Tag: Seanca psikolog për problemet në cift

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin?

Për Ne Është e Natyrshme Të Zemërohemi

Për ne është e natyrshme të zemërohemi. Disa për një tradhti, të tjerë për një keqësi, një padrejtësi ose për xhelozi. Në kulturën perëndimore, sistemi i besimeve i jep një vlerë të madhe koncepteve të shkakut dhe përgjegjësisë. Ne rritemi, interiorizojmë kulturën tonë të përkatësisë dhe zemërohemi për ngjarje që i perceptojmë si negative, pra si shkak i qëllimshëm i sjelljes së dikujt tjetër. Kemi shumë fjalë për të përshkruar zemërimin: furi, inat, përbuzje, nervozizëm, zëmërim, mërzi, shpërthim, indinjatë, ekzaltim, inat i çastit.

Ky repertor leksikor nuk është aspak universal. Në fakt, leksiku emocional ndryshon ndërmjet kulturave si në aspektin sasior ashtu edhe cilësor. Ato që i japin më shumë rëndësi fatit e jetojnë një ngjarje negative me dorëzim sesa me zemërim. Megjithatë, fakti që një emocion nuk është leksikalizuar nuk do të thotë se nuk është përjetuar dhe se nuk ka pasoja. Për shkak të zemërimit, skuqemi, dridhemi, dhe nëse nuk mësojmë ta menaxhojmë, dëmtojmë shëndetin tonë fizik dhe mendor. Për këtë arsye, është mirë të mësojmë të kontrollojmë zemërimin.

Zemërimi i Pakontrolluar Ndikon në Mendime dhe Marrëdhënie

Një trishtim i tepruar merr formën e depresionit disfunksional; në të njëjtën mënyrë, shqetësimi i tepruar do të çojë në vuajtje nga ankthi. Edhe pse zemërimi nuk merr një formë disfunksionale specifike, dëmton marrëdhëniet dhe mirëqenien e personit. Nëse zemërimi ynë është i pakontrolluar, do të vërejmë të paktën një nga këto shenja:

 • Njerëzit janë larguar prej nesh;
 • Nuk shkojmë mirë me askënd;
 • Çdo e papritur na nervozon;
 • Ndjejmë mëri dhe pakënaqësi.

Shëndeti Psikik Ndikon në Arteriosklerozë dhe Trombozë

Ekzistojnë lidhje shkakësore midis sëmundjeve kardiovaskulare dhe shëndetit psikologjik. Mundësia e ngjarjeve kardiake të përsëritura, si dhe shfaqja e patologjive, janë më të mundshme te personat që përballen në rutinën e tyre me emocione si zemërimi, depresioni dhe gjendjet psikologjike negative. Pa përmendur stresin e zgjatur të shkaktuar nga faktorë të jashtëm (p.sh. vështirësitë ekonomike, një punë e pasigurt, pak marrëdhënie sociale) ose nga një ngjarje traumatike, si një abuzim ose një humbje. Përkundrazi, ata që përballen me jetën në mënyrë pozitive dhe me më pak presion social kanë më pak gjasa të përballen me ngjarje kardiovaskulare.

Gjendjet psikologjike negative ndryshojnë funksionimin e sistemit nervor dhe imunitar, duke i ekspozuar njerëzit ndaj një rreziku më të madh për arteriosklerozë (humbja e elasticitetit të mureve arteriale që mund të çojë në infarkt ose tru) ose për trombozë (formimi i koagulave të gjakut që bllokojnë sistemin qarkullues, duke çuar në vdekjen e organit që enët duhet të ushqejnë).

Si Ta Kontrollojmë Zemërimin?

Pavarësisht nëse lind nga motive personale ose nga faktorë të jashtëm, mos lejoni që një emocion shpërthyes të marrë përsipër. Nuk mund të zgjedhim se kur dhe si do të ndodhë një ngjarje shkaktuese, por mund të adoptojmë sjellje për të mos u gjetur të papërgatitur. Provoni këto teknika dhe shihni cila funksionon më mirë për ju:

 • Pranojeni: Çfarë na bën të zemërohemi? Identifikoni sjelljet ose ngjarjet që na shqetësojnë, i shënoni dhe përpiquni t’i shmangni.
 • Kaloni: Nëse ngjarja shkaktuese ka ndodhur tashmë, zgjidheni dhe përqendrohuni në një aspekt pozitiv që situata na ka bërë të njohim.
 • Ndryshoni: Mos lejoni që një ngjarje e vetme të prishë gjithçka; shmangni shprehjet si “gjithçka”, “kurrë më” dhe “përgjithmonë”.
 • Veproni: Realizoni dëshirat tuaja pa pritur që të tjerët t’i përmbushin për ju. Nëse nuk arrini, pranoni zhgënjimin.
 • Relaksohuni: Përdorni teknika si frymëmarrje të thella, rikujtim të kujtimeve pozitive ose relaksim progresiv të muskujve.
 • Komunikoni: Dëgjoni, reflektoni dhe përgjigjuni pa qenë të vrazhdë.
 • Lëvizni: Aktiviteti fizik ndihmon në eliminimin e tensionit të akumuluar gjatë ditës.

Psikoterapia Heton Shkaqet e Pakënaqësisë Emocionale

Nëpërmjet terapisë kognitive-behaviorale, njerëzit identifikojnë mendimet e padobishme dhe negative, ndryshojnë besimet e tyre dhe mësojnë të praktikojnë sjellje të dobishme për të përballuar emocionet shpërthyese. Ky qasje është e dobishme si për familjet për të zgjidhur konfliktet, ashtu edhe për seancat individuale për të hetuar shkaqet e pakënaqësisë emocionale. Shpesh, reagimet e zemëruara të tashmes kanë rrënjë në përvojën e personit. Një reagim verbal i paqëndrueshëm mund të shkaktohet nga një çrregullim i stresit post-traumatik, nga depresioni ose nga abuzimi me alkoolin ose drogën.

Zemërimi i pakontrolluar dëmton marrëdhëniet me ata që na rrethojnë dhe dëmton shëndetin me sëmundje koronare, kardiake, pagjumësi, probleme tretjeje dhe migrenë. Zemërimi përbën kështu një kërcënim jo vetëm për mirëqenien psikosociale, por edhe për atë psikofizike. Ndërmarrja e një rruge me një psikoterapist do të na ndihmojë të njohim faktorët shkaktues, t’i çaktivizojmë dhe të jetojmë me qetësi konfliktet e përditshme.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos u përballoni vetëm me sfidat tuaja emocionale dhe mendore. Kontaktoni me ne sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe filloni udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Psikologët tanë janë të përkushtuar t’ju ndihmojnë të kuptoni dhe menaxhoni ndjenjat tuaja, të zhvilloni strategji efektive për të kontrolluar stresin dhe zemërimin, dhe të arrini një balancë më të mirë në jetën tuaj të përditshme. Ne jemi këtu për t’ju mbështetur në çdo hap të këtij udhëtimi, duke ju ofruar një mjedis të sigurt dhe mbështetës për të eksploruar dhe adresuar sfidat tuaja. Bashkë, mund të ndërtojmë një të ardhme më të lumtur dhe të shëndetshme për ju.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 60 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Lufta-kundër vetmisë psikolog tirane

Lufta kundër vetmisë: Si të shmangni rrezikun e izolimit

Në rolin tonë si qenie njerëzore, jemi krijesa sociale. Lulëzojmë falë shoqërisë së të tjerëve dhe vuajmë kur ndihemi të izoluar dhe të vetmuar. Nëse po luftoni kundër ndjenjave të vetmisë, dijeni se nuk jeni vetëm. Sipas një sondazhi, ndodhemi në mes të një epidemie të vetmisë. Të rinjtë janë veçanërisht të ndjeshëm, me 30% të të intervistuarve midis 18 dhe 34 vjeç që deklarojnë se ndihen të vetmuar çdo ditë.

Shqetësimi për vetminë është i përhapur, siç tregohet nga përpjekjet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për të trajtuar problemin në shkallë globale. Në vitin 2024, u krijua Komisioni për lidhjen sociale për të sensibilizuar për efektet e vetmisë në shëndetin mendor dhe për të promovuar mbështetjen për krijimin e lidhjeve sociale më të forta në të gjithë botën.

Efektet e vetmisë

Vetmia mund të jetë destabilizuese dhe e dhimbshme për shumë prej nesh. Si është e mundur të ndihesh i lumtur dhe i kënaqur kur jemi plotësisht vetëm, dhe gjithsesi të ndihemi të vetmuar në mes të miqve, familjes ose në një turmë?

Vetmia është një gjendje ankthi ose shqetësimi që ndodh kur perceptojmë një hendek midis dëshirës sonë për lidhje sociale dhe përvojës sonë aktuale të saj. Është dëshira për t’u ndier të lidhur me të tjerët, e shoqëruar me ndjenjat negative që lindin nga mungesa e lidhjes. Kur nuk na mungojnë apo dëshirojmë lidhje të vërteta, mund të shijojmë kohën që kalojmë vetëm; megjithatë, kur nuk ndiejmë se kemi lidhje të vërteta, mund të ndihemi të izoluar dhe të vetmuar edhe në mes të një turme.

Vetmia përfaqëson një problem të rëndësishëm. Ndikimet në shëndetin fizik dhe mendor përfshijnë një rrezik të shtuar të sëmundjeve të zemrës, goditjeve në tru, diabetit tip 2, depresionit dhe ankthit, varësive, vetëvrasjes dhe vetëlëndimit, demencës dhe vdekjes së parakohshme.

Duke ndërtuar jetë dhe komunitete më të lidhura, mund të forcojmë themelet e mirëqenies sonë individuale dhe kolektive, duke na përgatitur më mirë për të përballuar sfidat që na presin sot.

Filloni nga Vetja Juaj

Nëse vuani nga ndjenjat e shkëputjes dhe izolimit, filloni duke u drejtuar te miqtë dhe familjarët me të cilët keni kaluar kohë të këndshme në të kaluarën. Kërkoni mënyra për të krijuar lidhje të reja në komunitetin tuaj dhe me njerëz që ndajnë interesat dhe pasionet tuaja. Eksploroni qasje si praktikat e ndërgjegjësimit, të cilat mund t’ju ndihmojnë të lidhni me veten dhe të lehtësoni ndjenjat e vetmisë dhe izolimit. Lufta kundër vetmisë fillon me ju dhe ju meritoni të bëni këtë rrugëtim.

7 Strategji për të Luftuar Vetminë dhe për të Krijuar Lidhje

 1. Njihni Ndjenjat Tuaja: Shpesh, në vend që të pranojmë ndjenjat tona, shpërqendrohemi, i mohojmë ato ose zhytemi në aktivitetet e përditshme. Megjithatë, si çdo ndryshim i rëndësishëm, lufta kundër vetmisë fillon me ndërgjegjësimin. Pranoni dhe identifikoni ndjenjat tuaja për t’i trajtuar ato në mënyrë efektive.
 2. Kuptoni që nuk jeni i Vetëm/i Vetme: Nuk jeni i/e vetmi/a që ndiheni kështu. Të kuptuarit se vetmia është një gjendje e zakonshme mund t’ju ndihmojë të validoni ndjenjat tuaja dhe të reformuloni perspektivën tuaj. Kjo mund të zvogëlojë ndjenjat e fajit dhe turpit të lidhura me izolimin.
 3. Tregoni Mirësi ndaj Vetvetes: Në vend që të ndieni turp ose të fajësoni veten, trajtoni veten me dhembshuri. Merrni masa për të krijuar dhe rindërtuar lidhje kuptimplota në jetën tuaj. Kujtoni se të gjithë kemi momente vështirësie dhe meritojmë mirësi, veçanërisht nga vetja.
 4. Bëni një Listë të Njerëzve me të cilët të Rivendosni Lidhje: Mendoni për miqtë dhe familjarët me të cilët nuk keni folur apo nuk i keni parë prej kohësh. Është e mundur që disa prej këtyre personave të jenë të interesuar të rivendosin kontaktin me ju. Planifikoni një takim personal: një shëtitje, një kafe apo një drekë e shpejtë janë fillime të shkëlqyera për të rindërtuar marrëdhëniet.
 5. Kërkoni Mënyra për të Lidhur me të Tjerët: Bashkohuni me një klub, ndiqni një kurs ose ofroni kohën tuaj për të ndihmuar njerëzit e cenueshëm në komunitetin tuaj. Gjetja e aktiviteteve që ju lejojnë të kaloni kohë me njerëz të tjerë që ndajnë interesat tuaja është një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar lidhje të reja.
 6. Gjeni Mënyra të Reja për të Lidhur me Veten: Eksploroni dhe integroni praktikat e ndërgjegjësimit në jetën tuaj të përditshme. Këto praktika mund t’ju ndihmojnë të rilidhni me veten tuaj të vërtetë, duke ofruar një kuptim dhe pranueshmëri më të madhe të vetvetes.
 7. Bisedoni me një Profesionist të Shëndetit Mendor: Nëse vuani nga depresioni ose ankthi dhe keni vështirësi në lidhjen me të tjerët, është thelbësore të kërkoni ndihmë. Të bisedoni me një profesionist të shëndetit mendor është një pikënisje e shkëlqyer për të rindërtuar dhe krijuar lidhje autentike dhe kuptimplote që përmirësojnë cilësinë tuaj të jetës.

përballesh me vetminë kërkon një angazhim personal dhe ndërgjegjësimin që meritoni të jetoni një jetë të lidhur dhe të kënaqshme. Përmes hapave të vegjël dhe hapjes ndaj mundësive të reja, mund të transformoni përvojën tuaj të vetmisë në një përvojë të lidhjes dhe mbështetjes reciproke.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 60 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë

Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë hap dyert për këdo që kërkon mbështetje emocionale dhe psikologjike. Seancat tona synojnë t’ju udhëheqin përmes sfidave të jetës dhe t’ju avancojnë drejt shëndetit më të mirë mendor dhe mirëqenies emocionale.

Individët: Adresoni sfidat tuaja me ndihmë profesionale

Sfidat personale mund të jenë dërrmuese, por ju nuk duhet t’i përballoni ato vetëm. Me mbështetjen e një terapisti të trajnuar, ju mund të eksploroni mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tuaja për të gjetur zgjidhje efektive. Seancat tona një-në-një janë përshtatur për nevojat tuaja, duke ju ofruar një hapësirë ​​të sigurt për t’u shprehur dhe për t’u rritur.

Familjet: Rindërtimi i Lidhjeve dhe Forcimi i Marrëdhënieve

Dinamika familjare mund të jetë komplekse dhe shpesh çon në konflikt dhe tension. Seancat tona familjare synojnë të promovojnë komunikimin e hapur, mirëkuptimin reciprok dhe ndërtimin e lidhjeve më të forta. Me ndihmën e një terapisti familjar të kualifikuar, familja juaj mund të trajtojë problemet dhe të punojë së bashku për të kapërcyer vështirësitë.

Çiftet: Rizbuloni intimitetin dhe lidhjen

Marrëdhëniet mund të kalojnë nëpër periudha konflikti dhe largimi, por kjo nuk do të thotë se ato janë të destinuara të dështojnë. Seancat tona në çift ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për të eksploruar dinamikën e marrëdhënieve, për të adresuar çështje të pazgjidhura dhe për të rizbuluar intimitetin dhe lidhjen. Me mbështetjen e një terapisti çiftesh, ju mund të punoni së bashku për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të ndërtuar një të ardhme më të fortë.

Angazhimi ynë për mirëqenien tuaj

Në praktikën tonë të psikologjisë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një mjedis mikpritës, respektues dhe jo-gjykues. Ne respektojmë privatësinë dhe autonominë tuaj, duke garantuar konfidencialitet maksimal në të gjitha seancat. Qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë të kapërceni sfidat dhe të arrini lumturi dhe kënaqësi më të madhe në jetën tuaj.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

 

Psikolog per probleme ne cift

A keni ndonjë prej këtyre mendimeve toksike për partnerin tuaj?

Mendimet toksike mund të shkatërrojnë marrëdhëniet nëse nuk i kontestojmë ato.
Nëse keni probleme të rëndësishme me partnerin tuaj intim, kjo mund të tregojë se marrëdhënia juaj po bëhet, ose tashmë është, toksike. Më poshtë është një listë me 9 mendime parësore toksike. Pse nuk ma lexon dot mëndjen?

Ndërkohë që mund të ketë të vërteta themelore për këto lloje mendimesh toksike, për çiftet që kanë marrëdhënie të shëndetshme, është shkalla në të cilën ju deformoni, e teproni dhe fokusoheni më tepër nga ç’duhet mbi ta, ajo që mund ta përthithë gëzimin nga dashuria e shëndetshme. Të jesh  në gjëndje të kërkosh dhe pastaj të ndalesh, në cilësitë dhe sjelljet pozitive të partnerit tuaj është çelësi për të kapërcyer këto mendime toksike rreth tij ose saj.

Nga sa prej këtyre vuani ju ose partneri juaj?

1.Kurthi Gjithçka ose Asgjë: Ju e shihni partnerin duke bërë gjithmonë gjënë e gabuar ose duke mos bërë asnjëherë gjënë e drejtë. (“Ai gjithmonë duhet të ketë të drejtë!”)
2.Përfundime katastrofike: Njëri partner e ekzagjeron me veprimet negative dhe ngjarje që kanë lidhje me partnerin tjetër. (“Ajo vendosi që të marri kontrollin dhe tani ne jemi përfundimisht duke shkuar drejt një shtëpie të varfër!”)
3.Bomba “duhet”: Njëri partner supozon se tjetri do të përmbushë një ose më shumë nevoja të tij ose saj—vetëm sepse ai ose ajo e di këtë nevojë. (“Ti duhet ta dish sa shumë e urrej punën time ndonëse u them të gjithëve se sa mundësi e shkëlqyer më është dhënë.”)
4.Etiketimi i Padrejtë: Ju padrejtësisht, dhe negativisht, etiketoni partnerin tuaj dhe harroni cilësitë e tij ose e saj pozitive. (“Je shumë përtac!”)
5.Loja e fajësimit: Ju padrejtësisht, dhe irracionalisht, fajësoni partnerin për çështje lidhur me marrëdhënien, ose për çështje më të mëdha. (“Jeta ma shpif për shkakun tënd!”)
6.Qarqe të shkurtra emocionale: Qarqet e shkurtra emocionale ndodhin kur njëri partner bindet se emocionet e partnerit nuk mund të “menaxhohen. (“Askush nuk mund të merret vesh me të!”)
7.Imagjinata hiperaktive: Në këtë rast, ti nxjerr përfundime negative për partnerin tënd që nuk janë të bazuara në realitet. (“Kohët e fundit ajo duket shumë e preokupuar; duhet të ketë një lidhje tjetër.”)
8.Të supozosh : Ti përpiqesh që të tregohesh më i zgjuar se partneri duke supozuar gabimisht që ai ose ajo ka motive të caktuara. (“Ai/ajo po sillet mirë me mua vetëm sepse këtë fundjavë dëshiron të dalë me shokët ose shoqet.”)
9.Fundi Zhgënjyes: Kjo ndodh kur partnerët përqëndrohen në pritje të idealizuara të partnerëve të tyre, që janë të rrënjosura në të shkuarën. (“Tani ai e ka mendjen vetëm te puna; është njësoj si gjithë burrat e tjerë të cilët nuk janë kujdesur kurrë për nevojat e mia.”)

Çiftet e lumtura dhe të kënaqura që nuk ngecin në mendimet toksike, kanë një mënyrë të menduari më të mirë, më realiste dhe më të shëndetshme, e cila i mundëson çifteve të tilla të përmirësojnë komunikimin, të zgjidhin problemet dhe të shtojnë romancën. Ky  themel i vërtetë për një marrëdhënie të lumtur, ky sekret i pakapshëm për suksesin tuaj, mund vetëm të gjendet, ose ndërtohet, vetëm në një vend—në mëndjen tuaj.

Më lejoni të shtoj: Ju nuk keni marrë në marrëdhënien tuaj  keqtrajtim, injorim, apo braktisje. Abuzim apo denigrim, nënshtrim, shpenzime të pamatura,privim të jetës private seksuale, ose të detyruar të duroni problematika, sjellja e papjekur nuk është ajo që unë jam duke kërkuar nga ju. Nëse kjo ndodh në marrëdhënien tuaj, partneri/ja juaj ka nevojë për të bërë ndryshime të mëdha. Këshillimi individual dhe çift mund të jetë i nevojshëm. Dhe në qoftë se partneri/ja juaj nuk do të bashkëpunojë me këshillim, ju duhet të ballafaqoheni me faktin se ai ose ajo ndoshta kurrë nuk do të ndryshojnë, dhe vendosni që të jetoni me të sa më mirë që të jetë e mundur, ose të filloni një marrëdhënie të re dhe të shpresoni në një marrëdhënie më të kënaqshme. Unë jam për përpjekjen për të shpëtuar marrëdhënien, por përballë lëndimeve dhe pandjeshmërisë së përsëritur, mund të jetë e mirë për të vazhduar përpara.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për problemet në cift

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Seanca me psikologe tirane

Si rendi juaj i lindjes formëson Personalitetin tuaj

A keni pyetur ndonjëherë pse motra apo vëllai juaj shpesh e ka mëndjen në një vend tjetër, tek një pikturë,  foto dhe fletecën bën shëtitje në natyrë, në vend që të bashkohet në një veprimtari me fqinjët e lagjes pas shkollës? Apo ndonjë prej anëtarëve të familjes suaj ndonjëherë ankohet se ju jeni shumë autoritar? Nëse pyetje si këto vijnë edhe në familjen tuaj, ju nuk jeni vetëm. Kjo ndodh në të gjitha familjet dhe rendi i lindjes luan një rol të madh.

Si rendi juaj i lindjes formëson Personalitetin tuaj
•Fëmija i parë ka një tendencë drejt perfeksionizmit, duke u trajnuar nga prindërit të cilët, si prindër të rinj, investojnë me zell duke u përpjekur për të bërë çdo gjë si duhet për fëmijën e tyre. Si rezultat, të lindurit e parë marrin këtë mënyrë për veten. Kanë tendencë për të bashkëvepruar edhe me të rriturit në përgjithësi kur ata janë fëmijë. Shpesh herë, mund të jenë tepër të kujdesshëm. Kanë tendencë për t’u shqetësuar. Ata duan të kenë kontroll mbi gjërat. Shpesh mendojnë se janë më kompetent se të tjerët. Fëmijët e parë janë zakonisht fitimtarë në të gjitha fushat – në mënyrë profesionale, në shkollë dhe madje edhe në paraqitje,janë punëtorë të zellshëm dhe shquhen për arritjet e tyre.
Si rendi juaj i lindjes formëson Personalitetin tuaj
•Fëmija i dytë (ose i mesit) lind në një familje ku ka një personalitet të krijuar tashmë. Ka një motër apo vëlla më të madh aty. Me lindjen dhe formimin e tyre, tashmë ka një ose më shumë vëllezër e motra më të mëdhenj që mbajnë përgjegjësinë. Prindërit e fëmijëve të mesëm janë zakonisht më të qetë dhe më pak nervoz në rolin prindëror me fëmijën e mesëm.Fëmija i dytë shpesh ndryshon në sjellje nga fëmija i parë, megjithatë, fëmijët e mesëm zakonisht nuk kanë një tërheqje drejt perfeksionizmit. Në vend të kësaj, të mesmit ndjehen se kanë nevojë për të fituar vendin e tyre brenda familjes dhe të kërkojë një mënyrë për të fituar mirënjohje. Ata priren të jenë krijues në rrugët e tyre për të fituar vëmendje . Shpesh mendojnë se nuk do të marrin vëmendje të mjaftueshme. Ata nganjëherë mund të jenë rebelë. Të mesmit zakonisht kanë aftësi të mëdha shoqërore dhe bëjnë miq të mirë. Ata janë të përshtatshëm, krijues dhe të gjithanshëm.
Si rendi juaj i lindjes formëson Personalitetin tuaj
•Fëmija i fundit ka prindër që janë dukshëm më të relaksuar në kujdesin dhe vëmendjen e tyre. I linduri i fundit shpesh merr dhe gëzon vëmendjen në formën e quajtur përkëdheli. Ata kanë tendencë për kreativitet përpjekje për të gjetur mënyra për të marrë vëmendjen, duke përfshirë marrjen dhe simpatinë e të tjerëve. Ata janë tërheqës natyral. Priren të jenë shpirtra të lirë. Ata shkojnë me rrjedhën. Atyre u pëlqejnë aventurat. Kanë më shumë gjasa për të marrë rreziqe. Ata nuk janë shumë të shqetësuar me gjëra të tilla si ditëlindje, jubile kujtime, etj Përkundrazi, e gëzojnë jetën ashtu si vjen.
I linduri i fundit përballet me sfida unike, por ajo që ata bëjnë nuk është e veçantë. Kur linduri i parë kap topin, ajo është shumë e veçantë për prindërit. Kur i linduri i fundit kap topin, ajo tashmë është bërë dhe nuk pritet me të njëjtin entuziazëm si kur linduri për herë të parë e bëri atë.
Si rendi juaj i lindjes formëson Personalitetin tuaj
•Fëmija i vetëm përjeton pak a shumë përvojën e të linduner të parë. Ky model, megjithatë, mbështetet dhe intensifikohet gjatë gjithë jetës me prindërit që nuk e ndajnë vëmendjen e tyre fëmijë të tjerë. Fëmija i vetëm është shpesh shumë i rehatshëm me të rriturit dhe të moshuarit. Rezultat i kësaj mund të shfaqet me perfeksionizmin ose nevojën për arritje. Ata mund të jenë shumë të ndjeshëm ndaj kritikave.Fëmijët e vetëm mësohen për të qenë në qendër të vëmendjes. Ata shpesh kërkojnë miratimin, fokusohen në detaje dhe kanë shumë të vështirë të relaksohen. Këto karakteristika ndonjëherë ndërhyjnë në lumturinë e jetës personale, edhe pse ata shpesh korrin shpërblime të mëdha profesionale.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta me psikologe ne Tirane

Psikologjia e pendimit

Të jetosh pa pendime nuk është e lehtë. Ka shumë gjëra që gjatë jetës trasformohen në ngarkesa të rënda duke na krijuar ndjenja të forta faji.
Kur ne shikojmë prapa nesh dhe bëjmë një rishikim të shpejtë të vendimeve që kemi marrë gjatë jetës, ndoshta tani, rikonsiderimi nën pikëpamje të reja , e kuptojmë se ne ishim të gabuar dhe kjo shkakton ankth dhe natyrisht, pendim dhe keqardhje.

Megjithatë, duke jetuar në të kaluarën, dhe duke fajësuar vazhdimisht veten për atë që kemi bërë (ose për atë që nuk kemi bërë dhe duhet të kishim bërë) është diçka e kotë.

Për fat të mirë, mund të mësoni të jetoni pa pendim dhe keqardhje. Si?

Më poshtë ju ofrojmë disa këshilla të thjeshta mjaft të dobishme:

1•Duaje veten. Kjo mund të tingëllojë si budallëk, por është e sigurtë se njerëzit që vetë fajësohen vazhdimisht janë shumë të rreptë me veten e tyre dhe nuk e duan mjaftueshëm veten. Për të shpëtuar nga ky poblem ju ftoj të imagjinoni sikur jeni një fëmijë i vogël dhe i pambrojtur. Çfarë do të bënit të gjendur përball një fëmije të pambrojtur? Sigurisht do të afroheshit dhe do ti ofronit dashurinë tuaj duke u përpjekur për ti trasmetuar siguri.
Megjithatë, ajo që ne bëjmë me “unin” tonë të brendshëm është fajësimi dhe gjykimi për çdo gjë që nuk ka qënë në gjëndje të bëjë ndryshe. Sigurisht, kemi pasur mundësi të tjera, por … çfarë sensi ka të qash mbi qumështin e derdhur tashmë?
Në këtë pikë ne duhet të kuptojmë se “Uni” ynë nuk është i përsosur, gabon dhe vuanra aq shumë frikë dhe parehati për shkak të vështirësisë që të vendosim veten si një fëmijë të vogël. Me pak fjalë, në vend që ti bërtasim mosmiratimin tonë ne duhet t’i japim atij dashuri dhe siguri. Ne duhet të kuptojmë që edhe në qoftë se kemi gabuar ne gjithmonë jemi njerëz me vlera.

2•Jepini vetes leje për të bërë gabime. Fakti që të lejojmë veten për të bërë gabime nuk do të thotë se jeta jonë do të kthehet në një zinxhir të vendimeve të këqija. Më tepër kjo do të thotë se e kuptojmë që jemi qenie njerëzore dhe se ndonjëherë mund të gabojmë.
Njerëzit të cilët jetojnë me pendim dhe keqardhje nuk e kuptojnë se ata janë thjesht duke vlerësuar vendimet e kaluara në dritën e informacionit të ri të cilat nuk llogariteshin më parë. Për këtë arsye, kur ne vlerësojmë vendimet tona, është e rëndësishme të kuptojmë se kemi bërë gjënë më të mirë të mundshme me të dhënat që kemi pasur në dispozicion në atë kohë.

3• Kërkoni ndihmë. Nëse ka një arsye që ja vlenë të ketë pendim dhe keqardhje dhe asnjëherë nuk keni kërkuar ndihmë, kur mund ta kishit bërë ose bëni këtë. Normalisht njerëzit e jashtëm nga problemi jonë mund të shohin zgjidhje që ne nuk mund ti shikojmë. Së fundi,të kërkoni këshilla nga të tjerët është e rëndësishme për tu siguruar që jeni duke marrë vendimin e duhur.

4•Shprehni ndjenjat tuaja. Shoqëria na mëson shpesh për të fshehur ndjenjat tona, megjithatë shprehja e asaj që ndiejmë është një ushtrim i mirë për lehtësimin e stresit dhe për të qënë më të lumtur. Kur njerëzit janë në gjendje të demonstrojnë ndjenjat e tyre në mënyrë të guximshme, se çfarë ata ndiejnë arrijnë të kenë një jetë më të lumtur dhe mund ti kalojnë problemet me shumë më tepër lehtësi.
Kur sjellja jonë, mendimet dhe ndjenjat, janë të arsyeshme, nuk ka asnjë arsye për pendim dhe keqardhje. Ne duhet ti kërkojmë të drejtat tona më shpesh por edhe ti themi “Të Dua vetes më shpesh.

5•Gëzoje çdo çast. Problemet me të cilat përballemi çdo ditë bëjnë që trupi ynë dhe mëndja jonë janë të vendosura në dy vende të ndryshme në të njëjtën kohë. Në këtë mënyrë, ne nuk do të zgjidhim problemin, aq më pak do të gëzojmë të plotë momentet e këndshme që na jep jeta.
Për të jetuar me më pak stres dhe për të qënë pak më të lumtur, është thelbësore të mësojmë për të qenë plotësisht të vetëdijshëm që do të thotë
që duhet të jetojmë çdo situatë me intensitetin që meriton. Rizbulimi i kënaqësive të natyrës dhe shoqëria e mirë mund të jetë një fillim i mirë.

6•Merrni rreziqe. Një shkak i madh i pendimit dhe keqardhjes varet kur nuk keni kapur një mundësi, kur ajo është paraqitur. Problemi qëndron në atë që mundësitë e ndryshme paraqiten gjithmonë nën formën e rrezikut dhe të gjithë kanë një tendencë të jenë të kujdesshëm.
Në këtë pikë, nënvizoj se rreziku nuk do të thotë për tu hedhur në boshllëk apo për të jetuar thjesht emocione të forta, por më tepër për të peshuar të gjitha pro dhe kundër, dhe konsiderimin nëse vërtet është e vlefshme për të pranuar sfidën. Nuk ka asgjë më e keqe se sa të thoni: “Çfarë do të ndodhte nëse unë do ta kisha bërë …?”

7•Mëso për ti lënë gjërat të shkojnë. Kur ne jemi të kompromentuar emocionalisht me një person ose një situatë nuk është e lehtë që të lësh të shkojë çdo gjë. Kjo sigurisht nuk është diçka që ndodh menjëherë, por është e domosdoshme që ne të përpiqemi për të mbajtur këtë qëndrim. Ne duhet duhet të kujtojmë se “le të shkojë” nuk do të thotë të harrojmë por përkundrazi të kujtojmë pa fyerje, xhelozi apo pendim. Le të shkojë do të thotë se jeta merr kursin e saj dhe se e kaluara është vetëm përvojë e dobishme nga e cila mësojmë.

Ndiheni të trishtuar, të pakënaqur, të dëshpëruar? Keni pësuar një dështim, keni humbur nje njeri te shtrenjte, ose ndoshta thjesht ndiheni shumë të trishtuar dhe nuk mund të gjeni një shpjegim të mundshëm për atë që po ju ndodh. Si mund ta lë këtë gjendje të kalojë?

Këshillimi me psikologun të ndihmon të përballesh me çdo gjë dhe të ringrihesh. Profesionistet e Studio Psikologjie ofrojne konsulta ne zyre ose online për depresion, stres, divorc, probleme personale, probleme me fëmijët një moment i vështirë për tu kaluar apo marrëdhënia në çift.

Jemi ketu per t’iu ndihmuar

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta me psikologe ne Tirane

Periudhat e krizës

Disa periudha të jetës na vënë në provë, na godasin ku jemi të prekshëm apo më keq, ku ne kemi menduar se nuk jemi.

Dhimbja është gjithmonë duke menduar për dhimbjen, ajo është një ligj për të cilën mendimi ynë njohës nuk mund t’i shpëtojë. Kur ne jemi të shqetësuar, në ankth, të trishtuar apo dekurajuar, çdo gjë do të shihet përmes lenteve të dëshpërimit. Në këtë mënyrë dhimbja është e përgjithësuar dhe periudhat e krizës bëhen më të forta, dhe duken pafund.
Kur kaloni nëpër periudha krize, të qëndrosh i fortë nuk do të thotë të durosh stoikisht  dhimbjen, ose të prisni të pafuqishëm anullimin e fatit. Qëndrimi pasiv vetëm i bën gjërat më keq.
Duhet gjetur forca për të ndezur dritat edhe në errësirë. Kërkimi nëpër probleme për të nxjerrë nga gjithçka që është e mirë dhe e bukur, madje edhe në kohë krize.
Sepse bota është çfarë ndodh me ne, ajo kurrë nuk është e zezë ose e bardhë, e bukur apo e shëmtuar, e mirë apo e keqe. Çdo moment i jetës, madje edhe ai më i errëti është plot ngjyra, mjafton vetëm të dish se si të kërkosh.

Por cilat janë periudhat e krizës

Ka të paktën katër gjëra pozitive që ndodhin shpesh në periudhat e krizës.

•1 Bëheni më të mëshirshëm dhe më pak paragjykues.
Duke gjykuar dikë që vuan si fajtorë për gjendjen e tij na bën të ndjehemi më pak të ndjeshëm, na bën të besojmë se kjo nuk është një çështje e fatit apo rastësi, por është faji i tij. Megjithatë, të pranosh se disa gjëra mund t’ju ndodhin të gjithëve është të pranosh se mund të jesh ti personi tjetër që mund të vuash. Rezultat i pashmangshëm i kalimit të një periudhe krize është të kuptosh se sa pak vlerë kanë mendimet e shprehura deri tani në vuajtjen e të tjerëve, dhe të mësosh të pranosh dhimbjen e të tjerëve me ndjeshmëri të papritur.

•2 Zbuloni se jeni shumë më të fortë seç mund të keni imagjinuar.
Gjithmonë nënvlerësojmë tolerancën tonë ndaj dhimbjes. Kjo është normale, sepse ne jemi të frikësuar dhe e zmadhojmë . Ashtu si kur ishim fëmijë kishim frikë nga errësira. E panjohura është gjithmonë e frikshme, sepse ne duam të jetë kështu. Por kur e panjohura bëhet e njohur, ne e njohim nga afër dhimbjen, papritmas zbulojmë se kjo është më pak e keqe se sa e kemi menduar. Gjithkush ka brenda vetes forcën për të duruar periudhat e krizës, por deri sa ai/ajo nuk e përdorin këtë gjë , ajo mbetet një cilësi e fjetur.

•3 Kuptoni kush janë miqtë tuaj të vërtetë.
Të qëndrosh pranë dikujt që vuan është shumë e lodhshme. Kjo do të thotë të hysh në renë e tij të zezë për të marrë disa pika shiu, në rastin më të mirë ose një rrebesh në rastet më të këqija. Pak janë të gatshëm të heqin dorë nga një ditë me diell për një person tjetër, ai që e bën këtë është një mik. Një njeri i vërtetë, i hapur për të ndarë dhimbjen dhe i interesuar  vërtetë për shëndetin tuaj. Më vonë, kur t’ju kthehet buzëqeshja, ju do të shihni se rrethi miqësor është zvogëluar dhe se kush janë miqtë tuaj të vërtetë.

•4 Mund të qartësoni atë që vërtet dëshironi në jetë.
Analiza e vetvetes që shoqëron periudhat e krizës është një mundësi e madhe. Zemra juaj është e zhveshur dhe mund të kuptosh se çfarë ju doni të bëni, ku ju doni të shkoni dhe me cilët. Shumica e ndryshimeve nuk gjeneron krizë, por fillon prej saj . Gëzimi dhe lumturia ruajnë status quo. Kush do të donte të ndryshonte diçka që është mirë ? Dhe atëherë ndryshimi i pashmangshëm i zemrës nuk gjenë një mënyrë për të shprehur veten, sepse ndërgjegjja juaj është errësuar nga mirëqënia. Ndërprerja e mirëqenies hap rrugën për të dëgjuar kërkesat e reja që nuk keni menduar që ekzistonin apo që i kishit.

Situatat e vështira ndërtojnë njerëz të fortë. Ruajeni besimin, gjërat do të përmirësohen!

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë 

7 modele të zakonshme të mendimit negativ (dhe si të përballemi me to)

Dihet që të menduarit negativisht krijon një realitet të bazuar në negativitet.
Por ajo që mund t’ju habisë është se ekziston një grup kryesor prej 7 modelesh të mendimeve negative që kontribuojnë në këtë realitet.

Modelet e mendimeve negative dhe jo të shëndosha mund të parandalojnë trurin tuaj që të mos shohë zgjidhjet, kur kemi të bëjmë me një problem. Modelet e mendimeve negative mund të pengojnë instiktin tonë të mbijetesës.
Lajmi i mirë është që këto modele mund të kapërcehen, dhe hapi i parë është njohja e tyre. Më poshtë paraqiten shtatë modele të zakonshme të mendimive negative dhe mënyrat e përballjes me to:

Si të përballemi me mendimin negativ?

1• MENDIMI GJITHÇKA-OSE-ASGJË 
Çdo model mendimi që bazohet në ekstrem, do të thotë problem. Deklarata të tilla si, “duhet të jetë e përkryer,” ose “nuk bëj dot asgjë të saktë,” shërbejnë vetëm për t’ju larguar nga kompromisi dhe suksesi. Sa më shumë t’i besojmë mendimeve Gjithçka ose Asgjë, aq më shumë i trishtuar bëhet realiteti ynë.
Zgjidhja
________

Njohja e deklaratave ekstreme dhe riformulimi i tyre në një deklaratë të bazuar në fakte. Për shembull, shprehja e zakonshme, “nuk bëj dot asgjë të saktë” mund të thuhet ndryshe “Nuk e kuptoj atë që po bëj dhe më duhet ndihmë që të mund të mësoj dhe ta bëj më mirë herën tjetër.”
2• NXJERRJA E PËRFUNDIMEVE TË MENJËHERSHME  
Të supozosh më të keqen pa pasur fakte, është një shembull klasik i të qënit në modelin e mendimit negativ. Këto supozime janë një shembull shumë i mirë se përse të ngresh pikëpyetje për mendimet e tua, është e rëndësishme për të ndërprerë këtë model. Në shumicën e rasteve, shqetësimet dhe frika juaj janë të pabaza, dhe përfundoni duke u shqetësuar për asgjë.
Zgjidhja
_________

Është e rëndësishme që të mos kaloni direkt në fund të tregimit dhe që të lejoni që tregimi të tregohet nga fillimi deri në fund. Kur qëndroni në të tashmen, situata bëhet gjithmonë më pak e tmerrshme.
3• ARSYETIMI EMOCIONAL  
Sipas mendjen tuaj, ndjenjat janë fakte dhe jo perceptime subjektive që ndryshojnë me kalimin e kohës. Për shembull, ndjenja e fajit mund të nënkuptojë se ju jeni një person tmerrësisht egoist, dhe të qënit i frikësuar nënkupton se jeni në rrezik të vërtetë. Ja përse është me rëndësi të kuptoni dhe punoni me ndjenjat tuaja.
Zgjidhja
_________

Është e nevojshme të pyesim mendimet tona për të përcaktuar nëse ato janë të vërteta apo të perceptuara.Pasi të kemi mbledhur faktet, atëherë mund të krijojmë një plan veprimi për t’u përballur me to duke përdorur si logjikën ashtu edhe ndjenjat, për të na udhëhequr.
4• DEKLARATAT me DUHET  
Ju ndiheni i zhgënjyer, fajtor, i irrituar apo i zemëruar kur gjërat nuk shkojnë në mënyrëN që ju kishit shpresuar apo pritur. Biseda me vetveten zakonisht përfshin fjalë të tilla si, duhet, jam i detyruar. Ajo gjithashtu kontribuon për të pasur pritshmëri jorealiste për veten tonë, ne kërkojmë shumë dhe mërzitemi kur dështojmë. “Duhet ta kisha bërë” … nuk ju çon askund.
Zgjidhja
_________

Provoni të shmangni përdorimin e fjalëve : “duhet,” “po sikur,” dhe “jam i detyruar.” Në vend të kësaj përqendrohuni në ndryshimin dhe përmirësimin e gjërave që mund të ndryshohen, dhe mësimin për të pranuar pjesën e mbetur.
5• PERSONALIZIMI  
Ne i personalizojmë gjërat kur fajësojmë veten për rezultate që janë jashtë kontrollit tonë. Ne bëjmë që mungesën e rezultateve rreth nesh ta personalizojmë në vend të veprimit që shkaktoi rezultatet.
Zgjidhja
_________
Ne duhet të përqëndrohemi tek veprimet dhe sjelljet dhe te ajo që mund të ndryshojmë, në vend që të përqendrohemi tek vetja, ose te ndonjë person tjetër për atë çështje.
6• VIKTIMIZIMI 
Kur ne viktimizohemi, ne fajësojmë të tjerët për gjërat e këqija që ndodhin në jetën tonë. Askush nuk bën dot gjë të saktë dhe nëse nuk do të ishte për ta, ne do të ishim më të suksesshëm, të pasur, të lumtur, në një marrëdhënie më të mirë etj. Është më e lehtë t’ia hedhësh fajin dikujt apo diçkaje tjetër se sa të pranosh përgjegjësitë e tua për këtë gjë.
Zgjidhja
_________

Ne mund të fillojmë të shikojmë rolin tonë në situatat sfiduese, dhe në këtë mënyrë mund të rrisim eksperiencën tonë.
7• FOKUSIMI NË TË ARDHMEN 
Ne jemi të fokusuar tek e ardhmja kur ndjejmë që gjithçka do të bëhet më mirë një ditë në të ardhmen, kur kushtet të jenë të përsosura. Ne bindim veten se do të jemi më të lumtur kur të jemi më të shëndetshme, më të dobët, më të pasur, në një punë që e duam, ose të kemi mbaruar shkollën. Mund të jetë çdo gjë që është një kusht për lumturinë tonë të ardhshme.
Zgjidhja
_________

Ndryshimi i fokusimit tonë në atë që mund të bëjmë sot për të qenë më të lumtur nesër.
Kur fillojmë të njohim dhe të ndryshojmë modelet tona të mendimeve negative, ne automatikisht po zgjedhim të kërkojmë gëzimin, të jemi optimist dhe të shkojmë përpara. Kur e bëjmë këtë gjë, truri jonë fillon të përshtatet dhe të ndërtojë mbi këto modele pozitive.
Gjetja e mënyrave për riformulimin e mendimeve tona nga perspektiva negative dhe e dëmshme në një influencë pozitive, do të na ndihmojë ne të sjellim leksionet e së kaluarës në të tashmen dhe do të na nxisin të jetojmë një jetë më të lumtur=të qetë.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Ju jeni:Test Personaliteti

Zgjidhni pikturën që ju tërheq më shumë, merrni parasysh ngjyrën dhe formën e saj, dhe shihni se cila është zgjedhja juaj dhe çfarë thotë për personalitetin tuaj.

Ju jeni: Test Personaliteti

1- Ju jeni:

Meditues
Sensitiv
Reflektues
Ju kontrolloni shpesh dhe mirë si veten dhe mjedisin. Urreni cektësinë e njerëzve, sa më mirë preferoni të mos flasin sesa të bëjnë biseda të padobishme. Por marrëdhëniet tuaja me miqtë tuaj janë shumë intensive, dhe kjo ju jep qetësinë e brendshme dhe harmoninë që ju nevojitet për t’u ndjerë mirë. Megjithatë nuk është problem për ju që të rrini vetëm për periudha të zgjatura kohe, pa u mërzitur.

2- Ju jeni:

I pavarur
Jokonvencional
I pakapshëm
Ti kërkon një jetë të lirë dhe të palidhur për veten tënde, që të lejon ty ta vendosësh vetë rrugën tënde. Ti ke dell artistik në punën dhe aktivitetin e kohes së lirë. Dëshira jote e madhe për liri nganjëherë të bën të kryesh tamam të kundërtën e asaj që pritet nga ty. Jeta jote është jashtëzakonisht vetjake (individualiste). Ti nuk mundesh kurrë të imitosh verbërisht se çfarë është në modë, përkundrazi, ti kërkon të jetosh sipas ideve dhe bindjeve të tua, edhe pse do të thotë të notosh kundër rrymës.

3- Ju jeni:

Dinamik
Aktiv
Extrovert (njeri që shkon mirë me të tjerët)
Ti je i gatshëm të pranosh rreziqe të mundshme dhe të përbetohesh në shkëmbim të një pune interesante dhe të ndryshueshme. Rutina, në të kundërt ka një tendencë të një veprimi paralizues  mbi ju. Çfarë ju pëlqen më shumë është që të mund të luani një rol kryesor në ndodhitë. Duke vepruar kështu, theksohet shumë inisiativa juaj.

4- Ju jeni:

Me këmbë në tokë
I mirëekulibruar
Harmonik
Ti e vlerëson stilin natural dhe dashurinë të cilat nuk janë shumë të koklavitura. Njerëzit të admirojnë sepse ti i ke këmbët të ngulura thellë në tokë dhe ata mund të mbështeten tek ty. Ti i jep atyre që ke afër siguri dhe hapesirë. Njerëzit të mendojnë si të ngrohtë dhe njerëzor. Ti përbuz cdo gjë bajate dhe pa kripë. Tenton të jesh skeptik ndaj shkrepjeve të modës së kohës. Për ty, veshja duhet të jetë praktike dhe elegante me modesti, pa lajle e lule.

5- Ju jeni:

Profesional
Pragmatik
I vetësigurtë
Ti angazhohesh me jetën tënde, dhe nuk i zë shumë besë fatit por më shumë veprimeve të tua. Ti i zgjidh problemet e tua në një mënyrë profesionale dhe të pakoklavitur. Ke një vëzhgim real të gjërave në jetën tënde të përditshme dhe merresh me to pa u tundur. Të kanë dhënë goxha përgjegjësi në punë sepse njerëzit e dinë që mund të mbështeten tek ty.Fuqia e theksuar e vullnetit tënd reflekton siguri në vetvete si edhe tek të tjerët. Nuk je kurrë plotësisht i kënaqur deri sa ta kesh realizuar idenë tënde.

6- Ju jeni:

Paqësor
Diskret
Jo-agresiv
Ti je njeri që i merr gjërat lehtë dhe megjithatë je diskret. Bëni miq shumë shpejt, sadoqë që i gëzohesh pavarësisë dhe jetës private. Dëshiron ti largohesh gjithçkaje dhe të jesh vetëm nganjëherë dhe të thellohesh mbi kuptimin e jetës dhe ti gëzohesh vetes tënde. Të nevojitet hapesirë, kështu që arratisesh në vende të fshehta dhe përrallore, por ti nuk je vetmitar. Je në paqe me veten tënde dhe botën, dhe ti e vlerëson jetën dhe çdo gjë që kjo botë të ofron

7-Ju jeni:

Moskokëçarës
Lozonjar
Gazmor
Ti dashuron jetën e lirë dhe spontane. Dhe i gëzohesh asaj në tërësi, në përputhje me moton :” Ti jeton vetëm njëherë”. Je shumë kurioz dhe i hapur për çdo gjë të re; ja del mirë me ndryshimet. Asgjë nuk është më e keqe për ty kur ti ndihesh i ndrydhur. Ti përpiqesh ta përjetosh ambjentin tënd sikur të jetë i ndryshueshëm dhe gjithmonë i prerë për supriza.

8-Ju jeni:

Romantik
Ëndërrimtar
Emocional
Jeni një person tepër i ndjeshëm. Ti refuzon ti shohësh gjërat vetëm nga një pikë e arsyes dhe esëll. Çfarë të thonë ndjenjat është tepër e rëndësishme për ty. Në fakt, ti e ndjen që është shumë e rëndësishme që njeriu të ketë ëndrra në jetë gjithashtu. I refuzon njerzit që përbuzin romanticizmin dhe i janë drejtuar vetëm arsyes. Refuzon çdo gjë që mund të të kufizoj varietetin e pasur të gjëndjes tënde shpirtërore dhe emocionale.

9-Ju jeni:

Analizues
I Besueshëm
I sigurt në vetvete
Ndjeshmëria e momentit përfaqëson atë që është e një cilësie të lartë dhe jetëgjatë. Në mënyrë të vazhdueshme të pëlqen ta rrethosh veten tënde me “xhevahirë” të vegjël, të cilat ti i zbulon kudo ku nuk shihen nga të tjerët. Megjithatë, kultura luan një rol të vençantë në jetën tënde. Ke gjetur stilin tënd personal i cili është elegant dhe eksluziv, i lirë nga shkrepjet e modës. Idealja për ty, në të cilën ke bazuar jetën tënde, është një kënaqësi e kulturuar. Ti vlerëson nivelin kulturor të njerëzve që të rrethojnë.

 konsulta online me psikologe

Lidhja në Distancë

Je i (e) hapur ndaj mundësisë për dashuri në distancë ?!
Tre janë faktorët që të funksionojë :

 “Besim, dashuri dhe respekt për njëri tjetrin!”

Askush s’mund të argumentojë se lidhja në distancë është e lehtë. Janë fluturimet e gjata ose udhëtimet me veturë, fundjavat e rrufeshme bashkë dhe periudhat e vetmisë ndërmjet. Plus, LD-të mund të jenë hutuese. Megjithatë, shumë çifte kanë lidhje të kënaqshme dhe bile përfundojnë bashkë.

Lëviz ose humb!

Lidhja në distancë përfundimisht duhet të përfundojë, ose me ndarje ose me një lëvizje dhe një ndërrim në status. Nëse filloni të bisedoni për atë se cili nga ju do të shpërngulet, mundohuni të vendoseni në pozitën e njëri-tjetrit përsëri. Shpjegojani personit tjetër pse mendoni se ai (ajo) duhet të jetë ai që nuk do të shpërngulet. Kur i keni të gjithë faktorët në tavolinë, renditini. Personi që shpërngulet mund të sugjerojë një periudhë provo – të themi, “Jam i gatshëm (e gatshme) të shpërngulem aty ku je ti, por nuk jam i sigurt (e sigurt) se dua të jem atje përgjithmonë. Pse nuk e provojmë për një vit?”. Pajtohuni që pas një viti, ai që është shpërngulur ka fuqi të vendos për hapin tjetër.

Ndiheni të trishtuar, të pakënaqur, të dëshpëruar? Keni pësuar një dështim, keni humbur nje njeri te shtrenjte, ose ndoshta thjesht ndiheni shumë të trishtuar dhe nuk mund të gjeni një shpjegim të mundshëm për atë që po ju ndodh. Si mund ta lë këtë gjendje të kalojë?

Këshillimi me psikologun të ndihmon të përballesh me çdo gjë dhe të ringrihesh. Profesionistet e Studio Psikologjie ofrojne konsulta ne zyre ose online për depresion, stres, divorc, probleme personale, probleme me fëmijët një moment i vështirë për tu kaluar apo marrëdhënia në çift.

Jemi ketu per t’iu ndihmuar

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin

Si mund të të ndihmojë psikologu të kontrollosh zemërimin?

Për Ne Është e Natyrshme Të Zemërohemi Për ne është e natyrshme të zemërohemi. Disa për një tradhti, të tjerë …

Lufta-kundër vetmisë psikolog tirane

Lufta kundër vetmisë: Si të shmangni rrezikun e izolimit

Në rolin tonë si qenie njerëzore, jemi krijesa sociale. Lulëzojmë falë shoqërisë së të tjerëve dhe vuajmë kur …

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …