Tag: Psikologe klinik

Lufta-kundër vetmisë psikolog tirane

Lufta kundër vetmisë: Si të shmangni rrezikun e izolimit

Në rolin tonë si qenie njerëzore, jemi krijesa sociale. Lulëzojmë falë shoqërisë së të tjerëve dhe vuajmë kur ndihemi të izoluar dhe të vetmuar. Nëse po luftoni kundër ndjenjave të vetmisë, dijeni se nuk jeni vetëm. Sipas një sondazhi, ndodhemi në mes të një epidemie të vetmisë. Të rinjtë janë veçanërisht të ndjeshëm, me 30% të të intervistuarve midis 18 dhe 34 vjeç që deklarojnë se ndihen të vetmuar çdo ditë.

Shqetësimi për vetminë është i përhapur, siç tregohet nga përpjekjet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për të trajtuar problemin në shkallë globale. Në vitin 2024, u krijua Komisioni për lidhjen sociale për të sensibilizuar për efektet e vetmisë në shëndetin mendor dhe për të promovuar mbështetjen për krijimin e lidhjeve sociale më të forta në të gjithë botën.

Efektet e vetmisë

Vetmia mund të jetë destabilizuese dhe e dhimbshme për shumë prej nesh. Si është e mundur të ndihesh i lumtur dhe i kënaqur kur jemi plotësisht vetëm, dhe gjithsesi të ndihemi të vetmuar në mes të miqve, familjes ose në një turmë?

Vetmia është një gjendje ankthi ose shqetësimi që ndodh kur perceptojmë një hendek midis dëshirës sonë për lidhje sociale dhe përvojës sonë aktuale të saj. Është dëshira për t’u ndier të lidhur me të tjerët, e shoqëruar me ndjenjat negative që lindin nga mungesa e lidhjes. Kur nuk na mungojnë apo dëshirojmë lidhje të vërteta, mund të shijojmë kohën që kalojmë vetëm; megjithatë, kur nuk ndiejmë se kemi lidhje të vërteta, mund të ndihemi të izoluar dhe të vetmuar edhe në mes të një turme.

Vetmia përfaqëson një problem të rëndësishëm. Ndikimet në shëndetin fizik dhe mendor përfshijnë një rrezik të shtuar të sëmundjeve të zemrës, goditjeve në tru, diabetit tip 2, depresionit dhe ankthit, varësive, vetëvrasjes dhe vetëlëndimit, demencës dhe vdekjes së parakohshme.

Duke ndërtuar jetë dhe komunitete më të lidhura, mund të forcojmë themelet e mirëqenies sonë individuale dhe kolektive, duke na përgatitur më mirë për të përballuar sfidat që na presin sot.

Filloni nga Vetja Juaj

Nëse vuani nga ndjenjat e shkëputjes dhe izolimit, filloni duke u drejtuar te miqtë dhe familjarët me të cilët keni kaluar kohë të këndshme në të kaluarën. Kërkoni mënyra për të krijuar lidhje të reja në komunitetin tuaj dhe me njerëz që ndajnë interesat dhe pasionet tuaja. Eksploroni qasje si praktikat e ndërgjegjësimit, të cilat mund t’ju ndihmojnë të lidhni me veten dhe të lehtësoni ndjenjat e vetmisë dhe izolimit. Lufta kundër vetmisë fillon me ju dhe ju meritoni të bëni këtë rrugëtim.

7 Strategji për të Luftuar Vetminë dhe për të Krijuar Lidhje

 1. Njihni Ndjenjat Tuaja: Shpesh, në vend që të pranojmë ndjenjat tona, shpërqendrohemi, i mohojmë ato ose zhytemi në aktivitetet e përditshme. Megjithatë, si çdo ndryshim i rëndësishëm, lufta kundër vetmisë fillon me ndërgjegjësimin. Pranoni dhe identifikoni ndjenjat tuaja për t’i trajtuar ato në mënyrë efektive.
 2. Kuptoni që nuk jeni i Vetëm/i Vetme: Nuk jeni i/e vetmi/a që ndiheni kështu. Të kuptuarit se vetmia është një gjendje e zakonshme mund t’ju ndihmojë të validoni ndjenjat tuaja dhe të reformuloni perspektivën tuaj. Kjo mund të zvogëlojë ndjenjat e fajit dhe turpit të lidhura me izolimin.
 3. Tregoni Mirësi ndaj Vetvetes: Në vend që të ndieni turp ose të fajësoni veten, trajtoni veten me dhembshuri. Merrni masa për të krijuar dhe rindërtuar lidhje kuptimplota në jetën tuaj. Kujtoni se të gjithë kemi momente vështirësie dhe meritojmë mirësi, veçanërisht nga vetja.
 4. Bëni një Listë të Njerëzve me të cilët të Rivendosni Lidhje: Mendoni për miqtë dhe familjarët me të cilët nuk keni folur apo nuk i keni parë prej kohësh. Është e mundur që disa prej këtyre personave të jenë të interesuar të rivendosin kontaktin me ju. Planifikoni një takim personal: një shëtitje, një kafe apo një drekë e shpejtë janë fillime të shkëlqyera për të rindërtuar marrëdhëniet.
 5. Kërkoni Mënyra për të Lidhur me të Tjerët: Bashkohuni me një klub, ndiqni një kurs ose ofroni kohën tuaj për të ndihmuar njerëzit e cenueshëm në komunitetin tuaj. Gjetja e aktiviteteve që ju lejojnë të kaloni kohë me njerëz të tjerë që ndajnë interesat tuaja është një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar lidhje të reja.
 6. Gjeni Mënyra të Reja për të Lidhur me Veten: Eksploroni dhe integroni praktikat e ndërgjegjësimit në jetën tuaj të përditshme. Këto praktika mund t’ju ndihmojnë të rilidhni me veten tuaj të vërtetë, duke ofruar një kuptim dhe pranueshmëri më të madhe të vetvetes.
 7. Bisedoni me një Profesionist të Shëndetit Mendor: Nëse vuani nga depresioni ose ankthi dhe keni vështirësi në lidhjen me të tjerët, është thelbësore të kërkoni ndihmë. Të bisedoni me një profesionist të shëndetit mendor është një pikënisje e shkëlqyer për të rindërtuar dhe krijuar lidhje autentike dhe kuptimplote që përmirësojnë cilësinë tuaj të jetës.

përballesh me vetminë kërkon një angazhim personal dhe ndërgjegjësimin që meritoni të jetoni një jetë të lidhur dhe të kënaqshme. Përmes hapave të vegjël dhe hapjes ndaj mundësive të reja, mund të transformoni përvojën tuaj të vetmisë në një përvojë të lidhjes dhe mbështetjes reciproke.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 60 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë

Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë hap dyert për këdo që kërkon mbështetje emocionale dhe psikologjike. Seancat tona synojnë t’ju udhëheqin përmes sfidave të jetës dhe t’ju avancojnë drejt shëndetit më të mirë mendor dhe mirëqenies emocionale.

Individët: Adresoni sfidat tuaja me ndihmë profesionale

Sfidat personale mund të jenë dërrmuese, por ju nuk duhet t’i përballoni ato vetëm. Me mbështetjen e një terapisti të trajnuar, ju mund të eksploroni mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tuaja për të gjetur zgjidhje efektive. Seancat tona një-në-një janë përshtatur për nevojat tuaja, duke ju ofruar një hapësirë ​​të sigurt për t’u shprehur dhe për t’u rritur.

Familjet: Rindërtimi i Lidhjeve dhe Forcimi i Marrëdhënieve

Dinamika familjare mund të jetë komplekse dhe shpesh çon në konflikt dhe tension. Seancat tona familjare synojnë të promovojnë komunikimin e hapur, mirëkuptimin reciprok dhe ndërtimin e lidhjeve më të forta. Me ndihmën e një terapisti familjar të kualifikuar, familja juaj mund të trajtojë problemet dhe të punojë së bashku për të kapërcyer vështirësitë.

Çiftet: Rizbuloni intimitetin dhe lidhjen

Marrëdhëniet mund të kalojnë nëpër periudha konflikti dhe largimi, por kjo nuk do të thotë se ato janë të destinuara të dështojnë. Seancat tona në çift ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për të eksploruar dinamikën e marrëdhënieve, për të adresuar çështje të pazgjidhura dhe për të rizbuluar intimitetin dhe lidhjen. Me mbështetjen e një terapisti çiftesh, ju mund të punoni së bashku për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të ndërtuar një të ardhme më të fortë.

Angazhimi ynë për mirëqenien tuaj

Në praktikën tonë të psikologjisë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një mjedis mikpritës, respektues dhe jo-gjykues. Ne respektojmë privatësinë dhe autonominë tuaj, duke garantuar konfidencialitet maksimal në të gjitha seancat. Qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë të kapërceni sfidat dhe të arrini lumturi dhe kënaqësi më të madhe në jetën tuaj.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

 

Por një psikolog, çfarë bën? Për çfarë shërben?

Për çfarë duhen psikologët?

Keqinformimi, paragjykimi dhe frika ju ndalojnë për të kërkuar ndihmë në rast nevoje: por për çfarë duhet psikologu? Të kërkosh ndihmë është një formë dobësie?

Pak ditë më parë, në mes të një bisedë, doli kjo fjali: “psikologët janë të padobishme, nëse dikush ka probleme duhet ti zgjidhi vetë.”

Kjo më bëri të buzëqeshja, sepse po imagjinoja këtë person që zgjidh vetë të gjitha gjërat, nuk i kërkon askujt ndihmë. Pse shkoni te një mekanik, kur ju mund të lexoni libra dhe të mësoni se si të rregulloni motorin e automjetit tuaj? Pse të thërrisni një hidraulik, kur ju mund ti riparoni vetë tubat?
Sipas kësaj mënyre të të menduarit nuk duhet të ekzistoj asnjë lloj profesioni, sepse të gjithë kanë potencial për të bërë çdo gjë.

Personalisht mua më qetëson idea se ka ekspertë të cilët mund të merren me atë që unë nuk jam në gjëndje të bëj, kjo më kursen kohë dhe energji. Do të ishte një jetë shumë e komplikuar në qoftë se çdo herë që unë kam një problem, do duhej të mbështetesha vetëm në veten time.
Realiteti është se ka një dezinformimi të madh për atë që bën një psikolog, si dhe paragjykimet dhe frika që ju ndalojnë për të kërkuar ndihmë kur është e nevojshme.

Të kërkosh ndihmë nuk është një formë dobësie

Arsyet për tu drejtuar tek një psikolog mund të jenë me mijëra.

Kur diçka më pengon mua për të udhëhequr një jetë të qetë, të ndihem mirë me veten time, nuk ka rëndësi nëse problemi është i parëndësishëm në sytë e të tjerëve: ajo që ka rëndësi është se për mua, në atë moment, paraqet një shkëmb të madh.
Do ekzistoj gjithmonë dikush që mund ta zgjidhë problemin vetë që mua më duket aq i komplikuar. Do ekzistoj gjithmonë dikush që do dijë ta kaloj atë që mua më shtypë. Dhe do ekzistoj gjithmonë dikush që do ta shohi si të kotë atë që unë e shoh si një tragjedi.
Por problemi i vërtetë është se kjo mënyrë të menduari gjithmonë do ti pengojë shumë njerëz për të kërkuar ndihmë, kur në fakt ata kanë shumë nevojë. Është pikërisht vënia në krahasim me të tjerët gabimi i vërtetë, nga frika se konsideroheni i/e dobët, frika për tu parë në pasqyrë dhe të shikoni veten si të dështuar.
Po përse kur ne kemi grip nuk kemi turp për të shkuar te mjeku për të na përshkruar ilaçet? Përse në qoftë se problemi nuk është fizik, ne e kemi kaq shumë problem për të kërkuar ndihmë?
Gabojmë kur ne mbajmë çdo gjë brënda. Kur për mos ti bërë dëm të tjerëve lëndojmë veten. Akumulojnë zhgënjimin, stresin dhe zemërimin. Sepse harrojmë se trupi është fushëbeteja e emocioneve tona. Qelizat e trupit i binden psikikës. Është e lehtë të sëmuresh për shkak të dhimbjes së shpirtit …
Problemi qëndron në kuptimin që i japim shërbimit të ofruar nga një profesionist. Ne të gjithë e dimë se çfarë bën një mekanik, një hidraulik apo një mjek. Ne e dimë se çfarë na shet, dhe pse ne e paguajmë.

Por një psikolog, çfarë bën? Për çfarë shërben?

Tek psikologu nuk shkohet vetëm për tu shfryrë.

Ideja më e përhapur është që shkohet tek psikologu për tu shfryrë, dhe që ulesh në studimion e saj/tij për të treguar se çfarë ju mundon, ndërkohë që psikologu dëgjon pasiv duke i shtuar pak monologut tuaj. Dhe kështu çdo herë.

Por realiteti është shumë i ndryshëm. Është e rrallë në të vërtetë që një psikolog të rrijë në heshtje. Komplet e kundërta një psikolog është një “kafshë” e pajisur me fjalën, që ndërhyn kur është e nevojshme, duke ndihmuar pacientin që të përqëndrohet në atë që është e rëndësishme, e duke e udhëhequr atë për ti parë gjërat nga këndvështrime të tjera, duke përdorur teknika që mungojnë në një bisedë normale me një mik, ose në një rrëfim të thjeshtë.
Kur një pacient vjen në studion time, gjëja e parë që tregon se çfarë po i ndodh, pse ai/ajo mendonë se ka nevojë për ndihmë, dhe cili është qëllimi që do të dëshironte për të arritur. Pastaj fillon puna e vërtetë, ku përdor dialogun, bashkëbisedimin, fjala është mjeti kryesor. Por jo domosdoshmërisht. Brënda një konsulte mund të përdoren shumë teknika të tjera që e lejojnë personin për të eksploruar atë që ndodh brënda tij, për ta kuptuar, pranuar, dhe zgjidhur atë që po përjeton. Dhe çdo konsultë mund të jetë e lidhur me tjetrën si dhe e shkëputur krejtësisht. Dhe çdo konsultë, së bashku me të tjerat, formojnë një vazhdimësi të aftë për të nxitur pacientin për të zgjidhur problemet që e kanë bërë për të ardhur në terapi, shpesh duke hapur horizonte të reja. Nuk është e rrallë që problemi që është sjellë nga personi të jetë vetëm maja e ajsbergut, dhe që të punosh në të hap totalisht skenare të tjera. Një skenar në të cilën është e gjithë jeta e personit,që nga përvojat e para, deri në momentin aktual.

Në fund të rrugëtimit terapeutik personi nuk është kufizuar për të folur, duke shfryrë dhe duke gjetur një mbështetje. Përkundrazi ai ka punuar mbi veten e tij, për problemet e veta, duke gërmuar deri në rrënjë, duke zbuluar aspekte të reja të vetes, duke i dhënë një kuptim problemeve që një shfryrje apo bisedë e thjeshtë nuk do ta lejonte.
Ndoshta vetëm të mësuarit për të mos përsëritur disa sjellje të ripërsëritura, të kuptuarit e pse-së të modeleve të caktuara, çfarë ishte fshehur nën të. Duke arritur për të pranuar veten dhe për të pranuar pjesë të kaluarës sonë që, edhe pa e kuptuar këtë gjë, ato kishin një ndikim të rëndë në atë që ne ishim duke bërë.
Të shfryhesh shërben për tu ndjerë më mirë, për të hequr një peshë. Por nuk shërben për të zgjidhur problemin.
Tek një psikolog nuk shfryhesh, për një mirëqënie të menjëhershme dhe kalimtare, tek një psikolog punohet mbi veten tënde, për një mirëqënie pak më të vonë, por sigurisht afatgjatë..
Dhe në këtë pikë më lind pyetja: ndoshta koha mund të ndihmojë për të zgjidhur problemet. Ndoshta me kalimin e kohës gjërat mund të rregullohen vetë. Ndoshta me kalimin e kohës personi mund të gjejë mënyra për të zgjidhur problemet e veta.

Por nëse kjo nuk ndodh?

Por nëse problemet vazhdojnë të përsëriten në mënyrë ciklike, me të njëjtën fytyrë, duke sjellë të njëjtën peshë dhimbjeje çdo herë? Nëse në vend të zbutjes, dhimbja vazhdon të jetë një konstante në jetën tonë? Nëse të njëjtat probleme vazhdojnë të jenë një rrymë nënujore që nuk zhduket? Ja vlen që në këtë pikë të presim akoma? Me kokëfortësi që duam të zgjidhim gjithçka vetë, me rrezikun që një ditë, krejt pa pritur, gjërat mund të përkeqësohen, pa e kuptuar aspak?
A ka kuptim për të pritur që zhurma që ne përjetojmë çdo ditë kthehet në një ulërimë, derisa e shohin një ditë se makina u prish dhe ndaloi në buzë të një rrugë  të izoluar fshati? Ndoshta nuk është e përshtatshme për të marrë kohë për gjërat, dhe për ta çuar makinën tonë në servisin më të afërt, në shenjën e parë të mosfunksionimit?

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Cmimet e një seance te psikologu:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolterapia dhe psikologu

Flasim për Psikoterapinë dhe Psikologu: ndonjë pyetje…

Pasi arrijnë pjekurinë, njerëzit, në parim, arrijnë plotësisht ekuilibrin e vet: kanë një stabilitetit të caktuar emocional dhe psikologjik  dhe krizat e identitetit mbeten vetëm një kujtim i rinisë.
Ky ekuilibër psikologjik, megjithatë është shpesh një mirazh; jeta e përditshme   vërtetë mund të rezervojë shqetësime apo probleme psikologjike, ndonjëherë në mënyrë intensive dhe shqetësuese, duke mos qënë në gjëndje për të gjetur një zgjidhje vetë  dhe ka nevojë për ndihmën e një psikologu.

Pse të kërkoni ndihmën e një psikologu ?

Sepse ke mundësinë që të kesh një vend dhe një kohë ku ti mund të tregosh vuajtjen tënde dhe të dëgjohesh e kuptohesh pa u gjykuar duke u përmirësuar dhe zhvilluar përmes dialogut dhe zbulimit të mënyrave të reja, aftësive personale dhe  burimeve të tua  me qëllim që të përballosh dhe kapërcesh me sukses problemet dhe shqetësimet e tua psikologjike.

Çfarë është dhe ku konsiston psikoterapia?

Është një proçes përmes të cilit psikologu inkurajon dhe nxit të mësuarit me anë të një rrugë psiko-terapeutike e ndërtuar bashkë me ty, të një sërë aftësive, teknikave dhe strategjive për të mundësuar që në fund të kapërceni shqetësimin tuaj psikologjik dhe, si rrjedhim, përmirësimin e mirëqënies tuaj psikologjike në një kohë të shkurtër.
Qëllimi i psikoterapisë është për t’u siguruar që ti mund të kontrollosh dhe  vendosësh në lidhje me jetën tënde dhe të lejon të gjesh rrugë të reja për zhvillimin personal dhe për t’u përballur e kapërcyer vuajtjen tënde psikologjike.
Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.
Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar! Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshironë ti zgjidhi ato!
Si profesioniste, përveç shërbimit online skype; studio.psikologjie, pres në studio në Tiranë  për më shumë se 13 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira dhe për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta psikolog online/studio në Tiranë

9 Gjërat që duhet të bëni kur dikush ju ka Lënduar

Të jesh në gjëndje për të vënë lëndimet e kaluara në perspektivë nuk do të thotë se ju do të jetë i imunizuar nga të qënit të lënduar në të tashmen. Nëse ju jeni përreth njerëzve për shumë kohë, do të përfundoni të lënduar nga dikush.

Modelet e së kaluarës që keni përdorur kur ju kanë  lënduar nuk janë ato që doni të vazhdojnë. Pra, këtu janë disa hapa që ju mund të ndërmerrni për t’u marrë me situata të reja. Ato do ju ndihmojnë të zhvilloni disa teknika të reja dhe ju ndalojnë të reagoni nga lëndime të reja në mënyra të vjetra.

Keto hapa janë:

1• Njohja e veprimit për atë që është.

A është i qëllimshëm? A është e paqëllimshme? A është një keqkuptim? Dëgjoni atë që zemra juaj ju tregon se çfarë ka ndodhur. Zakonisht reagimi juaj instiktiv është një tregues i mirë i asaj që ju me të vërtetë mendoni. Megjithatë, të dëgjosh të vërtetën pas këtij reagimi për tu siguruar se nuk është një gjë e vjetër që vjen nga e kaluara juaj. Zgjidhni të përgjigjeni qëllimisht në vend të reagimit instinktivisht.

2• Rezistojini tendencës për të mbrojtur pozicionin tuaj.

Nëse ju arrini në përfundimin se duhet të përballeni me personin që ju ka lënduar, ofroni vetëm këndvështimin tuaj në lidhje me incidentin. Është e mahnitshme se sa shumë konfrontime mund të zhduken duke hequr vetëmbrojtjen dhe armiqësinë. Kur ju rrini në atë që ju mendoni dhe ndjeni,i jepni leje personit tjetër për të shpjeguar pikën e tij ose të saj të këndvështrimit. Pastaj së bashku ju mund të arrini në një konsensus, me shpresën duke rezultuar në falje të ndërsjelltë.

3• Të heqësh dorë nga nevoja për të qënë të drejtë.

Kjo mund të jetë një mbetje e pakëndshme nga lëndimi në të kaluarën dhe mund ta përshkallëzoj një situatë të keqe në një situatë akoma më të keqe. Njerëz të tjerë kanë të drejtë të kenë mendimet dhe opinionet e tyre. Kur dallimet e mendimeve lindin, kjo nuk do të thotë se një person është i drejtë dhe tjetri është i gabuar. Ju thjesht mund të mos jeni dakort.

4• Kupto dhe kërko falje për çdo gjë që ju mund të keni bërë për të kontribuar në këtë situate.

Sigurohuni, megjithatë, se  është një ndjenjë faji i gabuar apo anashkalim dhe jo fallso e mbartur nga situatat e kaluara. Megjithatë, lëndimi në të kaluarën jep një pasim në përgjegjësinë për veprimet tuaja. Të trajtosh dikë keq dhe pastaj ta fajësosh për diçka në të kaluarën tuaj nuk bën asgjë në të tashmen për të ndihmuar personin tjetër, i cili nuk është aspak fajtor për lëndimet e kaluara.

5• Përgjigjuni, mos reagoni.

Kjo do të kërkojë nga ju pak pushim kohë të mjaftueshme për të marrë mundësinë që të mendoni dhe vlerësoni. Ndonjëherë, vetëm duke pritur do të shtojë perspektivën e nevojshme. Duke iu përgjigjur dhe jo vetëm reaguar, ju të ushtroni kontroll mbi sjelljen tuaj. lëndimet e kaluara emocionale mund të kenë shkaktuar tek ju zhvillimin e disa butona mjaft të ndjeshëm që të tjerët pa dashje mund ti shtypin pa kuptuar pasojat. Mësojeni këtë aftësi do t’ju ndihmojë të përgjigjeni në mënyrë adekuate, duke i dhënë përgjigjeve tuaja pushtet më të madh dhe kuptim për të tjerët.

6• Adoptoni një qëndrim të ndërtimit të urës në krahasim me të sulmuarit apo të tërheqjes.

Një qëndrim pajtues është shumë më i lehtë për të gjithë për t’u marrë me shumë se një qëndrim armiqësor apo mbrojtës. Praktikoni mbajtjen e një qëndrim të dashur dhe pranues. Kjo nuk do të thotë se jeni dakord me personin që ju ka lënduar. Përkundrazi, ju keni zgjedhur për t’iu përgjigjur në një farë mënyre ,të paracaktuar. Kur ju të shfaqni shqetësimet tuaja me një derë të hapur për pajtim, ju do ta gjeni veten të kënaqur se si shpesh personi tjetër do të zgjedhi të eci në të.

7• Kuptoni se ju mund të jetë objekti i zemërimit të dikujt, por jo burimi i tij.

Ju mund ta gjeni veten në pozitë të palakmueshme për të qënë fitili ndezës proverbial që thyen kurrizin e dikujt tjetër. Merrni përgjegjësinë vetëm për pjesën tuaj,dhe mos bini në grackën e pranimit të fajit të rremë nga të tjerët.

8• Krijoni kufijtë personale.

Kjo është pjesa e rimarrjes së fuqisë tuaj personale. Ju keni të drejtën për të përcaktuar se çfarë janë kufijtë tuaj, dhe këmbëngulin që ato të respektohen.

9• Kuptoni se edhe nëse dikush të ka lënduar, ju nuk duhet të largoni lumturinë tuaj personale.

Mbani mend, ju jeni përgjegjës për qëndrimin dhe reagim tuaj. Ju mund ta kaloni  atë dhe të vazhdoni përpara. Nëse lëndimi ishte pa qëllim, pyesni veten, “Pse jam duke e zmadhuar dhe duke mbajtur veten të lidhur me të?” Nëse lëndimi ishte i qëllimshëm dhe i falshëm, pyesni veten: “Nëse personi ka kërkuar falje time, përse unë ende jam i/e mbërthyer në dhimbje?” Nëse lëndimi ishte i qëllimshëm dhe i pafalshëm, tregoni veten “Unë zgjedh për të falur dhimbjen që personi më shkaktoi mua, kështu që unë mund të vazhdoj përpara”. Tregoi vetes se ke vendosur të jesh i/e lumtur. Kjo është një zgjedhje që duhet t’a rezervoni për veten tuaj.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Emri im është psikologji, mos ki frikë baby-Ndryshoj Këndvështrim

Kjo ndodhi përsëri, pikërisht dje në mëngjes.

Më prezantojnë me një person, kënaqësi, buzëqeshje të rastit dhe më pas nis valsi i pyetjeve.
Në një moment, ja ku është, pyetja e pyetjeve: “atëherë çfarë pune bëni” Dhe unë me qetësi përgjigjem “jam psikologe”; bashkëbiseduesi psherëtin dhe thotë me seriozitet të madh: “ah ju kuroni të çmëndurit”
Unë mendoj se në atë moment fytyra ime u trasformua në një ngërdheshje dhimbjeje, e tipit  që “klithma e Munch” në krahasim është gjyshi sigurues në park.

Tani nuk jam këtu për të treguar përpjekjet e pafundme që kam bërë brënda pesë minutave duke u përpjekur të shpjegoj se çfarë mund të bëjë një psikolog (në qoftë se përdor gjininë femërore është vetëm për shkak se jam duke iu referuar vetes time), por sonte kam pasur një dyshim: mos vallë jam unë që nuk jam në gjëndje të shpjegoj mirë se me çfarë merrem?
Sesa në të vërtet Psikologjia nuk është një përbindësh i tmerrshëm, por një mundësi shumë e madhe që të ndihmonë në rrugën dhe kthesat e jetës.
Kështu që kam menduar për tre vendet më të zakonshme për keqinterpretim mbi figurën time profesionale, jam përpjekur ti diskutoj nga pak për t’ju njohur në lidhje me një  këndvështrim të ri!

1• “Unë nuk kam nevojë për një psikolog, unë jam plot me miq .” Oh jo, nuk jemi,  hapi i parë fals,është sikur t’ju tregojnë se uji nuk është i ftohtë dhe kur zhyteni e gjeni veten duke luftuar në shoqërinë e penguinve dhe arinjve polare sepse uji është i ftohtë. Psikologia dhe psikologu nuk janë miqtë tuaj që dilni për kafe.” Puna që bëjmë së bashku është një punë e zbulimit dhe ri-zbulimin të burimeve personale, nuk ka zgjidhje të gatshme, nuk është detyrë e thjeshtë për të kryer; është udhëtimi brënda historisë tuaj,kërkimi i nevojave tuaja, njohja e ndjenjave tuaja. Unë kur punoj jam e përqëndruar tek ty, tek nevojat e tua unike ; Në qoftë se një miqësi është kështu unë do të thoja se do të ishte disi e paekuilibruar a nuk mendoni? Pastaj, miqësitë janë jetikë, një thesar tepër i çmuar, por me siguri nuk mund të zëvendësojë rrugën që ju mund të bëni së bashku me një profesioniste ose një profesionist.

2• Psikologët kushtojnë shumë para. Ndaloni të gjithë, këtu mund të hapë një kapitull të gjatë mbi krizën ekonomike që nga Depresioni i Madh i vitit 1929 e deri më sot, dhe variablat e tjerë. Disa njerëz besojnë se një psikolog kushton si një diamant “Tiffany”. Pra, para së gjithash të harrojmë të gjitha filmat e ndryshëm për psikologët, krevatët, terapi që zgjasin vite dhe të gjitha klishetë e mundshme të imagjinueshme! Çdo rast është më vete: mund të ketë rrethana në të cilat edhe një takim mund të bëjë një ndryshim,mund të hapi dyer të reja ose të jetë në gjëndje të përcaktojë më qartë një situatë komplekse. Sinqerisht, sa kemi shpenzuar para në kotësira, dhe ne nuk duam ti kushtojmë disa nga financat tona në mënyrë që të jeni më mirë? Të jeni në gjëndje emocionale dhe psikologjike të aftë për të përmirësuar marrëdhëniet me veten dhe me të tjerët me të vërtetë është kaq e tepërt, sipërfaqsore apo e panevojshme?

3• Unë nuk jam i/e çmëndur,nuk duhet të shkoj në asnjë vënd. Atëherë,TV dhe media në përgjithësi nuk ndihmojnë. Përdoret shpesh fjala i çmëndur, por në fakt ajo përdoret  krejtësisht pabaza. Çmënduri e kuptuar në shkallë Popullore Kombëtare nuk ekziston, ajo ka qënë gjithmonë mjaft e dobishme për emërtimin e atyre që janë jashtë rrymës, i cili  u përpoq për të shkuar kundër të tjerëve me kokëfortësi dhe duke kundërshtuar si i çmendur ose i ndryshëm. Ka disa patologji mjekësore, që kanë nevojë për kujdes dhe ilaçe pa dyshim që po, por ju lutem, mund të ndalojmë me  stigmatizimin e sëmundjeve mendore? Është e ligjshme për të thyer një këmbë dhe nuk është e ligjshme që të kesh një atak paniku ose të vuash nga depresioni? Të kujdesesh për veten, të jesh në gjëndje të zgjidhësh një situatë komplekse, të kuptosh se mëndja dhe trupi nuk janë entitete të ndara, por absolutisht të bashkuara është një përpjekje e vështirë për të bërë? Këtu nuk bëhet fjalë për çmënduri, por vetëm për kapacitetin për të dashur njëri-tjetrin, gjithashtu për të përballuar një periudhë të vështirë, por edhe vetëm për të thelluar dhe forcuar burimet që kemi në dispozicion. Pyes veten se si është e mundur të keni një shans për të qëndruar më mirë pranë nesh dhe me qëllim të vendosni të mos e përdorni atë për krenari, indiferencë ose nga frika për të kërkuar ndihmë.

Ka ende një numër pafund shembujsh, por kam vendosur për të ndaluar këtu. Pra, çfarë bëjmë ne psikologët? Ne duam që ju ti jepni vetes një mundësi për tu ndjerë mirë
Në punën time më pëlqen ti ndihmoj njerëzit të bëhen të vetëdijshëm për emocionet e tyre për të jetuar më mirë.  Empatia, kreativiteti, dëgjimi dhe emocioni: këto janë fjalët e mia kyçe .

Na Kontakto

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Kontakto psikologen online Tirane

Vuajtja emocionale. Strategjia mbrojtëse e iriqit

Dhimbja i ndryshon njerëzit. Askush nuk do të jetë kurrë i njëjtë pas vdekjes së një personi të dashur, një ndarje ,një tradhëtie etj. Plagët mund të shërohen, por shenjat do të kujtohen gjithmonë çfarë ishte dhe çfarë nuk do të jetë. Tentimi për të penguar injoruar dhimbjen, shërben vetëm për ta lëvizur atë diku tjetër, sepse kur vuajtja bëhet e padurueshme, mëndja bën mbrojtje gjithnjë e më të ngurtë dhe jofunksionale : si mohimin, projeksionin, identifikimi projektiv janë vetëm disa nga shumë “etiketat” e dobishme klinike për të klasifikuar asgjë më shumë se mënyrat e mbijetesës ndaj dhimbjes psikologjike, kur kjo e tejkalon pragun subjektiv të durimit.

Mohimi i dhimbjes nuk shërben…

Ndonjëherë, kur dhimbja emocionale nuk tregohet, dhe nuk takohet me një “marrëdhënie frenimi” e aftë që të shërbejë si katalizator ndaj kapacitetit shkatërrues, merr posedimin e një pjese prej nesh, një pjesë që bërtet në pritje për t’u dëgjuar si: stomaku kur refuzon ushqimin, koka kur ajo blllokohet nga dhimbja , lëkura kur mbulohet me skuqje që përjashtojnë një origjinë organike. Vuajtjeve që nuk i japim zë, përpiqen të dalin në sipërfaqe nëpërmjet ankthit, pagjumësi, përvojës depresive, panikut.
Mohimi i dhimbjes nuk shërben që ajo të fshihet;vetëm se e bën atë më të fortë për shkak se e lejon të gërmoj shpirtin, për t’ju lënë pa frymë gjatë ditës dhe për të pushtuar ëndrrat tuaja gjatë natës. Ata që kanë frikë të përballen me dhimbjen rrezikojnë të bëhen të burgosur dhe e gjejnë veten duke interpretuar realitetin përmes interpretimeve subjektive të mbushur me mosbesim dhe pesimizëm. Ngrirja e dhimbjes emocionale ka efektin e një droge: ajo ju bën të ndjeheni të paprekshëm vetëm në dukje, ka një sukses të përkohshëm dhe ju bën të varur nga të gjithë faktorët e shpërqendrimit që ju shkëpusin nga vetja.
Edhe jeta e përditshme ka të ngjarë të vuaj goditje : të gjitha ato që më parë i përkisnin rutinës, papritmas bëhen të lodhshme, çfarë ju jepte kënaqësi dhe sadisfaksion, të bëhet pa shije; shpesh është e domosdoshme për ti dhënë vetes dhe nevojave tuaja emocionale një hapësirë të përshtatshme për të shprehur veten para se të ktheheni për t’u marrë në mënyrë funksionale dhe efektive me detyrat e përditshme: emocionet negative dhe ndjenja e detyrës, në fakt, janë si dy të njohur kontradiktor të gatshëm për të hyrë dhe për të deklaruar luftë të hapur kur presionet e jashtme si (detyrat e përditshme, dërgesat e punës, menaxhimin e shtëpisë dhe fëmijëve, etj) nuk lejojnë më një bashkëjetesë paqësore.

Të Mbyllesh si iriqi nga frika

Kur dëshira për të hequr dorë nga çdo gjë merr kontrollin, të menduarit tërheq vëmendjen për atë që mungon, dhe na fton të ndalojmë për të filluar kërkimin. Mungesat, boshllëqet, ajo që nuk është thënë, dashuria e pashpërblyer, përqafim i pa marrë,komforti i pritur, dëshira të paplotësuara janë ato që peshojnë më shumë në shpinën tuaj që secili prej nesh mbart mbi supet e tij kur kalon rrugën e jetës; kur pesha e barrës është aq e vështirë për tu mbajtur vetëm, është e këshillueshme për të ndaluar dhe të kërkoni ndihmën e dikujt që t’ju heqë nga lodhja e gjatë për të ndjerë përsëri dëshirën për të filluar.Në qoftë se ju zgjidhni të mbylleni si iriqi, jo vetëm që rrezikoni të mbeteni të shtypur nën peshën e padurueshme të shqetësimit tuaj psikologjik, por mbi të gjitha duke mos marrë ndihmë nga ata që ju rrethojnë, veçanërisht në qoftë se jeni treguar të pakapshëm dhe shmangeni nga frika se kërkesës tuaj për ndihmë nuk do keni një dorë të zgjatur për t’ju ndihmuar; me një qëndrim të tillë, rrezikoni të largoni edhe ata që, pavarësisht ngurrimit tuaj për të marrë ndihmë, u përpoqën duke sfiduar gjëmbat tuaj, pa frikën e shpimit.
Kur vuajtja është shumë e madhe për t’u trajtuar nga ju vetë, është e rëndësishme që të kërkoni ndihmë: të tregosh dhimbjen jo vetëm që nuk na bënë më të dobët, por shpesh na forcon; ndarja e dhimbjes nuk na bënë më të pambrojtur, por ajo na jep një sens të ri të butësisë; dorëzimi tek një tjetër nuk përbën një humbje, por hap derën për një mundësi.

Vuajtja mendore: “zgjedhje e komoditet” apo “alternativa e fundit”?

Askush nuk zgjedh të ndihet keq, apo të lidhet me zinxhir në një burg të padurimit dhe frustrimit: arsyet e thella për shqetësimin psikologjik (ose një çrregullim të plotë në lulëzim) janë gjithnjë e më të shumta, dhe shumë komplekse. Duke e çuar personin në një gjëndje shqetësuese të paqëndrueshme,ku secili zgjedh për tu mbrojtur sa më mirë që mundet. Duke u bërë të vetëdijshëm për këtë,ndihmonë për të parë vuajtjen psikologjike me respektin që duhet, në vend se duke gjykuar atë si të ishte një zgjedhje e komoditet.Shpesh, ata që duken të ngrirë, të pakujdesshëm, të padepërtueshëm, ose thjesht të çuditshëm janë njerëz të cilët në të kaluarën kanë kërkuar me insistim që emocionet e tyre të dëgjoheshin,të pranoheshin dhe të deshifroheshin. Duke parë kërkesën e tyre të bier në harresë dhe nevojat e tyre të mbeten të pakënaqura, kanë mësuar për të mbyllur derën,duke parë se e lënë hapur lehtëson vetëm hyrjen e një heshtjeje shurdhuese.Kur një sjellje duket e pakuptimtë dhe e pamundur, ka shumë të ngjarë që nënvizon një logjike të pakundërshtueshme në dritën e fakteve që e kanë përcaktuar atë. Shpesh është e mjaftueshme për të ndryshuar perspektivën për të kuptuar thelbin, gjetjen e interpretimit të duhur dhe për të marrë hapat e duhur për të dalë nga kjo gjëndje.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë 

7 modele të zakonshme të mendimit negativ (dhe si të përballemi me to)

Dihet që të menduarit negativisht krijon një realitet të bazuar në negativitet.
Por ajo që mund t’ju habisë është se ekziston një grup kryesor prej 7 modelesh të mendimeve negative që kontribuojnë në këtë realitet.

Modelet e mendimeve negative dhe jo të shëndosha mund të parandalojnë trurin tuaj që të mos shohë zgjidhjet, kur kemi të bëjmë me një problem. Modelet e mendimeve negative mund të pengojnë instiktin tonë të mbijetesës.
Lajmi i mirë është që këto modele mund të kapërcehen, dhe hapi i parë është njohja e tyre. Më poshtë paraqiten shtatë modele të zakonshme të mendimive negative dhe mënyrat e përballjes me to:

Si të përballemi me mendimin negativ?

1• MENDIMI GJITHÇKA-OSE-ASGJË 
Çdo model mendimi që bazohet në ekstrem, do të thotë problem. Deklarata të tilla si, “duhet të jetë e përkryer,” ose “nuk bëj dot asgjë të saktë,” shërbejnë vetëm për t’ju larguar nga kompromisi dhe suksesi. Sa më shumë t’i besojmë mendimeve Gjithçka ose Asgjë, aq më shumë i trishtuar bëhet realiteti ynë.
Zgjidhja
________

Njohja e deklaratave ekstreme dhe riformulimi i tyre në një deklaratë të bazuar në fakte. Për shembull, shprehja e zakonshme, “nuk bëj dot asgjë të saktë” mund të thuhet ndryshe “Nuk e kuptoj atë që po bëj dhe më duhet ndihmë që të mund të mësoj dhe ta bëj më mirë herën tjetër.”
2• NXJERRJA E PËRFUNDIMEVE TË MENJËHERSHME  
Të supozosh më të keqen pa pasur fakte, është një shembull klasik i të qënit në modelin e mendimit negativ. Këto supozime janë një shembull shumë i mirë se përse të ngresh pikëpyetje për mendimet e tua, është e rëndësishme për të ndërprerë këtë model. Në shumicën e rasteve, shqetësimet dhe frika juaj janë të pabaza, dhe përfundoni duke u shqetësuar për asgjë.
Zgjidhja
_________

Është e rëndësishme që të mos kaloni direkt në fund të tregimit dhe që të lejoni që tregimi të tregohet nga fillimi deri në fund. Kur qëndroni në të tashmen, situata bëhet gjithmonë më pak e tmerrshme.
3• ARSYETIMI EMOCIONAL  
Sipas mendjen tuaj, ndjenjat janë fakte dhe jo perceptime subjektive që ndryshojnë me kalimin e kohës. Për shembull, ndjenja e fajit mund të nënkuptojë se ju jeni një person tmerrësisht egoist, dhe të qënit i frikësuar nënkupton se jeni në rrezik të vërtetë. Ja përse është me rëndësi të kuptoni dhe punoni me ndjenjat tuaja.
Zgjidhja
_________

Është e nevojshme të pyesim mendimet tona për të përcaktuar nëse ato janë të vërteta apo të perceptuara.Pasi të kemi mbledhur faktet, atëherë mund të krijojmë një plan veprimi për t’u përballur me to duke përdorur si logjikën ashtu edhe ndjenjat, për të na udhëhequr.
4• DEKLARATAT me DUHET  
Ju ndiheni i zhgënjyer, fajtor, i irrituar apo i zemëruar kur gjërat nuk shkojnë në mënyrëN që ju kishit shpresuar apo pritur. Biseda me vetveten zakonisht përfshin fjalë të tilla si, duhet, jam i detyruar. Ajo gjithashtu kontribuon për të pasur pritshmëri jorealiste për veten tonë, ne kërkojmë shumë dhe mërzitemi kur dështojmë. “Duhet ta kisha bërë” … nuk ju çon askund.
Zgjidhja
_________

Provoni të shmangni përdorimin e fjalëve : “duhet,” “po sikur,” dhe “jam i detyruar.” Në vend të kësaj përqendrohuni në ndryshimin dhe përmirësimin e gjërave që mund të ndryshohen, dhe mësimin për të pranuar pjesën e mbetur.
5• PERSONALIZIMI  
Ne i personalizojmë gjërat kur fajësojmë veten për rezultate që janë jashtë kontrollit tonë. Ne bëjmë që mungesën e rezultateve rreth nesh ta personalizojmë në vend të veprimit që shkaktoi rezultatet.
Zgjidhja
_________
Ne duhet të përqëndrohemi tek veprimet dhe sjelljet dhe te ajo që mund të ndryshojmë, në vend që të përqendrohemi tek vetja, ose te ndonjë person tjetër për atë çështje.
6• VIKTIMIZIMI 
Kur ne viktimizohemi, ne fajësojmë të tjerët për gjërat e këqija që ndodhin në jetën tonë. Askush nuk bën dot gjë të saktë dhe nëse nuk do të ishte për ta, ne do të ishim më të suksesshëm, të pasur, të lumtur, në një marrëdhënie më të mirë etj. Është më e lehtë t’ia hedhësh fajin dikujt apo diçkaje tjetër se sa të pranosh përgjegjësitë e tua për këtë gjë.
Zgjidhja
_________

Ne mund të fillojmë të shikojmë rolin tonë në situatat sfiduese, dhe në këtë mënyrë mund të rrisim eksperiencën tonë.
7• FOKUSIMI NË TË ARDHMEN 
Ne jemi të fokusuar tek e ardhmja kur ndjejmë që gjithçka do të bëhet më mirë një ditë në të ardhmen, kur kushtet të jenë të përsosura. Ne bindim veten se do të jemi më të lumtur kur të jemi më të shëndetshme, më të dobët, më të pasur, në një punë që e duam, ose të kemi mbaruar shkollën. Mund të jetë çdo gjë që është një kusht për lumturinë tonë të ardhshme.
Zgjidhja
_________

Ndryshimi i fokusimit tonë në atë që mund të bëjmë sot për të qenë më të lumtur nesër.
Kur fillojmë të njohim dhe të ndryshojmë modelet tona të mendimeve negative, ne automatikisht po zgjedhim të kërkojmë gëzimin, të jemi optimist dhe të shkojmë përpara. Kur e bëjmë këtë gjë, truri jonë fillon të përshtatet dhe të ndërtojë mbi këto modele pozitive.
Gjetja e mënyrave për riformulimin e mendimeve tona nga perspektiva negative dhe e dëmshme në një influencë pozitive, do të na ndihmojë ne të sjellim leksionet e së kaluarës në të tashmen dhe do të na nxisin të jetojmë një jetë më të lumtur=të qetë.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio ose online me psikologe në Tiranë

10 arsye të mira për të shkuar tek Psikologu

Ka nga ata që ndihen keq dhe nuk e bëjnë këtë sepse frenohen nga bindjet e zakonshme.
Ka disa arsye, dhe gjithashtu më shumë se dhjetë, që njerëzit përdorin për të justifikuar rezistencën e tyre për të shkuar tek psikologu, nxitur nga besimet e rremë, të paragjykimeve, fantazitë dhe dyshimet.

Rezultati? Kush ka nevojë për ndihmë, nuk e kërkon, ose presin vite para se ti drejtohen një specialisti kur tashmë jetojnë me problemet e tyre të cilat e kanë çuar atë në lodhje dhe ka kompromentuar dukshëm fusha të ndryshme të jetës së tyre.
Këtu është një përmbledhje për të demaskuar mendimet e rëndomta dhe për të modifikuar besimet e gabuara për të zgjedhur lirisht nëse ne duhet të konsultohemi me një psikolog

Besimet e gabuara nëse ne duhet të konsultohemi me një psikolog

1. Psikologu kuron të çmendurit

Besimi i gabuar se psikologu ka të bëjë vetëm me format e psikopatologjisë. Kjo është e bazuar pjesërisht në konfuzionin mes psikiatrit dhe psikologut, dhe pjesërisht për shkak të mungesës së njohurive për fushën e ndërhyrjes psikologjike duke filluar nga promovimi i shëndetit, në shkollë, ambjentet publike, media apo kompanitë e ndryshme.

2. Kushton shumë
Ti drejtohesh një profesionisti ka një çmim, qoftë ai të jetë dentisti, kardiologu ose një psikologu! Kostoja ekonomike nga e cila ne duam të shpëtojmë rezulton direkt në aspektin e kostos për qetësinë tonë dhe mirëqenien, edhe pse ato janë të vështira për t’u matur.

3. Duhen vite terapie
Kohëzgjatja e ndërhyrjes psikologjike nuk mund të përcaktohet a priori, nganjëherë mund të jetë e mjaftueshme edhe disa takime. Çdo gjë varet nga arsyeja që duam të bejmë konsultën, dhe vetëm një pjesë e atyre që shkojnë tek psikologu kanë nevojë për një ndërhyrje psikoterapeutike që vazhdonë në kohë dhe që vendoset ekskluzivisht nga psikoterapisti.

4. Çfarë do të thonë të tjerët në qoftë se e dinë se shkojmë tek një psikolog?
Është e rëndësishme të dini se ekziston një kod i etikës që disiplinon profesionin, sipas të cilit psikologu ka për detyrë të mbrojë privatësinë e klientëve të tij. Nëse ju nuk doni që njerëzit ta dinë se ju shkoni tek psikologu mjaftonë vetëm të mos jau thoni njerëzve të tjerë. Kjo, sigurisht, vlen edhe për çdo shërbim tjetër shëndetësor.

5. Unë nuk kam nevojë për ndihmë. Si gjithmonë arrij t’ja dal vetë
Shpesh akti i të kërkuarit ndihmë konsiderohet një akt dobësie, por ajo është e pashmangshme që herët a vonë në jetë ndodh që të na duhet ndihma e një tjetri. Konsultimi me një psikolog kur ju jetoni një gjendje të keqe ose keni një problem është më tepër një akt guximi dhe përgjegjësie ndaj vetes.

6. Mjafton të marrë ilaçe
Terapia me ilaçe nuk mund të konsiderohet si një alternativë. Në disa raste është e nevojshme që ajo të integrohet në një trajtim psikologjik për të lejuar përpunimin e përvojave në vend që të shmanget e folura për problemet.

7. Nëse unë shkoj tek një psikolog do të dalë i ndryshuar
Kur ju jetoni një shqetësim është për shkak se diçka në jetën tuaj nuk është ashtu siç duhet të jetë. Konsultimi me një psikolog bëhet që ju të ndiheni më mirë i cili kërkon që të kryeni një proces ndryshimi, transformimi nuk është vetëm i pashmangshëm, por i nevojshëm për të rifituar mirëqënien tuaj .
8. Çfarë garancie kam unë se do të jemë më mirë?
Psikologu  jep garancinë e formimit të tij dhe angazhimin e tij për t’ju ndihmuar, në qoftë se ju vendosni të shkoni tek psikologu ju do të mësoni ta pranoni jetën pa garanci.

9. Duke ditur teknikat mund ta bëjë vetë
Efektiviteti i një ndërhyrjeje psikologjike nuk mund të reduktohet vetëm për të përdorur teknika të veçanta përdorimi i të cilave gjithmonë ndodh brenda një marrëdhënie ndërmjet psikologut që është i gatshëm për ta dhënë dhe personit që ka kërkuar ndihmë dhe që është i gatshëm për ta marrë atë.

10.Rrobat e pista lahen në shtëpi
Thënia e vjetër popullore në këtë rast nuk ju ndihmon, sepse problemet është më mirë të diskutohen me dikë tjetër përveç vetes sepse sjell një këndvështrim tjetër dhe ka aftësinë për të sugjeruar strategji dhe alternativa të ndryshme nga ato që ne i përdorim zakonisht.

Ka situata të panumërta në jetë që mund t’ju shtyjnë për të kërkuar një konsultë me psikologun … në qoftë se këto dhjetë arsye nuk janë të mjaftueshme për t’ju ndaluar do të thotë që ju jeni të gatshëm për tu konsultuar me psikologun dhe për të përmirësuar jetën dhe veten tuaj.

Konsulta në studio ose online me psikologe në Tiranë

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Ju jeni:Test Personaliteti

Zgjidhni pikturën që ju tërheq më shumë, merrni parasysh ngjyrën dhe formën e saj, dhe shihni se cila është zgjedhja juaj dhe çfarë thotë për personalitetin tuaj.

Ju jeni: Test Personaliteti

1- Ju jeni:

Meditues
Sensitiv
Reflektues
Ju kontrolloni shpesh dhe mirë si veten dhe mjedisin. Urreni cektësinë e njerëzve, sa më mirë preferoni të mos flasin sesa të bëjnë biseda të padobishme. Por marrëdhëniet tuaja me miqtë tuaj janë shumë intensive, dhe kjo ju jep qetësinë e brendshme dhe harmoninë që ju nevojitet për t’u ndjerë mirë. Megjithatë nuk është problem për ju që të rrini vetëm për periudha të zgjatura kohe, pa u mërzitur.

2- Ju jeni:

I pavarur
Jokonvencional
I pakapshëm
Ti kërkon një jetë të lirë dhe të palidhur për veten tënde, që të lejon ty ta vendosësh vetë rrugën tënde. Ti ke dell artistik në punën dhe aktivitetin e kohes së lirë. Dëshira jote e madhe për liri nganjëherë të bën të kryesh tamam të kundërtën e asaj që pritet nga ty. Jeta jote është jashtëzakonisht vetjake (individualiste). Ti nuk mundesh kurrë të imitosh verbërisht se çfarë është në modë, përkundrazi, ti kërkon të jetosh sipas ideve dhe bindjeve të tua, edhe pse do të thotë të notosh kundër rrymës.

3- Ju jeni:

Dinamik
Aktiv
Extrovert (njeri që shkon mirë me të tjerët)
Ti je i gatshëm të pranosh rreziqe të mundshme dhe të përbetohesh në shkëmbim të një pune interesante dhe të ndryshueshme. Rutina, në të kundërt ka një tendencë të një veprimi paralizues  mbi ju. Çfarë ju pëlqen më shumë është që të mund të luani një rol kryesor në ndodhitë. Duke vepruar kështu, theksohet shumë inisiativa juaj.

4- Ju jeni:

Me këmbë në tokë
I mirëekulibruar
Harmonik
Ti e vlerëson stilin natural dhe dashurinë të cilat nuk janë shumë të koklavitura. Njerëzit të admirojnë sepse ti i ke këmbët të ngulura thellë në tokë dhe ata mund të mbështeten tek ty. Ti i jep atyre që ke afër siguri dhe hapesirë. Njerëzit të mendojnë si të ngrohtë dhe njerëzor. Ti përbuz cdo gjë bajate dhe pa kripë. Tenton të jesh skeptik ndaj shkrepjeve të modës së kohës. Për ty, veshja duhet të jetë praktike dhe elegante me modesti, pa lajle e lule.

5- Ju jeni:

Profesional
Pragmatik
I vetësigurtë
Ti angazhohesh me jetën tënde, dhe nuk i zë shumë besë fatit por më shumë veprimeve të tua. Ti i zgjidh problemet e tua në një mënyrë profesionale dhe të pakoklavitur. Ke një vëzhgim real të gjërave në jetën tënde të përditshme dhe merresh me to pa u tundur. Të kanë dhënë goxha përgjegjësi në punë sepse njerëzit e dinë që mund të mbështeten tek ty.Fuqia e theksuar e vullnetit tënd reflekton siguri në vetvete si edhe tek të tjerët. Nuk je kurrë plotësisht i kënaqur deri sa ta kesh realizuar idenë tënde.

6- Ju jeni:

Paqësor
Diskret
Jo-agresiv
Ti je njeri që i merr gjërat lehtë dhe megjithatë je diskret. Bëni miq shumë shpejt, sadoqë që i gëzohesh pavarësisë dhe jetës private. Dëshiron ti largohesh gjithçkaje dhe të jesh vetëm nganjëherë dhe të thellohesh mbi kuptimin e jetës dhe ti gëzohesh vetes tënde. Të nevojitet hapesirë, kështu që arratisesh në vende të fshehta dhe përrallore, por ti nuk je vetmitar. Je në paqe me veten tënde dhe botën, dhe ti e vlerëson jetën dhe çdo gjë që kjo botë të ofron

7-Ju jeni:

Moskokëçarës
Lozonjar
Gazmor
Ti dashuron jetën e lirë dhe spontane. Dhe i gëzohesh asaj në tërësi, në përputhje me moton :” Ti jeton vetëm njëherë”. Je shumë kurioz dhe i hapur për çdo gjë të re; ja del mirë me ndryshimet. Asgjë nuk është më e keqe për ty kur ti ndihesh i ndrydhur. Ti përpiqesh ta përjetosh ambjentin tënd sikur të jetë i ndryshueshëm dhe gjithmonë i prerë për supriza.

8-Ju jeni:

Romantik
Ëndërrimtar
Emocional
Jeni një person tepër i ndjeshëm. Ti refuzon ti shohësh gjërat vetëm nga një pikë e arsyes dhe esëll. Çfarë të thonë ndjenjat është tepër e rëndësishme për ty. Në fakt, ti e ndjen që është shumë e rëndësishme që njeriu të ketë ëndrra në jetë gjithashtu. I refuzon njerzit që përbuzin romanticizmin dhe i janë drejtuar vetëm arsyes. Refuzon çdo gjë që mund të të kufizoj varietetin e pasur të gjëndjes tënde shpirtërore dhe emocionale.

9-Ju jeni:

Analizues
I Besueshëm
I sigurt në vetvete
Ndjeshmëria e momentit përfaqëson atë që është e një cilësie të lartë dhe jetëgjatë. Në mënyrë të vazhdueshme të pëlqen ta rrethosh veten tënde me “xhevahirë” të vegjël, të cilat ti i zbulon kudo ku nuk shihen nga të tjerët. Megjithatë, kultura luan një rol të vençantë në jetën tënde. Ke gjetur stilin tënd personal i cili është elegant dhe eksluziv, i lirë nga shkrepjet e modës. Idealja për ty, në të cilën ke bazuar jetën tënde, është një kënaqësi e kulturuar. Ti vlerëson nivelin kulturor të njerëzve që të rrethojnë.

Studio Psikologjie në Tiranë është këtu për të ndihmuar në përmirësimin e vetëvlerësimit dhe shëndetit tuaj mendor

Vetëvlerësimi dhe shëndeti mendor

Çfarë është vetëvlerësimi? Vetëvlerësimi është mënyra se si mendojmë për veten dhe vlera që i japim vetes. …

mendimet obsesive psikolog tirane

Mendimet obsesive

Çrregullimi obsesiv-kompulsiv (OCD) karakterizohet nga një model mendimesh dhe frikash të padëshiruara të njohura si …

Rezervoni sot një seancë psikologjike me psikolog ne Tirane

Terapia e Traumës

Çfarë është Terapia e Traumës? Trauma është një përvojë emocionale ose fizike intensive që mund të ketë efekte …