Tag: Psikolog klinik Tirane

Lufta-kundër vetmisë psikolog tirane

Lufta kundër vetmisë: Si të shmangni rrezikun e izolimit

Në rolin tonë si qenie njerëzore, jemi krijesa sociale. Lulëzojmë falë shoqërisë së të tjerëve dhe vuajmë kur ndihemi të izoluar dhe të vetmuar. Nëse po luftoni kundër ndjenjave të vetmisë, dijeni se nuk jeni vetëm. Sipas një sondazhi, ndodhemi në mes të një epidemie të vetmisë. Të rinjtë janë veçanërisht të ndjeshëm, me 30% të të intervistuarve midis 18 dhe 34 vjeç që deklarojnë se ndihen të vetmuar çdo ditë.

Shqetësimi për vetminë është i përhapur, siç tregohet nga përpjekjet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për të trajtuar problemin në shkallë globale. Në vitin 2024, u krijua Komisioni për lidhjen sociale për të sensibilizuar për efektet e vetmisë në shëndetin mendor dhe për të promovuar mbështetjen për krijimin e lidhjeve sociale më të forta në të gjithë botën.

Efektet e vetmisë

Vetmia mund të jetë destabilizuese dhe e dhimbshme për shumë prej nesh. Si është e mundur të ndihesh i lumtur dhe i kënaqur kur jemi plotësisht vetëm, dhe gjithsesi të ndihemi të vetmuar në mes të miqve, familjes ose në një turmë?

Vetmia është një gjendje ankthi ose shqetësimi që ndodh kur perceptojmë një hendek midis dëshirës sonë për lidhje sociale dhe përvojës sonë aktuale të saj. Është dëshira për t’u ndier të lidhur me të tjerët, e shoqëruar me ndjenjat negative që lindin nga mungesa e lidhjes. Kur nuk na mungojnë apo dëshirojmë lidhje të vërteta, mund të shijojmë kohën që kalojmë vetëm; megjithatë, kur nuk ndiejmë se kemi lidhje të vërteta, mund të ndihemi të izoluar dhe të vetmuar edhe në mes të një turme.

Vetmia përfaqëson një problem të rëndësishëm. Ndikimet në shëndetin fizik dhe mendor përfshijnë një rrezik të shtuar të sëmundjeve të zemrës, goditjeve në tru, diabetit tip 2, depresionit dhe ankthit, varësive, vetëvrasjes dhe vetëlëndimit, demencës dhe vdekjes së parakohshme.

Duke ndërtuar jetë dhe komunitete më të lidhura, mund të forcojmë themelet e mirëqenies sonë individuale dhe kolektive, duke na përgatitur më mirë për të përballuar sfidat që na presin sot.

Filloni nga Vetja Juaj

Nëse vuani nga ndjenjat e shkëputjes dhe izolimit, filloni duke u drejtuar te miqtë dhe familjarët me të cilët keni kaluar kohë të këndshme në të kaluarën. Kërkoni mënyra për të krijuar lidhje të reja në komunitetin tuaj dhe me njerëz që ndajnë interesat dhe pasionet tuaja. Eksploroni qasje si praktikat e ndërgjegjësimit, të cilat mund t’ju ndihmojnë të lidhni me veten dhe të lehtësoni ndjenjat e vetmisë dhe izolimit. Lufta kundër vetmisë fillon me ju dhe ju meritoni të bëni këtë rrugëtim.

7 Strategji për të Luftuar Vetminë dhe për të Krijuar Lidhje

 1. Njihni Ndjenjat Tuaja: Shpesh, në vend që të pranojmë ndjenjat tona, shpërqendrohemi, i mohojmë ato ose zhytemi në aktivitetet e përditshme. Megjithatë, si çdo ndryshim i rëndësishëm, lufta kundër vetmisë fillon me ndërgjegjësimin. Pranoni dhe identifikoni ndjenjat tuaja për t’i trajtuar ato në mënyrë efektive.
 2. Kuptoni që nuk jeni i Vetëm/i Vetme: Nuk jeni i/e vetmi/a që ndiheni kështu. Të kuptuarit se vetmia është një gjendje e zakonshme mund t’ju ndihmojë të validoni ndjenjat tuaja dhe të reformuloni perspektivën tuaj. Kjo mund të zvogëlojë ndjenjat e fajit dhe turpit të lidhura me izolimin.
 3. Tregoni Mirësi ndaj Vetvetes: Në vend që të ndieni turp ose të fajësoni veten, trajtoni veten me dhembshuri. Merrni masa për të krijuar dhe rindërtuar lidhje kuptimplota në jetën tuaj. Kujtoni se të gjithë kemi momente vështirësie dhe meritojmë mirësi, veçanërisht nga vetja.
 4. Bëni një Listë të Njerëzve me të cilët të Rivendosni Lidhje: Mendoni për miqtë dhe familjarët me të cilët nuk keni folur apo nuk i keni parë prej kohësh. Është e mundur që disa prej këtyre personave të jenë të interesuar të rivendosin kontaktin me ju. Planifikoni një takim personal: një shëtitje, një kafe apo një drekë e shpejtë janë fillime të shkëlqyera për të rindërtuar marrëdhëniet.
 5. Kërkoni Mënyra për të Lidhur me të Tjerët: Bashkohuni me një klub, ndiqni një kurs ose ofroni kohën tuaj për të ndihmuar njerëzit e cenueshëm në komunitetin tuaj. Gjetja e aktiviteteve që ju lejojnë të kaloni kohë me njerëz të tjerë që ndajnë interesat tuaja është një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar lidhje të reja.
 6. Gjeni Mënyra të Reja për të Lidhur me Veten: Eksploroni dhe integroni praktikat e ndërgjegjësimit në jetën tuaj të përditshme. Këto praktika mund t’ju ndihmojnë të rilidhni me veten tuaj të vërtetë, duke ofruar një kuptim dhe pranueshmëri më të madhe të vetvetes.
 7. Bisedoni me një Profesionist të Shëndetit Mendor: Nëse vuani nga depresioni ose ankthi dhe keni vështirësi në lidhjen me të tjerët, është thelbësore të kërkoni ndihmë. Të bisedoni me një profesionist të shëndetit mendor është një pikënisje e shkëlqyer për të rindërtuar dhe krijuar lidhje autentike dhe kuptimplote që përmirësojnë cilësinë tuaj të jetës.

përballesh me vetminë kërkon një angazhim personal dhe ndërgjegjësimin që meritoni të jetoni një jetë të lidhur dhe të kënaqshme. Përmes hapave të vegjël dhe hapjes ndaj mundësive të reja, mund të transformoni përvojën tuaj të vetmisë në një përvojë të lidhjes dhe mbështetjes reciproke.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 60 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë

Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë hap dyert për këdo që kërkon mbështetje emocionale dhe psikologjike. Seancat tona synojnë t’ju udhëheqin përmes sfidave të jetës dhe t’ju avancojnë drejt shëndetit më të mirë mendor dhe mirëqenies emocionale.

Individët: Adresoni sfidat tuaja me ndihmë profesionale

Sfidat personale mund të jenë dërrmuese, por ju nuk duhet t’i përballoni ato vetëm. Me mbështetjen e një terapisti të trajnuar, ju mund të eksploroni mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tuaja për të gjetur zgjidhje efektive. Seancat tona një-në-një janë përshtatur për nevojat tuaja, duke ju ofruar një hapësirë ​​të sigurt për t’u shprehur dhe për t’u rritur.

Familjet: Rindërtimi i Lidhjeve dhe Forcimi i Marrëdhënieve

Dinamika familjare mund të jetë komplekse dhe shpesh çon në konflikt dhe tension. Seancat tona familjare synojnë të promovojnë komunikimin e hapur, mirëkuptimin reciprok dhe ndërtimin e lidhjeve më të forta. Me ndihmën e një terapisti familjar të kualifikuar, familja juaj mund të trajtojë problemet dhe të punojë së bashku për të kapërcyer vështirësitë.

Çiftet: Rizbuloni intimitetin dhe lidhjen

Marrëdhëniet mund të kalojnë nëpër periudha konflikti dhe largimi, por kjo nuk do të thotë se ato janë të destinuara të dështojnë. Seancat tona në çift ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për të eksploruar dinamikën e marrëdhënieve, për të adresuar çështje të pazgjidhura dhe për të rizbuluar intimitetin dhe lidhjen. Me mbështetjen e një terapisti çiftesh, ju mund të punoni së bashku për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të ndërtuar një të ardhme më të fortë.

Angazhimi ynë për mirëqenien tuaj

Në praktikën tonë të psikologjisë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një mjedis mikpritës, respektues dhe jo-gjykues. Ne respektojmë privatësinë dhe autonominë tuaj, duke garantuar konfidencialitet maksimal në të gjitha seancat. Qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë të kapërceni sfidat dhe të arrini lumturi dhe kënaqësi më të madhe në jetën tuaj.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

 

sa kushton nje seance te psikologu

“Bluajtja me mëndje” mbi të kaluarën  ose të ardhmen, kurthi i të menduarit

“Bluajtja me mëndje”. Sa herë e kemi dëgjuar këtë fjalë të folur, ose e kemi shqiptuar atë vetë? Shumë. Në përvojën time si psikologe-psikoterapiste është ndoshta fjala që së bashku me fjalën “ankth”, kam dëgjuar të thuhet më shpesh.

Bluajtja me mëndje” mbi të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen

Prandaj, “Bluajtja me mëndje” konsiston në shqetësime, duke u frikësuar që nuk do të jesh në gjëndje të përballesh me probleme të frikshme në të ardhmen dhe mbi të gjitha, duke imagjinuar se më e keqja mund të ndodhë. Mendimet dhe imazhet që ngjallen përjetohen si të pakontrollueshme dhe qëllimi i tyre është të parashikojnë dhe të parandalojnë çdo ngjarje kërcënuese dhe negative duke ndërtuar dhe hipotezuar zgjidhjet e mundshme.
Kjo është ajo se çfarë ndodh në mëndjen tonë kur e aktivizojmë këtë strategji të të menduarit jofunksionale: ne vazhdimisht ndezim, ripërpunojmë dhe rrotullojmë një koncept, një episod, një kujtim të kaluar ose një ide, duke rikuruar në mënyrë rekursive të njëjtat zinxhirë rrethorë të mendimit, pa e kthyer në ndonjë zgjidhje.

“Bluajtja me mëndje” në psikologji

Në psikologji, termi “Bluajtja me mëndje” ose ripërpunimi i vazhdueshëm nënkupton një aktivitet të mendimit, verbal ose abstrakt, përsëritës dhe rrethor, shpesh i lidhur me prodhimin dhe fokusimin pasues në imazhet mendore që tregojnë skenarë të mundshëm që konsiderohen kërcënuese dhe negative.
Ripërpunimi është një proces njohës i karakterizuar nga një mënyrë disfunksionale e mendimeve të përqëndruara kryesisht në gjëndjet emocionale të brëndshme dhe mbi pasojat negative që kemi frikë se mund të vijnë.
Përpunimi është pjesë e një procesi të vetë-rregullimit, i përfshirë në menaxhimin e emocioneve dhe “karakterizohet nga një formë e vëmendjes intensive dhe e qëndrueshme vetëkatalizuese, e cila përfshin përpunimin këmbëngulës dhe “karakterizohet nga një formë e vëmendjes intensive dhe e qëndrueshme vetëkatalizuese, e cila përfshin përpunimin këmbëngulës dhe vetë-referues (shqetësimet, përpunimin), aktivizimi i vetëbesimeve jofunksionale dhe monitorimi i stimujve të përjetuar si kërcënues” “Trajtimi njohës i çrregullimeve të ankthit“, në të cilën përmbajtja specifike e shqetësimeve dhe natyra e “Bluajtjes me mëndje” janë pjesë.
“Bluajtja me mëndje”, ripërpunimi dhe ripërpuniminimi i zemërimit janë mënyra rekursive dhe jofunksionale e të menduarit të karakterizuar dhe të bashkuar nga disa aspekte tipike:

 • Ripërsëritshmëria

Këto janë mendime ose zinxhirë mendimesh që përsëriten në mënyrë rekurente, duke vazhduar në një mënyrë rrethore dhe vetë referuese ose vetë-ushqyese. Në mënyrë tipike ato nuk lejojnë të arrihet në një konkluzion përfundimtar.

 • Negativiteti

Cilësia e këtyre mendimeve është negative apo edhe katastrofike dhe përqëndrohet në atë që ka ndodhur (në përpjekjen mendore për ta modifikuar atë ose për të gjetur një shpjegim të kënaqshëm) ose për gjënë e tmerrshme që mund të ndodhë;

 • Mungesa e kontrollit

Individi e percepton këtë aktivitet mendor si automatik dhe përtej fuqisë së tij të kontrollit vullnetar. Ndjenja e pafuqisë lidhur me “Bluajtjen mendor”.

 • Përmbajtja

Këto janë kryesisht përmbajtje mendore verbale (fraza, fjalë) ose (imazhe dhe skena mendore) të lidhura me të kaluarën (“Bluajtja mendore” mbi të kaluarën e përjetuar si diskredituese, frikësuese, burim turpi dhe/ose dhimbjeje…), ose një të ardhme të menduar si kërcënuese/e frikshme.

 • Ato nuk çojnë në veprim

“Një mendim që ngjall veprim nuk është një kurth mendor. Një mendim që NUK nxjerr veprime është një kurth mendor “, duke theksuar kështu se si përmbajtja dhe proceset e mendimit që karakterizohen nga “Bluajtja mendore” janë tërësisht abstrakte dhe nuk kanë kapacitet për të udhëhequr në veprim; por më tepër të tilla që të mbyllin në vetvete, ose zgjerohen duke u shtrirë në përmbajtjet pak a shumë të lidhura ngushtë me përmbajtjen kryesore ose duke filluar duke ndërtuar një proces të zgjidhjes së problemeve të rreme që kërkon një shpenzim të madh të kohës dhe të energjisë mendore, shpesh duke i dhënë ulje tonit të humorit ose përforcim të përvojës së frikës dhe kërcënimit.

“Bluajtja me mëndje” si një kurth: Unë mendoj, prandaj unë zgjidh

Fillimisht ne fillojmë të përdorim mënyrat e mendimit ripërpunues me besimin themelor se ato janë strategjia më e dobishme dhe efektive për të zgjidhur situata të identifikuara si problematike ose kërcënuese, për t’u përballur me problemet e ardhshme, për të zvogëluar çdo ndjenjë të fajit, pamjaftueshmërisë apo zemërimit , ose për të kërkuar siguri për atë që është bërë, thënë, në lidhje me reagimet që kanë pasur të tjerët etj.
Në përgjithësi, mund të themi se “Bluajtja me mëndje” ripërpunimi i shqetësimeve, fillimisht përfaqëson për subjektin një strategji efektive të përballimit ose coping, që synon të japë lehtësim të menjëhershëm për një gjëndje mendore të pakëndshme që mund të jetë nga zemërimi, fajësia, dyshimi dhe pasiguria ose shqetësimi ankthioz. Pra, ato adoptohen me shpresën se do të sjellin një zgjidhje dhe lehtësim.

“Bluajtja me mëndje” shkakton përforcim/amplifikim të shqetësimit

Në realitet, rezultati konkret i këtyre proceseve të mendimit është përforcimi i shqetësimit në afat të mesëm dhe afatgjatë, perceptimi i vetes si pasiv dhe i pafuqishëm në lidhje me mendimet, të cilat marrin fuqinë dhe zënë kohë dhe energji dhe heqin veprimin ose lehtësim nga shqetësimi fillestar. Në këtë kuptim, “Bluajtja me mëndje” ose ripërpunimi të çështjeve të pakëndshme ose të perceptuara si kërcënuese mund të çojë në – të krijojmë dhe të amplifikojmë – gjëndje depresive pak a shumë të forta.
Në fakt, shumë pacientë në fillim të psikoterapis afirmojnë dhe besojnë se nuk kanë asnjë mundësi të ndërpresin ose të heqin dorë nga “Bluajtja me mëndje”, derisa ata vërtet i vë për të provuar se, nën kushte të caktuara dhe teknika të caktuara në këtë kontekst paraqesin një mjet të çmuar, që në fillim redukton dhe më pas pezullon “Bluajtjen me mëndje”.
Prandaj, duhet të mbahet mend se “Bluajtja me mëndje” nuk përfaqëson një zgjidhje reale dhe efektive për problemet, as nuk është në gjëndje të japë një lehtësim të vërtetë dhe të qëndrueshëm nga disa gjëndje të pakëndshme
: përkundrazi ajo i përforcon, i komplikon dhe i bën ata të zgjasin dhe vazhdojnë.
Të mendosh dhe rimendosh nuk është kështu zgjidhja për t’u ndier më mirë, për të ndryshuar të kaluarën ose për t’u marrë me pasiguritë që janë pjesë e jetës.

Si të ndalim “Bluajtjen me mëndje”

Si të ndaloni të mendoni shumë dhe keq? Para së gjithash është e domosdoshme të bëhet dallimi: një gjë është për të jetuar dhe për të ndier gjëndjet emocionale dhe ndjenjat e pakëndshme, duke e bërë veten të vetëdijshëm për to, duke i mirëpritur me qetësi dhe duke i lënë ato të shkojnë butësisht; është një tjetër gjë që të fillojë për mendimet tangente të mendimit mbi mendimet, në mënyrë që të kërkojmë zgjidhje ose alternativa ndaj problemeve që ndoshta kurrë nuk do të shfaqen, ose në një përpjekje për të ndryshuar ose modifikuar një ngjarje të kaluar(“Bluajtja me mëndje” mbi të kaluarën).
Pra, vetëm nëse jeni duke u përpjekur të zgjidhni një problem real (në këtë rast do të ishte një mendim që i jep jetë një veprimi), është mirë të mësohet të toleroni disa gjëndje të pakëndshme që megjithatë nuk do të gjejnë një zgjidhje në “Bluajtjen me mëndje” apo ripërpunimin mendor:
mund ta bëjmë me psikoterapinë ose më thjesht duke i kujtuar vetes për t’u kthyer në të tashmen dhe të veprojë në të.

1) Le të angazhohemi në aktivitete konkrete që thithin vëmëndjen tonë:
Bëni një shëtitje, rregulloni shtëpinë ose bëni pastrimin, zbrazni dollapët, lani enët, lexoni një libër, shikoni një film të këndshëm,bashkëbisedoni me personat që keni afër jush vizatoni ose ngjyrosni (ka shumë libra plot me mandala të bukura për të ngjyrosur ashtu si ju pëlqen dhe kështu me radhë;

2) “Bluajtja me mëndje” me afat
Le ti kushtojmë pak kohe ripërpunimit mendor, një vendi dhe një momenti të caktuar: për shembull, le të themi se çdo ditë, nga një kohë e caktuar dhe për një periudhë të caktuar kohe (programojmë një orë alarmi dhe kohëmatës me kohëzgjatje të paracaktuar për ta bërë atë si duhet) intensivisht për atë gjë të caktuar;

3) Monitorimi
Le ti shkruajmë mendimet dhe zinxhirët shoqëruese të mendimeve, shqetësimeve dhe imazheve që kalojnë përmes mendjes sonë në ditar, pa gjykim kritik siç vijnë, dhe i rilexojmë ato duke marrë një distancë kritike prej tyre. Nëse mund të bëjmë pak, bëjmë atë pak; por le ta bëjmë atë! Do të jetë gjithmonë më mirë se të menduarit dhe shqetësuarit në mënyrë pasive pa qënë në gjëndje të veprojmë, në vend që të shmangim të qënit në të tashmen me emocionet që janë pjesë e saj.

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Nëse ndodhesh në një situatë dhe ndjen se duhet të konsultohesh me dikë, ne ofrojmë konsulta me psikologe në studio live në Tiranë, por dhe nëpërmjet shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call.

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Por një psikolog, çfarë bën? Për çfarë shërben?

Për çfarë duhen psikologët?

Keqinformimi, paragjykimi dhe frika ju ndalojnë për të kërkuar ndihmë në rast nevoje: por për çfarë duhet psikologu? Të kërkosh ndihmë është një formë dobësie?

Pak ditë më parë, në mes të një bisedë, doli kjo fjali: “psikologët janë të padobishme, nëse dikush ka probleme duhet ti zgjidhi vetë.”

Kjo më bëri të buzëqeshja, sepse po imagjinoja këtë person që zgjidh vetë të gjitha gjërat, nuk i kërkon askujt ndihmë. Pse shkoni te një mekanik, kur ju mund të lexoni libra dhe të mësoni se si të rregulloni motorin e automjetit tuaj? Pse të thërrisni një hidraulik, kur ju mund ti riparoni vetë tubat?
Sipas kësaj mënyre të të menduarit nuk duhet të ekzistoj asnjë lloj profesioni, sepse të gjithë kanë potencial për të bërë çdo gjë.

Personalisht mua më qetëson idea se ka ekspertë të cilët mund të merren me atë që unë nuk jam në gjëndje të bëj, kjo më kursen kohë dhe energji. Do të ishte një jetë shumë e komplikuar në qoftë se çdo herë që unë kam një problem, do duhej të mbështetesha vetëm në veten time.
Realiteti është se ka një dezinformimi të madh për atë që bën një psikolog, si dhe paragjykimet dhe frika që ju ndalojnë për të kërkuar ndihmë kur është e nevojshme.

Të kërkosh ndihmë nuk është një formë dobësie

Arsyet për tu drejtuar tek një psikolog mund të jenë me mijëra.

Kur diçka më pengon mua për të udhëhequr një jetë të qetë, të ndihem mirë me veten time, nuk ka rëndësi nëse problemi është i parëndësishëm në sytë e të tjerëve: ajo që ka rëndësi është se për mua, në atë moment, paraqet një shkëmb të madh.
Do ekzistoj gjithmonë dikush që mund ta zgjidhë problemin vetë që mua më duket aq i komplikuar. Do ekzistoj gjithmonë dikush që do dijë ta kaloj atë që mua më shtypë. Dhe do ekzistoj gjithmonë dikush që do ta shohi si të kotë atë që unë e shoh si një tragjedi.
Por problemi i vërtetë është se kjo mënyrë të menduari gjithmonë do ti pengojë shumë njerëz për të kërkuar ndihmë, kur në fakt ata kanë shumë nevojë. Është pikërisht vënia në krahasim me të tjerët gabimi i vërtetë, nga frika se konsideroheni i/e dobët, frika për tu parë në pasqyrë dhe të shikoni veten si të dështuar.
Po përse kur ne kemi grip nuk kemi turp për të shkuar te mjeku për të na përshkruar ilaçet? Përse në qoftë se problemi nuk është fizik, ne e kemi kaq shumë problem për të kërkuar ndihmë?
Gabojmë kur ne mbajmë çdo gjë brënda. Kur për mos ti bërë dëm të tjerëve lëndojmë veten. Akumulojnë zhgënjimin, stresin dhe zemërimin. Sepse harrojmë se trupi është fushëbeteja e emocioneve tona. Qelizat e trupit i binden psikikës. Është e lehtë të sëmuresh për shkak të dhimbjes së shpirtit …
Problemi qëndron në kuptimin që i japim shërbimit të ofruar nga një profesionist. Ne të gjithë e dimë se çfarë bën një mekanik, një hidraulik apo një mjek. Ne e dimë se çfarë na shet, dhe pse ne e paguajmë.

Por një psikolog, çfarë bën? Për çfarë shërben?

Tek psikologu nuk shkohet vetëm për tu shfryrë.

Ideja më e përhapur është që shkohet tek psikologu për tu shfryrë, dhe që ulesh në studimion e saj/tij për të treguar se çfarë ju mundon, ndërkohë që psikologu dëgjon pasiv duke i shtuar pak monologut tuaj. Dhe kështu çdo herë.

Por realiteti është shumë i ndryshëm. Është e rrallë në të vërtetë që një psikolog të rrijë në heshtje. Komplet e kundërta një psikolog është një “kafshë” e pajisur me fjalën, që ndërhyn kur është e nevojshme, duke ndihmuar pacientin që të përqëndrohet në atë që është e rëndësishme, e duke e udhëhequr atë për ti parë gjërat nga këndvështrime të tjera, duke përdorur teknika që mungojnë në një bisedë normale me një mik, ose në një rrëfim të thjeshtë.
Kur një pacient vjen në studion time, gjëja e parë që tregon se çfarë po i ndodh, pse ai/ajo mendonë se ka nevojë për ndihmë, dhe cili është qëllimi që do të dëshironte për të arritur. Pastaj fillon puna e vërtetë, ku përdor dialogun, bashkëbisedimin, fjala është mjeti kryesor. Por jo domosdoshmërisht. Brënda një konsulte mund të përdoren shumë teknika të tjera që e lejojnë personin për të eksploruar atë që ndodh brënda tij, për ta kuptuar, pranuar, dhe zgjidhur atë që po përjeton. Dhe çdo konsultë mund të jetë e lidhur me tjetrën si dhe e shkëputur krejtësisht. Dhe çdo konsultë, së bashku me të tjerat, formojnë një vazhdimësi të aftë për të nxitur pacientin për të zgjidhur problemet që e kanë bërë për të ardhur në terapi, shpesh duke hapur horizonte të reja. Nuk është e rrallë që problemi që është sjellë nga personi të jetë vetëm maja e ajsbergut, dhe që të punosh në të hap totalisht skenare të tjera. Një skenar në të cilën është e gjithë jeta e personit,që nga përvojat e para, deri në momentin aktual.

Në fund të rrugëtimit terapeutik personi nuk është kufizuar për të folur, duke shfryrë dhe duke gjetur një mbështetje. Përkundrazi ai ka punuar mbi veten e tij, për problemet e veta, duke gërmuar deri në rrënjë, duke zbuluar aspekte të reja të vetes, duke i dhënë një kuptim problemeve që një shfryrje apo bisedë e thjeshtë nuk do ta lejonte.
Ndoshta vetëm të mësuarit për të mos përsëritur disa sjellje të ripërsëritura, të kuptuarit e pse-së të modeleve të caktuara, çfarë ishte fshehur nën të. Duke arritur për të pranuar veten dhe për të pranuar pjesë të kaluarës sonë që, edhe pa e kuptuar këtë gjë, ato kishin një ndikim të rëndë në atë që ne ishim duke bërë.
Të shfryhesh shërben për tu ndjerë më mirë, për të hequr një peshë. Por nuk shërben për të zgjidhur problemin.
Tek një psikolog nuk shfryhesh, për një mirëqënie të menjëhershme dhe kalimtare, tek një psikolog punohet mbi veten tënde, për një mirëqënie pak më të vonë, por sigurisht afatgjatë..
Dhe në këtë pikë më lind pyetja: ndoshta koha mund të ndihmojë për të zgjidhur problemet. Ndoshta me kalimin e kohës gjërat mund të rregullohen vetë. Ndoshta me kalimin e kohës personi mund të gjejë mënyra për të zgjidhur problemet e veta.

Por nëse kjo nuk ndodh?

Por nëse problemet vazhdojnë të përsëriten në mënyrë ciklike, me të njëjtën fytyrë, duke sjellë të njëjtën peshë dhimbjeje çdo herë? Nëse në vend të zbutjes, dhimbja vazhdon të jetë një konstante në jetën tonë? Nëse të njëjtat probleme vazhdojnë të jenë një rrymë nënujore që nuk zhduket? Ja vlen që në këtë pikë të presim akoma? Me kokëfortësi që duam të zgjidhim gjithçka vetë, me rrezikun që një ditë, krejt pa pritur, gjërat mund të përkeqësohen, pa e kuptuar aspak?
A ka kuptim për të pritur që zhurma që ne përjetojmë çdo ditë kthehet në një ulërimë, derisa e shohin një ditë se makina u prish dhe ndaloi në buzë të një rrugë  të izoluar fshati? Ndoshta nuk është e përshtatshme për të marrë kohë për gjërat, dhe për ta çuar makinën tonë në servisin më të afërt, në shenjën e parë të mosfunksionimit?

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Cmimet e një seance te psikologu:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolterapia dhe psikologu

Flasim për Psikoterapinë dhe Psikologu: ndonjë pyetje…

Pasi arrijnë pjekurinë, njerëzit, në parim, arrijnë plotësisht ekuilibrin e vet: kanë një stabilitetit të caktuar emocional dhe psikologjik  dhe krizat e identitetit mbeten vetëm një kujtim i rinisë.
Ky ekuilibër psikologjik, megjithatë është shpesh një mirazh; jeta e përditshme   vërtetë mund të rezervojë shqetësime apo probleme psikologjike, ndonjëherë në mënyrë intensive dhe shqetësuese, duke mos qënë në gjëndje për të gjetur një zgjidhje vetë  dhe ka nevojë për ndihmën e një psikologu.

Pse të kërkoni ndihmën e një psikologu ?

Sepse ke mundësinë që të kesh një vend dhe një kohë ku ti mund të tregosh vuajtjen tënde dhe të dëgjohesh e kuptohesh pa u gjykuar duke u përmirësuar dhe zhvilluar përmes dialogut dhe zbulimit të mënyrave të reja, aftësive personale dhe  burimeve të tua  me qëllim që të përballosh dhe kapërcesh me sukses problemet dhe shqetësimet e tua psikologjike.

Çfarë është dhe ku konsiston psikoterapia?

Është një proçes përmes të cilit psikologu inkurajon dhe nxit të mësuarit me anë të një rrugë psiko-terapeutike e ndërtuar bashkë me ty, të një sërë aftësive, teknikave dhe strategjive për të mundësuar që në fund të kapërceni shqetësimin tuaj psikologjik dhe, si rrjedhim, përmirësimin e mirëqënies tuaj psikologjike në një kohë të shkurtër.
Qëllimi i psikoterapisë është për t’u siguruar që ti mund të kontrollosh dhe  vendosësh në lidhje me jetën tënde dhe të lejon të gjesh rrugë të reja për zhvillimin personal dhe për t’u përballur e kapërcyer vuajtjen tënde psikologjike.
Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.
Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar! Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshironë ti zgjidhi ato!
Si profesioniste, përveç shërbimit online skype; studio.psikologjie, pres në studio në Tiranë  për më shumë se 13 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira dhe për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta psikolog online/studio në Tiranë

9 Gjërat që duhet të bëni kur dikush ju ka Lënduar

Të jesh në gjëndje për të vënë lëndimet e kaluara në perspektivë nuk do të thotë se ju do të jetë i imunizuar nga të qënit të lënduar në të tashmen. Nëse ju jeni përreth njerëzve për shumë kohë, do të përfundoni të lënduar nga dikush.

Modelet e së kaluarës që keni përdorur kur ju kanë  lënduar nuk janë ato që doni të vazhdojnë. Pra, këtu janë disa hapa që ju mund të ndërmerrni për t’u marrë me situata të reja. Ato do ju ndihmojnë të zhvilloni disa teknika të reja dhe ju ndalojnë të reagoni nga lëndime të reja në mënyra të vjetra.

Keto hapa janë:

1• Njohja e veprimit për atë që është.

A është i qëllimshëm? A është e paqëllimshme? A është një keqkuptim? Dëgjoni atë që zemra juaj ju tregon se çfarë ka ndodhur. Zakonisht reagimi juaj instiktiv është një tregues i mirë i asaj që ju me të vërtetë mendoni. Megjithatë, të dëgjosh të vërtetën pas këtij reagimi për tu siguruar se nuk është një gjë e vjetër që vjen nga e kaluara juaj. Zgjidhni të përgjigjeni qëllimisht në vend të reagimit instinktivisht.

2• Rezistojini tendencës për të mbrojtur pozicionin tuaj.

Nëse ju arrini në përfundimin se duhet të përballeni me personin që ju ka lënduar, ofroni vetëm këndvështimin tuaj në lidhje me incidentin. Është e mahnitshme se sa shumë konfrontime mund të zhduken duke hequr vetëmbrojtjen dhe armiqësinë. Kur ju rrini në atë që ju mendoni dhe ndjeni,i jepni leje personit tjetër për të shpjeguar pikën e tij ose të saj të këndvështrimit. Pastaj së bashku ju mund të arrini në një konsensus, me shpresën duke rezultuar në falje të ndërsjelltë.

3• Të heqësh dorë nga nevoja për të qënë të drejtë.

Kjo mund të jetë një mbetje e pakëndshme nga lëndimi në të kaluarën dhe mund ta përshkallëzoj një situatë të keqe në një situatë akoma më të keqe. Njerëz të tjerë kanë të drejtë të kenë mendimet dhe opinionet e tyre. Kur dallimet e mendimeve lindin, kjo nuk do të thotë se një person është i drejtë dhe tjetri është i gabuar. Ju thjesht mund të mos jeni dakort.

4• Kupto dhe kërko falje për çdo gjë që ju mund të keni bërë për të kontribuar në këtë situate.

Sigurohuni, megjithatë, se  është një ndjenjë faji i gabuar apo anashkalim dhe jo fallso e mbartur nga situatat e kaluara. Megjithatë, lëndimi në të kaluarën jep një pasim në përgjegjësinë për veprimet tuaja. Të trajtosh dikë keq dhe pastaj ta fajësosh për diçka në të kaluarën tuaj nuk bën asgjë në të tashmen për të ndihmuar personin tjetër, i cili nuk është aspak fajtor për lëndimet e kaluara.

5• Përgjigjuni, mos reagoni.

Kjo do të kërkojë nga ju pak pushim kohë të mjaftueshme për të marrë mundësinë që të mendoni dhe vlerësoni. Ndonjëherë, vetëm duke pritur do të shtojë perspektivën e nevojshme. Duke iu përgjigjur dhe jo vetëm reaguar, ju të ushtroni kontroll mbi sjelljen tuaj. lëndimet e kaluara emocionale mund të kenë shkaktuar tek ju zhvillimin e disa butona mjaft të ndjeshëm që të tjerët pa dashje mund ti shtypin pa kuptuar pasojat. Mësojeni këtë aftësi do t’ju ndihmojë të përgjigjeni në mënyrë adekuate, duke i dhënë përgjigjeve tuaja pushtet më të madh dhe kuptim për të tjerët.

6• Adoptoni një qëndrim të ndërtimit të urës në krahasim me të sulmuarit apo të tërheqjes.

Një qëndrim pajtues është shumë më i lehtë për të gjithë për t’u marrë me shumë se një qëndrim armiqësor apo mbrojtës. Praktikoni mbajtjen e një qëndrim të dashur dhe pranues. Kjo nuk do të thotë se jeni dakord me personin që ju ka lënduar. Përkundrazi, ju keni zgjedhur për t’iu përgjigjur në një farë mënyre ,të paracaktuar. Kur ju të shfaqni shqetësimet tuaja me një derë të hapur për pajtim, ju do ta gjeni veten të kënaqur se si shpesh personi tjetër do të zgjedhi të eci në të.

7• Kuptoni se ju mund të jetë objekti i zemërimit të dikujt, por jo burimi i tij.

Ju mund ta gjeni veten në pozitë të palakmueshme për të qënë fitili ndezës proverbial që thyen kurrizin e dikujt tjetër. Merrni përgjegjësinë vetëm për pjesën tuaj,dhe mos bini në grackën e pranimit të fajit të rremë nga të tjerët.

8• Krijoni kufijtë personale.

Kjo është pjesa e rimarrjes së fuqisë tuaj personale. Ju keni të drejtën për të përcaktuar se çfarë janë kufijtë tuaj, dhe këmbëngulin që ato të respektohen.

9• Kuptoni se edhe nëse dikush të ka lënduar, ju nuk duhet të largoni lumturinë tuaj personale.

Mbani mend, ju jeni përgjegjës për qëndrimin dhe reagim tuaj. Ju mund ta kaloni  atë dhe të vazhdoni përpara. Nëse lëndimi ishte pa qëllim, pyesni veten, “Pse jam duke e zmadhuar dhe duke mbajtur veten të lidhur me të?” Nëse lëndimi ishte i qëllimshëm dhe i falshëm, pyesni veten: “Nëse personi ka kërkuar falje time, përse unë ende jam i/e mbërthyer në dhimbje?” Nëse lëndimi ishte i qëllimshëm dhe i pafalshëm, tregoni veten “Unë zgjedh për të falur dhimbjen që personi më shkaktoi mua, kështu që unë mund të vazhdoj përpara”. Tregoi vetes se ke vendosur të jesh i/e lumtur. Kjo është një zgjedhje që duhet t’a rezervoni për veten tuaj.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Emri im është psikologji, mos ki frikë baby-Ndryshoj Këndvështrim

Kjo ndodhi përsëri, pikërisht dje në mëngjes.

Më prezantojnë me një person, kënaqësi, buzëqeshje të rastit dhe më pas nis valsi i pyetjeve.
Në një moment, ja ku është, pyetja e pyetjeve: “atëherë çfarë pune bëni” Dhe unë me qetësi përgjigjem “jam psikologe”; bashkëbiseduesi psherëtin dhe thotë me seriozitet të madh: “ah ju kuroni të çmëndurit”
Unë mendoj se në atë moment fytyra ime u trasformua në një ngërdheshje dhimbjeje, e tipit  që “klithma e Munch” në krahasim është gjyshi sigurues në park.

Tani nuk jam këtu për të treguar përpjekjet e pafundme që kam bërë brënda pesë minutave duke u përpjekur të shpjegoj se çfarë mund të bëjë një psikolog (në qoftë se përdor gjininë femërore është vetëm për shkak se jam duke iu referuar vetes time), por sonte kam pasur një dyshim: mos vallë jam unë që nuk jam në gjëndje të shpjegoj mirë se me çfarë merrem?
Sesa në të vërtet Psikologjia nuk është një përbindësh i tmerrshëm, por një mundësi shumë e madhe që të ndihmonë në rrugën dhe kthesat e jetës.
Kështu që kam menduar për tre vendet më të zakonshme për keqinterpretim mbi figurën time profesionale, jam përpjekur ti diskutoj nga pak për t’ju njohur në lidhje me një  këndvështrim të ri!

1• “Unë nuk kam nevojë për një psikolog, unë jam plot me miq .” Oh jo, nuk jemi,  hapi i parë fals,është sikur t’ju tregojnë se uji nuk është i ftohtë dhe kur zhyteni e gjeni veten duke luftuar në shoqërinë e penguinve dhe arinjve polare sepse uji është i ftohtë. Psikologia dhe psikologu nuk janë miqtë tuaj që dilni për kafe.” Puna që bëjmë së bashku është një punë e zbulimit dhe ri-zbulimin të burimeve personale, nuk ka zgjidhje të gatshme, nuk është detyrë e thjeshtë për të kryer; është udhëtimi brënda historisë tuaj,kërkimi i nevojave tuaja, njohja e ndjenjave tuaja. Unë kur punoj jam e përqëndruar tek ty, tek nevojat e tua unike ; Në qoftë se një miqësi është kështu unë do të thoja se do të ishte disi e paekuilibruar a nuk mendoni? Pastaj, miqësitë janë jetikë, një thesar tepër i çmuar, por me siguri nuk mund të zëvendësojë rrugën që ju mund të bëni së bashku me një profesioniste ose një profesionist.

2• Psikologët kushtojnë shumë para. Ndaloni të gjithë, këtu mund të hapë një kapitull të gjatë mbi krizën ekonomike që nga Depresioni i Madh i vitit 1929 e deri më sot, dhe variablat e tjerë. Disa njerëz besojnë se një psikolog kushton si një diamant “Tiffany”. Pra, para së gjithash të harrojmë të gjitha filmat e ndryshëm për psikologët, krevatët, terapi që zgjasin vite dhe të gjitha klishetë e mundshme të imagjinueshme! Çdo rast është më vete: mund të ketë rrethana në të cilat edhe një takim mund të bëjë një ndryshim,mund të hapi dyer të reja ose të jetë në gjëndje të përcaktojë më qartë një situatë komplekse. Sinqerisht, sa kemi shpenzuar para në kotësira, dhe ne nuk duam ti kushtojmë disa nga financat tona në mënyrë që të jeni më mirë? Të jeni në gjëndje emocionale dhe psikologjike të aftë për të përmirësuar marrëdhëniet me veten dhe me të tjerët me të vërtetë është kaq e tepërt, sipërfaqsore apo e panevojshme?

3• Unë nuk jam i/e çmëndur,nuk duhet të shkoj në asnjë vënd. Atëherë,TV dhe media në përgjithësi nuk ndihmojnë. Përdoret shpesh fjala i çmëndur, por në fakt ajo përdoret  krejtësisht pabaza. Çmënduri e kuptuar në shkallë Popullore Kombëtare nuk ekziston, ajo ka qënë gjithmonë mjaft e dobishme për emërtimin e atyre që janë jashtë rrymës, i cili  u përpoq për të shkuar kundër të tjerëve me kokëfortësi dhe duke kundërshtuar si i çmendur ose i ndryshëm. Ka disa patologji mjekësore, që kanë nevojë për kujdes dhe ilaçe pa dyshim që po, por ju lutem, mund të ndalojmë me  stigmatizimin e sëmundjeve mendore? Është e ligjshme për të thyer një këmbë dhe nuk është e ligjshme që të kesh një atak paniku ose të vuash nga depresioni? Të kujdesesh për veten, të jesh në gjëndje të zgjidhësh një situatë komplekse, të kuptosh se mëndja dhe trupi nuk janë entitete të ndara, por absolutisht të bashkuara është një përpjekje e vështirë për të bërë? Këtu nuk bëhet fjalë për çmënduri, por vetëm për kapacitetin për të dashur njëri-tjetrin, gjithashtu për të përballuar një periudhë të vështirë, por edhe vetëm për të thelluar dhe forcuar burimet që kemi në dispozicion. Pyes veten se si është e mundur të keni një shans për të qëndruar më mirë pranë nesh dhe me qëllim të vendosni të mos e përdorni atë për krenari, indiferencë ose nga frika për të kërkuar ndihmë.

Ka ende një numër pafund shembujsh, por kam vendosur për të ndaluar këtu. Pra, çfarë bëjmë ne psikologët? Ne duam që ju ti jepni vetes një mundësi për tu ndjerë mirë
Në punën time më pëlqen ti ndihmoj njerëzit të bëhen të vetëdijshëm për emocionet e tyre për të jetuar më mirë.  Empatia, kreativiteti, dëgjimi dhe emocioni: këto janë fjalët e mia kyçe .

Na Kontakto

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Kontakto psikologen online Tirane

Vuajtja emocionale. Strategjia mbrojtëse e iriqit

Dhimbja i ndryshon njerëzit. Askush nuk do të jetë kurrë i njëjtë pas vdekjes së një personi të dashur, një ndarje ,një tradhëtie etj. Plagët mund të shërohen, por shenjat do të kujtohen gjithmonë çfarë ishte dhe çfarë nuk do të jetë. Tentimi për të penguar injoruar dhimbjen, shërben vetëm për ta lëvizur atë diku tjetër, sepse kur vuajtja bëhet e padurueshme, mëndja bën mbrojtje gjithnjë e më të ngurtë dhe jofunksionale : si mohimin, projeksionin, identifikimi projektiv janë vetëm disa nga shumë “etiketat” e dobishme klinike për të klasifikuar asgjë më shumë se mënyrat e mbijetesës ndaj dhimbjes psikologjike, kur kjo e tejkalon pragun subjektiv të durimit.

Mohimi i dhimbjes nuk shërben…

Ndonjëherë, kur dhimbja emocionale nuk tregohet, dhe nuk takohet me një “marrëdhënie frenimi” e aftë që të shërbejë si katalizator ndaj kapacitetit shkatërrues, merr posedimin e një pjese prej nesh, një pjesë që bërtet në pritje për t’u dëgjuar si: stomaku kur refuzon ushqimin, koka kur ajo blllokohet nga dhimbja , lëkura kur mbulohet me skuqje që përjashtojnë një origjinë organike. Vuajtjeve që nuk i japim zë, përpiqen të dalin në sipërfaqe nëpërmjet ankthit, pagjumësi, përvojës depresive, panikut.
Mohimi i dhimbjes nuk shërben që ajo të fshihet;vetëm se e bën atë më të fortë për shkak se e lejon të gërmoj shpirtin, për t’ju lënë pa frymë gjatë ditës dhe për të pushtuar ëndrrat tuaja gjatë natës. Ata që kanë frikë të përballen me dhimbjen rrezikojnë të bëhen të burgosur dhe e gjejnë veten duke interpretuar realitetin përmes interpretimeve subjektive të mbushur me mosbesim dhe pesimizëm. Ngrirja e dhimbjes emocionale ka efektin e një droge: ajo ju bën të ndjeheni të paprekshëm vetëm në dukje, ka një sukses të përkohshëm dhe ju bën të varur nga të gjithë faktorët e shpërqendrimit që ju shkëpusin nga vetja.
Edhe jeta e përditshme ka të ngjarë të vuaj goditje : të gjitha ato që më parë i përkisnin rutinës, papritmas bëhen të lodhshme, çfarë ju jepte kënaqësi dhe sadisfaksion, të bëhet pa shije; shpesh është e domosdoshme për ti dhënë vetes dhe nevojave tuaja emocionale një hapësirë të përshtatshme për të shprehur veten para se të ktheheni për t’u marrë në mënyrë funksionale dhe efektive me detyrat e përditshme: emocionet negative dhe ndjenja e detyrës, në fakt, janë si dy të njohur kontradiktor të gatshëm për të hyrë dhe për të deklaruar luftë të hapur kur presionet e jashtme si (detyrat e përditshme, dërgesat e punës, menaxhimin e shtëpisë dhe fëmijëve, etj) nuk lejojnë më një bashkëjetesë paqësore.

Të Mbyllesh si iriqi nga frika

Kur dëshira për të hequr dorë nga çdo gjë merr kontrollin, të menduarit tërheq vëmendjen për atë që mungon, dhe na fton të ndalojmë për të filluar kërkimin. Mungesat, boshllëqet, ajo që nuk është thënë, dashuria e pashpërblyer, përqafim i pa marrë,komforti i pritur, dëshira të paplotësuara janë ato që peshojnë më shumë në shpinën tuaj që secili prej nesh mbart mbi supet e tij kur kalon rrugën e jetës; kur pesha e barrës është aq e vështirë për tu mbajtur vetëm, është e këshillueshme për të ndaluar dhe të kërkoni ndihmën e dikujt që t’ju heqë nga lodhja e gjatë për të ndjerë përsëri dëshirën për të filluar.Në qoftë se ju zgjidhni të mbylleni si iriqi, jo vetëm që rrezikoni të mbeteni të shtypur nën peshën e padurueshme të shqetësimit tuaj psikologjik, por mbi të gjitha duke mos marrë ndihmë nga ata që ju rrethojnë, veçanërisht në qoftë se jeni treguar të pakapshëm dhe shmangeni nga frika se kërkesës tuaj për ndihmë nuk do keni një dorë të zgjatur për t’ju ndihmuar; me një qëndrim të tillë, rrezikoni të largoni edhe ata që, pavarësisht ngurrimit tuaj për të marrë ndihmë, u përpoqën duke sfiduar gjëmbat tuaj, pa frikën e shpimit.
Kur vuajtja është shumë e madhe për t’u trajtuar nga ju vetë, është e rëndësishme që të kërkoni ndihmë: të tregosh dhimbjen jo vetëm që nuk na bënë më të dobët, por shpesh na forcon; ndarja e dhimbjes nuk na bënë më të pambrojtur, por ajo na jep një sens të ri të butësisë; dorëzimi tek një tjetër nuk përbën një humbje, por hap derën për një mundësi.

Vuajtja mendore: “zgjedhje e komoditet” apo “alternativa e fundit”?

Askush nuk zgjedh të ndihet keq, apo të lidhet me zinxhir në një burg të padurimit dhe frustrimit: arsyet e thella për shqetësimin psikologjik (ose një çrregullim të plotë në lulëzim) janë gjithnjë e më të shumta, dhe shumë komplekse. Duke e çuar personin në një gjëndje shqetësuese të paqëndrueshme,ku secili zgjedh për tu mbrojtur sa më mirë që mundet. Duke u bërë të vetëdijshëm për këtë,ndihmonë për të parë vuajtjen psikologjike me respektin që duhet, në vend se duke gjykuar atë si të ishte një zgjedhje e komoditet.Shpesh, ata që duken të ngrirë, të pakujdesshëm, të padepërtueshëm, ose thjesht të çuditshëm janë njerëz të cilët në të kaluarën kanë kërkuar me insistim që emocionet e tyre të dëgjoheshin,të pranoheshin dhe të deshifroheshin. Duke parë kërkesën e tyre të bier në harresë dhe nevojat e tyre të mbeten të pakënaqura, kanë mësuar për të mbyllur derën,duke parë se e lënë hapur lehtëson vetëm hyrjen e një heshtjeje shurdhuese.Kur një sjellje duket e pakuptimtë dhe e pamundur, ka shumë të ngjarë që nënvizon një logjike të pakundërshtueshme në dritën e fakteve që e kanë përcaktuar atë. Shpesh është e mjaftueshme për të ndryshuar perspektivën për të kuptuar thelbin, gjetjen e interpretimit të duhur dhe për të marrë hapat e duhur për të dalë nga kjo gjëndje.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për trajtimin e ankthit dhe depresionit-

9 Mënyra të fuqishme psikologjike për të qetësuar mëndjen tuaj në Ankth.

Si të ndalojmë të menduarit e tepërt të gjërave dhe të ecim përpara ?

Ankthi- një nga problemet më të shpeshta që ne hasim tek njerëzit çdo ditë. E gjithë kjo nuk është diçka negative,por ne akoma nuk dimë të ndalojmë. Edhe pse ne jemi shumë familjarë me të,asnjëherë nuk dimë si ta parandalojmë ankthin pa na konsumuar totalisht.
Mendimet e shqetësuara mund t’ju pengojnë dhe t’ua bëjnë më të vështirë marrjen e vendimeve dhe të gjeni zgjidhje për çfarëdo problemi që ju shqetëson . Ankthi mund t’ju çojë drejt të menduarit të tepërt të gjërave e cila ju bën më të shqetësuar,gjë e cila ju drejton drejt të menduarit të tepërt të gjërave…dhe kështu në vazhdim.Por si mund të dalim nga ky rreth vicioz? Thjesht të treguarit e mendimeve negative nuk funksionon sepse do të rifillojnë përsëri  dhe ndonjëherë me më shumë intensitet.Por ka shumë teknika efektive që ju mund ti huazoni nga Reduktimi i stresit dhe terapive të njohjes së sjelljeve.

Më poshtë do gjeni 10 strategji që do ju ndihmojnë të ecni përpara

1 • Distancimi njohës :Mundohuni të shihni mendimet tuaja ankthioze si supozime dhe jo si fakte. Mëndja juaj po mundohet t’ju mbrojë duke parashikuar se çfarë mund te ndodhë. Vetëm fakti që ajo mund të ndodhë nuk do të thotë që ajo do ndodhi. Në fakt ju duhet të shihni fakte objektive. Sa propabilitet ka që rezultati të jetë negativ? Në të vërtet a mund të ndodhë diçka e mire? Çfarë mendoni se ka më shumë gjasa të ndodhë,bazuar në eksperiencat e kaluara dhe nga informacionet e tjera që ju keni në lidhje me situatën?
2 • Shpërndarja njohëse: Mjaft u bëtë njësh me mendimet tuaja! Imagjinojini mendimet tuaja si të dhëna kalimtare sesa si objektiv të vërtetë për  situaten. Ju mund të zgjidhni  nëse do ti besoni këto mendime në vend qe ti pranoni ato në mënyrë të pakritikueshme. Disa nga mendimet tuaja mund të jenë vetëm reagime të kushtëzuara që janë automatike ose të krijuara nga një mëndje e orientuar për të mbijetuar. Mëndjet tona janë të ndjeshme nga kërcenimet dhe rreziku sepse kjo i mbajti  gjallë paraardhësit tanë në botën e egër.
3 • Mbikëqyrja : Praktikoni mbikëqyrjen e mendimeve tuaja,në vend që të reagoni automakisht ndaj tyre. Shihni mendimet tuaja si një re fluturuese. Shihni se cila ju tërheq dhe cila ju bën t’ja mbathni.  A ka një mënyrë që ju ta çlironi veten dhe thjesht të vëzhgoni  mendimet tuaja,në vend që të reagoni
4 • Duke u përqëndruar në eksperiencat e drejtpërdrejta : Mëndja juaj krijon histori rreth atij që jeni, sigurisë tuaj dhe aftësisë tuaj për të dashur. Por jo të gjitha historitë janë të vërteta . Ndonjëherë mëndjet tona janë të anuara nga eksperiencat negative të së kaluarës. Cila është eksperienca juaj në këto momente? A është diçka  që po ndodh momentalisht apo diçka që mund të ndodhë? E shihni që nuk janë e njëjta gjë edhe pse mëndja juaj i trajton si të njëjta.
5 • Etiketimi: Etiketoni llojin e mendimit që keni në vend që ti kushtoni rëndësi përmbajtjes. Shikoni mendimet tuaja kur shihni një gjykim(p.sh sa e mirë apo e keqe është situata ) etiketojeni atë si “gjykim,gjykim”. Nëse ju vini re një shqetësim (p.sh sikur ju jeni duke dështuar apo duke pësuar një humbje) etiketojeni atë si “shqetësim”.  Nëse ju jeni duke kritikuar veten etiketojeni si “kritikë”. Kjo ju çon larg nga përmbajtja e drejtpërdrejt dhe kuptimet e mendimeve tuaja dhe ju jep më shumë vetëdije për proçeset që kalojnë në mëndjen tuaj. Dëshironi që ta kaloni kohën tuaj duke gjykuar dhe shqetësuar?
A ka mënyra më pak gjykuese dhe shqetësuese për ta parë situatën?
6 • Të qëndruarit në të tashmen :
A është mëndja juaj duke risjellë të shkuarën? Vetëm sepse diçka negative ka ndodhur në të shkuarën nuk do të thotë që ajo duhet të ndodhë edhe sot. Pyesni veten tuaj nëse rrethanet apo njohuritë tuaja dhe  aftësitë përballuese kanë ndryshuar që nga hera fundit? Si një i rritur ju keni më shumë zgjedhje me kë të shoqeroheni dhe më shumë aftësi për të identifikuar,parandaluar ose për te lënë një situate të keqe  se sa kur keni qënë një fëmijë apo adoleshent.
7 • Pikëpamja e zgjeruar :
A jeni duke u fokusuar shumë në një aspekt kërcenues të situatës sesa në të gjithë situatën? Ankthi e bën mëndjen tonë të kontraktohet dhe të fokusohet në kërcënimin e menjëhershëm pa marrë parasysh kontekstin e gjërë. A është  kjo situate me të vërtet aq e rëndësishme sa ankthi juaj thotë se është? Do të shqetësoheni përsëri për këtë problem mbas 5 apo 10 vjetësh? Nëse jo, atëherë është koha për tu qetësuar.
8 • Ngrihu dhe shko :
Të shqetësohesh dhe të merresh shpesh e shpesh me të njëjtin problem pa pasur një zgjidhje nuk do tju ndihmojë ju të zgjidhni problemin. Mund t’ju bëj më pak të pëlqyeshëm për të reaguar duke ushqyer asnkthin tuaj. Kur mëndja juaj ka ngecur në një lak,ju mund ta ndërprisni atë, të çoheni dhe të lëvizni përreth duke bërë një detyrë  ose veprim tjetër. Kur ju të uleni përsëri do të keni një perspektiv tjetër.
9 • Vendosni nëse një mendim është i dobishëm për ju :
Edhe nëse një mendim është  i vërtet nuk do të thotë që ështëi dobishëm që të përqëndroheni tek ai gjithë kohën. Nëse 1 në 10 njerëz  fitonë  vëndin e punës dhe ju do vazhdoni të mendoni rreth këtyre shanseve, ju do të shkurajoheshit dhe nuk do të merrnit më mundimin që të dërgonit aplikimet tuaja. Ky është një shëmbull i një mendimi që eshtë i vërtetë por jo i dobishëm. Përqëndrojeni vëmëndjen tuaj në atë që është e dobishme dhe lëre pjesën tjetër të mbetet pas!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë per trajtimin e ankthit dhe depresionit

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Psikolog per probleme ne cift

A keni ndonjë prej këtyre mendimeve toksike për partnerin tuaj?

Mendimet toksike mund të shkatërrojnë marrëdhëniet nëse nuk i kontestojmë ato.
Nëse keni probleme të rëndësishme me partnerin tuaj intim, kjo mund të tregojë se marrëdhënia juaj po bëhet, ose tashmë është, toksike. Më poshtë është një listë me 9 mendime parësore toksike. Pse nuk ma lexon dot mëndjen?

Ndërkohë që mund të ketë të vërteta themelore për këto lloje mendimesh toksike, për çiftet që kanë marrëdhënie të shëndetshme, është shkalla në të cilën ju deformoni, e teproni dhe fokusoheni më tepër nga ç’duhet mbi ta, ajo që mund ta përthithë gëzimin nga dashuria e shëndetshme. Të jesh  në gjëndje të kërkosh dhe pastaj të ndalesh, në cilësitë dhe sjelljet pozitive të partnerit tuaj është çelësi për të kapërcyer këto mendime toksike rreth tij ose saj.

Nga sa prej këtyre vuani ju ose partneri juaj?

1.Kurthi Gjithçka ose Asgjë: Ju e shihni partnerin duke bërë gjithmonë gjënë e gabuar ose duke mos bërë asnjëherë gjënë e drejtë. (“Ai gjithmonë duhet të ketë të drejtë!”)
2.Përfundime katastrofike: Njëri partner e ekzagjeron me veprimet negative dhe ngjarje që kanë lidhje me partnerin tjetër. (“Ajo vendosi që të marri kontrollin dhe tani ne jemi përfundimisht duke shkuar drejt një shtëpie të varfër!”)
3.Bomba “duhet”: Njëri partner supozon se tjetri do të përmbushë një ose më shumë nevoja të tij ose saj—vetëm sepse ai ose ajo e di këtë nevojë. (“Ti duhet ta dish sa shumë e urrej punën time ndonëse u them të gjithëve se sa mundësi e shkëlqyer më është dhënë.”)
4.Etiketimi i Padrejtë: Ju padrejtësisht, dhe negativisht, etiketoni partnerin tuaj dhe harroni cilësitë e tij ose e saj pozitive. (“Je shumë përtac!”)
5.Loja e fajësimit: Ju padrejtësisht, dhe irracionalisht, fajësoni partnerin për çështje lidhur me marrëdhënien, ose për çështje më të mëdha. (“Jeta ma shpif për shkakun tënd!”)
6.Qarqe të shkurtra emocionale: Qarqet e shkurtra emocionale ndodhin kur njëri partner bindet se emocionet e partnerit nuk mund të “menaxhohen. (“Askush nuk mund të merret vesh me të!”)
7.Imagjinata hiperaktive: Në këtë rast, ti nxjerr përfundime negative për partnerin tënd që nuk janë të bazuara në realitet. (“Kohët e fundit ajo duket shumë e preokupuar; duhet të ketë një lidhje tjetër.”)
8.Të supozosh : Ti përpiqesh që të tregohesh më i zgjuar se partneri duke supozuar gabimisht që ai ose ajo ka motive të caktuara. (“Ai/ajo po sillet mirë me mua vetëm sepse këtë fundjavë dëshiron të dalë me shokët ose shoqet.”)
9.Fundi Zhgënjyes: Kjo ndodh kur partnerët përqëndrohen në pritje të idealizuara të partnerëve të tyre, që janë të rrënjosura në të shkuarën. (“Tani ai e ka mendjen vetëm te puna; është njësoj si gjithë burrat e tjerë të cilët nuk janë kujdesur kurrë për nevojat e mia.”)

Çiftet e lumtura dhe të kënaqura që nuk ngecin në mendimet toksike, kanë një mënyrë të menduari më të mirë, më realiste dhe më të shëndetshme, e cila i mundëson çifteve të tilla të përmirësojnë komunikimin, të zgjidhin problemet dhe të shtojnë romancën. Ky  themel i vërtetë për një marrëdhënie të lumtur, ky sekret i pakapshëm për suksesin tuaj, mund vetëm të gjendet, ose ndërtohet, vetëm në një vend—në mëndjen tuaj.

Më lejoni të shtoj: Ju nuk keni marrë në marrëdhënien tuaj  keqtrajtim, injorim, apo braktisje. Abuzim apo denigrim, nënshtrim, shpenzime të pamatura,privim të jetës private seksuale, ose të detyruar të duroni problematika, sjellja e papjekur nuk është ajo që unë jam duke kërkuar nga ju. Nëse kjo ndodh në marrëdhënien tuaj, partneri/ja juaj ka nevojë për të bërë ndryshime të mëdha. Këshillimi individual dhe çift mund të jetë i nevojshëm. Dhe në qoftë se partneri/ja juaj nuk do të bashkëpunojë me këshillim, ju duhet të ballafaqoheni me faktin se ai ose ajo ndoshta kurrë nuk do të ndryshojnë, dhe vendosni që të jetoni me të sa më mirë që të jetë e mundur, ose të filloni një marrëdhënie të re dhe të shpresoni në një marrëdhënie më të kënaqshme. Unë jam për përpjekjen për të shpëtuar marrëdhënien, por përballë lëndimeve dhe pandjeshmërisë së përsëritur, mund të jetë e mirë për të vazhduar përpara.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për problemet në cift

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin?

Për Ne Është e Natyrshme Të Zemërohemi Për ne është e natyrshme të zemërohemi. Disa për një tradhti, të tjerë …

Lufta-kundër vetmisë psikolog tirane

Lufta kundër vetmisë: Si të shmangni rrezikun e izolimit

Në rolin tonë si qenie njerëzore, jemi krijesa sociale. Lulëzojmë falë shoqërisë së të tjerëve dhe vuajmë kur …

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …