Tag: studio psikolog tirane

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor?

Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë një rol të rëndësishëm në arsyen pse burrat shpesh hezitojnë të diskutojnë ose të kërkojnë kujdes për çështjet e tyre të shëndetit mendor. Stereotipet gjinore që theksojnë nevojën e burrave për të qenë të fortë dhe këmbëngulës mund të ngrenë një tendosje në gatishmërinë e tyre për t’u hapur emocionalisht.

Burrat gjithashtu mund t’i drejtohen sjelljeve jo të shëndetshme të përballimi te stresit, ankthit apo depresionit, të tilla si përdorimi i drogës ose alkoolit, në vend që të kërkojnë mbështetje nga familja, miqtë ose një profesionist në lidhje me shëndetin e tyre mendor.

Dallimi në manifestimin e depresionit tek burrat

Ndërsa nuk ka asnjë formë specifike të “depresioni mashkullor”, është e rëndësishme të theksohet se disa simptoma janë më të zakonshme tek meshkujt sesa tek femrat. Këto mund të përfshijnë nervozizëm, zemërim të papritur, rritje të humbjes së kontrollit, marrjen e rrezikut dhe agresion.

Problemet e zakonshme të shëndetit mendor tek meshkujt

 • Vetmia dhe izolimi social

Vetmia dhe izolimi social mund të kenë implikime serioze në shëndetin mendor dhe fizik të një individi. Ndërsa vetmia është ndjenja e mungesës së lidhjes me të tjerët, izolimi social i referohet mungesës së kontaktit shoqëror. Të dyja mund të jenë të dëmshme për mirëqenien psikologjike dhe kërkojnë ndërhyrje të përshtatshme.

 • Stresi dhe menaxhimi i tij

Stresi, nëse lihet i pamenaxhuar, mund të çojë në probleme të shëndetit mendor si ankthi dhe depresioni. Është thelbësore që meshkujt të njohin nivelet e tyre të stresit dhe të adoptojnë strategji efektive për ta menaxhuar atë, si ushtrimet, meditimi apo marrja e ndihmes psikologjike.

 • Ankthi: një sfidë e zakonshme

Ankthi është një nga sfidat kryesore të shëndetit mendor me të cilin përballen meshkujt. Karakterizohet nga shqetësimi i vazhdueshëm dhe frika irracionale që mund të ndërhyjë në jetën e përditshme. Njohja dhe adresimi i ankthit është kritik për mirëqenien e përgjithshme.

Shëndeti mendor i burrave: Strategjitë efektive për adresimin e problemeve të zakonshme

Burrat përballen me sfida të rëndësishme të shëndetit mendor, por ka shpresë dhe ndihmë në dispozicion. Le të zbulojmë së bashku strategjitë efektive për të adresuar problemet më të zakonshme dhe për të përmirësuar mirëqenien psikologjike.

 • Trajtimi me sukses i problemeve të shëndetit mendor

Çështjet e shëndetit mendor nuk duhet të trajtohen vetëm. Kërkimi për ndihmë është hapi i parë drejt rimëkëmbjes. Çelësi është që të ndërhyhet sa më shpejt që të jetë e mundur për të maksimizuar shanset për një shërim të shpejtë. Flisni me partnerin tuaj, një anëtar të besuar të familjes ose një profesionist të shëndetit mendor për të marrë mbështetjen që ju nevojitet.

 • Qasje terapeutike dhe teknika efektive

Ka shumë strategji dhe teknika efektive për trajtimin e problemeve të shëndetit mendor. Terapia konjitive e sjelljes, për shembull, është treguar të jetë veçanërisht e dobishme në trajtimin e ankthit dhe depresionit. Vetëdija dhe meditimi gjithashtu mund të ndihmojnë në reduktimin e stresit dhe përmirësimin e mirëqenies së përgjithshme psikologjike.

 • Rëndësia e vetë-kujdesit dhe stilit të jetesës

Mos e nënvlerësoni rëndësinë e vetëkujdesit dhe një stili jetese të shëndetshëm në përmirësimin e shëndetit mendor. Ushtrimet e rregullta nuk i sjellin dobi vetëm trupit, por edhe mendjes, duke reduktuar stresin dhe duke përmirësuar humorin. Një dietë e ekuilibruar dhe e pasur me lëndë ushqyese mund të luajë gjithashtu një rol jetësor në mbështetjen e shëndetit mendor.

Thyerja e tabusë: Të kërkosh ndihmë është një shenjë fuqie

Është thelbësore të shpërndahet tabuja rreth shëndetit mendor të mashkullit. Kërkimi për ndihmë nuk është një shenjë dobësie, por e forcës dhe elasticitetit. Nëse ju ose dikush që njihni po lufton me shëndetin mendor, mos hezitoni t’i drejtoheni profesionistëve të trajnuar për mbështetjen që ju nevojitet.

Si përfundim, shëndeti mendor i meshkujve është një çështje e rëndësishme që kërkon vëmendje dhe veprim. Me ndihmën e strategjive të duhura dhe mbështetjes adekuate, ju mund të trajtoni me sukses problemet e zakonshme dhe të përmirësoni mirëqenien tuaj të përgjithshme psikologjike.

Nëse keni ndonjë dyshim se çfarë lloj mbështetjeje mund të jetë e dobishme për ju, mos hezitoni të na kontaktoni me email ose telefon. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të zgjidhni çdo problem me të cilin përballeni. Psikoterapia është një rrugë që do t’ju ndihmojë të zhvilloni strategji efektive për të zëvendësuar ato jofunksionale.

Ne ofrojmë konsultime online për të thjeshtuar procesin. Me një laptop, tablet ose smartphone të thjeshtë, ju mund të rezervoni një konsultë psikologjike në internet dhe të aksesoni shërbimet e psikologut tonë nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Na kontaktoni në Skype në studio.psikologie për të rezervuar konsultën tuaj online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të merrni mbështetjen që ju nevojitet, kur dhe ku ju nevojitet.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë

Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë hap dyert për këdo që kërkon mbështetje emocionale dhe psikologjike. Seancat tona synojnë t’ju udhëheqin përmes sfidave të jetës dhe t’ju avancojnë drejt shëndetit më të mirë mendor dhe mirëqenies emocionale.

Individët: Adresoni sfidat tuaja me ndihmë profesionale

Sfidat personale mund të jenë dërrmuese, por ju nuk duhet t’i përballoni ato vetëm. Me mbështetjen e një terapisti të trajnuar, ju mund të eksploroni mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tuaja për të gjetur zgjidhje efektive. Seancat tona një-në-një janë përshtatur për nevojat tuaja, duke ju ofruar një hapësirë ​​të sigurt për t’u shprehur dhe për t’u rritur.

Familjet: Rindërtimi i Lidhjeve dhe Forcimi i Marrëdhënieve

Dinamika familjare mund të jetë komplekse dhe shpesh çon në konflikt dhe tension. Seancat tona familjare synojnë të promovojnë komunikimin e hapur, mirëkuptimin reciprok dhe ndërtimin e lidhjeve më të forta. Me ndihmën e një terapisti familjar të kualifikuar, familja juaj mund të trajtojë problemet dhe të punojë së bashku për të kapërcyer vështirësitë.

Çiftet: Rizbuloni intimitetin dhe lidhjen

Marrëdhëniet mund të kalojnë nëpër periudha konflikti dhe largimi, por kjo nuk do të thotë se ato janë të destinuara të dështojnë. Seancat tona në çift ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për të eksploruar dinamikën e marrëdhënieve, për të adresuar çështje të pazgjidhura dhe për të rizbuluar intimitetin dhe lidhjen. Me mbështetjen e një terapisti çiftesh, ju mund të punoni së bashku për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të ndërtuar një të ardhme më të fortë.

Angazhimi ynë për mirëqenien tuaj

Në praktikën tonë të psikologjisë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një mjedis mikpritës, respektues dhe jo-gjykues. Ne respektojmë privatësinë dhe autonominë tuaj, duke garantuar konfidencialitet maksimal në të gjitha seancat. Qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë të kapërceni sfidat dhe të arrini lumturi dhe kënaqësi më të madhe në jetën tuaj.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

 

Konsulta online/studio me psikologe Tirane

Bindjet Shfuqizuese. Pse përsërisim gjithmonë të njëjtat gabime?

Problemet e jetës, të cilat përsëriten në mënyrë të pashpjegueshme në dashuri, në familje ose në punë, janë pjesë e një mekanizmi të pavetëdijshëm, shumë mirë të njohur dhe kuptuar nga shumë njerëz.
Nëse gjithmonë bini në të njëjtat gabime, duke e gjetur veten kaq të pushtuar në mëndje, me mendime përsëritëse dhe shfuqizuese, që nuk arrin ti largosh… Ti je viktimë e një mekanizmi të pavetëdijshëm të quajtur “Detyrim përsëritjeje“. Një përsëritje që bën dëm dhe prodhon Ankth .  Bindjet kanë fuqi të madhe mbi ne, jetën tonë dhe të tjerët. Një bindje shfuqizuese është një koncept që frymëzon një mesazh negativ tek ne.
Pavetëdija jonë prodhon gjithmonë të njëjtat bindje shfuqizuese që shkaktojnë humbje të vetëvlerësimit dhe ankth. Përsërit vazhdimisht, përmbajtjen emocionale që kemi jetuar në fëmijëri dhe në periudhat në të cilat u formua personaliteti ynë. Por identifikimi i këtyre mekanizmave psikologjikë nuk është i lehtë!
Bindjet shfuqizuese mund të na kufizojnë dhe bllokojnë rritjen tonë personale. Pjesa më e madhe e jetës sonë varet nga bindjet tona, të cilat na bëjnë të prodhojmë gjëndje shpirtërore të caktuara dhe sjellje të caktuara.  93% e jetës sonë është e qeverisur nga pavetëdija.

Mund të duket e çuditshme,  por mesatarisht qënia njerëzore është i vetëdijshëm për vetëm 7% të asaj që bën, thotë, mendon dhe provon.  Kjo do të thotë që 93% e mendimeve, emocioneve dhe veprimeve tona janë automatike dhe pa vetëdije. Pavetëdija mund të brëndësojë deri në dhjetë mijë mesazhe në ditë dhe nuk harron asgjë…është emocionale dhe i pranon gjithçka fjalë për fjalë.  Pavetëdija jonë krijon bindjet e saj, përmes përvojave të jetuara, veçanërisht në fëmijëri. Nëse jemi rritur duke menduar se nuk jemi të aftë, ne do ta kalojmë jetën tonë duke e konfirmuar këtë bindje.
Ne të gjithë kemi bindjet tona që na kufizojnë dhe na çojnë në vetë-sabotim.  Prandaj ne vazhdojmë të përsërisim të njëjtat gabime dhe sjellje, të cilat nuk arrijmë t’i heqim qafe.
Secili nga ne ka frikë nga diçka… Më saktësisht, detyrimi për të përsëritur mund të jetë një mënyrë në të cilën dikush është skllav i frikës: 
• Kur ne kemi përjetuar trauma emocionale në jetën tonë, veçanërisht në fëmijëri
• Çdo herë që ne kemi qenë të lënduar emocionalisht
• Sa herë që dhimbja ka qenë aq e fortë sa e kemi hequr atë nga vetëdija

Ja se si funksionon detyrimi i përsëritur

Psikologjia e kishte identifikuar këtë mekanizëm, më shumë se njëqind vjet më parë, me Sigmund Freud.
“Ajo që ka mbetur e kuptuar keq gjithmonë kthehet; si shpirt në dhimbje ose i humbur, ajo nuk ka paqe derisa të marrë zgjidhje dhe çlirim “- S. Freud
Në fakt, për shumë ndodh pikërisht kjo… Ne priremi për të përsëritur të njëjtat modele të dështuara, për shkak të bindjeve tona shfuqizuese.
Jo rrallë, e pandërgjegjshmja na sjell të përsërisim dhe të kërkojmë pikërisht ato përvoja emocionale, të cilat janë formuar gjatë procesit tonë të rritjes, sepse i ushqen dhe i njeh ato emocione në një mënyrë të thellë.
Dhe është kështu! Aktivizohet përsëritja e skemave shfuqizuese që na çojnë për të kërkuar për situata të ngjashme, duke u kthyer gjithmonë për të qënë viktimë e një kurthi mendor të vuajtjes.

Kapërcimi i bindjeve shfuqizuese na shpëton jetën

Kush nuk ka i ndodhur të ketë pasur përshtypjen se nuk ka për të arritur të kapërcejë ndonjë vështirësi apo problem?   Të gjithë kemi të paktën një përvojë të vogël.
Pastaj është një kënaqësi e madhe të jesh në gjëndje të thuash: “Ja më në fund ja dola!
Një bindje fuqizuese është një koncept që frymëzon një mesazh pozitiv tek ne dhe ndërpret detyrimin e përsëritjes.
Në fakt, të ndërpresësh detyrimin e përsëritjes nuk do të thotë asgjë më shumë sesa të lëmë prirjen për të përsëritur të njëjtat bindje shfuqizuese që na pengojnë në jetë.
Në realitet, qëllimi përfundimtar i veprimit tonë është pikërisht ky, domethënë të jemi në gjëndje të realizojmë dëshirat tona dhe të kapërcejmë vështirësitë që jeta na paraqet në mënyrë të pashmangshme.
Fatkeqësisht ka ditë kur zgjohemi pa energji dhe motivim dhe ndjehemi të irrituar dhe të pakënaqur, deri në atë pikë sa nuk mund të gjejmë arsye për të kryer angazhimet tona dhe për të arritur qëllimet që i kemi vendosur vetes.
Skemat tona të mendimit përsëriten dita ditës, nëse nuk ndërhyjmë për t’i ndërprerë ato. Dhe për fat të keq, bindjet shfuqizuese kanë fuqi të madhe mbi ne dhe jetën tonë.

Bindjet Shfuqizuese dhe Mendimet Kufizuese

Në këtë qëndron e keqja jonë, në të vërtetë bindjet shfuqizuese na bllokojnë dhe pengojnë veprimet tona, duke na bërë që të përsërisim gjithmonë të njëjtat gabime.
Kemi frikë se nuk jemi në lartësinë e duhur ose kemi frikë se të tjerët nuk do të na pranojnë, mendojmë se jemi të paaftë dhe nuk jemi të vlefshëm sa duhet, kështu që niveli i vetëvlerësimit tonë bie.
Frika jonë na heq energjinë dhe na demotivon…na pengonë të veprojmë dhe na mbanë në pasivitet.
Bindjet Shfuqizuese qëndrojnë në pavetëdijen tonë dhe veprojnë automatikisht.
Në fakt, janë bindjet tona shfuqizuese të pavetëdijshme ato që përcaktojnë frikërat tona.
Këto janë besime kufizuese për veten tonë dhe botën përreth nesh, të cilat i kemi ndërtuar në mëndjen tonë, me kalimin e kohës dhe janë të palogjikshme dhe të paarsyeshme.
Bindjet shfuqizuese kanë shkaktuar një mekanizëm të mendimit negativ, i cili duke u përsëritur me kalimin e kohës është konsoliduar në trurin tonë, duke krijuar rrugë të vërteta neurale.

Si të kapërcejmë bindjet shfuqizuese

Siç thash më sipër këto janë zinxhirë të padukshëm me mekanizma të pavetëdijes tonë, të cilat na bëjnë të përsërisim gjithmonë të njëjtat gabime. Ato na bllokojnë, na kufizojnë dhe imponojnë veprime të caktuara përsëritëse për të kryer.
Duke thënë këtë, për të kapërcyer mekanizmin duhet të fillojmë të flasim për zëvendësimin. Kjo do të thotë, duke zëvendësuar një bindje shfuqizuese me një fuqizuese.
Për të filluar, ndiq këto 3 hapa:

1 Bëhu i vetëdijshëm për bindjet e tua shfuqizuese
Fillo me ato më të dukshmet, të cilat tashmë i di pjesërisht që të bëjnë të përsërisësh gjithmonë të njëjtat gabime. Shkruaji ato dhe bëj një listë.
Për të identifikuar dhe prishur detyrimin e përsëritjes, bëji vetes pyetje strategjike që do të drejtojnë drejt një këndvështrimi të ri:
• Çfarë arsyetimi po bëj për t’ia atribuar këtë kuptim kësaj ngjarje?
• Cilat informacione të tjera mund të konsideroj për të vlerësuar këtë bindje?

2 Zëvendëso bindjen tënde me një më të fuqishme
Zgjidhni një nga lista që keni bërë më parë dhe shkruani pranë saj çfarë mund të ndodhë, nëse do të ishte e kundërta. Mbi të gjitha, është e rëndësishme që të vini në dyshim bindjen tuaj shfuqizuese që ju dobëson dhe ju kufizon.

3 Tani thjesht vepro
Kur disa bindje na dobësojnë, blloku i parë është veprimi. Ndërsa, një bindje fuqizuese është në gjëndje të liroj fuqinë tonë vendimmarrëse. Pra, ndërmerr hapin e parë, duke zbatuar bindjen e re. Mos harro se janë mendimet që fshihen pas çdo veprimi.
Mendimet negative na dobësojnë, ndërsa mendimet pozitive na forcojnë. Mendimet negative gjenerohen nga bindjet tona kufizuese.

Të kuptuarit e kësaj është shumë e rëndësishme sepse na jep mundësinë të çlirohemi nga mendimet tona negative, duke kuptuar bindjet nga të cilat ato rrjedhin. Kur të kesh në mëndje një bindje që të kufizon, reflekto mbi të dhe përpiquni të kuptosh se nga vjen, kush e instaloi atë tek ty.
Nëse nuk do të kishte bindje shfuqizuese të pavetëdijshme, të cilat janë formuar me kalimin e kohës dhe veçanërisht gjatë fëmijërisë, nuk do të kishte gjithashtu mendime kufizuese, emocione negative dhe frikë. Bindjet shfuqizuese, një problem i vërtetë.
Për të dalë nga procesi i pavetëdijshëm që ju kufizon në jetë, rekomandohet psikoterapia dhe me pak angazhim dhe introspeksion, është e mundur të korrigjoni veten.
Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

 

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

#PSIKOTERAPIA është zgjidhja dhe është për të gjithë, sepse ne jemi njerëzor, jo të pamposhtur dhe as të përsosur, ne të gjithë kalojmë nëpër periudha të vështira dhe nuk dimë gjithnjë se si ta zgjidhim vetë.

Këshillimi me psikologun të ndihmon të përballesh me çdo gjë dhe të ringrihesh! Konsulta e një psikologu është një mënyrë efektive, e përshtatshme për të marrë ndihmë në lidhje me shumë çështje; si depresion, stres, atakpaniku, ankth, probleme personale, probleme me fëmijët, një moment i vështirë për tu kaluar apo marrëdhënia në çift, çështjet e karrierës, vetë respekt, dhe shumë fusha të tjera të jetës.

Në situata të shqetësimit figura e psikologut ne Tiranë jep një ndihmë konkrete dhe efektive. #Kërkokonsultëntëndepsikologjiketirane

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë:

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Çfarë është ndërtimi? Një mekanizëm midis imagjinatës dhe realitetit

Çfarë është ndërtimi?

Ndërtimi është një mekanizëm i përhapur që ne të gjithë priremi ta përdorim çdo ditë. Por disa më shumë se të tjerët, duke u bërë depërtues dhe jo funksional.

Imagjinata dhe realiteti … Ne individët e përjetojmë këtë diatribe të brëndshme të vazhdueshme. Gjithmonë duke kërkuar një ekuilibër midis asaj që jetojmë në konkreten (atë që po përjetoj dhe po bëj tani), dhe atë që imagjinojmë (atë që thjesht po mendoj, dhe do të jem në gjëndje të bëj ose të jem brënda një kohe, dhe pastaj fjalë për fjalë “Unë ndërtoj” me mëndje”.
Ne individët duke qënë qënie shumë mendore jemi mjeshtër të vërtetë të ndërtimeve. Dhe ne mund të ndërtojmë në kushte negative ose pozitive, me rezultate shumë të ndryshme për sa i përket cilësisë së jetës.
Duhet thënë se për disa njerëz ndërtimi negativ mund të bëhet një mekanizëm jashtë kontrollit, i cili nuk lejon që të funksionojë në mënyrë tjetër përveç kësaj.
Kur flasim për ndërtimin duhet të dallojmë dy aspekte, një funksionale dhe një që është shumë më pak për të mos thënë  aspak:
•Ndërtimi si projektim
•Ndërtimi si largim nga realiteti i vërtetë, dhe i realiteteve negative dhe katastrofike që nuk ekzistojnë

Ndërtimi dhe projektimi

Çdo ditë dhe në çdo moment të ditës ne njerëzit ndërtojmë. Në terma funksionale, ndërtimi nënkupton projektimin. Mendojmë se çfarë do të bëj pas 5 minutash, 2 orësh, nesër, në një muaj, në pak vite.
Kush prej nesh nuk ka planifikuar në mëndjen e tij veprimtarinë që do të bëjë në pak minuta, brënda disa muajve, pushimet, se çfarë do të bëjë në fundjavë?
Kush prej nesh nuk ka ndërtuar në mëndje projekte të rëndësishme të tilla si një martesë, një fëmijë, duke arritur punën e ëndrrave, një shtëpi…dhe kështu me radhë.
Në të gjitha këto situata ne ndërtojmë, sepse ndërsa jemi këtu dhe tani jemi duke menduar për arritjen e të gjitha këtyre gjërave, por ende nuk i kemi ato, nuk janë në realitet. Me mëndjen shkojmë përpara dhe mendojmë se çfarë do të marrim në një periudhë të caktuar kohe, çfarë do të bëjmë, me kë do të jemi, si do të shkojnë këto situata, por ne nuk po i jetojmë ato me të vërtetë.
Në të gjitha këto nuk ka asgjë të çuditshme, përkundrazi është një mekanizëm shumë i dobishëm që do të krijonte shumë vështirësi nëse nuk do të ekzistonte.
Le të përpiqemi vetëm për një moment të mendojmë për këtë aspekt. Nëse nuk do të pajiseshim me këtë aftësi nuk do të mund të krijonim asgjë, do të silleshim në mënyrë të rastësishme, nuk do të kishim qëllime, madje nuk mund të gjenim motivimin e duhur për të filluar diçka të re.
Aftësia për të parë me mëndje se çfarë duam të bëjmë, ku duam të jemi, me kë, çfarë rezultatesh të kemi. Në fakt, kjo na jep shtytjen e duhur për t’u angazhuar përpara të tjerëve, për të krijuar dhe arritur diçka të re.

Ndërtimi dhe Patologjia

Por si të gjitha gjërat, ajo që bartet në tepricë ndalon së punuari dhe përfundon duke krijuar disavantazhe më shumë sesa avantazhe.
Atëherë, kur ndërtimi bëhet patologji?
Kur nuk e përdorim më këtë #aftësi për të menduar dhe planifikuar, por për tu distancuar nga realiteti, duke përfunduar duke ngatërruar atë që është reale me atë që është fantazi.
Kur ne kemi tendencën të ndërtojmë në mëndjen tonë vetëm idenë se si mund të jetë diçka, pa e jetuar apo ndjerë atë me të vërtetë. Dhe pikërisht, të gjitha frikërat janë të qëndrueshme nga ky mekanizëm, nga ndërtimi.
Në fakt, me mëndjen tonë ne mund të ndërtojmë fjalë për fjalë gjithçka, ne mund të krijojmë besime dhe frikëra pafund.
Dhe ne mund t’i ndërtojmë ato aty ku nuk janë, madje edhe në situata që në të vërtetë nuk kanë asgjë të rrezikshme, dhe nuk ka limite.
Ndërtimi ndodh kur filloj nga një minimum i dhënë dhe unë ndërtoj mbi të shumë më tepër.
Për shembull, tani ndihem në ankth, kështu që do të thotë se po ndodh diçka e tmerrshme. Unë do të bëj një gjë të caktuar dhe do të shkojë në një mënyrë të caktuar…
Nëse, për shembull, unë filloj të mendoj se largimi nga shtëpia është i rrezikshëm dhe filloj të shmang situatat pas situate,përveç nëse shoqërohem, një mendim fillestar gradualisht do të shndërrohet në një bindje gjithnjë e më të rrënjosur, e cila është e vështirë të rishikohet dhe modifikohet.
Le të mendojmë për ata që kryejnë shmangievazhdueshme sepse fjalë për fjalë ata krijojnë rrezik pas rreziku, limite të supozuar dhe vështirësi që mund të parandalonin suksesin.
Për ata që vuajnë nga atakët e panikut, një vështirësi në të cilën ndërtimi është një mekanizëm që mban rrethin e dhimbshëm vicioz.
Për disa nga ne këta #mekanizma marrin një aspekt kaq insistues sa ato marrin kontrollin. Duke e çuar individin që të ndalojë së funksionuari si duhet me gjithçka që vijon.
Ndërtimi me kalimin e kohës bëhet një ves i vërtetë. Dhe gjëja më e keqe është se ai që e praktikon atë, përfundon ta perceptojë atë si një mekanizëm kaq normal, sa nuk e vë re aspak që ky mekanizëm i ka bllokuar veprimin jetën.

Ndërtimi si një problem, cila zgjidhje e mundshme

Zgjidhja psikoterapia ku personi do të mësohet pak nga pak për t’u rikthyer në një kontakt të mirë me realitetin.
Fillimi përsëri i dallimit se çfarë është e vërtetë (po ndodh, prania e të dhënave objektive) nga ajo që nuk është (nuk po ndodh, po mendoj, imagjinoj, nuk ka të dhëna objektive). Dhe do të duhet të mësohet përsëri.
Për shkak se është pikërisht ky problemi, personi që ndërton në një mënyrë patologjike nuk është më në gjëndje të dallojë se çfarë është e vërtetë nga ajo që nuk është. Dhe mendon se ajo që nuk është aspak e vërtetë është e vërtetë dhe e prekshme.
Do të jetë e nevojshme të mësoheni të shijoni realitetin dhe ta jetoni atë hap pas hapi me të vërtetë.
Duke e vendosur veten në gjëndje kur është e mundur të shkosh dhe të shohësh, të provosh, që të mund të kuptosh se si janë gjërat në të vërtetë.
Në fakt, shmangia mbështet ndërtimin. Nëse nuk shoh, nëse nuk përpiqem nuk do të jem në gjëndje të bëj asgjë por të qëndroj në pozicionin tim jofunksional.
Mos konfrontimi mbështet ndërtimin. Nëse nuk e përball veten do të kem vetëm informacionet e zakonshme në dispozicion, dhe do të qëndroj në pozicionin tim, do të shoh vetëm ato që dua të shoh.
Një mekanizëm jo pozitiv dhe sigurisht jo funksional.
Duhet të rindërtohet, ekuilibri korrekt mes realitetit dhe fantazisë, dhe aftësia për të zbatuar veprimet më të përshtatshme si rezultat. Në këtë kuptim, psikologu jep ndihmë të rëndësishme dhe vendimtare përmes psikoterapisë për zgjidhur këtë problem

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Studio Psikologjie ofron një sërë shërbimesh për tu ardhur në ndihmë të gjithë klientëve të saj për të gjitha llojet e shqetësimeve që mund të hasin. Konsulta psikologjike si psikolog online për të gjitha problemet që  mund të hasni në jetën tuaj të përditshme. Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj. Ne jemi më pranë jush duke ofruar Psiko-diagnozë,  Psikoterapi, Këshillim dhe mbështetje psikologjike.

Në situata të shqetësimit figura e psikologut ne Tiranë jep një ndihmë konkrete dhe efektive. #Kërkokonsultëntëndepsikologjiketirane

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë:

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolterapia dhe psikologu

Flasim për Psikoterapinë dhe Psikologu: ndonjë pyetje…

Pasi arrijnë pjekurinë, njerëzit, në parim, arrijnë plotësisht ekuilibrin e vet: kanë një stabilitetit të caktuar emocional dhe psikologjik  dhe krizat e identitetit mbeten vetëm një kujtim i rinisë.
Ky ekuilibër psikologjik, megjithatë është shpesh një mirazh; jeta e përditshme   vërtetë mund të rezervojë shqetësime apo probleme psikologjike, ndonjëherë në mënyrë intensive dhe shqetësuese, duke mos qënë në gjëndje për të gjetur një zgjidhje vetë  dhe ka nevojë për ndihmën e një psikologu.

Pse të kërkoni ndihmën e një psikologu ?

Sepse ke mundësinë që të kesh një vend dhe një kohë ku ti mund të tregosh vuajtjen tënde dhe të dëgjohesh e kuptohesh pa u gjykuar duke u përmirësuar dhe zhvilluar përmes dialogut dhe zbulimit të mënyrave të reja, aftësive personale dhe  burimeve të tua  me qëllim që të përballosh dhe kapërcesh me sukses problemet dhe shqetësimet e tua psikologjike.

Çfarë është dhe ku konsiston psikoterapia?

Është një proçes përmes të cilit psikologu inkurajon dhe nxit të mësuarit me anë të një rrugë psiko-terapeutike e ndërtuar bashkë me ty, të një sërë aftësive, teknikave dhe strategjive për të mundësuar që në fund të kapërceni shqetësimin tuaj psikologjik dhe, si rrjedhim, përmirësimin e mirëqënies tuaj psikologjike në një kohë të shkurtër.
Qëllimi i psikoterapisë është për t’u siguruar që ti mund të kontrollosh dhe  vendosësh në lidhje me jetën tënde dhe të lejon të gjesh rrugë të reja për zhvillimin personal dhe për t’u përballur e kapërcyer vuajtjen tënde psikologjike.
Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.
Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar! Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshironë ti zgjidhi ato!
Si profesioniste, përveç shërbimit online skype; studio.psikologjie, pres në studio në Tiranë  për më shumë se 13 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira dhe për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

konsulta me psikologe ne studio tirane

20 Dhimbje Fizike që Lidhen me një Gjëndje Emocionale Konkrete

Çdo dhimbje që ne përjetojmë në nivel fizik mund të çoj në një gjëndje të veçantë emocionale, që do të thotë se si ne mendojmë brënda nesh. Sigurisht nga kjo pikëpamje nuk ka rregulla fikse dhe origjina e dhimbjes fizike mund të jetë shumë e ndryshme.
Ky klasifikim i thjeshtë vlen sidomos kur kemi përshtypjen se dhimbjet e trupit që ne po përjetojmë nuk kanë një origjinë të vërtetë fizike dhe pasi e kemi vërtetuar me analizat e bëra, por është një shprehje e emocioneve tona dhe gjëndjes që po jetojmë.
Disa dhimbje fizike, për shembull, mund të jenë të lidhura me stresin emocional. Shembulli më i zakonshëm është i përfaqësuar nga dhimbja e koke apo nga tensioni në qafë. Nga dhimbja e trupit tonë, në qoftë se ne duam, ne mund të përpiqemi për të deshifruar gjendjen tonë emocionale dhe për të kuptuar se çfarë po ndodh brënda nesh.

Por cilat janë simptomat?

1• Dhimbje të Muskujve
Ndoshta në këtë kohë lëvizjet dhe përpjekja në jetë po bëhet e vështirë për ne. Nuk jemi të ndritshëm për fleksibilitet në marrëdhënie me veten, as në shtëpi ose në vendin e punës. Le të përpiqemi të kuptojmë se si të përmirësojmë situatën.
2• Dhimje Koke
Dhimbja e kokës kufizon procesin e vendimmarrjes. Ndoshta ju ndodh t’ju kapi një dhimbje koke pikërisht kur ju jeni gati për të marrë një vendim. Në këtë pikë është koha që ti kushtoheni relaksimit ose ndonjë aktiviteti të këndshëm që mund të lehtësojë tensionin.
3• Dhimbje Qafe
Dhimbja e qafës tregon se e kemi të vështirë të falim të tjerët dhe veten. Duhet të përpiqemi të provojmë ndjeshmëri më të madhe dhe dashuri si për veten dhe për të tjerët. Kështu do të jetë më e lehtë për të falur
4• Mishrat e dhëmbëve të acaruar
Ndoshta njerëzit rreth jush janë duke marrë vendime të cilat nuk i toleroni dhe mund të jenë në kundërshtim me mënyrën tuaj të të menduarit. Do të ishte më mirë që të diskutoni dhe sqaroheni.
5• Dhimbje në Shpatulla
Kjo do të thotë që ju jeni duke mbajtur mbi supet tuaja një barrë të madhe emocionale. Mundohuni të përqëndroheni më mirë për të zgjidhur problemet tuaja, por edhe për të ndarë këtë barrë me njerëzit e tjerë që keni në krahë në jetën tuaj.
6• Dhimbje Stomaku
Kemi dhimbje stomaku kur nuk kemi tretur një vakt, por edhe kur një situatë të pakëndshme të jetës tonë nuk arrijmë ta gëlltisim.
7• Dhimbje Shpine (në pjesën e sipërme)
Dhimbja e shpinës në pjesën e sipërme tregon se ju keni nevojë për përkrahje emocionale. Ndoshta keni përshtypjen se askush nuk ju do. Shfrytëzoni mundësinë për të takuar njerëz të rinj.
8• Dhimbje Shpine (në pjesën e poshtme)
Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës mund të tregojë disa shqetësime për para, që  në këtë moment nuk po ja dilni me shpenzimet mungesë sigurie finanziare, por edhe një ndjenjë të boshllëkut emocional. Është koha për të ndërmarrë veprime për të përmirësuar jetën tuaj.
9• Dhimbje Kërbishti dhe Kryqesh
Ndoshta në këtë moment keni një çështje të rëndësishme për të përballuar që keni  kohë që po e shtyni. Më të mirë ta shqyrtoni atë deri në fund dhe të shkoni në kërkim të zgjidhjes. Nuk mund të uleni mbi dafina, është koha për të lëvizur!
10• Dhimbje Bërryli
Dhimbja e bërrylit ka të bëjë me rezistencën për të ndryshuar në jetë. Ndoshta është koha për të guxuar dhe për të kaluar në gjëra të reja ose të paktën të liroheni.
11• Dhimbje krahësh
Dhimbja në krahë nga pikëpamja emocionale mund të lidhet me faktin se ju jeni duke tërhequr një barrë. Kjo mund të jetë një person apo një situatë e pakëndshme. Më mirë kuptoni se çfarë është problemi dhe merrni masa për ta zgjidhur atë.
12• Dhimbje Duarsh
Dhimbja në duart tuaja tregonë se ndoshta në këtë moment jeni duke përjetuar vetmi të tepruar. Përpiquni për të hapur veten për të tjerët dhe për t’i dhënë atyre një dorë  në kohë nevoje.
13• Dhimbje në Ijet
Dhimbja në ijet mund të jetë një shenjë e rezistencës ndaj ndryshimit dhe lëvizjes. Ndoshta tani ju duhet mbështetje për të përballuar më mirë me jetën.
14• Dhimbje e Kyçeve
Dhimbja e kyçeve na kujtonë se duhet të jemi më të hapur për jetën dhe më fleksibël. Përvoja dhe mësime të reja për të mësuar na presin.
15• Dhimbje Gjunjësh
Dhimbja në gju tregon se nuk jeni të gatshëm të përkuleni për të përmbushur nevojat e të tjerëve dhe se ne nuk mund të pranoni gjërat ashtu si janë, por në vend të kësaj  duhet të mësoni për të bërë atë.
16• Dhimbje Dhëmbësh
Dhimbja e dhëmbit ka të bëjë me emocionet që lidhen me neverinë dhe mosmiratimin e situatës së jetës që jetoni. Më mirë të përqëndroheni në aspektet pozitive, ndërsa   përpiqeni për të kapërcyer vështirësitë.
17• Dhimbje e Kaviljes
Dhimbje e kaviljes tregon se kurrë nuk i lejoni vetes një moment të relaksimit të pastër dhe kënaqësisë. Duhet të mësoni të jeni shumë më tolerues me veten.
18• Dhimbje Këmbësh
Dhimbja e këmbëve mund të jetë e lidhur me një gjëndje depresioni. Për ta marrë vesh, duhet të angazhoheni për të analizuar më mirë veten dhe emocionet tuaja. Ndosht jeni duke përjetuar një periudhë ndryshimesh dhe keni nevojë për përvoja të reja.
19• Dhimbje që Provokonë Lodhje
Nuk jeni duke i dhënë çlodhjes pjesën e duhur. Me ndjesinë dhimbjes jeta ju ftonë për të marrë një pushim. Duhet të përpiqeni për të bërë pak më shumë gjumë dhe të mësoni për t’u çlodhur.
20• Dhimbje e Përhapur e Pashpjegueshme
Kush provon një dhimbje në dukje e pashpjegueshme që ndodh në pjesë të ndryshme të trupit, ndoshta është lodhur me të vërtetë dhe ka nevojë për një pauzë dhe reflektim. Gjithë trupi duket i dobësuar dhe ka nevojë për rigjenerimin. Këshilla është të punoni në emocionet që ndjeni për të rifilluar rizgjimin tuaj.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Psikologet me te mire ne tirane

Katër mënyrat se si emocionet mund të shkatërrojnë vendimet tuaja

Ju ka ndodhur ndonjëherë të ktheheni pas në kohë për një vendim të keq që keni marrë dhe të pyesni  veten”Ku e kisha mëndjen?”  me shumë mundësi e keni  menduar. Në vend të kësaj ju keni qënë duke menduar me emocione dhe jo me logjikë.
Nëse jeni duke u takuar me një person tërheqës por që ju trajton keq ose keni harxhuar shumë para  në një  investim të keq ndjenjat tuaja mund t’ju çojnë në rrugë të gabuar nëse nuk jeni të kujdesshëm. Sa më të fuqishme emocionet aq më e mjegullt logjika. Ne marrim vendimet më të mira kur balancojmë logjikën dhe emocionet. Kur emocionet tua janë shumë lartë,logjika juaj do jetë shumë e ulët dhe kjo gjë do ju çojë në vendime të paarsyeshme.

Por cilat janë ato?

 1• Entuziazmi mund të shkaktojë që të mbivlerësoni shanset për sukses.
Ka një arsye pse kazinot e mëdha përdorin shumë ndriçim dhe zhurma të larta:ata duan që ju të entuziazmoheni. Sa më shumë që ju të entuiazmoheni aq më shumë lekë ju do harxhoni.
Kur ju jeni të entuziazmuar për dicka,ka shumë të ngjarë që ju ta nënvlerësoni rrezikun. Nëse ju merrni një kredi për një mundësi emocionuese, ose vini  bast të gjitha të hollat tuaja në një skuadër futbolli që duket premtuese, do të ketë më shumë gjasa për të nënvlerësuar rrezikun tuaj, kur ju ndjeheni të entuziazmuar

 2• Ankthi në një fushë të jetës tuaj mund të përhapet edhe në zona të tjera.
Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me diçka në jetën tuaj personale, ndoshta ju jeni të shqetësuar në lidhje me një shqetesim të shëndetit, ose të shqetësuar në lidhje me blerjen e një shtepie të re, ajo mund të ndikoj që ju të ndiheni të shqetësuar dhe  në lidhje me vendimet e biznesit tuaj. Edhe pse situatat janë krejtësisht pa lidhje, hulumtim (lidhja është e jashtme) tregon se ju do të keni probleme që ti  ndani të dyja situatat.
Ankthi mbi një çështje të caktuar mund të mbetet. Kur ju ndjeheni nervozë, ju mund të refuzoni për të krijuar ndryshim ose ju mund të sforcoheni për të marrë vendime. Si rezultat, të menduarit tuaj ka të ngjarë të jetë plot.
3• Trishtimi mund t’ju shkaktojë problem për të vendosur.
Studimet kanë treguar që ju jeni më të predispozuar për të vendosur synime të ulta kur jeni të stresuar. Në një studim të bërë,kërkuesit ju kërkuan pjesëmarrësve të shisnin një varietet objektesh. Pjesëmarrësist që ishin të trishtuar u vendosen një çmim më të ulët objekteve se sa pjesëmarrësit e tjerë. Hulumtuesit dyshojnë se trishtimi i pjesëmarrësve i ka çuar ata për të vendosur një çmim më  të ulët, me shpresën  që arritja e qëllimit të tyre do të përmirësojë gjëndjen e tyre.
Krijimi pritshmërive  të ulëta për veten mund t’ju ndalojë për të arritur potencialin tuaj të madh. Ju mund të vendosni  të mos kërkoni për një ngritje në detyrë ose ju nuk mund të negocioni  për atë që ju dëshironi, vetëm
për shkak se ju ndjeheni të rënë moralisht
 4• Zemërimi dhe sikleti mund t’ju çojnë të merrni një  goditje të gjatë.
Emocionet intensive mund tju çojnë në vendime të nxituara, dhe zemërimi dhe siklet mund të bëjë që ju të ndjeheni  veçanërisht të pambrojtur ndaj rrezikut të lartë  dhe zgjedhjeve të këqija. Hulumtuesit dyshojnë se emocionet e forta  dhe të pakëndshme pengojnë aftësitë e vetë-rregullimit.
Sigurisht, kur ju  ndieni emocione vërtet të forta, rreziqet tuaja mund të bëhen vetë-shkatërruese, dhe kur këto rreziqe të mëdha nuk ” paguajnë “, zemërimi  dhe sikleti ka të ngjarë të intensifikohet.

Bilanci Emocion dhe Logjik

Emocionet sigurisht që luajnë një rol të rëndësishëm në procesin e vendim-marrjes tuaj. Ankthi, për shëmbull, mund t’ju pengoj nga të bërit e një zgjedhjeje të dobët, dhe mërzia mund t’ju ndez një shkëndijë që ju çon për të ndjekur pasionin tuaj.
Për të bërë zgjedhje të balancuar,duhet  të njohim emocionet tona. Kushtojini vëmëndje mënyrës se si ju ndjeheni dhe mësoni se si këto emocione mund të ndikojnë në mënyrën tuaj të të menduarit dhe të të sjellurit. Rrisni logjikën tuaj dhe ulni gjëndjen tuaj emocionale duke shqyrtuar  të mirat dhe të këqiat e çdo vendimi të vështirë. Të parit e fakteve në letër do ju ndihmojë për të menduar në mënyrë racionale për opsionet e mundshme dhe të parandalojë emocionet për të nxjerrë  më të mirën tuaj.

Kërko konsultën tënde psikologjike

Studio Psikologjie ofron një sërë shërbimesh për tu ardhur në ndihmë të gjithë klientëve të saj për të gjitha llojet e shqetësimeve që mund të hasin. Konsulta psikologjike si psikolog online për të gjitha problemet që  mund të hasni në jetën tuaj të përditshme. Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj. Ne jemi më pranë jush duke ofruar Psiko-diagnozë,  Psikoterapi, Këshillim dhe mbështetje psikologjike.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Unë jam në depresion? 10 Zilet e alarmit që nuk duhen nënvlerësuar

Sipas të dhënave të raportuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, sot 350 milionë njerëz në mbarë botën vuajnë nga depresioni, dhe një në 20 kanë raportuar se kanë pasur të paktën një episod depresiv në të kaluarën. Përqindja e personave që vuajnë nga depresioni është rritur në vitet e fundit, dhe arsyet për këtë janë komplekse dhe sigurisht nuk i atribuohen një faktori të vetëm.
Kini parasysh se depresioni në përgjithësi nuk është i papritur. Në shumicën e rasteve ai është i paraprirë nga ditë ose javë gjatë së cilës personi përjeton simptomat psikologjike, emocionale dhe fizike të cilave shpesh nuk i jepet rëndësi. Ndërkohë, këtu janë disa këmbana alarmi që mund të sinjalizojnë rrezikun e të qënit në fazën fillestare (ose fazën e krijuar tashmë) të një episodi depresiv.

1•Lodhja dhe mungesa e energjisë: të gjithë ne nga koha në kohë ndjehemi të lodhur dhe më pak të “karikuar”. Kjo nuk është domosdoshmërisht një simptomë e depresionit, por në qoftë se ajo është e shoqëruar nga një rënie humori dhe mungesa e motivimit dhe interesit, atëherë ky është ndoshta një sinjal për t’u mos nënvlerësuar;
2•Problemet e gjumit: nëse për disa netë ju nuk mund të flini (ndoshta për shkak të një stres të veçantë në jetën tuaj) ndoshta nuk është një simptomë e depresionit. Por nëse pagjumësia nuk duket e lidhur me një ngjarje të veçantë që e shkakton këtë, dhe në qoftë se ju zakonisht keni një gjumë të rregullt, kjo është një zile paralajmëruese. Ndonjëherë problemet e gjumit mund të lindin nga hypersomnia,ose duke fjetur shumë. Nëse do të flini më shumë se tetë orë, dhe ndoshta gjithashtu keni një humor të veçantë të rënë apo të trishtuar, këtë duhet ta konsideroni seriozisht se çfarë po ndodh me ju;
3•Ndryshime oreksi: nëse gjëndja e rënë ose humbja e interesit në depresion janë të shoqëruara nga humbja e oreksit ose, anasjelltas, në një rritje disproporcionale në nevojën për ushqim, kjo është simptomë depresive;
4•Dhimbje fizike: ndonjëherë depresioni mund të manifestohet me dhimbje fizike dhe dhimbje të lokalizuara (si dhimbje koke, dhimbje shpine, dhimbje barku) që mezi  largohen. Mjeku juaj do të vlerësojë se çfarë është ajo;Nëse analizat dalin në rregull atëherë kemi të bëjmë me simptoma depresive;
5•Ngjyrat ndryshojnë: duket e çuditshme, por ndonjëherë ata që vuajnë nga depresioni ankohen për një ndryshim në perceptimin subjektiv të ngjyrave. Ju duken, më pak të gjalla. Ndodh që ata të cilët shërohen nga depresioni i rishohin ngjyrat siç ishin më parë;
6•Burn out: Termi burn out i referohet një përgjigjeje patologjike për stresin në punë. Shpesh burn out mund të fshehi një episod depresiv. Në qoftë se kjo nuk është një gjendje e përkohshme, por që vazhdon për disa kohë brënda ambientit të punës,ne jemi përball një episodi të depresionit. Për njerëzit është më e lehtë për të thënë “Unë jam i stresuar në punë”, në vend që të thonë “Unë jam në depresion”;
7•Probleme të përqendrimit: depresioni shpesh prek disa funksione njohëse, duke na bërë më pak reaktive dhe më pak të përqendruar. Nëse vëreni një ndryshim në fokus apo përqendrim në krahasim me të kaluarën, dhe në qoftë se në të njëjtën kohë ndjeheni më të mërzitur dhe të pamotivuar, ju jeni duke përjetuar simptoma depresive;
8•Tërheqja sociale është një simptomë tipike. Depresioni zakonisht çon në tërheqje nga jeta shoqërore, pasi që personi nuk gjen motivimin dhe kënaqësinë e të qënit me të tjerët. Izolimi social, megjithatë, nuk bën asgjë, përveç se nxit problemin. Ne e dimë se jeta sociale është një tampon i fuqishëm kundër shqetësimit psikologjik dhe problemeve emocionale. Këshilla është që të bëni gjithçka të mundshme për të shmangur izolimin nga të tjerët;
9•Trishtim i pashpjegueshëm: një nga elementet të cilat e dallojnë trishtim normale nga depresioni është mungesa e një shkaku. Trishtimi është i lidhur me një motiv dhe na duket më i menaxhueshëm, duke qënë në vetvete një emocion konstruktivë. Depresioni, në të kundërtën, duket gjithnjë e më i pakontrollueshëm dhe “autonom” dhe na shoqëron gjatë ditëve pa asnjë arsye të dukshme. Intensiteti dhe kohëzgjatja janë dy elemente të tjerë që e dallojnë trishtim normale nga një episod depresiv;
10•Dështim ose bosh: ndryshe nga trishtimi, depresioni është i shoqëruar me ndjenjat e dështimit ose një ndjenjë të thellë të boshllëkut.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Kontakto psikologen online Tirane

Vuajtja emocionale. Strategjia mbrojtëse e iriqit

Dhimbja i ndryshon njerëzit. Askush nuk do të jetë kurrë i njëjtë pas vdekjes së një personi të dashur, një ndarje ,një tradhëtie etj. Plagët mund të shërohen, por shenjat do të kujtohen gjithmonë çfarë ishte dhe çfarë nuk do të jetë. Tentimi për të penguar injoruar dhimbjen, shërben vetëm për ta lëvizur atë diku tjetër, sepse kur vuajtja bëhet e padurueshme, mëndja bën mbrojtje gjithnjë e më të ngurtë dhe jofunksionale : si mohimin, projeksionin, identifikimi projektiv janë vetëm disa nga shumë “etiketat” e dobishme klinike për të klasifikuar asgjë më shumë se mënyrat e mbijetesës ndaj dhimbjes psikologjike, kur kjo e tejkalon pragun subjektiv të durimit.

Mohimi i dhimbjes nuk shërben…

Ndonjëherë, kur dhimbja emocionale nuk tregohet, dhe nuk takohet me një “marrëdhënie frenimi” e aftë që të shërbejë si katalizator ndaj kapacitetit shkatërrues, merr posedimin e një pjese prej nesh, një pjesë që bërtet në pritje për t’u dëgjuar si: stomaku kur refuzon ushqimin, koka kur ajo blllokohet nga dhimbja , lëkura kur mbulohet me skuqje që përjashtojnë një origjinë organike. Vuajtjeve që nuk i japim zë, përpiqen të dalin në sipërfaqe nëpërmjet ankthit, pagjumësi, përvojës depresive, panikut.
Mohimi i dhimbjes nuk shërben që ajo të fshihet;vetëm se e bën atë më të fortë për shkak se e lejon të gërmoj shpirtin, për t’ju lënë pa frymë gjatë ditës dhe për të pushtuar ëndrrat tuaja gjatë natës. Ata që kanë frikë të përballen me dhimbjen rrezikojnë të bëhen të burgosur dhe e gjejnë veten duke interpretuar realitetin përmes interpretimeve subjektive të mbushur me mosbesim dhe pesimizëm. Ngrirja e dhimbjes emocionale ka efektin e një droge: ajo ju bën të ndjeheni të paprekshëm vetëm në dukje, ka një sukses të përkohshëm dhe ju bën të varur nga të gjithë faktorët e shpërqendrimit që ju shkëpusin nga vetja.
Edhe jeta e përditshme ka të ngjarë të vuaj goditje : të gjitha ato që më parë i përkisnin rutinës, papritmas bëhen të lodhshme, çfarë ju jepte kënaqësi dhe sadisfaksion, të bëhet pa shije; shpesh është e domosdoshme për ti dhënë vetes dhe nevojave tuaja emocionale një hapësirë të përshtatshme për të shprehur veten para se të ktheheni për t’u marrë në mënyrë funksionale dhe efektive me detyrat e përditshme: emocionet negative dhe ndjenja e detyrës, në fakt, janë si dy të njohur kontradiktor të gatshëm për të hyrë dhe për të deklaruar luftë të hapur kur presionet e jashtme si (detyrat e përditshme, dërgesat e punës, menaxhimin e shtëpisë dhe fëmijëve, etj) nuk lejojnë më një bashkëjetesë paqësore.

Të Mbyllesh si iriqi nga frika

Kur dëshira për të hequr dorë nga çdo gjë merr kontrollin, të menduarit tërheq vëmendjen për atë që mungon, dhe na fton të ndalojmë për të filluar kërkimin. Mungesat, boshllëqet, ajo që nuk është thënë, dashuria e pashpërblyer, përqafim i pa marrë,komforti i pritur, dëshira të paplotësuara janë ato që peshojnë më shumë në shpinën tuaj që secili prej nesh mbart mbi supet e tij kur kalon rrugën e jetës; kur pesha e barrës është aq e vështirë për tu mbajtur vetëm, është e këshillueshme për të ndaluar dhe të kërkoni ndihmën e dikujt që t’ju heqë nga lodhja e gjatë për të ndjerë përsëri dëshirën për të filluar.Në qoftë se ju zgjidhni të mbylleni si iriqi, jo vetëm që rrezikoni të mbeteni të shtypur nën peshën e padurueshme të shqetësimit tuaj psikologjik, por mbi të gjitha duke mos marrë ndihmë nga ata që ju rrethojnë, veçanërisht në qoftë se jeni treguar të pakapshëm dhe shmangeni nga frika se kërkesës tuaj për ndihmë nuk do keni një dorë të zgjatur për t’ju ndihmuar; me një qëndrim të tillë, rrezikoni të largoni edhe ata që, pavarësisht ngurrimit tuaj për të marrë ndihmë, u përpoqën duke sfiduar gjëmbat tuaj, pa frikën e shpimit.
Kur vuajtja është shumë e madhe për t’u trajtuar nga ju vetë, është e rëndësishme që të kërkoni ndihmë: të tregosh dhimbjen jo vetëm që nuk na bënë më të dobët, por shpesh na forcon; ndarja e dhimbjes nuk na bënë më të pambrojtur, por ajo na jep një sens të ri të butësisë; dorëzimi tek një tjetër nuk përbën një humbje, por hap derën për një mundësi.

Vuajtja mendore: “zgjedhje e komoditet” apo “alternativa e fundit”?

Askush nuk zgjedh të ndihet keq, apo të lidhet me zinxhir në një burg të padurimit dhe frustrimit: arsyet e thella për shqetësimin psikologjik (ose një çrregullim të plotë në lulëzim) janë gjithnjë e më të shumta, dhe shumë komplekse. Duke e çuar personin në një gjëndje shqetësuese të paqëndrueshme,ku secili zgjedh për tu mbrojtur sa më mirë që mundet. Duke u bërë të vetëdijshëm për këtë,ndihmonë për të parë vuajtjen psikologjike me respektin që duhet, në vend se duke gjykuar atë si të ishte një zgjedhje e komoditet.Shpesh, ata që duken të ngrirë, të pakujdesshëm, të padepërtueshëm, ose thjesht të çuditshëm janë njerëz të cilët në të kaluarën kanë kërkuar me insistim që emocionet e tyre të dëgjoheshin,të pranoheshin dhe të deshifroheshin. Duke parë kërkesën e tyre të bier në harresë dhe nevojat e tyre të mbeten të pakënaqura, kanë mësuar për të mbyllur derën,duke parë se e lënë hapur lehtëson vetëm hyrjen e një heshtjeje shurdhuese.Kur një sjellje duket e pakuptimtë dhe e pamundur, ka shumë të ngjarë që nënvizon një logjike të pakundërshtueshme në dritën e fakteve që e kanë përcaktuar atë. Shpesh është e mjaftueshme për të ndryshuar perspektivën për të kuptuar thelbin, gjetjen e interpretimit të duhur dhe për të marrë hapat e duhur për të dalë nga kjo gjëndje.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikologe tirane

Gjërat më pak të dobishme për ti thënë dikujt që ndihet keq

… dhe 5 mënyra që me të vërtetë të jeni aty për dikë që ka nevojë për ju.

Merrni parasysh skenarët e meposhtëm:

-Një fëmijë kthehet në shtëpi duke qarë sepse është grindur me shoqen e ngushtë-por kur pyesni se çfarë ka ndodhur refuzon të diskutoj rreth saj.
-Një student kolegji është i mërzitur për shkak se do largohet nga shtëpia për herë të parë por edhe pse ai mundohet të sillet ashpër,mund të kuptohet që ai po vuan.
-Një femër e re po kalon një kohë të vështirë si pasojë e prishjes së fejesës së saj por në thellësi ajo akoma përkujdeset për atë.
-Një atleti i është ndaluar nga doktori i tij pjesëmarrja në një garë të rëndësishme për shkak të ndonjë  lëndimi të rrezikshëm.
-Një e ve është akoma e lënduar nga vdekja e bashkëshortit  të  saj, e shokut të saj të ngushtë për dekada të tëra.

Aq sa të ndryshme  janë këto situata ato kanë një gjë të rëndësishme të përbashkët-dikush për të cilin ne kujdesemi është duke përjetuar një shqetësim emocional dhe nuk ka shumë gjëra që ne mund të bëjmë për ta ndihmuar.
Sigurisht,vetëm duke thënë  “Qetësohu” nuk ka për të rregulluar situatën.
Ne të gjithë kemi qëndruar pranë dikujt që ka kaluar kohë të vështira. Si një  ekseriencë e zakonshme që është,ajo nuk ka të bëjë me përpjekjen për ta bërë sa më të lehtë për dikë që të ndjehet rehat.
Eksperienca më e dhimbshme përveç vuajtjes sonë është që të shohim dikë që duam të përballet me vështirësi. Jeta gjithmonë vështirësohet dhe njerëzit mund të mërziten për një milion arsye ,ndjenjat e tyre negative mund të kalojnë nga shqetësimi dhe mërzia në pikëllim; instiktivisht ne tentojmë t’i  qetësojmë dhe t’i  bëjmë të ndjehen më mirë dhe në këtë mënyrë mërzia e tyre nuk kalon në thyerje zemre,keqardhje për veten,ankth,hakmarrje ose depresion. Për të shprehur mbështjetjen tonë,ne tentojmë  të  përdorim disa shprehje klishe si:”I/E shkreti/a ti”,”Nuk është faji yt”,”Mos u shqetëso për atë gjë”,”E kuptoj se si ndjehesh”.
Shpesh,ne jemi të pasigurtë së çfarë është e drejtë për të thënë apo për të bërë dhe për shkak të kësaj,shumë nga ne ndjehen në siklet pranë dikujt që ka shqetësime emocionale të thella ose të papritura. Kur përpjekjet tona të gabuara për të gjallëruar personin në problem nuk bëjnë ndonjë diferencë,ajo mund të na lërë të fustruar dhe të mposhtur nga pafuqia jonë për të ndihmuar. Por ç’është më e keqja,keqardhja për dikë dhe tentativa për ta gëzuar,ndonjëherë e bën atë person të mërzitet më tepër,të zemërohet ose të acarohet me ne. Nuk është ajo çfarë bëjmë por mënyra sesi e bëjmë ajo që bën diferencën.

Ka katër sjellje të dallueshme tek njerëzit që mundohen të lumturojnë dikë.

Dy të parat-ngushëllimi dhe inkurajimi; dhe duke ndihmuar për të zgjidhur çështjet –janë më të përafërta se dy të tjerat-për të minimizuar problemin;duke refuzuar ta pranojmë  këtë çështje dhe duke ofruar shpërqëndrim.
Në qoftë se koha jonë ka përfunduar ose ne kemi zgjedhur taktikën e gabuar,rezultati  i perpjekjes tonë për të ndihmuar mund të jetë e kundërta polare e qëllimit tonë;personi që ne jemi duke u përpjekur të qetësojmë mund ti perceptojë fjalët dhe sjelljen tonë si të pandjeshme,sipërfaqësore ose të pasinqertë. Nuk është nevoja të thuhet që zgjedhja e taktikës së duhur mund të jetë një sfidë e vërtetë,veçanërisht kur koha nuk është në anën tonë. Për më tepër,të dhëna të shumta  duhet të merren në konsideratë kur ne vendosim të ndihmojmë dikë.

•Sa mirë e njohim në të vërtet personin ose se sa mirë e kuptojmë problemin e tij.
•Sa të lidhur jemi me ndjenjat që ata po përjetojnë.
•Karakteri dhe disponimi i personit.
•Aftësia  personit për ti kaluar vetë vështirësitë.
•Ashpërsia e shqetësimit të tyre emocional.
•Rrethanat e veçanta të problemit dhe
•Nevoja potenciale për ndihmë dhe mbështetje profesionale.

Kur tentojmë të qetësojmë dikë që po kalon kohë të vështira,një faktor i rëndësishëm për tu marrë parasysh është vetëvlerësimi i atij që vuan. “personat që janë me një vetëvlerësim të ulët janë më pak të hapur se personat me vetëvleresim të lartë,për të kornizuar  eksperiencat e tyre pozitive por janë dhe po aq të hapur për të quajtur të vlefshme ndjenjat e tyre negative”. Personat me vetëvlerësim të ulët ishin më negative për përpjekjet e të tjerëve në rifrazimin pozitiv,aq sa kjo u ka lënë një ndjesi negative për veten ofruesve,ndërveprimit të tyre me ata që vuajnë dhe marrëdhënies së tyre.
Mënyra më e mirë për të ndihmuar vuajtësit me vetëvlerësim të ulët është të ndjesh keqardhje për ta dhe ti inkurajoni.Me personat me vetëvlerësim të lartë qetësimi dhe inkurajimi mund të jetë një strategji më efektive.

Është e rëndësishme të kuptohet që të kuptuarit e njerëzve të tjerë nuk ndodh brënda natës: kërkon eksperiencë dhe gadishmëri për të mësuar dhe praktikuar përvojat e reja. Ajo çfarë është me të vërtet esenciale është të kuptosh që ka disa probleme që mund të jenë shumë të mëdha për ne ,disa njerëz mund të duan ndihmën tonë dhe ne nuk do mundemi ti ndihmojmë dot në  çdo kohë e thënë në këtë mënyrë,ka disa gjëra që ne të gjithë mund ti bëjmë për ata që po kalojnë momente të vështira, pavarësisht nga shkaku i problemit ose lidhja jonë me këtë person.

Si mund të ndihmosh?

1•Ji prezent.Ndonjëherë fjalët nuk kanë rëndësi.ndonjëherë nuk ke çfarë të bësh  por qëndro përkrahë atij personi. Bëjuni një telefonatë.,kërkojuni të dilni,qëndroni në kontakt-por mos u bëni mbytës. Jini aktiv dhe i gjindshëm  në çdo kohë që ata kanë nevojë për ju. Për ju mund të mos duket diçka e madhe por për personin që po mundoheni të ndihmonin ajo ka vlerë sa e gjithë bota.
2•Degjo.Për disa njerëz është shumë e vështirë të hapen dhe të tregojnë ndjenjat e tyre më të thella;pa përmendur disa tema që mund të jetë e pamundur për të folur.Jini të duaruar dhe inkurajojini këta njerëz të shprehin ndjenjat dhe mendimet e tyre në një vend ku ata mund të ndjehen shumë rehat.. dhe kur ata të jenë gati për të folur-vetëm degjoni.Mos i ndërprisni.Mos i gjykoni.Lërini ata të çlirohen nga ndjenjat negative që kanë mbajtur përbrenda.Ndonjëherë, çlirimi i ndjenjave negative është hapi i parë drejt shërimit.
3•Mos impono mendimin tënd.Ju do të keni një opinion,pa dyshim. Por mendohuni dy herë para se ju ta ndani atë me personin që po mundoheni të ndihmoni. Kur nuk ke diçka të bukur për të thënë më mirë hesht. Më mirë lëre personin tjetër të arrijë vetë në një zgjidhje të problemit që  ka . ju mund të ndihmoni duke bërë pyetje të tipit:”Cfar kuptimi ka kjo per ty?”,”çfarë do të doje të bëje më pas?”,ose thjesht duke thënë ”Si mund të të ndihmoj?”
4•Mos këmbngul në këshillën tënde. Së pari,ju duhet të jeni i sigurtë që keni të  gjithë informacionin e duhur për të dhënë një këshillë;edhe nëse ju besoni që keni pasur të njëjtën eksperiencë më përpara,asnjeri nuk ka ecur me këpucët e tjetrit. Pastaj nëse ju do të këmbngulni që  një person të bëjë sipas mënyrës tuaj atëherë ai do të ofendohet,nuk do jetë rehat në shoqërinë tuaj,kështu që jeni  i  kujdesshëm se çfarë thoni. Ju  ndoshta mendoni vetëm për të mirën e tij,mund të mendoni që keni të drejtë por me njerëzit e lëkundur emocionalisht kërkohet një nivel i caktuar delikatese dhe vetëkontrolli
5•Qëndroni pozitiv. Mos lejoni që keqardhja për veten  apo pikëllimi i personit të ndikoje tek ju. Kur jeni duke u munduar të ndihmoni dikë me emocione negative akute ,është e rëndësishme të tregoni ndjeshmëri por gjithashtu të qëndroni të fortë dhe të qëndroni në kornizat e pozitivitetit. Ata mund të kenë nevojë për ju si një shtyllë mbështetëse ose burim force.;përdorni të folurin pozitiv me veten dhe të ruani atë forcë për të siguruar atë që ata kanë më tepër nevojë.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …