Tag: Këshillim me Psikologun

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor?

Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë një rol të rëndësishëm në arsyen pse burrat shpesh hezitojnë të diskutojnë ose të kërkojnë kujdes për çështjet e tyre të shëndetit mendor. Stereotipet gjinore që theksojnë nevojën e burrave për të qenë të fortë dhe këmbëngulës mund të ngrenë një tendosje në gatishmërinë e tyre për t’u hapur emocionalisht.

Burrat gjithashtu mund t’i drejtohen sjelljeve jo të shëndetshme të përballimi te stresit, ankthit apo depresionit, të tilla si përdorimi i drogës ose alkoolit, në vend që të kërkojnë mbështetje nga familja, miqtë ose një profesionist në lidhje me shëndetin e tyre mendor.

Dallimi në manifestimin e depresionit tek burrat

Ndërsa nuk ka asnjë formë specifike të “depresioni mashkullor”, është e rëndësishme të theksohet se disa simptoma janë më të zakonshme tek meshkujt sesa tek femrat. Këto mund të përfshijnë nervozizëm, zemërim të papritur, rritje të humbjes së kontrollit, marrjen e rrezikut dhe agresion.

Problemet e zakonshme të shëndetit mendor tek meshkujt

 • Vetmia dhe izolimi social

Vetmia dhe izolimi social mund të kenë implikime serioze në shëndetin mendor dhe fizik të një individi. Ndërsa vetmia është ndjenja e mungesës së lidhjes me të tjerët, izolimi social i referohet mungesës së kontaktit shoqëror. Të dyja mund të jenë të dëmshme për mirëqenien psikologjike dhe kërkojnë ndërhyrje të përshtatshme.

 • Stresi dhe menaxhimi i tij

Stresi, nëse lihet i pamenaxhuar, mund të çojë në probleme të shëndetit mendor si ankthi dhe depresioni. Është thelbësore që meshkujt të njohin nivelet e tyre të stresit dhe të adoptojnë strategji efektive për ta menaxhuar atë, si ushtrimet, meditimi apo marrja e ndihmes psikologjike.

 • Ankthi: një sfidë e zakonshme

Ankthi është një nga sfidat kryesore të shëndetit mendor me të cilin përballen meshkujt. Karakterizohet nga shqetësimi i vazhdueshëm dhe frika irracionale që mund të ndërhyjë në jetën e përditshme. Njohja dhe adresimi i ankthit është kritik për mirëqenien e përgjithshme.

Shëndeti mendor i burrave: Strategjitë efektive për adresimin e problemeve të zakonshme

Burrat përballen me sfida të rëndësishme të shëndetit mendor, por ka shpresë dhe ndihmë në dispozicion. Le të zbulojmë së bashku strategjitë efektive për të adresuar problemet më të zakonshme dhe për të përmirësuar mirëqenien psikologjike.

 • Trajtimi me sukses i problemeve të shëndetit mendor

Çështjet e shëndetit mendor nuk duhet të trajtohen vetëm. Kërkimi për ndihmë është hapi i parë drejt rimëkëmbjes. Çelësi është që të ndërhyhet sa më shpejt që të jetë e mundur për të maksimizuar shanset për një shërim të shpejtë. Flisni me partnerin tuaj, një anëtar të besuar të familjes ose një profesionist të shëndetit mendor për të marrë mbështetjen që ju nevojitet.

 • Qasje terapeutike dhe teknika efektive

Ka shumë strategji dhe teknika efektive për trajtimin e problemeve të shëndetit mendor. Terapia konjitive e sjelljes, për shembull, është treguar të jetë veçanërisht e dobishme në trajtimin e ankthit dhe depresionit. Vetëdija dhe meditimi gjithashtu mund të ndihmojnë në reduktimin e stresit dhe përmirësimin e mirëqenies së përgjithshme psikologjike.

 • Rëndësia e vetë-kujdesit dhe stilit të jetesës

Mos e nënvlerësoni rëndësinë e vetëkujdesit dhe një stili jetese të shëndetshëm në përmirësimin e shëndetit mendor. Ushtrimet e rregullta nuk i sjellin dobi vetëm trupit, por edhe mendjes, duke reduktuar stresin dhe duke përmirësuar humorin. Një dietë e ekuilibruar dhe e pasur me lëndë ushqyese mund të luajë gjithashtu një rol jetësor në mbështetjen e shëndetit mendor.

Thyerja e tabusë: Të kërkosh ndihmë është një shenjë fuqie

Është thelbësore të shpërndahet tabuja rreth shëndetit mendor të mashkullit. Kërkimi për ndihmë nuk është një shenjë dobësie, por e forcës dhe elasticitetit. Nëse ju ose dikush që njihni po lufton me shëndetin mendor, mos hezitoni t’i drejtoheni profesionistëve të trajnuar për mbështetjen që ju nevojitet.

Si përfundim, shëndeti mendor i meshkujve është një çështje e rëndësishme që kërkon vëmendje dhe veprim. Me ndihmën e strategjive të duhura dhe mbështetjes adekuate, ju mund të trajtoni me sukses problemet e zakonshme dhe të përmirësoni mirëqenien tuaj të përgjithshme psikologjike.

Nëse keni ndonjë dyshim se çfarë lloj mbështetjeje mund të jetë e dobishme për ju, mos hezitoni të na kontaktoni me email ose telefon. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të zgjidhni çdo problem me të cilin përballeni. Psikoterapia është një rrugë që do t’ju ndihmojë të zhvilloni strategji efektive për të zëvendësuar ato jofunksionale.

Ne ofrojmë konsultime online për të thjeshtuar procesin. Me një laptop, tablet ose smartphone të thjeshtë, ju mund të rezervoni një konsultë psikologjike në internet dhe të aksesoni shërbimet e psikologut tonë nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Na kontaktoni në Skype në studio.psikologie për të rezervuar konsultën tuaj online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të merrni mbështetjen që ju nevojitet, kur dhe ku ju nevojitet.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë

Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë hap dyert për këdo që kërkon mbështetje emocionale dhe psikologjike. Seancat tona synojnë t’ju udhëheqin përmes sfidave të jetës dhe t’ju avancojnë drejt shëndetit më të mirë mendor dhe mirëqenies emocionale.

Individët: Adresoni sfidat tuaja me ndihmë profesionale

Sfidat personale mund të jenë dërrmuese, por ju nuk duhet t’i përballoni ato vetëm. Me mbështetjen e një terapisti të trajnuar, ju mund të eksploroni mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tuaja për të gjetur zgjidhje efektive. Seancat tona një-në-një janë përshtatur për nevojat tuaja, duke ju ofruar një hapësirë ​​të sigurt për t’u shprehur dhe për t’u rritur.

Familjet: Rindërtimi i Lidhjeve dhe Forcimi i Marrëdhënieve

Dinamika familjare mund të jetë komplekse dhe shpesh çon në konflikt dhe tension. Seancat tona familjare synojnë të promovojnë komunikimin e hapur, mirëkuptimin reciprok dhe ndërtimin e lidhjeve më të forta. Me ndihmën e një terapisti familjar të kualifikuar, familja juaj mund të trajtojë problemet dhe të punojë së bashku për të kapërcyer vështirësitë.

Çiftet: Rizbuloni intimitetin dhe lidhjen

Marrëdhëniet mund të kalojnë nëpër periudha konflikti dhe largimi, por kjo nuk do të thotë se ato janë të destinuara të dështojnë. Seancat tona në çift ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për të eksploruar dinamikën e marrëdhënieve, për të adresuar çështje të pazgjidhura dhe për të rizbuluar intimitetin dhe lidhjen. Me mbështetjen e një terapisti çiftesh, ju mund të punoni së bashku për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të ndërtuar një të ardhme më të fortë.

Angazhimi ynë për mirëqenien tuaj

Në praktikën tonë të psikologjisë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një mjedis mikpritës, respektues dhe jo-gjykues. Ne respektojmë privatësinë dhe autonominë tuaj, duke garantuar konfidencialitet maksimal në të gjitha seancat. Qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë të kapërceni sfidat dhe të arrini lumturi dhe kënaqësi më të madhe në jetën tuaj.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

 

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

13 Qëndrime Mendore që Ju Dënojnë në Pakënaqësi dhe Palumturi

“Mëndja është një botë më vete dhe vetëm ajo mund ta bëjë parajsën ferr dhe ferrin parajsë” – John Milton
Ky aforizëm e bën të plotë, se si një proces i mendimit dmth qëndrime mendore mund të dëmtojnë jetën tonë! Që nga kohët e lashta, njeriu ka përjetuar mendime negative që e shqetësojnë mëndjen. Megjithatë, është mënyra se si vendosim të merremi me këto mendime që e bënë dallimin.

Në Varësi të interpretimit që i atribuojmë ngjarjeve të realitetit, ne mund ta gjejmë veten duke eksperimentuar, siguri ose frikë, shpresë ose panik, përgjegjësi ose viktimizim, fitore ose humbje. Studime të ndryshme kanë gjetur se të kesh një qëndrim mendor negativ ndaj ngjarjeve të jetës mund të ndikojë në gjëndjen e shëndetit dhe të ketë efekte negative mbi lumturinë dhe mirëqenien.

Si mund ti zbusim disa qëndrime mendore negative?

Për të lehtësuar veten nga qëndrime të caktuara mendore, do të thotë të aktivizoni mënyra të reja të përjetimit të gjërave, të bëheni të vetëdijshëm për mendimet negative m të cilat ngarkojmë jetën.
Por cilat janë “hidhërimet, vuajtjet” që duhen hedhur? Këtu janë 13 qëndrime mendore dhe mendime negative që njerëzit e pakënaqur dhe të palumtur vazhdimisht bëjnë … dhe  do të bënin çdo njërin prej nesh të pakënaqur dhe të palumtur nëse i bëjmë këto !!!!

Arsyetimi i Tepërt

Të shqetësohemi në mënyrë obsesive për diçka që duhet të ndodhë (shumë shpesh ky është një faktor i drejtpërdrejtë i dështimit) me hipoteza të përsëritura si “nëse unë, në qoftë se …”, duke humbur burime të çmuara dhe energji të dobishme për përpunime më të frytshme. Ose të shqyrtimi dhe rishqyrtimi i gjërave, zmadhimi i tyre, t’i bëjmë ato të shpërthejnë, t’u japim atyre fuqi brënda nesh.

Duke Qënë Krijesa Të Zakonit

E rehatoni veten tek zakonet, duke thënë të njëjtat gjëra, duke analizuar situatat me të njëjtat kritere. Një lak mendor, një mënyrë automatike që na çon të sillemi në të njëjtën mënyrë, jo gjithmonë efektive. Dhe kjo nuk na bën më elastik, më dinjitoz dhe më të lehtë.
Dhënia hapësirë e një kujtimi të keq, duke mos mësuar ta riinterpretoni dhe t’i jepni një kuptim të ri. Le të rrijë aty gati për të helmuar situatat e tanishme dhe të reja.

Ankimi

Ankimi dhe vazhdoni të ankoheni, sfilisni veten dhe të tjerët. Orientimi i mendimeve vetëm drejt drejtimeve negative, duke helmuar veten, duke u bërë disfatistë, vetëshkatërrues dhe vetë-sabotues, duke mbetur në një gjendje të pasivitetit që nuk ju bën produktiv dhe krijues. Mendimet që duhen djegur, ato që kufizojnë, janë “Nuk do ta bëj kurrë”, “është e kotë të provoj”, “sepse gjithçka më ndodh mua …”. Duke supozuar në vend që të thoni sinqerisht: “Unë kam dyshime”, “unë ndihem  i/e pasigurt” …

Viktimizimi

Vazdimisht kërkimi i arsyeve jashtë nesh për dështimet,duke krijuar mllef, duke u sjellë si viktimë ose duke menduar se je gjithmonë viktima, duke menduar se nuk ka kontroll mbi atë që na ndodh. E gjithë kjo krijon tek ne nevojën për një jastëk dhjamor për të përballuar më mirë goditjet e jetës, duke na bërë pasiv, për t’u fshehur në pasiguri.

Duke Pasur një Dialog të Brëndshëm Vetë-Zhvlerësues

“Dialogu i brëndshëm” është ai lloj zëri i brëndshëm që na shoqëron në çdo gjë që bëjmë. Formohet nga mendimet që ne formulojmë për botën. Meqenëse dialogu i brëndshëm është në të vërtetë një grup mesazhesh që i dërgojmë vetes, në qoftë se ajo është kryesisht e matricës negative, kërcënon të sabotojë seriozisht mirëqënien tonë: ai mund të zvogëlojë ndjenjën e efektivitetit, të ulë aftësinë tonë për të performuar dhe të ulë potenciali tonë.
Mendimet më të shpeshta që përmbajnë vetë-zhvlerësim përfshijnë fraza si “Nuk mundem …”, “Nuk jam mjaftueshëm i/e aftë!”, “Nuk ja dal …”, “Më mungojnë karakteristika të caktuara …”, “Do të dështoj!” Etj.Do ju pëlqente që një mik i juaji të vazhdojë t’ju thotë “Ti kurrë nuk do të jesh i/e suksesshëm/e”, “Ti nuk jeni mjaft e/i aftë”, “Ti je shumë i/e pasigurt”, “Ti do të dështosh”? A do ta konsideronit këtë person një mik të vërtetë? Natyrisht që jo! Pra, pse flisni me veten tuaj në këtë mënyrë? Angazhimi i vazhdueshëm në mendimet e vetëshkatërruese është sikur të kesh një mik mizor që përpiqet të të sabotojë në çdo mënyrë të mundshme. Duke vepruar kështu, ju bëheni armiku më i keq i vetes.

Duke Pasur Qëndrime Pesimiste

Një nga format më kundër-produktive të të menduarit konsiston në fillimin e një situate duke i parë vetëm anën negative, apo edhe duke hipotetizuar më të keqen. Për shumë njerëz, të shohin gotën gjysëm të zbrazët është një qëndrim i përhershëm dhe automatik. Mendoni, për shembull, për një tren të ndaluar ose për një ditë me shi. Për disa njerëz, këto ngjarje janë vetëm përvoja negative dhe të tmerrshme.
Në realitet, nuk ka asgjë pozitive apo negative në trafik apo në kohë! Është mënyra që ju zgjidhni të shikoni rrethanat që e bëjnë situatën pozitive ose negative dhe kjo zgjedhje mund të na bëjë menjëherë më të fortë ose më të dobët, më të lumtur apo më të trishtuar, të fuqishëm ose viktima. Duke filluar nga e njëjta situatë, ne mund të shikojmë një tren të ndaluar si mundësi për të dëgjuar muzikë relaksuese ose një ditë me shi si mundësi për të shkuar në shtëpi për të pirë një filxhan të mirë me çokollatë të nxehtë duke lexuar një libër të mirë. E gjitha varet nga mënyra se si zgjidhni të shikoni momentin.

Të Bësh Krahasime Negative Me Të Tjerët

Një nga mënyrat më të lehta dhe më të zakonshme për t’u ndierë i/e pikëlluar dhe i/e pakënaqur është të krahasoni veten me të tjerët, veçanërisht me njerëzit e paarritshëm. Shpesh tentojmë të bëjmë krahasime me njerëz që marrin shumë komplimente, të cilët janë shumë tërheqës, të cilët bëjnë shumë para ose që kanë shumë kontakte në mediat sociale. Kur e gjen veten duke dashur atë që të tjerët kanë, dhe ju ndjeheni ziliqar, inferior dhe të papërshtatshëm, ka më shumë gjasa që të vendosni krahasime sociale negative.
Studime të ndryshme në literaturë (duke filluar me Aspinwall & Taylor 1993 dhe Collins 1995) kanë treguar se njerëzit që zakonisht kryejnë krahasime negative me të tjerët vuajnë më shpesh nga stresi, ankthi, depresioni dhe mendimet vetë-zhvlerësuese.

Ripërpunimi i Vazhdueshëm Mbi të Kaluarën

Ne duhet të mësojmë nga e kaluara, Jo të shtypemi nga ajo. Mund të ndodhë që rrethanat negative të jetës dhe episode negative personale mund të na bllokojnë, na bëjnë të pasigurt në zgjedhjet tona dhe të mos na lejojnë të njohim mundësi të reja të shkëlqyera. Megjithatë, ajo që ka ndodhur në të kaluarën nuk mund të ndryshohet, ne kemi mundësinë të japim një formë të re për atë që duhet të ndodhë akoma. Hapi i parë është të thyejmë të kaluarën dhe të deklarojmë se jemi ne, jo historia jonë, që është në rrezik tani. Gëte na kujton: “Asgjë nuk vlen më shumë se kjo ditë”. Le të mos qëndrojmë në të kaluarën: le të bëjmë zgjedhje më të mira sot dhe të ecim përpara.

Të Ndihesh I Pafuqishëm Para Njerëzve Armiqësorë

Është e zakonshme të takosh njerëz të vështirë në rrugën tënde. Të ballafaquar me këta individë që vazhdimisht kërkojnë sfidën, është e lehtë të besohet se ata janë të fortë dhe ne jemi viktima, dhe se me sjelljen e tyre agresive ata kanë kontroll mbi ne. Shumë nga qëndrimet tona të shpëtimit, edhe nëse janë të justifikuara, ndikohen shumë nga bindja për dobësinë tonë. Çelësi për të ndryshuar këtë besim të rremë për të qenë viktimë e një dhunuesi është të zhvendoset nga gjëndja e pasivitetit në atë të aktivitetit. Nëse keni të bëni me një narcisist, pasiv-agresiv, manipulues, frikësues ose kontrollues, ka shumë strategji që mund të përdorni për t’u përballur me situatën.

Duke Fajësuar Të Tjerët

Të fajësosh është që t’i bëjmë të tjerët të ndihen përgjegjës për fatkeqësitë tona. Shumë njerëz kanë një zakon të fajësojnë për pakënaqësinë e tyre ose mungesën e suksesit prindërit joefikas, marrëdhëniet negative, disavantazhet socio-ekonomike ose shëndetin e pasigurt. Sigurisht është e vërtetë se jeta është e mbushur me vështirësi dhe dhimbjet dhe vuajtjet që pasojnë janë të pamohueshme, por duke fajësuar të tjerët për pakënaqësinë tonë apo dështimet tona dhe marrja e rolit të viktimës nuk është një qëndrim efektiv.
Për një inspektim më të thellë, gjëndja e viktimës lejon një sërë avantazhesh sekondare, për shembull është më “e përshtatshme” të drejtojmë gishtin tek të tjerët për pakënaqësinë dhe dështimet tona, duke shmangur ose vonuar kohën për të marrë përgjegjësinë për jetën tonë.
Megjithatë, është e dobishme të theksohet se zakoni i fajësimit ju bën në sytë e të tjerëve, të pakëndshëm, të hidhëruar dhe të urryeshëm, mbi të gjitha, e privon personin nga pushteti dhe kontrolli mbi gjërat, pasi përgjegjësia zhvendoset tek të tretët. Ndër të tjera, shpesh, njerëzit “objektivë” të fajit se kanë aspak ide se ç’ka me të vërtetë ju ndieni dhe nuk mund të vërejnë asgjë. Në të vërtetë, ju jeni duke u bërë robër të aciditetit dhe urrejtjes tuaj. Ndjenjat tuaja edhe mund të justifikohen, por nuk do t’ju ndihmojnë të bëheni njerëz të lumtur dhe të suksesshëm.

Keni Vështirësi Të Falni Veten

Të gjithë bëjmë gabime në jetë. Kur ju shikoni prapa në veprimet tuaja të kaluara, ka vendime dhe gjeste që ju vjen keq që i keni bërë? A ka gabime të gjykimit të gabuar që kanë shkaktuar dhimbje për veten dhe të tjerët? Unë me të vërtetë mendoj se të gjithë do të përgjigjemi po. Pyetja më e rëndësishme, atëherë, është një tjetër: si i kujtoni këto ngjarje të kaluara? A mendoni për veten si njerëz të këqij dhe ndiheni fajtorë për dëmtimin e diçkaje apo mundësive të humbura? Siç tregohet më herët, shumë varet nga mënyra se si lexojmë dhe rilexojmë ngjarjet! Gjatë këtyre kohërave të vështira, është jashtëzakonisht e rëndësishme të jesh i mëshirshëm me veten.
“Faleni veten. Të gjithë bëjmë gabime. Gabimet nuk janë të përhershme, por ato janë momente të izoluara. Mësoni të thoni vetes: Kam bërë një gabim, por kjo nuk më bën një person të keq ”

Të Kesh Frikë të Tepruar për Dështimin dhe Bërjen e Gabimeve

Frika nga dështimi dhe gabimet shpesh shoqërohen me dëshirën për t’u vlerësuar nga të tjerët dhe me nevoja perfeksioniste. A keni menduar ndonjëherë se nuk keni qenë aq i mirë sa keni dashur në raste të caktuara?
Ndoshta kjo nuk mund të jetë për shkak të pritshmërive që vendosët shumë të larta? Megjithëse standardet e larta mund të shërbejnë si një mjet i shkëlqyeshëm motivues, duke pritur që gjithmonë të jeni të përsosur në të gjitha situatat, ka efekte negative në mirëqënien tonë, duke rritur nivelet e stresit dhe duke zvogëluar shanset për arritjen e suksesit, duke reduktuar kështu lumturinë tuaj.
Dhe pastaj ka kaq shumë qëndrime të tjera që kufizojnë kreativitetin tonë dhe na gërryejnë nga brënda, duke e bërë shumë të vështirë të jemi të lumtur përkundër angazhimit tonë.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta me psikologe ne Tirane

Tetë sinjalet që ju duhet të shkoni tek Psikologu

Të gjithëve na ndodh të përjetojmë periudha stresi, trishtimi, zisë dhe situata konfliktuale, dhe kur ndihemi keq mund të jetë e vështirë të kuptohet se ka ardhur koha për ta trajtuar problemin tuaj duke u drejtuar tek një profesionisti si psikologu. Dhe me sa duket, pikërisht ata që do të përfitonin më së shumti nga një ndihmë psiko-terapeutike nuk shkojnë në kërkim të saj:

“Sa më shpejt të shkoni në kërkim të ndihmës, aq më e lehtë është të përballeni me problemin”!

Shqetësimet psikologjike janë ende të stigmatizuara padrejtësisht, por këtu nuk jemi duke folur në lidhje me sëmundjet mendore”. “Po flasim vetëm për jetën, dhe sa e vështirë mund të jetë ajo në disa momente apo periudha. Përfitimet e psikoterapisë [mund të shihen]- edhe si strategji që ndihmojnë të lehtësosh jetën tënde dhe ndihmon në heqjen e shkaqeve të stresit “.

Pra, cilat janë sinjalet që mund të tregojnë se ka ardhur koha që ne të kërkojmë një takim?

Disa prej treguesve që ne të gjithë mund të vëzhgojmë në kohën kur ndjehemi keq. Pika themelore ; është  një çështje e vlerësimit se deri në ç’masë jeni në gjëndje të mbani – çdo gjë që ju bën të ndiheni të mbingarkuar ose që ndikon negativishtaftësinë tuaj për të funksionuar plotësisht në jetën tënde.

Të gjitha ndjenjat që përjetoni janë shumë intensive

“Ne të gjithë  zemërohemi apo të pikëllohemi, por sa intensivisht ndodh dhe sa shpesh?”
Ndjesia e/i mbingarkuar rregullisht nga zemërimi ose trishtimi , frika mund të tregojë një sfond problematik, por ekziston edhe një formë e ndjenjave intensive që duhet të vëzhgoni tek vetja: tendenca për të qënë katastrofik. Kur ju paraqitet një problem i papritur, a mendoni menjëherë të supozoni se mund të ndodhë vetëm më e keqja? Kjo formë intensive ankthi, e cila sheh çdo shkak të vetëm të zmadhuar dhe e trajton sikur të ishte rezultati më realist, megjithëse rezulton të jetë veçanërisht më i dobëti.
“Kjo mund të bëjë që ju të ndiheni të paralizuar dhe t’iu çojë në atak paniku dhe madje t’iu bëj që të përpiqeni të mos përballeni me problemet tuaja“. “Nëse horizonti i jetës suaj ka tendencë të mbyllet, sepse po përpiqeni të shmangni kaq shumë gjëra, atëherë ndoshta është koha për të kërkuar ndihmën e psikologut”.

Ju keni vuajtur një traumë, dhe duket sikur nuk mund të ndaloni së mos menduari për këtë

Dhimbja e ndjerë si pasojë e një humbjeje familjare,  fundi i një historie apo humbjeje të një pune mund të jetë e mjaftueshme, që të kesh nevojë për disa seanca psikoterapie.
Vuajtja që ndjek një humbje mund të ndikojë në aftësinë e përditshme të funksionimit dhe madje edhe t’ju tërheqë nga miqtë tuaj. Nëse e kupton se nuk mund të përfshihesh në jetën tënde, ose nëse ata që janë përreth jush kanë vënë re se po largohesh prej tyre, mund të duash të flasësh me dikë rreth asaj se sa të peshonë akoma ajo ngjarje dramatike. Nga ana tjetër janë edhe ata njerëz që reagojnë ndaj një humbjeje me më shumë sjellje maniakale: si një hiperfrekuentim i miqve dhe të njohurve, ose një paaftësi për të fjetur ose izolim. Edhe këto janë sinjale se ka ardhur koha për të kërkuar ndihmën e një psikologu.

Provoni dhimbje koke të përsëritura dhe të pashpjegueshme, dhimbje në stomak ose rënien e sistemit tuaj imunitar.

“Kur jemi emocionalisht të mërzitur, mund të shkaktojë efekte në trupin tonë“, Hulumtimet konfirmojnë faktin se stresi është në gjëndje të shfaqet nëpërmjet një gamë të gjërë problemesh fizike, që nga problemet kronike të stomakut, deri te dhimbje koke, ftohjet e shpeshta ose impuls seksual të reduktuar. Reagimet e raportuara të një natyre më të pazakontë, të tilla si spazma e muskujve që janë shfaqur pa asnjë shkak (dmth. Jo si rezultat i ushtrimit intensiv fizik) ose dhimbje të qafës mund të tregojnë gjithashtu një akumulim të stresit ose shqetësimit emocional.

Për të trajtuar problemin tënd psikologjik ke përdorur ndonjë substancë

Nëse e gjeni veten duke pirë apo përdorur ilaçe në sasi më të mëdha ose më shpesh – ose duke menduar më shpesh për të pirë apo për të marrë drogë – të gjitha janë sinjale që dëshironi të shtypni ndjenjat me të cilat duhet të merreni. Kjo substancë mund të jetë edhe vetë ushqimi. Ndryshimet në oreks mund të jenë një sinjal tjetër se jo gjithçka po shkon mirë. Nëse hahet shumë ose nuk dëshiron të hahet mund të përfaqësojë shenjën se një person po përballet me një situatë stresuese, ose se ai/ajo paraqet veten në konflikt me dëshirën e tij për t’u kujdesur për veten.

Rezultatet tuaja në punë po përkeqësohen

Në mesin e atyre që e gjejnë veten duke u marrë me çështje të një natyre emocionale ose psikologjike, një ndryshim në cilësinë e punës së një personi është e zakonshme. Ju mund të ndjeheni shumë larg nga puna juaj që më parë ju ka bërë të ndiheni të lumtur. Përtej ndryshimeve në nivelin e përqëndrimit dhe vëmëndjes, mund të merrni reagime negative nga eprorët ose kolegët tuaj, duke treguar një përkeqësim të cilësisë së punës suaj. Dhe ky mund të jetë gjithashtu sinjal se është koha për të folur me një psikolog.

Ju ndjeheni të largët nga të gjitha ato aktivitete që më parë ju pëlqenin ti bënit

Nëse ndjeni se vëndet që ju pëlqenin ti frekuentonit, takimet me miqtë dhe mbledhjet e familjes kanë humbur gëzimin që më parë ju ngjallnin, mund të jetë sinjal se diçka është e gabuar. “Nëse ndjeheni i zhgënjyer, në qoftë se ju ndjeni mungesën e një qëllimi,të një sensi, ose në qoftë se ndjeni një ndjenjë të përgjithshme të pakënaqësisë, shkuarja tek një psikolog mund t’ju ndihmojë të rifitoni kthjelltësinë ose të niseni përgjatë një rruge tjetër“.

Marrëdhëniet tuaja po kalojnë një kohë të vështirë

A e keni të vështirë të komunikoni se si ndiheni me të vërtetë – apo edhe thjesht për të kuptuar veten tuaj? Nëse rregullisht ndjeheni të pakënaqur për mënyrën e lidhjes me njerëzit që doni, mund të ketë ardhur koha e duhur për një terapi familjare ,çifti ose individuale.
“Ne psikologët i ndihmojmë njerëzit të gjejnë forcën që të jenë në gjëndje të shprehin veten më mirë – dhe gjithashtu u mësojmë njerëzve se kjo varet jo vetëm nga ajo që ata thonë , ndjejnë, por edhe nga ajo që mendojnë , nga gjuha e trupit dhe qëndrimi i përgjithshëm që ata adaptojnë“.

Të afërmit, miqtë tuaj ju kanë thënë se ndjehen të shqetësuar për ju

Shpeshherë të afërmit, miqtë janë në gjëndje të vëzhgojnë sjelljet që janë të vështira për t’u perceptuar nga brënda, prandaj ia vlen të merret në konsideratë pikëpamja e atyre që na rrethojnë.
“Nëse në jetën tuaj ka nga ata që vijnë për t’iu thënë diçka të tillë: ‘Po flet me dikë për këtë gjë?’  ose  ‘A është çdo gjë mirë?  Unë jam i/e shqetësuar për ty – ky është një sinjal se  ju duhet të dëgjoni këshillat e tyre ” dhe të kërkoni konsultë me psikologun.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Psikologu Studio Psikologjie

5 Zakonet mendore që mund të kufizojnë aftësinë tonë për të menduar

Truri ynë është si një procesor kompjuteri: Ai ka një sasi të caktuar të fuqisë përpunuese, apo burimeve intelektuale, që mund të përdoret në një moment të caktuar. Çdo detyrë konkurruese (ose gjëndje emocionale) që merr shumë energji  si fuqia intelektuale aftësinë tonë për tu përqëndruar,zgjidhja e problemeve, të jesh kreativ, apo përdorimi i aftësive të tjera njohëse; si rezultat, IQ jonë funksionale zvogëlohet përkohësisht.
Për të demonstruar këtë parim, provoni të ecni duke numëruar nga 1000 e poshtë duke zbritur nga shtatë numra (1000, 993, 986, etj). Ju së shpejti do të ndaloni së ecuri. Pse? Sepse truri juaj ka për të punuar shumë për të bërë këtë matematikë dhe nuk i mbeten burime të mjaftueshme për ti treguar këmbëve tuaja për tu vënë një këmbë para e tjera mbrapa.

Shumica e detyrave të zakonshme konkuruese nuk kanë një ndikim të rëndësishëm në aftësinë tonë për të punuar ose studiuar. Shumica prej nesh mund të bëjë detyrat e shtëpisë, ndërkohë që është duke dëgjuar muzikë dhe mund të zhytet në një libër, ndërkohë që po ha.
Megjithatë, disa zakone psikologjike konsumojnë sasi të mëdha të burimeve intelektuale që i ulin aftësitë tona njohëse. Pak njerëz janë të vetëdijshëm se këto zakone psikologjike kanë një efekt të tillë të dëmshëm, kështu që ata nuk kanë gjasa për pushim nga ajo se çfarë ata po bëjnë, dhe kjo mund të ndikojë seriozisht aftësinë e një personi për të kryer një detyrë me kapacitet të plotë.

5 zakonet mendore që mund të kufizojnë aftësinë tuaj për të menduar

1•Bluaj me Mëndje
Ripërpunimi i ngjarje tronditëse, frustruese, apo shqetësuese përsëri e përsëri, sidomos kur e bëjnë këtë shpesh ose zakon, e vë mëndjen tonë në garë me mendimet ose na ndez emocionalisht, tatim i rëndë për burimet tona intelektuale. Përveç që ndikon funksionin tonë njohës, Bluajtja me Mëndje (e njohur edhe si ripërtypje e të njëjtave gjëra) mund të paraqesë rreziqe reale për gjëndjen tonë emocionale dhe madje edhe shëndetin tonë fizik.

2•Faji i Pazgjidhur
Ne të gjithë ndihemi fajtor herë pas here. Kur ne bëjmë faj, zakonisht kërkojmë ndjesë ose ndërmarrim disa lloj veprimesh për të zgjidhur ndjenjat tona fajtore. Megjithatë, kur faji nuk është i adresuar dhe në mënyrë të përsëritur shfaqet në mëndjen tuaj,krijon një shpërqëndrim të madhe njohës që dëmton rëndë funksionin  njohës. Zgjidhja është për ti hedhur ndjenjat fajtore pas krahëve sa më mirë që mundeni.

3•Ankesat e Paefektshme
Shumica e njerëzve i ndajnë zhgënjimet e tyre me miqtë se sa ti diskutojnë ato me dikë që mund ti ndihmojë për zgjidhjen e tyre. Problemi është se, sa herë që tregojmë historinë tonë, ne bëhemi të frustruar dhe të mërzitur. Zemërimi dhe zhgënjimi kërkojnë fuqi të ndjeshme të përpunimit dhe mundësojnë ankesat jo efektive për tu bërë një kosh i rregullt në trurin tonë.

4•Mbianalizimi i Refuzimit
Refuzimi krijon dhimbje emocionale që ndikon ndjeshëm gjëndjen tonë shpirtërore dhe ka një ndikim serioz në funksionin njohës. Ai gjithashtu na bën të bëhemi vetë-kritik, një zakon që dëmton më tej vetë-respektin tonë, duke shtrirë kohëzgjatjen e dhimbjes emocionale, aftësitë tona njohëse kompromentohen.

5•Shqetësimi
Shumë njerëz nuk e konsiderojnë shqetësimin të dëmshëm. “Unë jam  njeri që merakoset shpejt”, mund ta themi me një buzëqeshje ironike. Por, shqetësimi krijon një gjëndjen të padëshiruar dhe të pakëndshme emocionale dhe kjo mund të jetë seriozisht shpërqëndruese. Kur ne jemi të shqetësuar në lidhje me diçka, ajo tenton për të marrë përparësi në mëndjen tonë dhe të shtyjë çdo gjë tjetër në anë. Për fat të mirë, është më e lehtë për të trajtuar dhe zgjidhur shqetësimin (duke menduar zgjidhjet e mundshme) se sa është ankthi që i krijojmë vetes.

PSIKOTERAPIA është zgjidhja dhe është për të gjithë, sepse ne jemi njerëzor, jo të pamposhtur dhe as të përsosur, ne të gjithë kalojmë nëpër periudha të vështira dhe nuk dimë gjithnjë se si ta zgjidhim vetë. Në situata të shqetësimit figura e psikologut jep një ndihmë konkrete dhe efektive.

Kërko konsultën tënde psikologjike!

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikologe ne Tirane

7 Fakte Që Përcaktojnë Se Sa E Rëndësishme Jeni Për Një Mashkull

Jeni një opsion apo një prioritet?

Si në natyrë, në një marrëdhënie një ekuilibër i dhënies dhe marrjes duhet të jenë të goditur për të arritur harmoninë.
Tingëllon klishe, por është e vërtetë.
Dhe shpesh, si femra, tendenca jonë natyrore që marrim përsipër  një marrëdhënie dhe mund të mbi-japim, duke rezultuar që nuk i kushtojmë vëmendje peshores.

Ndërsa marrëdhëniet nuk duhet të jenë në lidhje me rezultatin e mbajtjes, ato duhet të ndjehen të balancuara.
Një vendim i ndërsjelltë për të treguar dhe luajtur lojën me përkushtim të barabartë duhet të jetë aty ose vetëm një anëtar i skuadrës do të fitojë, dhe zbuloni se çfarë?

Nuk do të jem dhënësi

Mendojeni zemrës tuaj, si një depozitë  karburanti që vazhdimisht zbrazet.
Ju jepni “gazin” tuaj për partnerin/en, dhe ndërsa ndjeheni të mëdhenj duke dhënë, në qoftë se ju nuk merrni mbushje nga partneri juaj në kthim ju përfundimisht do të  mbeteni pa asgjë për t’i dhënë atij – ose më keq, vetes.
Përfundimisht, të gjithë-dhënësit zgjohen kur mbushja nga partneri juaj nuk ju kthehet.
Kur marrëdhënia homeostaza është goditur shumë  fortë dhe për një kohë të gjatë, ai / ajo që është bosh do të shkojë në depresion,i/e shteruar plotësisht nga e gjithë energjia e forcës së jetës, do të vrapojë në drejtim të një mbushjeje.

Rimbushja zakonisht vjen në formën e një flirtimi

Natyrisht, është shumë më e shëndetshme të jeni në dijeni të marrëdhënies tuaj më parë se sa të arrini në pikën ku ju jeni duke vrapuar nëpër tym, të dëshpëruar për ndihmë dhe që doni të shkatërroni gjithçka.
Marrëdhëniet e shëndetshme rregullisht e mbushin depozitën e njëri-tjetrit, sepse ata janë siç duhet dhe në mënyrë të barabartë janë prioritet për njëri-tjetrin.
Shkrimtari i mirënjohur Mark Twain një herë tha: “Kurrë mos lejoni që dikush të jetë prioriteti juaj duke lejuar veten tuaj të jeni opsioni i tyre.”
Mos kini frikë për ta parë marrëdhënien tuaj në pasqyrë realiste në një përpjekje për të analizuar raportin tuaj dhënës dhe marrës, dhe pastaj të jeni të gatshëm për të bërë diçka në lidhje me të.
Për të bërë analizën tuaj, pyesni se sa depozita juaj është duke dhënë dhe sa nga ajo është duke u rimbushur në kthim.
Atëherë, shikoni këto fakte nëse jeni opsioni i dikujt, në vend të prioritetit të tyre të barabartë, për të parë nëse ndonjë nga këto fakte përputhet me situatën tuaj.

 • Ju jeni gjithmonë që kërkoni takim, jo ai.
 • Kur një lajm i madh ndodh me të, i mirë apo i keq, ju e zbuloni gjithmonë më vonë.
 • Ai jua kthen telefonatat/mesazhet jo në kohë.
 • Ju nuk keni statusin e të “dashurës”.
 • Ai bën plane fundjave/pushimesh pa ju konsideruar fare juve.
 • Ju dëgjoni shumë “unë”, por jo shumë “ne”.
 • Vota dhe mendimi juaj nuk llogaritet për shumë.

Ju meritoni të jeni prioritet i dikujt, qartë dhe thjeshtë!

Nëse ju gjeni se e keni zvogëluar veten si opsion i dikujt, është e nevojshme të shikoni brënda. Pas të gjithave, në qoftë se ju nuk jeni duke e bërë Veten prioritetin tuaj, pse  dikush tjetër duhet ta bëj?

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Ilaçet lehtësojnë simptomat, por nuk i zgjidhin problemet

Ne jemi shoqëria e “problemeve”. Problemet në punë, probleme marrëdhënie, probleme me fëmijët, probleme me fqinjët, probleme me të ushqyerit, probleme me rregullin, me qëllimet e jetës …
Ne i quajmë ato probleme,por në të vërtetë mund ti kualifikojmë si eksperienca të pashmangshme. Ne gjithnjë jemi mësuar tu japim atyre një emër negativ, të zymtë.
Fjala “problem” na vë në një pozitë të viktimizuar dhe na bën të mendojmë se ne kemi nevojë për ndihmë nga jashtë siç janë qetësuesit dhe antidepresivët për të dalë nga errësira në të cilën ne jemi të zhytur.
Sot, recetat për ilaçe, sidomos qetësuesit dhe antidepresantët, janë vazhdimisht në rritje, ndoshta shumë. Ne arrijmë që të kërkojmë pilula dhe tableta për fakte të jetës që ne vetë i quajmë probleme.
konsulta me psikologe ne tirane

Mendoni për një moment, një antidepresant mund të zgjidhë faktin se partneri /a na ka lënë? Apo mund të zgjidhë problemet personale , familjare,të punës etj..? Kjo pilulë është në gjëndje për të përmirësuar marrëdhëniet me kolegët, miqtë apo familjarët tanë?

Depresioni nuk  shërohet me ilaçe

Para së gjithash, ju duhet të bëni një dallim midis depresionit endogjen dhe depresionit ekzogjene. I pari është i shkaktuar nga ndryshimet kimike në tru, në veçanti i serotoninës. I dyti, përkundrazi, është rezultat i ndryshimeve ose humbjeve të mëdha apo situata të tilla si pushimit nga puna, vdekjes së një anëtari të familjes ose një transferim, mbylljes së një historie dashurie etj…
Megjithatë, rastet e depresionit endogjen janë të rralla, ndërsa ato të depresionit ekzogjenë ose reaktive rritet gjithnjë e më shumë. Problemi është se depresioni reaktive trajtohet me ilaçe antidepresiv që nuk i sjellin ndonjë përfitim  pacientit, në fakt përmirësimi që mund të ketë shumë shpesh është i lidhur me një efekt placebo, apo me kalimin e kohës më shumë se vetë Pilula.
Antidepresantët apo qetësuesit nuk e dinë se çfarë po  ju ndodh, ajo që ju jeni duke përjetuar, nuk ju dëgjon dhe nuk vihet në vendin tuaj. Pilula ka vetëm një efekt analgjezik në organizëm dhe kjo është ajo që ju bën t’u duket se vuani më pak, por nuk është zgjidhje për problemin tuaj.
Kulturalisht, ilaçet antidepresiv janë reklamuar shumë, kështu që është vetë pacienti që i kërkon ato, pa menduar opsionet e tjera. Frika e vuajtjes është aq e madhe sa që preferojnë për ta zgjidhur më “lehtë dhe më shpejtë“, në realitet kjo nuk funksionon.
Në këtë kuptim është e nevojshme që profesionisti tek i cili drejtoheni të përpiqet për të studiuar tërësisht rastin tuaj për të parë nëse me të vërtetë keni nevojë për ilaçe apo ta kaloni dhe të përfitoni më shumë nga psikoterapia me psikologun. Dhe është këtu ku mjeku duhet të dijë ti thotë “jo” pacientit të tij, përtej reagimeve që mund shfaqi.

Psikoterapi është zgjedhja alternative ?!

Për të dalë nga një depresioni ekzogjen, alternativë kryesore është psikoterapia. Pse për cilën arsye?  Siç kemi thënë, antidepresanti vepron vetëm në nivelin fiziologjik, duke rregulluar ndryshimet biokimike të trurit .
Në të vërtetë, nuk janë as të qarta ndryshimet neurokimike që lidhen me depresionin.  Ato i atribuohen serotoninës, por studimet nuk kanë konfirmuar ende nëse ulja e serotoninës në tru është një shkak apo pasojë.
Ilaçi nuk mund të na mësoj.  Ai nuk na jep mjetet që na lejojnë të dalim nga problemet dhe nuk mund të kuptoj edhe shkakun tonë intim të depresionit.
Psikologu, përkundrazi, është një person ashtu si ju.  Ka ose ka pasur probleme si ju, ndien empati, vihet në vendin tuaj, ju jep një shpatull për të qarë dhe pasi kulloni plagët emocionale, ju tregonë një sërë strategjish për t’iu ndihmuar të dilni nga ajo gropë e errët që është depresioni.
Është një proces i ngadalshëm, kërkon shumë përpjekje nga ana juaj, sepse ajo që është e vlefshme ndonjëherë është e lodhshme, por do t’iu lejojë gradualisht të ndryshoni mënyrën se si e shihni veten, botën dhe të ardhmen, në mënyrë që më në fund të përballeni me jetën.
Mbani Mend: problemet janë të pashmangshme, janë pjesë e jetës. Ato do të bëhen një formë e dëshpërimit, nëse ju e vendosni këtë. Vuajtja nuk është e këndshme, por do të jetë edhe më keq në qoftë se ju nuk do ta toleroni. Marrja e ilaçeve nënkupton mbushjen e jetës me arrna, dhe jo gjetjen e zgjidhjes reale.

Depresioni: Kur errësira vërsulet kundër nesh

Depresioni është një dhimbje që na mbërthen e cila shndërrohet në hije tonë. Shpesh mik të rrezikshëm ka, ankthin.

Antidepresantët efektet anësore:

 Ankth
 Mendime negative
Veprim aspak
Mendime vetvrasjeje
• Vetëvrasje
•Sjellje pasive/agresive
•Paranoj
•Psikoza

PSIKOTERAPIA është zgjidhja dhe është për të gjithë, sepse ne jemi njerëzor, jo të pamposhtur dhe as të përsosur, ne të gjithë kalojmë nëpër periudha të vështira dhe nuk dimë gjithnjë se si ta zgjidhim vetë. Në situata të shqetësimit figura e psikologut jep një ndihmë konkrete dhe efektive.

Kërko konsultën tënde psikologjike!

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Cmimet e një seance te psikologu:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Por një psikolog, çfarë bën? Për çfarë shërben?

Për çfarë duhen psikologët?

Keqinformimi, paragjykimi dhe frika ju ndalojnë për të kërkuar ndihmë në rast nevoje: por për çfarë duhet psikologu? Të kërkosh ndihmë është një formë dobësie?

Pak ditë më parë, në mes të një bisedë, doli kjo fjali: “psikologët janë të padobishme, nëse dikush ka probleme duhet ti zgjidhi vetë.”

Kjo më bëri të buzëqeshja, sepse po imagjinoja këtë person që zgjidh vetë të gjitha gjërat, nuk i kërkon askujt ndihmë. Pse shkoni te një mekanik, kur ju mund të lexoni libra dhe të mësoni se si të rregulloni motorin e automjetit tuaj? Pse të thërrisni një hidraulik, kur ju mund ti riparoni vetë tubat?
Sipas kësaj mënyre të të menduarit nuk duhet të ekzistoj asnjë lloj profesioni, sepse të gjithë kanë potencial për të bërë çdo gjë.

Personalisht mua më qetëson idea se ka ekspertë të cilët mund të merren me atë që unë nuk jam në gjëndje të bëj, kjo më kursen kohë dhe energji. Do të ishte një jetë shumë e komplikuar në qoftë se çdo herë që unë kam një problem, do duhej të mbështetesha vetëm në veten time.
Realiteti është se ka një dezinformimi të madh për atë që bën një psikolog, si dhe paragjykimet dhe frika që ju ndalojnë për të kërkuar ndihmë kur është e nevojshme.

Të kërkosh ndihmë nuk është një formë dobësie

Arsyet për tu drejtuar tek një psikolog mund të jenë me mijëra.

Kur diçka më pengon mua për të udhëhequr një jetë të qetë, të ndihem mirë me veten time, nuk ka rëndësi nëse problemi është i parëndësishëm në sytë e të tjerëve: ajo që ka rëndësi është se për mua, në atë moment, paraqet një shkëmb të madh.
Do ekzistoj gjithmonë dikush që mund ta zgjidhë problemin vetë që mua më duket aq i komplikuar. Do ekzistoj gjithmonë dikush që do dijë ta kaloj atë që mua më shtypë. Dhe do ekzistoj gjithmonë dikush që do ta shohi si të kotë atë që unë e shoh si një tragjedi.
Por problemi i vërtetë është se kjo mënyrë të menduari gjithmonë do ti pengojë shumë njerëz për të kërkuar ndihmë, kur në fakt ata kanë shumë nevojë. Është pikërisht vënia në krahasim me të tjerët gabimi i vërtetë, nga frika se konsideroheni i/e dobët, frika për tu parë në pasqyrë dhe të shikoni veten si të dështuar.
Po përse kur ne kemi grip nuk kemi turp për të shkuar te mjeku për të na përshkruar ilaçet? Përse në qoftë se problemi nuk është fizik, ne e kemi kaq shumë problem për të kërkuar ndihmë?
Gabojmë kur ne mbajmë çdo gjë brënda. Kur për mos ti bërë dëm të tjerëve lëndojmë veten. Akumulojnë zhgënjimin, stresin dhe zemërimin. Sepse harrojmë se trupi është fushëbeteja e emocioneve tona. Qelizat e trupit i binden psikikës. Është e lehtë të sëmuresh për shkak të dhimbjes së shpirtit …
Problemi qëndron në kuptimin që i japim shërbimit të ofruar nga një profesionist. Ne të gjithë e dimë se çfarë bën një mekanik, një hidraulik apo një mjek. Ne e dimë se çfarë na shet, dhe pse ne e paguajmë.

Por një psikolog, çfarë bën? Për çfarë shërben?

Tek psikologu nuk shkohet vetëm për tu shfryrë.

Ideja më e përhapur është që shkohet tek psikologu për tu shfryrë, dhe që ulesh në studimion e saj/tij për të treguar se çfarë ju mundon, ndërkohë që psikologu dëgjon pasiv duke i shtuar pak monologut tuaj. Dhe kështu çdo herë.

Por realiteti është shumë i ndryshëm. Është e rrallë në të vërtetë që një psikolog të rrijë në heshtje. Komplet e kundërta një psikolog është një “kafshë” e pajisur me fjalën, që ndërhyn kur është e nevojshme, duke ndihmuar pacientin që të përqëndrohet në atë që është e rëndësishme, e duke e udhëhequr atë për ti parë gjërat nga këndvështrime të tjera, duke përdorur teknika që mungojnë në një bisedë normale me një mik, ose në një rrëfim të thjeshtë.
Kur një pacient vjen në studion time, gjëja e parë që tregon se çfarë po i ndodh, pse ai/ajo mendonë se ka nevojë për ndihmë, dhe cili është qëllimi që do të dëshironte për të arritur. Pastaj fillon puna e vërtetë, ku përdor dialogun, bashkëbisedimin, fjala është mjeti kryesor. Por jo domosdoshmërisht. Brënda një konsulte mund të përdoren shumë teknika të tjera që e lejojnë personin për të eksploruar atë që ndodh brënda tij, për ta kuptuar, pranuar, dhe zgjidhur atë që po përjeton. Dhe çdo konsultë mund të jetë e lidhur me tjetrën si dhe e shkëputur krejtësisht. Dhe çdo konsultë, së bashku me të tjerat, formojnë një vazhdimësi të aftë për të nxitur pacientin për të zgjidhur problemet që e kanë bërë për të ardhur në terapi, shpesh duke hapur horizonte të reja. Nuk është e rrallë që problemi që është sjellë nga personi të jetë vetëm maja e ajsbergut, dhe që të punosh në të hap totalisht skenare të tjera. Një skenar në të cilën është e gjithë jeta e personit,që nga përvojat e para, deri në momentin aktual.

Në fund të rrugëtimit terapeutik personi nuk është kufizuar për të folur, duke shfryrë dhe duke gjetur një mbështetje. Përkundrazi ai ka punuar mbi veten e tij, për problemet e veta, duke gërmuar deri në rrënjë, duke zbuluar aspekte të reja të vetes, duke i dhënë një kuptim problemeve që një shfryrje apo bisedë e thjeshtë nuk do ta lejonte.
Ndoshta vetëm të mësuarit për të mos përsëritur disa sjellje të ripërsëritura, të kuptuarit e pse-së të modeleve të caktuara, çfarë ishte fshehur nën të. Duke arritur për të pranuar veten dhe për të pranuar pjesë të kaluarës sonë që, edhe pa e kuptuar këtë gjë, ato kishin një ndikim të rëndë në atë që ne ishim duke bërë.
Të shfryhesh shërben për tu ndjerë më mirë, për të hequr një peshë. Por nuk shërben për të zgjidhur problemin.
Tek një psikolog nuk shfryhesh, për një mirëqënie të menjëhershme dhe kalimtare, tek një psikolog punohet mbi veten tënde, për një mirëqënie pak më të vonë, por sigurisht afatgjatë..
Dhe në këtë pikë më lind pyetja: ndoshta koha mund të ndihmojë për të zgjidhur problemet. Ndoshta me kalimin e kohës gjërat mund të rregullohen vetë. Ndoshta me kalimin e kohës personi mund të gjejë mënyra për të zgjidhur problemet e veta.

Por nëse kjo nuk ndodh?

Por nëse problemet vazhdojnë të përsëriten në mënyrë ciklike, me të njëjtën fytyrë, duke sjellë të njëjtën peshë dhimbjeje çdo herë? Nëse në vend të zbutjes, dhimbja vazhdon të jetë një konstante në jetën tonë? Nëse të njëjtat probleme vazhdojnë të jenë një rrymë nënujore që nuk zhduket? Ja vlen që në këtë pikë të presim akoma? Me kokëfortësi që duam të zgjidhim gjithçka vetë, me rrezikun që një ditë, krejt pa pritur, gjërat mund të përkeqësohen, pa e kuptuar aspak?
A ka kuptim për të pritur që zhurma që ne përjetojmë çdo ditë kthehet në një ulërimë, derisa e shohin një ditë se makina u prish dhe ndaloi në buzë të një rrugë  të izoluar fshati? Ndoshta nuk është e përshtatshme për të marrë kohë për gjërat, dhe për ta çuar makinën tonë në servisin më të afërt, në shenjën e parë të mosfunksionimit?

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Cmimet e një seance te psikologu:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolterapia dhe psikologu

Flasim për Psikoterapinë dhe Psikologu: ndonjë pyetje…

Pasi arrijnë pjekurinë, njerëzit, në parim, arrijnë plotësisht ekuilibrin e vet: kanë një stabilitetit të caktuar emocional dhe psikologjik  dhe krizat e identitetit mbeten vetëm një kujtim i rinisë.
Ky ekuilibër psikologjik, megjithatë është shpesh një mirazh; jeta e përditshme   vërtetë mund të rezervojë shqetësime apo probleme psikologjike, ndonjëherë në mënyrë intensive dhe shqetësuese, duke mos qënë në gjëndje për të gjetur një zgjidhje vetë  dhe ka nevojë për ndihmën e një psikologu.

Pse të kërkoni ndihmën e një psikologu ?

Sepse ke mundësinë që të kesh një vend dhe një kohë ku ti mund të tregosh vuajtjen tënde dhe të dëgjohesh e kuptohesh pa u gjykuar duke u përmirësuar dhe zhvilluar përmes dialogut dhe zbulimit të mënyrave të reja, aftësive personale dhe  burimeve të tua  me qëllim që të përballosh dhe kapërcesh me sukses problemet dhe shqetësimet e tua psikologjike.

Çfarë është dhe ku konsiston psikoterapia?

Është një proçes përmes të cilit psikologu inkurajon dhe nxit të mësuarit me anë të një rrugë psiko-terapeutike e ndërtuar bashkë me ty, të një sërë aftësive, teknikave dhe strategjive për të mundësuar që në fund të kapërceni shqetësimin tuaj psikologjik dhe, si rrjedhim, përmirësimin e mirëqënies tuaj psikologjike në një kohë të shkurtër.
Qëllimi i psikoterapisë është për t’u siguruar që ti mund të kontrollosh dhe  vendosësh në lidhje me jetën tënde dhe të lejon të gjesh rrugë të reja për zhvillimin personal dhe për t’u përballur e kapërcyer vuajtjen tënde psikologjike.
Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.
Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar! Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshironë ti zgjidhi ato!
Si profesioniste, përveç shërbimit online skype; studio.psikologjie, pres në studio në Tiranë  për më shumë se 13 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira dhe për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

konsulta me psikologe ne studio tirane

20 Dhimbje Fizike që Lidhen me një Gjëndje Emocionale Konkrete

Çdo dhimbje që ne përjetojmë në nivel fizik mund të çoj në një gjëndje të veçantë emocionale, që do të thotë se si ne mendojmë brënda nesh. Sigurisht nga kjo pikëpamje nuk ka rregulla fikse dhe origjina e dhimbjes fizike mund të jetë shumë e ndryshme.
Ky klasifikim i thjeshtë vlen sidomos kur kemi përshtypjen se dhimbjet e trupit që ne po përjetojmë nuk kanë një origjinë të vërtetë fizike dhe pasi e kemi vërtetuar me analizat e bëra, por është një shprehje e emocioneve tona dhe gjëndjes që po jetojmë.
Disa dhimbje fizike, për shembull, mund të jenë të lidhura me stresin emocional. Shembulli më i zakonshëm është i përfaqësuar nga dhimbja e koke apo nga tensioni në qafë. Nga dhimbja e trupit tonë, në qoftë se ne duam, ne mund të përpiqemi për të deshifruar gjendjen tonë emocionale dhe për të kuptuar se çfarë po ndodh brënda nesh.

Por cilat janë simptomat?

1• Dhimbje të Muskujve
Ndoshta në këtë kohë lëvizjet dhe përpjekja në jetë po bëhet e vështirë për ne. Nuk jemi të ndritshëm për fleksibilitet në marrëdhënie me veten, as në shtëpi ose në vendin e punës. Le të përpiqemi të kuptojmë se si të përmirësojmë situatën.
2• Dhimje Koke
Dhimbja e kokës kufizon procesin e vendimmarrjes. Ndoshta ju ndodh t’ju kapi një dhimbje koke pikërisht kur ju jeni gati për të marrë një vendim. Në këtë pikë është koha që ti kushtoheni relaksimit ose ndonjë aktiviteti të këndshëm që mund të lehtësojë tensionin.
3• Dhimbje Qafe
Dhimbja e qafës tregon se e kemi të vështirë të falim të tjerët dhe veten. Duhet të përpiqemi të provojmë ndjeshmëri më të madhe dhe dashuri si për veten dhe për të tjerët. Kështu do të jetë më e lehtë për të falur
4• Mishrat e dhëmbëve të acaruar
Ndoshta njerëzit rreth jush janë duke marrë vendime të cilat nuk i toleroni dhe mund të jenë në kundërshtim me mënyrën tuaj të të menduarit. Do të ishte më mirë që të diskutoni dhe sqaroheni.
5• Dhimbje në Shpatulla
Kjo do të thotë që ju jeni duke mbajtur mbi supet tuaja një barrë të madhe emocionale. Mundohuni të përqëndroheni më mirë për të zgjidhur problemet tuaja, por edhe për të ndarë këtë barrë me njerëzit e tjerë që keni në krahë në jetën tuaj.
6• Dhimbje Stomaku
Kemi dhimbje stomaku kur nuk kemi tretur një vakt, por edhe kur një situatë të pakëndshme të jetës tonë nuk arrijmë ta gëlltisim.
7• Dhimbje Shpine (në pjesën e sipërme)
Dhimbja e shpinës në pjesën e sipërme tregon se ju keni nevojë për përkrahje emocionale. Ndoshta keni përshtypjen se askush nuk ju do. Shfrytëzoni mundësinë për të takuar njerëz të rinj.
8• Dhimbje Shpine (në pjesën e poshtme)
Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës mund të tregojë disa shqetësime për para, që  në këtë moment nuk po ja dilni me shpenzimet mungesë sigurie finanziare, por edhe një ndjenjë të boshllëkut emocional. Është koha për të ndërmarrë veprime për të përmirësuar jetën tuaj.
9• Dhimbje Kërbishti dhe Kryqesh
Ndoshta në këtë moment keni një çështje të rëndësishme për të përballuar që keni  kohë që po e shtyni. Më të mirë ta shqyrtoni atë deri në fund dhe të shkoni në kërkim të zgjidhjes. Nuk mund të uleni mbi dafina, është koha për të lëvizur!
10• Dhimbje Bërryli
Dhimbja e bërrylit ka të bëjë me rezistencën për të ndryshuar në jetë. Ndoshta është koha për të guxuar dhe për të kaluar në gjëra të reja ose të paktën të liroheni.
11• Dhimbje krahësh
Dhimbja në krahë nga pikëpamja emocionale mund të lidhet me faktin se ju jeni duke tërhequr një barrë. Kjo mund të jetë një person apo një situatë e pakëndshme. Më mirë kuptoni se çfarë është problemi dhe merrni masa për ta zgjidhur atë.
12• Dhimbje Duarsh
Dhimbja në duart tuaja tregonë se ndoshta në këtë moment jeni duke përjetuar vetmi të tepruar. Përpiquni për të hapur veten për të tjerët dhe për t’i dhënë atyre një dorë  në kohë nevoje.
13• Dhimbje në Ijet
Dhimbja në ijet mund të jetë një shenjë e rezistencës ndaj ndryshimit dhe lëvizjes. Ndoshta tani ju duhet mbështetje për të përballuar më mirë me jetën.
14• Dhimbje e Kyçeve
Dhimbja e kyçeve na kujtonë se duhet të jemi më të hapur për jetën dhe më fleksibël. Përvoja dhe mësime të reja për të mësuar na presin.
15• Dhimbje Gjunjësh
Dhimbja në gju tregon se nuk jeni të gatshëm të përkuleni për të përmbushur nevojat e të tjerëve dhe se ne nuk mund të pranoni gjërat ashtu si janë, por në vend të kësaj  duhet të mësoni për të bërë atë.
16• Dhimbje Dhëmbësh
Dhimbja e dhëmbit ka të bëjë me emocionet që lidhen me neverinë dhe mosmiratimin e situatës së jetës që jetoni. Më mirë të përqëndroheni në aspektet pozitive, ndërsa   përpiqeni për të kapërcyer vështirësitë.
17• Dhimbje e Kaviljes
Dhimbje e kaviljes tregon se kurrë nuk i lejoni vetes një moment të relaksimit të pastër dhe kënaqësisë. Duhet të mësoni të jeni shumë më tolerues me veten.
18• Dhimbje Këmbësh
Dhimbja e këmbëve mund të jetë e lidhur me një gjëndje depresioni. Për ta marrë vesh, duhet të angazhoheni për të analizuar më mirë veten dhe emocionet tuaja. Ndosht jeni duke përjetuar një periudhë ndryshimesh dhe keni nevojë për përvoja të reja.
19• Dhimbje që Provokonë Lodhje
Nuk jeni duke i dhënë çlodhjes pjesën e duhur. Me ndjesinë dhimbjes jeta ju ftonë për të marrë një pushim. Duhet të përpiqeni për të bërë pak më shumë gjumë dhe të mësoni për t’u çlodhur.
20• Dhimbje e Përhapur e Pashpjegueshme
Kush provon një dhimbje në dukje e pashpjegueshme që ndodh në pjesë të ndryshme të trupit, ndoshta është lodhur me të vërtetë dhe ka nevojë për një pauzë dhe reflektim. Gjithë trupi duket i dobësuar dhe ka nevojë për rigjenerimin. Këshilla është të punoni në emocionet që ndjeni për të rifilluar rizgjimin tuaj.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …