saj të pasigurisë dhe frikës, por edhe me pikat e forta të saj dhe objektivat që ende dëshiron të arrijë.
Është e vërtetë se menopauza mund të shkaktojë një humbje të dëshirës, por shpesh ky efekt dhe momental dhe një herë i kaluar,qëndron siguria për të qënë në gjendje të shijojë seksin pa ankthin e kontraceptivëve, por me njohjen e trupit të saj që vjen me përvojën.

Sfida të Vazhdueshme- Mëndja dhe trupi në kontakt të vazhdueshëm me njëri-tjetrin dhe çfarë ndodh me njërin reflektohet tek tjetri, duke ndikuar aktivitetet dhe funksionet: shumë gra, në fakt,e përshkruajnë këtë fazë që janë si më të brishta,dhe më të prekshme, vazhdimisht alarm, me nervat sipër lëkurës dhe humori i pëson ndryshime nga një orë në tjetrën.
Për t’u përballur me pasojat fizike është shumë e rëndësishme për të kontrolluar ushqyerjen dhe të jeni të kujdesshme në atë që ju hani, është vënë re se ngrënia e ushqimeve të pasura me magnez, kalium dhe vitaminë E,janë të shoqëruara me produkte të varfra në kripë, yndyrë dhe konsumi i reduktuar i kafeinës, proteinave dhe alkolit, parandalon çrregullimet e kësaj faze.
Gjithashtu është e rekomandueshme një aktivitet i rregullt fizik, relaksim për të reduktuar stresin, kanalizimin e tensionit dhe ankthit jashtë vetes.

Kërkoni Ndihmë

Nëse menopauza aktivizon përjetime komplekse psikologjike. Në qoftë se ju ndiheni keq ose të shqetësuar dhe e keni të vështirë për t’u përballur me këtë periudhë, mund t’ju aktivizohen dinamika psikologjike të lidhura me përvojat e mëparshme që ju nuk i keni përpunuar mirë dhe kuptuar.

Në këtë rast, bisedoni me një psikolog për fillimin e një psikoterapie mbështetëse për të trajtuar dhe ndihmuar të kuptoni më mirë se çfarë po ndodh dhe për të gjetur mjetet e duhura për ta përballuar.

Për të kufizuar shqetësimet, ankthet dhe mendimet negative që e shoqërojnë këtë fazë, rivendosjen e aftësisë së zgjidhjes së problemeve, duke u mbështetur në aftësitë dhe kompetencat personale, rishqyrtimi i strategjive të më mëparshme të zgjidhjes së problemeve të kaluara. Dhe rifitimi i vetëbesimit të gruas dhe ndjenjën e vetë-efikasitetit që është kompromentuar.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Psikologu Studio Psikologjie

5 Zakonet mendore që mund të kufizojnë aftësinë tonë për të menduar

Truri ynë është si një procesor kompjuteri: Ai ka një sasi të caktuar të fuqisë përpunuese, apo burimeve intelektuale, që mund të përdoret në një moment të caktuar. Çdo detyrë konkurruese (ose gjëndje emocionale) që merr shumë energji  si fuqia intelektuale aftësinë tonë për tu përqëndruar,zgjidhja e problemeve, të jesh kreativ, apo përdorimi i aftësive të tjera njohëse; si rezultat, IQ jonë funksionale zvogëlohet përkohësisht.
Për të demonstruar këtë parim, provoni të ecni duke numëruar nga 1000 e poshtë duke zbritur nga shtatë numra (1000, 993, 986, etj). Ju së shpejti do të ndaloni së ecuri. Pse? Sepse truri juaj ka për të punuar shumë për të bërë këtë matematikë dhe nuk i mbeten burime të mjaftueshme për ti treguar këmbëve tuaja për tu vënë një këmbë para e tjera mbrapa.

Shumica e detyrave të zakonshme konkuruese nuk kanë një ndikim të rëndësishëm në aftësinë tonë për të punuar ose studiuar. Shumica prej nesh mund të bëjë detyrat e shtëpisë, ndërkohë që është duke dëgjuar muzikë dhe mund të zhytet në një libër, ndërkohë që po ha.
Megjithatë, disa zakone psikologjike konsumojnë sasi të mëdha të burimeve intelektuale që i ulin aftësitë tona njohëse. Pak njerëz janë të vetëdijshëm se këto zakone psikologjike kanë një efekt të tillë të dëmshëm, kështu që ata nuk kanë gjasa për pushim nga ajo se çfarë ata po bëjnë, dhe kjo mund të ndikojë seriozisht aftësinë e një personi për të kryer një detyrë me kapacitet të plotë.

5 zakonet mendore që mund të kufizojnë aftësinë tuaj për të menduar

1•Bluaj me Mëndje
Ripërpunimi i ngjarje tronditëse, frustruese, apo shqetësuese përsëri e përsëri, sidomos kur e bëjnë këtë shpesh ose zakon, e vë mëndjen tonë në garë me mendimet ose na ndez emocionalisht, tatim i rëndë për burimet tona intelektuale. Përveç që ndikon funksionin tonë njohës, Bluajtja me Mëndje (e njohur edhe si ripërtypje e të njëjtave gjëra) mund të paraqesë rreziqe reale për gjëndjen tonë emocionale dhe madje edhe shëndetin tonë fizik.

2•Faji i Pazgjidhur
Ne të gjithë ndihemi fajtor herë pas here. Kur ne bëjmë faj, zakonisht kërkojmë ndjesë ose ndërmarrim disa lloj veprimesh për të zgjidhur ndjenjat tona fajtore. Megjithatë, kur faji nuk është i adresuar dhe në mënyrë të përsëritur shfaqet në mëndjen tuaj,krijon një shpërqëndrim të madhe njohës që dëmton rëndë funksionin  njohës. Zgjidhja është për ti hedhur ndjenjat fajtore pas krahëve sa më mirë që mundeni.

3•Ankesat e Paefektshme
Shumica e njerëzve i ndajnë zhgënjimet e tyre me miqtë se sa ti diskutojnë ato me dikë që mund ti ndihmojë për zgjidhjen e tyre. Problemi është se, sa herë që tregojmë historinë tonë, ne bëhemi të frustruar dhe të mërzitur. Zemërimi dhe zhgënjimi kërkojnë fuqi të ndjeshme të përpunimit dhe mundësojnë ankesat jo efektive për tu bërë një kosh i rregullt në trurin tonë.

4•Mbianalizimi i Refuzimit
Refuzimi krijon dhimbje emocionale që ndikon ndjeshëm gjëndjen tonë shpirtërore dhe ka një ndikim serioz në funksionin njohës. Ai gjithashtu na bën të bëhemi vetë-kritik, një zakon që dëmton më tej vetë-respektin tonë, duke shtrirë kohëzgjatjen e dhimbjes emocionale, aftësitë tona njohëse kompromentohen.

5•Shqetësimi
Shumë njerëz nuk e konsiderojnë shqetësimin të dëmshëm. “Unë jam  njeri që merakoset shpejt”, mund ta themi me një buzëqeshje ironike. Por, shqetësimi krijon një gjëndjen të padëshiruar dhe të pakëndshme emocionale dhe kjo mund të jetë seriozisht shpërqëndruese. Kur ne jemi të shqetësuar në lidhje me diçka, ajo tenton për të marrë përparësi në mëndjen tonë dhe të shtyjë çdo gjë tjetër në anë. Për fat të mirë, është më e lehtë për të trajtuar dhe zgjidhur shqetësimin (duke menduar zgjidhjet e mundshme) se sa është ankthi që i krijojmë vetes.

PSIKOTERAPIA është zgjidhja dhe është për të gjithë, sepse ne jemi njerëzor, jo të pamposhtur dhe as të përsosur, ne të gjithë kalojmë nëpër periudha të vështira dhe nuk dimë gjithnjë se si ta zgjidhim vetë. Në situata të shqetësimit figura e psikologut jep një ndihmë konkrete dhe efektive.

Kërko konsultën tënde psikologjike!

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

sa kushton një seance te psikologu

7 Zakone të përbashkëta që na bëjnë të trishtuar

Zakonet janë ato që shumica e jetës sonë është e bërë. Ka zakone të shëndetshme të cilat na ndihmojnë të bëjmë progres dhe të bëhemi më të fortë çdo ditë, por ka edhe zakone të cilat nuk janë aq të mirë për mirëqënien tonë dhe na bëjnë të trishtuar  Ndonjëherë ne kemi nevojë që të këshillohemi për të ndaluar dhe për të mbrojtur lumturinë tonë duke i dhënë fund sjelljeve tona të sëmura. Kështu që këtu është një listë e 7 burimeve të zakonshme të vuajtjes së përditshme që mund t’ju ndihmojnë ti luftoni ato dhe të gjeni rrugën tuaj drejt lumturisë.

1•Të Ndihesh i/e ofenduar nga Çfarë Thonë Njerëzit
Gjithmonë do të ketë njerëz që do të përpiqet që t’ju shkatërrojnë ose do ju bëjnë të ndiheni keq për veten. Por ajo që ju duhet të kuptoni se është zgjedhja juaj nëse do të reagoni ndaj kritikave të tyre ose të bëheni indiferent. Nëse dikush përpiqet që t’ju lëndoj verbalisht, është shumë e mundshme që ata janë duke vuajtur thellë në zemrën e tyre. Mendoni për këtë, nëse një person është i sigurt, i fortë 7 Zakone të përbashkëta që na bëjnë të trishtuarmendërisht, bën atë që do dhe është i lumtur me jetën e tij, a do të mendonte ndonjëherë për ti bërë keq dikujt? Jo, ai/ajo nuk do ta bënte sepse njerëzit e fortë i ekzaltojnë të tjerët, ata gjithmonë do të përpiqen ta ndihmojnë një person në vend që ta bëjnë të ndjehej i mjerueshëm. Kështu që herën tjetër kur dikush përpiqet t’ju fyej, mos e merrni atë personalisht. Por nëse ju jeni me të vërtetë ndikoheni nga fjalët kritike bisedoni me një mik/e të ngushtë apo një të afërm, ta nxirrni jashtë është më e rëndësishmja, falë veten që e lejove atë person t’ju bënte të ndiheni keq për veten.
2•Lartësimi i kuptimit e/i “ZËNË”
Ne jemi duke jetuar në një botë me ritme të shpejtë ku të gjithë janë gjithmonë me vrap. Ne jemi të programuar për të menduar se të jesh gjithmonë i zënë është diçka për t’u krenuar. Por nuk i kemi kaluar tashmë kufijtë? Linja mes biznesit dhe marrëzisë është e hollë. Shumë prej nesh kanë harruar se të marrësh një pushim është e nevojshme për mirëqënien tonë. Disa kanë harruar pothuajse se si të çlodhen dhe janë gjithmonë duke mbajtur barrën e jetës së tyre të zënë dhe vazhdimisht duke menduar për punë dhe detyra të ndryshme të përditshme. Kjo është esenciale për shëndetin tonë për t’i dhënë vetes pak kohë të lirë. Kjo do të përmirësojë jo vetëm cilësinë e jetës sonë, por edhe cilësinë e punës sonë. Duke bërë pushime të vogla çdo orë ndërkohë që punojmë na jep mundësinë për tu rifreskuar dhe rikarikuar.
3•Burimet Negative të energjisë janë pjesë e zakonshme e jetës së përditshme
Shumë njerëz vërtetë nuk e dinë se sa saktësisht rutina e tyre e përditshme ndikon në mendimet e tyre.Ata i përdorin aktivitetet që bëjnë si baza ditore rutinë saqë  harrojnë për të ndaluar dhe për të reflektuar mbi to. Shumë prej nesh harrojmë të pyesim veten nëse ritualet që ne bëjmë sot, në të vërtetë janë një burim i energjisë pozitive, apo arsyeja e vuajtjes tonë. Nëse jeni ose vazhdimisht ndiheni të pakënaqur, merrni pak kohë për të menduar rreth asaj se si një ditë e zakonshme e jetës tuaj shkon. Cilat pjesë të rutinës tuaj do të donit ti ndryshonit? Çfarë tipa njerëzish ju takoheni dhe si secili prej tyre të bën të ndjehesh? Çfarë lloj blogjesh / revistash je duke lexuar dhe nëse me të vërtetë të gëzonë shpenzimi kohës tënde për to? Kjo është me të vërtetë e rëndësishme për të ndaluar dhe për të menduar se çfarë lloj gjërash dhe mendimesh jeni mbushur trurin dhe veten tuaj. Sepse historitë që ne i themi vetes çdo ditë, bëhet mënyra se si ne shohim botën dhe mënyra se si e jetojmë jetën tonë. Mos harroni për të bërë kohë për gjërat që ju doni të bëni dhe të shpenzojnë më pak kohë në ato që ju bëjnë të vuani.
4•Mbërthyer në Zonën e Komfortit
Siç e dimë të gjithë, zona e rehatit është vendi ku asgjë e mirë nuk rritet. Është shumë e mundur që edhe aty ju nuk do të gjeni lumturinë tuaj.Të jesh i mbërthyer në rutinën tënde të përditshme, duke kaluar përmes aktiviteteve të zakonshme çdo ditë, mund të të bëjnë të ndjeheni të pakënaqur dhe të trishtuar. Mënyra për të thyer   zonën tuaj të rehatit është për të bërë diçka që është e pazakontë për ju, që ju nuk e keni provuar ose që jeni të frikësuar për ta bërë.Sfidoni veten për të bërë diçka të ndryshme çdo javë. Ajo mund të jetë çdo gjë: nga hidhja me parashutë deri për të porositur diçka të re në restorant. Çdo gjë ka rëndësi, për aq kohë sa ajo është e re për ju, ose që kërkon buçimën e gjakut tuaj.
5•MASKA “SERIOZE”
Duke e marrë jetën shumë seriozisht mund të bëjë të ndiheni më të frikësuar për shkak se të filloni duke analizuar çdo veprim që ju bëni. Ju ngadalë harroni të  argëtoheni, të qeshni dhe relaksoheni. Si mund ta gëzosh dhe shijosh plotësisht udhëtimin tënd të jetës në këtë rast? Nëse ju filloni të ndiheni të hidhur në lidhje me jetën dhe të mendoni për botën si një vend i keq për të qënë,bëni këtë marifet të thjeshtë. Ngjisni një shënim në pasqyrë tuaj që thotë “Ndriço /Relaksohu!” Çdo herë që ta shikoni atë kujtoi vetes se ti je ai i cili është duke bërë gjëra të ndërlikuar dhe të rënda. Hidhe atë peshë dhe shikoje jetën nga një tjetër perspektiv më të thjeshtë dhe të qartë. Kujtoi vetes se çfarë është me të vërtetë e rëndësishme për ty. Praktikojeni këtë çdo ditë do të kthehet në një zakon dhe ju do të ndjeni ndryshim pozitiv tek vetja.
6•Krahasimi i Vetes me të Tjerët
Kur ju përqëndroni shumë kohën dhe vëmendjen tuaj në atë që të tjerët kanë dhe ju nuk e keni, të jeni të sigurt që po e drejtoni veten në rrugën e vuajtjeve. Vazhdimisht krahasimi i vetes me të tjerët mund t’ju bëj të ndiheni ziliqar dhe të hidhur për shkak se ju po humbni fokusin nga gjërat që vërtet kanë rëndësi për veten tuaj.Herën tjetër kur ta kapni veten duke bërë këtë, merrni një copë letër dhe stilolaps dhe shkruani 5 gjëra pozitive për veten. Kjo ekzalton shpirtin tuaj dhe të ju bënë të kuptoni se edhe ju jeni të mrekullueshëm, gjithashtu. Është njerëzore të keni xhelozi nga koha në kohë, por kur të ndodhë, përpiquni për të kuptuar origjinën e xhelozisë tuaj. Pyesni veten se çfarë e shkakton këtë emocion- është për shkak se shoku yt apo shoqja jote ka mësuar kohët e fundit një gjuhë të re, udhëton shumë dhe mori vetëm një promovim? Kur ju e kuptoni se për çfarë saktësisht ju jeni xheloz për të, mos e urreni atë person, por pyeteni atë se si e ka arritur suksesin e tij. Në këtë mënyrë ju do të dini se ku të filloni në mënyrë që të merrni atë që ju doni nga jeta juaj, gjithashtu.
7•Vazhdimisht të Jetuarit në të Ardhmen
Duke bërë plane gjatë gjithë kohës dhe gjithmonë duke menduar për një gjë tjetër që ju duhet të bëni, mund t’ju bëjë të ndiheni i mjerë dhe i paplotësuar. Duke jetuar vazhdimisht  në momentin e ardhshëm ju privoheni nga të jetuarit në një të tashme, kjo nuk do t’ju lejojë të përjetoni plotësisht se çfarë po ndodh tani. Duke bërë këtë, ju nuk mund të gjeni gëzim, sepse gjithmonë ju do të presni që ai të jetë në momentin e ardhshëm.Do të përfundoni duke kapërcyer dhe anashkaluar momentet ashtu si Adam Sandler në filmin “Kliko”, ai duket shumë i mërzitur kur arriti i moshuar dhe e kuptoi se ai nuk kishte jetuar. Ajo që ne duhet t’i kujtojmë vetes është se lumturia mund të gjendet vetëm në të tashmen. Pse ta humbasim atë duke u brengosur për të ardhmen apo me keqardhje për të kaluarën tonë? Provoni duke qenë të vetëdijshëm për emocionet tuaja aktuale, aktivitetet dhe vendin që ju jeni pikërisht tani.Jetojeni Jetën tani.
Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Orohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta me psikologe në Tiranë

11 Gjëra që njerëzit rreth jush nuk do të kuptojnë se ju jeni duke i bërë dhe shkak është depresioni juaj.

Për cilindo nga lexuesit tanë që vuajnë nga kjo sëmundje shkatërruese mendore si depresioni, gjithmonë duhet të dini se ju nuk jeni vetëm. Ju jeni më të fortë se sa mund të mendoni. Nëse ju ndjeheni plotësisht të pafuqishëm, mos u strukni nga turpi për të kërkuar ndihmë profesionale.
Dhe për ata prej jush që e dinë se dikush mund të vuajnë nga kjo, ne shpresojmë që ky artikull do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë dhe do t’ju mundësojë për ti siguruar atyre llojin e mbështetjes që ata kanë nevojë nga ju gjatë kësaj kohe të vështirë.

Por cilat janë këto 11 gjëra?

1•Ju bëni gjithçka në fuqinë tuaj vetëm për të fshehur faktin se ju e keni atë

Kur një person vuan nga depresioni, ata përpiqen me më të mirën e tyre për të bindur veten se çdo gjë është plotësisht në rregull. Ata do të vënë një buzëqeshje të rreme, kudo që të shkojnë. Dhe miqtë e tyre mund edhe të përfundojë duke i pasur zili për llojin e energjisë dhe entuziazmin që ata gjithmonë duket të ketë. Por, në pjesën e brëndshme? Ju ndjeheni të drenazhuar. Ju ndjeheni të humbur. Dhe ndiheni tepër të trishtuar.

2•Ju përfundoni duke sharë apo kundërvënë njerëzve të dashur

Ju mund të përfundoni duke humbur durimin tuaj mbi vogëlsira mbi gjëra e gjëra që njerëzit e tjerë as nuk do ti shihnin. Ju mbani të fshehur aq shumë energji negative brënda mëndjes dhe zemrës tuaj. Dhe ndonjëherë, sharja apo kundëvënia ndaj dikujt është e vetmja mënyrë që ju të mund ta nxirrni të gjithë atë jashtë.

3•Ju jeni gjithmonë duke ribër gjërat

Kjo mund të jetë një letër e shkollës, ose ndoshta një fletë excel nga puna, ose ndoshta vetëm risistemimi i garderobës tuaj. Ju e bëni sërish atë pa pushim deri sa ti e kupton se duket mirë në sytë tuaj. Ju keni qenë gjithmonë një mani për përsosmëri të plotë. Dhe nuk është një minutë në jetën tuaj, që ju të ndalni përpjekjen tuaj për të kënaqur apo për të bërë përshtypje tek njerëzit rreth jush.

4•Ju mbani vetë-mjekim

Ju nuk mund të ndaleni në një gotë verë në darkë, kur ju jeni në një gjëndje depresioni. Pirja e vërtetë mund të jetë një qetësues, pasi ajo ende ju bën të harroni të gjitha problemet tuaja për pak kohë. Ju jeni të vetëdijshëm se sa i pashëndetshëm ky zakon është, por nuk mund ta ndaloni veten ngaqë doni të largoheni nga i gjithë stresi dhe problemet për një natë.

5•Anulloni planet që ju në të vërtetë dëshironi të shkoni

Nëse është dasma e një të afërmi tuaj- që ju definitivisht nuk mund të mungoni, ose një koncert i mahnitshëm që miqtë tuaj vazhdojnë të flasim prej kohësh, ju thjesht nuk do të jeni në gjëndje për ta përballuar dhe do ta anulloni në minutën e fundit. Kjo nuk do të thotë se ju nuk doni të shkoni, ose që ju pëlqen anullimi i planeve. Por thjesht do të thotë se gjëndja juaj mendore kërkon që ju të jeni vetëm herë pas here.

6•Ju keni dhembje kudo

Depresioni mund të jetë vetëm si ankthi, në kuptimin që ai mund të ketë edhe simptoma fizike. Në disa raste, shqetësimi mendor do ti shkaktojë trupit tuaj që të ndjehet sikur peshon edhe më shumë se një ton, dhe çdo kockë në trupin tuaj do të fillojë të lëndohet për shkak të kësaj.

7•Bëhet gjithnjë e më e vështirë për ju për të qëndruar zgjuar

Pagjumësia është zakonisht një pjesë e madhe e çdo shqetësimi mendor. Dhe depresioni definitivisht ka potencial për të shkaktuar probleme gjumi ndaj një personi. Ju bëhet gjithmonë edhe më e vështirë për të qëndruar zgjuar gjatë ditës, sepse ju ndjeheni se nuk keni asnjë motivim për çdo gjë në jetë. Dhe gjithmonë ndjeni të lodhur kur ju kërkojnë për të bërë çdo lloj pune.

8•Ju keni filluar të hani çdo gjë para syve

Depresioni ndonjëherë do të bëjë që ju doni të hani “ndjenjat tuaja”. Kur shëndeti juaj mendor nuk është në gjëndje të mirë, ushqimi mund të përfundojë si një gjë që ju ofron ngushëllim kur ndjeheni me të vërtetë vetëm.

9•Ju shihni se keni humbur oreksin tuaj

Për disa njerëz, ndodh e kundërta- ju filloni duke humbur shumicën e oreksit tuaj. Me depresion, ju do të përjetojnë një humbje në rritje të vullnetit, energjisë dhe entuziazmt për të marrë pjesë në aktivitete. Dhe të ushqyerit mund të jetë një prej tyre.

10•Ju vazhdoni ta mbani jetën tuaj të duket e përsosur në pjesën e jashtme

Ju nuk doni që askush të shqetësohet në lidhje me ju, kështu që vazhdoni duke u përpjekur me më të mirë tuaj për të bërë miqtë dhe familjarët tuaj të dinë që ju jeni mirë. Ju postoni fotot e bukura dhe të qeshura të vetes në platformat e mediave sociale, dhe bëni gjithçka që duhet që askush mos t’ju pyes, “a je në depresion?”

11•Ju qani pa ndonjë arsye

Në disa raste, ju zgjoheni papritmas me lot në sytë tuaj. Në disa raste, ju jeni plotësisht të kënaqur në një moment tjetër, ju vjen për të qarë. Ju vazhdoni e pyesni veten-“Pse ndjeheni të trishtuar?” “Pse vazhdoj qajë?-Unë kam çdo arsye për të qënë i/e lumtur. “Por depresioni është në fakt një sëmundje që kurohet me psikoterapi. Dhe nuk do të rregullohet në një çast. Ai është rezultat i një çekuilibri kimik në tru. Dhe kjo nuk është, në asnjë mënyrë, faji yt!

Bisedoni me Psikologun

Je duke vuajtur nga depresioni? Nuk je vetëm! Më lejo të di për shqetësimet e tua. Sepse pavarësisht nga kushtet që mund të jeni dhe kudo që ju çon jeta, ka gjithmonë shprese.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikologet me te mire ne tirane

Si të njohim shqetësimin psikologjik?

E kuptoj se nuk është e lehtë për të bërë një kërkesë të tillë, sepse ne shpesh nuk e kuptojnë se gjëndja e shqetësimit të përjetuar është për shkak të një arsyeje psikologjike.
Pikërisht për këtë, pse sot dua të flas për shqetësimin psikologjik, i karakterizuar nga mungesa e harmonis me veten dhe me mjedisin rrethues, dhe si ta njohin atë.

Për të filluar do të flas për këmbanat e shumta të alarmit që ju duhet ti kushtoni vëmendje për të identifikuar shqetësim tuaj:

•Jeni gjithmonë me humor të keq, apo i trishtuar, edhe pa një shkak të dukshëm?
provoni indiferencë ndaj gjithçkaje rreth jush?
•Keni ndjenjën e të qënit të bllokuar, por nuk mund të identifikoni pengesat dhe mënyrën që e keni ndërtuar?
•Pikat e referimit që keni përdorur zakonisht, për një arsye apo një tjetër, kanë dështuar?
•Ankthi dhe shqetësimi të marrin shumë energji?
•Keni ndjenjën se nuk jeni në gjëndje për të rregulluar asnjë gjë nga problemet që ju janë shfaqur?
•Nuk mund të vazhdoni aktivitetet “normale” të përditshme dhe e perceptoni si përpjekje të mëdhe për ti materializuar?
•Nuk gjeni ngushëllim në asgjë?
•Keni probleme me gjumin, oreksin dhe /ose aktivitetin seksual?
•Keni simptoma fizike (ankth, pagjumësi, dhimbje fizike, me çrregullime gastrointestinale, apo probleme të lëkurës, të oreksit) të cilët nuk kanë origjinë organike?
•Ju duket sikur askush nuk ju kupton dhe keni probleme në marrëdhënie me njerëzit e tjerë?

Këto dhe shumë më tepër mund të jenë simptomat tipike të një çrregullimi psikologjik.

Gjithashtu faktorët e rrezikut mund të jenë të ndryshëm:

Faktorët e rrezikut janë të gjitha ato ngjarje që kërkojnë një përshtatje të re dhe mungojnë burimet për përballimin e tyre.
ndjehesh keq psikologjikisht nuk do të thotë të jesh i çmëndur, as nuk është një fenomen i rrallë.  Për fat të keq nuk është ende e përhapur mjaftueshëm nevoja e kujdesit për komponentin tonë psikologjik, si është për atë fizik, edhe pse e kuptoj se në vitet e fundit ka filluar gjithmonë e më shumë ti jepet rëndësi.

Të kërkosh ndihmë psikologjike nuk do të thotë të qënit i dobët ose i padobishëm, thjesht bëheni të vetëdijshëm për shqetësim tuaj dhe kërkoni për një zgjidhje. Mëndja, si dhe trupi, kanë nevojë për kujdesin e përditshëm, kur kjo mungon, në periudhë të gjatë ajo rebelohet, duke ndezur këmbanat e alarmit për ndihmë,për më shumë vëmëndje dhe kujdes. Ashtu siç kemi nevojë për një mjek për të zgjidhur sëmundjet mjekësore, kështu kemi nevojë për ndërhyrjen e ekspertëve të “mëndjes”, psikogun për kujdesin e saj.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Cmimet e seance te psikologu:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …