Tag: Psikologet me te mire ne tirane

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë

Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë hap dyert për këdo që kërkon mbështetje emocionale dhe psikologjike. Seancat tona synojnë t’ju udhëheqin përmes sfidave të jetës dhe t’ju avancojnë drejt shëndetit më të mirë mendor dhe mirëqenies emocionale.

Individët: Adresoni sfidat tuaja me ndihmë profesionale

Sfidat personale mund të jenë dërrmuese, por ju nuk duhet t’i përballoni ato vetëm. Me mbështetjen e një terapisti të trajnuar, ju mund të eksploroni mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tuaja për të gjetur zgjidhje efektive. Seancat tona një-në-një janë përshtatur për nevojat tuaja, duke ju ofruar një hapësirë ​​të sigurt për t’u shprehur dhe për t’u rritur.

Familjet: Rindërtimi i Lidhjeve dhe Forcimi i Marrëdhënieve

Dinamika familjare mund të jetë komplekse dhe shpesh çon në konflikt dhe tension. Seancat tona familjare synojnë të promovojnë komunikimin e hapur, mirëkuptimin reciprok dhe ndërtimin e lidhjeve më të forta. Me ndihmën e një terapisti familjar të kualifikuar, familja juaj mund të trajtojë problemet dhe të punojë së bashku për të kapërcyer vështirësitë.

Çiftet: Rizbuloni intimitetin dhe lidhjen

Marrëdhëniet mund të kalojnë nëpër periudha konflikti dhe largimi, por kjo nuk do të thotë se ato janë të destinuara të dështojnë. Seancat tona në çift ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për të eksploruar dinamikën e marrëdhënieve, për të adresuar çështje të pazgjidhura dhe për të rizbuluar intimitetin dhe lidhjen. Me mbështetjen e një terapisti çiftesh, ju mund të punoni së bashku për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të ndërtuar një të ardhme më të fortë.

Angazhimi ynë për mirëqenien tuaj

Në praktikën tonë të psikologjisë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një mjedis mikpritës, respektues dhe jo-gjykues. Ne respektojmë privatësinë dhe autonominë tuaj, duke garantuar konfidencialitet maksimal në të gjitha seancat. Qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë të kapërceni sfidat dhe të arrini lumturi dhe kënaqësi më të madhe në jetën tuaj.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

 

psikologet me te mire ne tirane

Parandalimi i krizës apo fundit të marrëdhënies: disa këshilla të dobishme

Një nga pyetjet më të shpeshta që më bëhet është: “Si mund të them nëse ai ende më do mua apo nëse marrëdhënia ime mund të vazhdojë?”

Këtu janë disa sugjerime që mund t’ju ndihmojnë në vlerësimin dhe – mbi të gjitha – në parandalim:

1.Mos ndaloni kurrë së njohuri partnerin/en tuaj: Sa mendoni se e njihni partnerin/en tuaj? A dini se si t’i definoni nevojat e tij/saj, dobësitë e tij/saj,pikat e forta të tij/saj, deri në dëshirat e tij/saj më të thella? Një nga kurthet më të mëdha të marrëdhënieve që janë braktisur në rutinë është të mendojmë se ekziston një fazë e kufizuar e “diturisë”, përtej së cilës vërtetohet se ideja, koncepti, që ne kemi bërë për atë person, është i përjetshëm. Sikur të mos ketë evolucion (madje thjesht për shkak të rritjes) ose ndryshim; sikur të mos ishte më e rëndësishme t’i kushtohej vëmendje tjetrit/tjetrës. E vërteta është se nuk flasim më, nuk dëgjojmë kurrë njëri-tjetrin aq thellë sa kur ishim në dashuri. Shumica e komunikimeve tani kanë skaduar në shkëmbimet e zakonshme ose – më keq – në diskutime të padobishme. Duhet të gjejmë kohë përsëri. Koha për t’u njohur me njëri-tjetrin, për të dëgjuar dhe kuptuar njëri-tjetrin. Koha për t’u ndjerë dhe ndier përsëri. Koha për të luajtur sërish rolin e “partnerit/res” dhe jo të shokut/shoqes.
2.Lëreni mënjanë krenarinë : 
Armiku më i madh i dashurisë. Jo, nuk është urrejtje. Në dashuri, në mënyrë paradoksale, mund gjithashtu të urrehet;në qoftë se ju ndiheni kaq të lidhur, në momentin kur gjërat nuk shkojnë mirë, është e mundur të përjetosh një zemërim të fortë plot frustrim dhe zhgënjim. Në vend të kësaj, ku vendoset përpara krenaria, do të thotë që ne i japim rëndësi më të madhe personit tonë sesa marrëdhënies dhe prandaj, lidhja emocionale është dobësuar ndjeshëm.
3.Vendos theksin tek vetja, por në terma të përgjegjësisë: 
Kur flisni për veten, mos e bëni atë për egoizëm personal ose për të kërkuar ose për të pohuar pretendimet. Përdorni egon për të kuptuar se cilat mund të jenë përgjegjësitë tuaja, çfarë mund të bëni akoma dhe të përcaktoni. Shpesh, përdorimi i “Ti” paraqet më shumë akuza sesa admirim.
4.Pranimi i asaj që nuk mund të ndryshojë është pika e parë dhe pika e dytë  ndryshimi për ato gjëra që ndryshohen janë më të rëndësishmet për të drejtuar marrëdhënien drejt aspekteve të saj pozitive.
Atyre të rinj për të zbuluar, atyre që na bënë të takohemi dhe të biem në dashuri, atyre që ndoshta kanë qënë gjithmonë aty, por që duhet të detoksifikohen.
Përtej asaj që është e drejtë apo e gabuar, në dashuri ka një vënd ku mbretëron paqja, ku krenaria i jep rrugë ndjenjës! Ky vënd quhet Ne: Takohemi aty.

Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Kontakto Studio Psikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim, psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke plotësuar formën më poshtë. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si një psikologe keshillimi i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikologet me te mire ne tirane

Kush shkon tek psikologu nuk është i çmëndur, është një person i aftë që e do veten!

Pse duhet të shkoj tek psikologu?

Kjo është një pyetje shumë e përhapur dhe merr formë kur njerëzit dështojnë të japin një sens ndjenjës së vuajtjes së tyre ose kur sjelljet e tyre duken të pakuptueshme për veten apo për të tjerët. Për më tepër, kjo është një pyetje retorike që shpesh frenon ata që kanë nevojë për ndihmë

Si psikologe-psikoterapiste, shpesh takoj njerëz me shëndet mendor në studion time, por që vuajnë, për shkak të patologjisë shoqërore në të cilën jetojmë të zhytur. Kam kuptuar se nga adoleshentët tek të rriturit, pas shumë kërkesave për ndihmë, shpesh ka një strukturë personaliteti të pajisur me ndjeshmëri, kreativitet, empati dhe intuitë, si dhe një sens të madh kritik dhe introspektiv.
Por në mënyrë specifike, sot dëshiroja të përqëndroja vëmendjen në ato klishe të rreme që janë në themel të frikës së psikologut. Kam dëgjuar të thuhet “familja është e mjaftueshme për të ndihmuar ata që janë në krizë” ose “e bëj vetë” ose “nuk jam i/e çmëndur, tek psikologu shkojn vetëm ata që janë vërtet të sëmurë” ose “Pse duhet të shkoj tek psikologu? Mund ta bëj vetë me forcën time!”.
Këto janë paragjykime të pabazuara dhe po përpiqem ti shpjegoj pse: familja nuk mund të na ndihmojë gjithmonë, sepse shpesh kontrastet më të këqija janë të fshehura në shtëpi. Është e vërtetë se ne mund të ndihmojmë vetveten, por të kemi dikë që lexon në mënyrë objektive problemet dhe ndihmon pacientin të gjejë çelësin e duhur për t’i zgjidhur ato. Shkuarja te psikologu do të thotë t’i japësh vetes mundësinë për të kuptuar dhe shpërbërë një simptomë, një gjëndjeje të sëmurë të brëndshme, për ti dhënë mundësinë vetes të çlirohemi nga ky siklet i thellë që nuk na lejon të jetojmë qetësisht jetën tonë.
Qëllimi i çdo psikoterapie është të ndihmojë personin të bëhet i aftë për të menaxhuar dhe orientuar jetën e tij sipas zgjedhjes së tij, në një autonomi dhe liri të plotë. Vuajtja emocionale është më pak e pranueshme nga njerëzit sesa nga ajo fizike: nëse problemet janë fizike, në fakt, është më e lehtë të kërkohet ndihmë, por kur vjen puna te emocionet, mendimet gjithçka bëhet e komplikuar.
E përjetuar si element negativ i ekzistencës sonë, vuajtja psikologjike shoqërohet me terma të tilla si brishtësi, dobësi, varësi; për këtë arsye bëhet kaq e vështirë për të kërkuar ndihmë kur bëhet fjalë për ndjenja të keqia emocionale, sepse jemi të bindur se në këtë mënyrë mund ta bëjmë veten qesharak. Në të vërtetë, kërkimi i ndihmës për të dalë nga vuajtjet psikologjike është akti më i guximshëm që mund të bëhet; duke këmbëngulur të mos kërkoni ndihmë, duke bindur veten se duhet ta bëni vetë me çdo kusht, mund të jeni kundërproduktiv dhe rrezikoni të keqësoni shqetësimin psikologjik, në vend që ta zgjidhni atë.
Psikologu është i trajnuar të mos gjykojë sipas parimeve morale, por të përpiqet të kuptojë dhe ti japë zë  emocioneve të ngatërruara. Shpesh vërej se pacientët shprehin lehtësim vetëm duke u mirëpritur dhe dëgjuar në heshtje nga një person tjetër. Psikologu bëhet një instrument i psikoterapisë për ta bërë veten të dobishëm për pacientin. Në fakt, nëpërmjet marrëdhënies me psikologun, pacienti njeh dhe bëhet plotësisht i vetëdijshëm për veten, gjetjen e alternativave të reja dhe mënyrave më funksionale për të zgjidhur shqetësimin që e solli tek specialisti.
Kush shkon tek psikologu, i tregon vetes dhe të tjerëve që është një person i cili e lejon  veten të kërkoj lumturinë dhe mirëqenien, tejkalimin e brishtësis dhe vështirësis.

Kushdo që ndërmerr një rrugë psikologjike, di se si të kërkojë ndihmë për probleme emocionale dhe afektive, duke vendosur të kujdeset për veten duke kuptuar se nuk mund t’ia dal vetëm. Mendoj se është e rëndësishme të theksohet se ata që shkojnë tek psikologu me guxim pranojnë mundësinë dhe rrezikun e njohjes së tyre thellësisht dhe autentikisht me burimet dhe limitet e tyre. 

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Nëse ndodhesh në një situatë dhe ndjen se duhet të konsultohesh me dikë, ne ofrojmë konsulta me psikologe në studio live në Tiranë, por dhe nëpërmjet shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.
 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikologet me te mire ne tirane

Rezilienca aftësia ripërtëritëse: Çfarë është ajo dhe si ta forcojmë atë

Kush nuk ka përjetuar momente të vështira në jetën e tij?

Ne të gjithëve na ka ndodhur, dhe për fat të keq askush nuk është i paprekur. Janë me të vërtetë shumë peripeci me të cilat ne potencialisht mund të biem në kontakt çdo ditë. Një zi, një sëmundje, vështirësi personale ose familjare

Por gjëja pozitive është që ne individët jemi të programuar të rezistojmë dhe të zhvillohemi përballë ndryshimit. Të rritemi në vështirësi dhe të shkojmë drejt një ekuilibri të ri.
Ne e kemi bërë atë shumë herë dhe në shumë raste, dhe ka qenë kështu që nga agimi i kohës, edhe pse me mënyra dhe situata të ndryshme. Dhe pikërisht këtu hyn në lojë një koncept vërtetë i rëndësishëm, ai i (Reziliencës) Aftësisë Ripërtëritëse.
Aftësia për t’u përballur me vështirësitë, për t’u ringritur më të fortë se më parë, për t’u riorganizuar dhe ristrukturuar pavarësisht nga çdo gjë. Nga kjo rrjedh se të kesh një aftësi ripërtëritëse të mirë psikologjike është një plus i vërtetë. Një burim themelor që ju lejon të përballeni me jetën edhe në momentet më të vështira, duke gjetur në vetvete dhe në marrëdhëniet tuaja fuqinë për të rifilluar dhe rindërtuar.
Aftësi ripërtëritëse nuk do të thotë të jesh i pamposhtur, por të përballosh vështirësitë në një mënyrë funksionale dhe të mos lejosh që të thyhesh.
Sepse nëse është e vërtetë se jo gjithçka varet prej nesh dhe se situata të caktuara hyjnë papritur dhe pa u dëshiruar në jetën tonë, varet nga ne si të reagojmë dhe të menaxhojmë të gjithë këtë. Ne jemi thelbi i gjithçkaje dhe se si vendosemi ne mund të bëjë një ndryshim të vërtetë.
Jo të gjithë kanë të njëjtën aftësi ripërtëritëse në përballimin e kohërave të vështira. Por ne të gjithë mund ta zgjerojmë atë, duke mësuar mënyrën dhe cilat aspekte duhet të përdoren.
Aftësia ripërtëritëse e ulët shoqërohet përgjithësisht me disa karakteristika: vetëbesim/vetëvlerësim i ulët, kontroll i dobët mbi emocionet, izolim, qëndrim mbyllës. Prania e konflikteve familjare, vështirësia në komunikim, aftësi  të dobëta sociale.
Rrjedhimisht, për të forcuar aftësinë tonë ripërtëritëse ekziston nevoja për të punuar në këto aspekte të fundit, kur lind nevoja.
Sepse të kesh aftësi ripërtëritëse do të thotë të besosh në vetëvete dhe në mundësitë personale që do ia dalësh ta bësh pavarësisht nga gjithçka, të jesh në gjëndje të kuptosh dhe kapësh më të mirën dhe mundësitë madje edhe atje ku duket se nuk ekzistojnë. Dhe të kesh marrëdhënie të dobishme që mund ti përdorësh në kohë nevoje.

Çfarë nevojitet për të forcuar aftësinë tonë ripërtëritëse?

•Ne duhet të punojmë me vetëbesimin/vetëvlerësimin tonë, sepse besimi në veten tuaj është vendimtar. Qoftë në kohë të mira për të bërë të mirën tënde dhe të mos humbasësh mundësitë, por sidomos në ato të vështira.
•Ne duhet të zhvillojmë aftësinë për të parë atë që kemi dhe se si të jemi në gjëndje për të nxjerrë më të mirë nga ajo dhe jo vetëm atë që mungon.
•Duhet të ndërtohen marrëdhënie të mira. Për shkak se dhimbja dhe vështirësitë tejkalohen më lehtë së bashku. Ndarja është thelbësore. Prandaj, nëse ka vështirësi në komunikim ose në marrëdhënie, këto aspekte duhet të forcohen.
Le të përpiqemi për të parë problemet nga një perspektivë të tjetër. Momentet e vështira nuk janë vetëm kjo, por edhe mundësi të mëdha për ndryshim.
Dhe pikërisht është në këto momente që ne mund të nxjerrim më të mirën nga vetja, kjo është aftësia ripërtëritëse. Dhe të bësh gjëra që nuk kemi menduar kurrë se mund ti bëjmë sepse kemi nevojë për to, sepse duhet dhe është e nevojshme të ndryshojmë.
Ndoshta ishte e nevojshme edhe më parë, vetëm se ne nuk e pam atë ose nuk donim ta shihnim.
Sepse ne kemi shumë më shumë burime sesa zakonisht shohim dhe përdorim.
Ne thjesht nuk e kuptojnë atë derisa të vijë diçka për të na hapur sytë tanë, shpesh janë vetë vështirësitë. Ndryshimi është një pjesë integrale e jona, është vetë jeta, dhe nganjëherë na trullos.
Por nëse e shohim atë si një mundësi, ajo mund të bëhet fillimi i një faze të rëndësishme të rritjes dhe përmirësimit. Aftësia ripërtëritëse është brënda nesh, ne kemi të gjitha burimet për t’ia dal dhe atë që nuk e dimë ose nuk mund ta bëjmë, mund ta mësojmë, nuk është kurrë vonë.

Kjo është e gjitha punë psikologjike!

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si një psikologe keshillimi i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta me psikologe Tiranë

Të Rinjtë, Ankthi dhe Frika për t’u bërë të rritur!

Të stërvitesh për jetën, prova më e vështirë!
Të rinjtë e sotëm , të rriturit e ardhshëm janë të bllokuar në këtë fazë të tranzicionit, janë djem e vajza të cilët nuk mund të kthehen më pas, por janë të frikësuar për të ecur përpara. Dhe zhvillojnë çrregullime psikosomatike, ankth dhe frikë për të fshehur dhe vonuar takimin me botën:
Frika është pjesë e jetës së të gjithëve, të mëdhenj dhe të vogjël dhe shpesh, për periudha të shkurtra, ato na “shoqërojnë” me një intensitet më të madh pikërisht për shkak se po kalojmë një moment rritje dhe ne duhet të hapim veten për përvoja të reja.

Të Rinjtë kanë frikë të bëhen të rritur

Ndër pacientët e mi ka gjithmonë të paktën një adoleshent ose një të ri/re që kërkon një konsultë të parë për problemet e ankthit. Një fenomen gjithnjë e më i përhapur që në shumicën e rasteve (të paktën sa i përket përvojës time profesionale), fsheh frikën për t’u bërë i rritur. Duke bërë një analizë të kujdesshme kuptoj se ndërsa brezi im, të rriturit e sotëm, jetojnë krizën ekonomike në tërësi, por ndoshta ne arritëm të jetojmë një fëmijëri jo në një gjendje konstante të alarmit financiar, në të kundërtën e gjeneratave të sotme më të reja, kriza dhe pasiguria që e kanë në ADN-në e tyre. Çfarë dua të them?
Janë fëmijë të dyzet/pesëdhjetë vjeçarëve që kanë humbur punët e tyre ose që ndoshta nuk kanë pasur qetësinë e një rroge në fund të muajit dhe kanë transmetuar në mënyrë të pashmangshme pasardhësve të tyre ndjenjën e paqëndrueshmërisë shumëvjeçare, frikën e së ardhmes dhe ankthin e të tashmes.

Dëgjoj të më thuhet nga të rinjtë se ata ndjehen si në udhëkryq, se kanë frikë të diplomohen një ditë sepse atëherë nuk do të dinë se çfarë të bëjnë. Nga njëra anë, ata dëshirojnë të jenë në gjëndje të largohen nga kjo situatë, nga ana tjetër ata përpiqen në çdo mënyrë, madje edhe nga ankthi për të qëndruar në kurriz të prindërve të tyre për kush e di sa kohë.
Ankthi në rastin e tyre është një mjet për të mos lejuar vetveten të imagjinojnë për një të ardhme të qetë dhe të pavarur. Imazhet e tyre nuk mund të shkojnë në ato nivele.
Për ta konfirmuar këtë, terrorin nga ana e tyre për të humbur prindërit e tyre. Frikë e ligjshme, por edhe me qëllim që të vazhdojnë të kenë një mbështetje, një siguri, një fole të diktuar nga mungesa e vetëbesimit dhe një vetëvlerësimi të ulët.
Nga ana tjetër, gjej prindërit që pa vetëdije, tentojnë të mbrojnë fëmijët e tyre në mënyrë të tepruar, gjë që bën që ata të mos zhvillojnë ndjenjën e përgjegjësisë dhe nuk lejohet të organizohet një e ardhme e pavarur ndonjëherë e rrezikshme por e arritshme.

Prindërit sot kanë një ose më së shumti dy fëmijë dhe që përqëndrojnë të gjithë vëmendjen dhe pritshmëritë e tyre mbi ta. Në të kaluarën fëmijët ishin më të shumtë dhe burimet dhe vëmendja ndaheshin mes shumë fëmijve.
Frika e transmetuar është shumë dhe shpesh pa ndihmë, është e vështirë të përpunohet dhe të kapërcehet, pikërisht për shkak se nuk u lejohet të ëndërrojnë, të planifikojnë. Nga këtu, domosdoshmëria e parë e detyruar e shkëputjes nga foleja familjare paraqet ankthin në përpjekje për ta parandaluar dhe legjitimuar çdo frikë dhe përpjekje të dështuar për t’i dhënë një nxitje situatës.Puna që duhet bërë është e vështirë. Para së gjithash duhen eliminuar simptomat dhe duhet rritur vetëvlerësimi, vetëbesimi tek vetja dhe tek e ardhmja personale.

Nëse problemi vazhdon, nëse situata është “e qëndrueshme” prej kohësh, ju duhet të drejtoheni tek një psikololog. Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Këshillimi me psikologun të ndihmon të përballesh me çdo gjë dhe të ringrihesh. Profesionistet e Studio Psikologjie ofrojne konsulta ne zyre ose online për depresion, stres, divorc, probleme personale, probleme me fëmijët, një moment i vështirë për tu kaluar apo marrëdhënia në çift.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio/online me psikologe në Tiranë

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikologet me te mire ne tirane

Si të njohim shqetësimin psikologjik?

E kuptoj se nuk është e lehtë për të bërë një kërkesë të tillë, sepse ne shpesh nuk e kuptojnë se gjëndja e shqetësimit të përjetuar është për shkak të një arsyeje psikologjike.
Pikërisht për këtë, pse sot dua të flas për shqetësimin psikologjik, i karakterizuar nga mungesa e harmonis me veten dhe me mjedisin rrethues, dhe si ta njohin atë.

Për të filluar do të flas për këmbanat e shumta të alarmit që ju duhet ti kushtoni vëmendje për të identifikuar shqetësim tuaj:

•Jeni gjithmonë me humor të keq, apo i trishtuar, edhe pa një shkak të dukshëm?
provoni indiferencë ndaj gjithçkaje rreth jush?
•Keni ndjenjën e të qënit të bllokuar, por nuk mund të identifikoni pengesat dhe mënyrën që e keni ndërtuar?
•Pikat e referimit që keni përdorur zakonisht, për një arsye apo një tjetër, kanë dështuar?
•Ankthi dhe shqetësimi të marrin shumë energji?
•Keni ndjenjën se nuk jeni në gjëndje për të rregulluar asnjë gjë nga problemet që ju janë shfaqur?
•Nuk mund të vazhdoni aktivitetet “normale” të përditshme dhe e perceptoni si përpjekje të mëdhe për ti materializuar?
•Nuk gjeni ngushëllim në asgjë?
•Keni probleme me gjumin, oreksin dhe /ose aktivitetin seksual?
•Keni simptoma fizike (ankth, pagjumësi, dhimbje fizike, me çrregullime gastrointestinale, apo probleme të lëkurës, të oreksit) të cilët nuk kanë origjinë organike?
•Ju duket sikur askush nuk ju kupton dhe keni probleme në marrëdhënie me njerëzit e tjerë?

Këto dhe shumë më tepër mund të jenë simptomat tipike të një çrregullimi psikologjik.

Gjithashtu faktorët e rrezikut mund të jenë të ndryshëm:

Faktorët e rrezikut janë të gjitha ato ngjarje që kërkojnë një përshtatje të re dhe mungojnë burimet për përballimin e tyre.
ndjehesh keq psikologjikisht nuk do të thotë të jesh i çmëndur, as nuk është një fenomen i rrallë.  Për fat të keq nuk është ende e përhapur mjaftueshëm nevoja e kujdesit për komponentin tonë psikologjik, si është për atë fizik, edhe pse e kuptoj se në vitet e fundit ka filluar gjithmonë e më shumë ti jepet rëndësi.

Të kërkosh ndihmë psikologjike nuk do të thotë të qënit i dobët ose i padobishëm, thjesht bëheni të vetëdijshëm për shqetësim tuaj dhe kërkoni për një zgjidhje. Mëndja, si dhe trupi, kanë nevojë për kujdesin e përditshëm, kur kjo mungon, në periudhë të gjatë ajo rebelohet, duke ndezur këmbanat e alarmit për ndihmë,për më shumë vëmëndje dhe kujdes. Ashtu siç kemi nevojë për një mjek për të zgjidhur sëmundjet mjekësore, kështu kemi nevojë për ndërhyrjen e ekspertëve të “mëndjes”, psikogun për kujdesin e saj.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Cmimet e seance te psikologu:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Por një psikolog, çfarë bën? Për çfarë shërben?

Për çfarë duhen psikologët?

Keqinformimi, paragjykimi dhe frika ju ndalojnë për të kërkuar ndihmë në rast nevoje: por për çfarë duhet psikologu? Të kërkosh ndihmë është një formë dobësie?

Pak ditë më parë, në mes të një bisedë, doli kjo fjali: “psikologët janë të padobishme, nëse dikush ka probleme duhet ti zgjidhi vetë.”

Kjo më bëri të buzëqeshja, sepse po imagjinoja këtë person që zgjidh vetë të gjitha gjërat, nuk i kërkon askujt ndihmë. Pse shkoni te një mekanik, kur ju mund të lexoni libra dhe të mësoni se si të rregulloni motorin e automjetit tuaj? Pse të thërrisni një hidraulik, kur ju mund ti riparoni vetë tubat?
Sipas kësaj mënyre të të menduarit nuk duhet të ekzistoj asnjë lloj profesioni, sepse të gjithë kanë potencial për të bërë çdo gjë.

Personalisht mua më qetëson idea se ka ekspertë të cilët mund të merren me atë që unë nuk jam në gjëndje të bëj, kjo më kursen kohë dhe energji. Do të ishte një jetë shumë e komplikuar në qoftë se çdo herë që unë kam një problem, do duhej të mbështetesha vetëm në veten time.
Realiteti është se ka një dezinformimi të madh për atë që bën një psikolog, si dhe paragjykimet dhe frika që ju ndalojnë për të kërkuar ndihmë kur është e nevojshme.

Të kërkosh ndihmë nuk është një formë dobësie

Arsyet për tu drejtuar tek një psikolog mund të jenë me mijëra.

Kur diçka më pengon mua për të udhëhequr një jetë të qetë, të ndihem mirë me veten time, nuk ka rëndësi nëse problemi është i parëndësishëm në sytë e të tjerëve: ajo që ka rëndësi është se për mua, në atë moment, paraqet një shkëmb të madh.
Do ekzistoj gjithmonë dikush që mund ta zgjidhë problemin vetë që mua më duket aq i komplikuar. Do ekzistoj gjithmonë dikush që do dijë ta kaloj atë që mua më shtypë. Dhe do ekzistoj gjithmonë dikush që do ta shohi si të kotë atë që unë e shoh si një tragjedi.
Por problemi i vërtetë është se kjo mënyrë të menduari gjithmonë do ti pengojë shumë njerëz për të kërkuar ndihmë, kur në fakt ata kanë shumë nevojë. Është pikërisht vënia në krahasim me të tjerët gabimi i vërtetë, nga frika se konsideroheni i/e dobët, frika për tu parë në pasqyrë dhe të shikoni veten si të dështuar.
Po përse kur ne kemi grip nuk kemi turp për të shkuar te mjeku për të na përshkruar ilaçet? Përse në qoftë se problemi nuk është fizik, ne e kemi kaq shumë problem për të kërkuar ndihmë?
Gabojmë kur ne mbajmë çdo gjë brënda. Kur për mos ti bërë dëm të tjerëve lëndojmë veten. Akumulojnë zhgënjimin, stresin dhe zemërimin. Sepse harrojmë se trupi është fushëbeteja e emocioneve tona. Qelizat e trupit i binden psikikës. Është e lehtë të sëmuresh për shkak të dhimbjes së shpirtit …
Problemi qëndron në kuptimin që i japim shërbimit të ofruar nga një profesionist. Ne të gjithë e dimë se çfarë bën një mekanik, një hidraulik apo një mjek. Ne e dimë se çfarë na shet, dhe pse ne e paguajmë.

Por një psikolog, çfarë bën? Për çfarë shërben?

Tek psikologu nuk shkohet vetëm për tu shfryrë.

Ideja më e përhapur është që shkohet tek psikologu për tu shfryrë, dhe që ulesh në studimion e saj/tij për të treguar se çfarë ju mundon, ndërkohë që psikologu dëgjon pasiv duke i shtuar pak monologut tuaj. Dhe kështu çdo herë.

Por realiteti është shumë i ndryshëm. Është e rrallë në të vërtetë që një psikolog të rrijë në heshtje. Komplet e kundërta një psikolog është një “kafshë” e pajisur me fjalën, që ndërhyn kur është e nevojshme, duke ndihmuar pacientin që të përqëndrohet në atë që është e rëndësishme, e duke e udhëhequr atë për ti parë gjërat nga këndvështrime të tjera, duke përdorur teknika që mungojnë në një bisedë normale me një mik, ose në një rrëfim të thjeshtë.
Kur një pacient vjen në studion time, gjëja e parë që tregon se çfarë po i ndodh, pse ai/ajo mendonë se ka nevojë për ndihmë, dhe cili është qëllimi që do të dëshironte për të arritur. Pastaj fillon puna e vërtetë, ku përdor dialogun, bashkëbisedimin, fjala është mjeti kryesor. Por jo domosdoshmërisht. Brënda një konsulte mund të përdoren shumë teknika të tjera që e lejojnë personin për të eksploruar atë që ndodh brënda tij, për ta kuptuar, pranuar, dhe zgjidhur atë që po përjeton. Dhe çdo konsultë mund të jetë e lidhur me tjetrën si dhe e shkëputur krejtësisht. Dhe çdo konsultë, së bashku me të tjerat, formojnë një vazhdimësi të aftë për të nxitur pacientin për të zgjidhur problemet që e kanë bërë për të ardhur në terapi, shpesh duke hapur horizonte të reja. Nuk është e rrallë që problemi që është sjellë nga personi të jetë vetëm maja e ajsbergut, dhe që të punosh në të hap totalisht skenare të tjera. Një skenar në të cilën është e gjithë jeta e personit,që nga përvojat e para, deri në momentin aktual.

Në fund të rrugëtimit terapeutik personi nuk është kufizuar për të folur, duke shfryrë dhe duke gjetur një mbështetje. Përkundrazi ai ka punuar mbi veten e tij, për problemet e veta, duke gërmuar deri në rrënjë, duke zbuluar aspekte të reja të vetes, duke i dhënë një kuptim problemeve që një shfryrje apo bisedë e thjeshtë nuk do ta lejonte.
Ndoshta vetëm të mësuarit për të mos përsëritur disa sjellje të ripërsëritura, të kuptuarit e pse-së të modeleve të caktuara, çfarë ishte fshehur nën të. Duke arritur për të pranuar veten dhe për të pranuar pjesë të kaluarës sonë që, edhe pa e kuptuar këtë gjë, ato kishin një ndikim të rëndë në atë që ne ishim duke bërë.
Të shfryhesh shërben për tu ndjerë më mirë, për të hequr një peshë. Por nuk shërben për të zgjidhur problemin.
Tek një psikolog nuk shfryhesh, për një mirëqënie të menjëhershme dhe kalimtare, tek një psikolog punohet mbi veten tënde, për një mirëqënie pak më të vonë, por sigurisht afatgjatë..
Dhe në këtë pikë më lind pyetja: ndoshta koha mund të ndihmojë për të zgjidhur problemet. Ndoshta me kalimin e kohës gjërat mund të rregullohen vetë. Ndoshta me kalimin e kohës personi mund të gjejë mënyra për të zgjidhur problemet e veta.

Por nëse kjo nuk ndodh?

Por nëse problemet vazhdojnë të përsëriten në mënyrë ciklike, me të njëjtën fytyrë, duke sjellë të njëjtën peshë dhimbjeje çdo herë? Nëse në vend të zbutjes, dhimbja vazhdon të jetë një konstante në jetën tonë? Nëse të njëjtat probleme vazhdojnë të jenë një rrymë nënujore që nuk zhduket? Ja vlen që në këtë pikë të presim akoma? Me kokëfortësi që duam të zgjidhim gjithçka vetë, me rrezikun që një ditë, krejt pa pritur, gjërat mund të përkeqësohen, pa e kuptuar aspak?
A ka kuptim për të pritur që zhurma që ne përjetojmë çdo ditë kthehet në një ulërimë, derisa e shohin një ditë se makina u prish dhe ndaloi në buzë të një rrugë  të izoluar fshati? Ndoshta nuk është e përshtatshme për të marrë kohë për gjërat, dhe për ta çuar makinën tonë në servisin më të afërt, në shenjën e parë të mosfunksionimit?

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Cmimet e një seance te psikologu:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolterapia dhe psikologu

Flasim për Psikoterapinë dhe Psikologu: ndonjë pyetje…

Pasi arrijnë pjekurinë, njerëzit, në parim, arrijnë plotësisht ekuilibrin e vet: kanë një stabilitetit të caktuar emocional dhe psikologjik  dhe krizat e identitetit mbeten vetëm një kujtim i rinisë.
Ky ekuilibër psikologjik, megjithatë është shpesh një mirazh; jeta e përditshme   vërtetë mund të rezervojë shqetësime apo probleme psikologjike, ndonjëherë në mënyrë intensive dhe shqetësuese, duke mos qënë në gjëndje për të gjetur një zgjidhje vetë  dhe ka nevojë për ndihmën e një psikologu.

Pse të kërkoni ndihmën e një psikologu ?

Sepse ke mundësinë që të kesh një vend dhe një kohë ku ti mund të tregosh vuajtjen tënde dhe të dëgjohesh e kuptohesh pa u gjykuar duke u përmirësuar dhe zhvilluar përmes dialogut dhe zbulimit të mënyrave të reja, aftësive personale dhe  burimeve të tua  me qëllim që të përballosh dhe kapërcesh me sukses problemet dhe shqetësimet e tua psikologjike.

Çfarë është dhe ku konsiston psikoterapia?

Është një proçes përmes të cilit psikologu inkurajon dhe nxit të mësuarit me anë të një rrugë psiko-terapeutike e ndërtuar bashkë me ty, të një sërë aftësive, teknikave dhe strategjive për të mundësuar që në fund të kapërceni shqetësimin tuaj psikologjik dhe, si rrjedhim, përmirësimin e mirëqënies tuaj psikologjike në një kohë të shkurtër.
Qëllimi i psikoterapisë është për t’u siguruar që ti mund të kontrollosh dhe  vendosësh në lidhje me jetën tënde dhe të lejon të gjesh rrugë të reja për zhvillimin personal dhe për t’u përballur e kapërcyer vuajtjen tënde psikologjike.
Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.
Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar! Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshironë ti zgjidhi ato!
Si profesioniste, përveç shërbimit online skype; studio.psikologjie, pres në studio në Tiranë  për më shumë se 13 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira dhe për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta psikolog online/studio në Tiranë

9 Gjërat që duhet të bëni kur dikush ju ka Lënduar

Të jesh në gjëndje për të vënë lëndimet e kaluara në perspektivë nuk do të thotë se ju do të jetë i imunizuar nga të qënit të lënduar në të tashmen. Nëse ju jeni përreth njerëzve për shumë kohë, do të përfundoni të lënduar nga dikush.

Modelet e së kaluarës që keni përdorur kur ju kanë  lënduar nuk janë ato që doni të vazhdojnë. Pra, këtu janë disa hapa që ju mund të ndërmerrni për t’u marrë me situata të reja. Ato do ju ndihmojnë të zhvilloni disa teknika të reja dhe ju ndalojnë të reagoni nga lëndime të reja në mënyra të vjetra.

Keto hapa janë:

1• Njohja e veprimit për atë që është.

A është i qëllimshëm? A është e paqëllimshme? A është një keqkuptim? Dëgjoni atë që zemra juaj ju tregon se çfarë ka ndodhur. Zakonisht reagimi juaj instiktiv është një tregues i mirë i asaj që ju me të vërtetë mendoni. Megjithatë, të dëgjosh të vërtetën pas këtij reagimi për tu siguruar se nuk është një gjë e vjetër që vjen nga e kaluara juaj. Zgjidhni të përgjigjeni qëllimisht në vend të reagimit instinktivisht.

2• Rezistojini tendencës për të mbrojtur pozicionin tuaj.

Nëse ju arrini në përfundimin se duhet të përballeni me personin që ju ka lënduar, ofroni vetëm këndvështimin tuaj në lidhje me incidentin. Është e mahnitshme se sa shumë konfrontime mund të zhduken duke hequr vetëmbrojtjen dhe armiqësinë. Kur ju rrini në atë që ju mendoni dhe ndjeni,i jepni leje personit tjetër për të shpjeguar pikën e tij ose të saj të këndvështrimit. Pastaj së bashku ju mund të arrini në një konsensus, me shpresën duke rezultuar në falje të ndërsjelltë.

3• Të heqësh dorë nga nevoja për të qënë të drejtë.

Kjo mund të jetë një mbetje e pakëndshme nga lëndimi në të kaluarën dhe mund ta përshkallëzoj një situatë të keqe në një situatë akoma më të keqe. Njerëz të tjerë kanë të drejtë të kenë mendimet dhe opinionet e tyre. Kur dallimet e mendimeve lindin, kjo nuk do të thotë se një person është i drejtë dhe tjetri është i gabuar. Ju thjesht mund të mos jeni dakort.

4• Kupto dhe kërko falje për çdo gjë që ju mund të keni bërë për të kontribuar në këtë situate.

Sigurohuni, megjithatë, se  është një ndjenjë faji i gabuar apo anashkalim dhe jo fallso e mbartur nga situatat e kaluara. Megjithatë, lëndimi në të kaluarën jep një pasim në përgjegjësinë për veprimet tuaja. Të trajtosh dikë keq dhe pastaj ta fajësosh për diçka në të kaluarën tuaj nuk bën asgjë në të tashmen për të ndihmuar personin tjetër, i cili nuk është aspak fajtor për lëndimet e kaluara.

5• Përgjigjuni, mos reagoni.

Kjo do të kërkojë nga ju pak pushim kohë të mjaftueshme për të marrë mundësinë që të mendoni dhe vlerësoni. Ndonjëherë, vetëm duke pritur do të shtojë perspektivën e nevojshme. Duke iu përgjigjur dhe jo vetëm reaguar, ju të ushtroni kontroll mbi sjelljen tuaj. lëndimet e kaluara emocionale mund të kenë shkaktuar tek ju zhvillimin e disa butona mjaft të ndjeshëm që të tjerët pa dashje mund ti shtypin pa kuptuar pasojat. Mësojeni këtë aftësi do t’ju ndihmojë të përgjigjeni në mënyrë adekuate, duke i dhënë përgjigjeve tuaja pushtet më të madh dhe kuptim për të tjerët.

6• Adoptoni një qëndrim të ndërtimit të urës në krahasim me të sulmuarit apo të tërheqjes.

Një qëndrim pajtues është shumë më i lehtë për të gjithë për t’u marrë me shumë se një qëndrim armiqësor apo mbrojtës. Praktikoni mbajtjen e një qëndrim të dashur dhe pranues. Kjo nuk do të thotë se jeni dakord me personin që ju ka lënduar. Përkundrazi, ju keni zgjedhur për t’iu përgjigjur në një farë mënyre ,të paracaktuar. Kur ju të shfaqni shqetësimet tuaja me një derë të hapur për pajtim, ju do ta gjeni veten të kënaqur se si shpesh personi tjetër do të zgjedhi të eci në të.

7• Kuptoni se ju mund të jetë objekti i zemërimit të dikujt, por jo burimi i tij.

Ju mund ta gjeni veten në pozitë të palakmueshme për të qënë fitili ndezës proverbial që thyen kurrizin e dikujt tjetër. Merrni përgjegjësinë vetëm për pjesën tuaj,dhe mos bini në grackën e pranimit të fajit të rremë nga të tjerët.

8• Krijoni kufijtë personale.

Kjo është pjesa e rimarrjes së fuqisë tuaj personale. Ju keni të drejtën për të përcaktuar se çfarë janë kufijtë tuaj, dhe këmbëngulin që ato të respektohen.

9• Kuptoni se edhe nëse dikush të ka lënduar, ju nuk duhet të largoni lumturinë tuaj personale.

Mbani mend, ju jeni përgjegjës për qëndrimin dhe reagim tuaj. Ju mund ta kaloni  atë dhe të vazhdoni përpara. Nëse lëndimi ishte pa qëllim, pyesni veten, “Pse jam duke e zmadhuar dhe duke mbajtur veten të lidhur me të?” Nëse lëndimi ishte i qëllimshëm dhe i falshëm, pyesni veten: “Nëse personi ka kërkuar falje time, përse unë ende jam i/e mbërthyer në dhimbje?” Nëse lëndimi ishte i qëllimshëm dhe i pafalshëm, tregoni veten “Unë zgjedh për të falur dhimbjen që personi më shkaktoi mua, kështu që unë mund të vazhdoj përpara”. Tregoi vetes se ke vendosur të jesh i/e lumtur. Kjo është një zgjedhje që duhet t’a rezervoni për veten tuaj.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Emri im është psikologji, mos ki frikë baby-Ndryshoj Këndvështrim

Kjo ndodhi përsëri, pikërisht dje në mëngjes.

Më prezantojnë me një person, kënaqësi, buzëqeshje të rastit dhe më pas nis valsi i pyetjeve.
Në një moment, ja ku është, pyetja e pyetjeve: “atëherë çfarë pune bëni” Dhe unë me qetësi përgjigjem “jam psikologe”; bashkëbiseduesi psherëtin dhe thotë me seriozitet të madh: “ah ju kuroni të çmëndurit”
Unë mendoj se në atë moment fytyra ime u trasformua në një ngërdheshje dhimbjeje, e tipit  që “klithma e Munch” në krahasim është gjyshi sigurues në park.

Tani nuk jam këtu për të treguar përpjekjet e pafundme që kam bërë brënda pesë minutave duke u përpjekur të shpjegoj se çfarë mund të bëjë një psikolog (në qoftë se përdor gjininë femërore është vetëm për shkak se jam duke iu referuar vetes time), por sonte kam pasur një dyshim: mos vallë jam unë që nuk jam në gjëndje të shpjegoj mirë se me çfarë merrem?
Sesa në të vërtet Psikologjia nuk është një përbindësh i tmerrshëm, por një mundësi shumë e madhe që të ndihmonë në rrugën dhe kthesat e jetës.
Kështu që kam menduar për tre vendet më të zakonshme për keqinterpretim mbi figurën time profesionale, jam përpjekur ti diskutoj nga pak për t’ju njohur në lidhje me një  këndvështrim të ri!

1• “Unë nuk kam nevojë për një psikolog, unë jam plot me miq .” Oh jo, nuk jemi,  hapi i parë fals,është sikur t’ju tregojnë se uji nuk është i ftohtë dhe kur zhyteni e gjeni veten duke luftuar në shoqërinë e penguinve dhe arinjve polare sepse uji është i ftohtë. Psikologia dhe psikologu nuk janë miqtë tuaj që dilni për kafe.” Puna që bëjmë së bashku është një punë e zbulimit dhe ri-zbulimin të burimeve personale, nuk ka zgjidhje të gatshme, nuk është detyrë e thjeshtë për të kryer; është udhëtimi brënda historisë tuaj,kërkimi i nevojave tuaja, njohja e ndjenjave tuaja. Unë kur punoj jam e përqëndruar tek ty, tek nevojat e tua unike ; Në qoftë se një miqësi është kështu unë do të thoja se do të ishte disi e paekuilibruar a nuk mendoni? Pastaj, miqësitë janë jetikë, një thesar tepër i çmuar, por me siguri nuk mund të zëvendësojë rrugën që ju mund të bëni së bashku me një profesioniste ose një profesionist.

2• Psikologët kushtojnë shumë para. Ndaloni të gjithë, këtu mund të hapë një kapitull të gjatë mbi krizën ekonomike që nga Depresioni i Madh i vitit 1929 e deri më sot, dhe variablat e tjerë. Disa njerëz besojnë se një psikolog kushton si një diamant “Tiffany”. Pra, para së gjithash të harrojmë të gjitha filmat e ndryshëm për psikologët, krevatët, terapi që zgjasin vite dhe të gjitha klishetë e mundshme të imagjinueshme! Çdo rast është më vete: mund të ketë rrethana në të cilat edhe një takim mund të bëjë një ndryshim,mund të hapi dyer të reja ose të jetë në gjëndje të përcaktojë më qartë një situatë komplekse. Sinqerisht, sa kemi shpenzuar para në kotësira, dhe ne nuk duam ti kushtojmë disa nga financat tona në mënyrë që të jeni më mirë? Të jeni në gjëndje emocionale dhe psikologjike të aftë për të përmirësuar marrëdhëniet me veten dhe me të tjerët me të vërtetë është kaq e tepërt, sipërfaqsore apo e panevojshme?

3• Unë nuk jam i/e çmëndur,nuk duhet të shkoj në asnjë vënd. Atëherë,TV dhe media në përgjithësi nuk ndihmojnë. Përdoret shpesh fjala i çmëndur, por në fakt ajo përdoret  krejtësisht pabaza. Çmënduri e kuptuar në shkallë Popullore Kombëtare nuk ekziston, ajo ka qënë gjithmonë mjaft e dobishme për emërtimin e atyre që janë jashtë rrymës, i cili  u përpoq për të shkuar kundër të tjerëve me kokëfortësi dhe duke kundërshtuar si i çmendur ose i ndryshëm. Ka disa patologji mjekësore, që kanë nevojë për kujdes dhe ilaçe pa dyshim që po, por ju lutem, mund të ndalojmë me  stigmatizimin e sëmundjeve mendore? Është e ligjshme për të thyer një këmbë dhe nuk është e ligjshme që të kesh një atak paniku ose të vuash nga depresioni? Të kujdesesh për veten, të jesh në gjëndje të zgjidhësh një situatë komplekse, të kuptosh se mëndja dhe trupi nuk janë entitete të ndara, por absolutisht të bashkuara është një përpjekje e vështirë për të bërë? Këtu nuk bëhet fjalë për çmënduri, por vetëm për kapacitetin për të dashur njëri-tjetrin, gjithashtu për të përballuar një periudhë të vështirë, por edhe vetëm për të thelluar dhe forcuar burimet që kemi në dispozicion. Pyes veten se si është e mundur të keni një shans për të qëndruar më mirë pranë nesh dhe me qëllim të vendosni të mos e përdorni atë për krenari, indiferencë ose nga frika për të kërkuar ndihmë.

Ka ende një numër pafund shembujsh, por kam vendosur për të ndaluar këtu. Pra, çfarë bëjmë ne psikologët? Ne duam që ju ti jepni vetes një mundësi për tu ndjerë mirë
Në punën time më pëlqen ti ndihmoj njerëzit të bëhen të vetëdijshëm për emocionet e tyre për të jetuar më mirë.  Empatia, kreativiteti, dëgjimi dhe emocioni: këto janë fjalët e mia kyçe .

Na Kontakto

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …