Tag: Konsulta online me psikolog

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor?

Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë një rol të rëndësishëm në arsyen pse burrat shpesh hezitojnë të diskutojnë ose të kërkojnë kujdes për çështjet e tyre të shëndetit mendor. Stereotipet gjinore që theksojnë nevojën e burrave për të qenë të fortë dhe këmbëngulës mund të ngrenë një tendosje në gatishmërinë e tyre për t’u hapur emocionalisht.

Burrat gjithashtu mund t’i drejtohen sjelljeve jo të shëndetshme të përballimi te stresit, ankthit apo depresionit, të tilla si përdorimi i drogës ose alkoolit, në vend që të kërkojnë mbështetje nga familja, miqtë ose një profesionist në lidhje me shëndetin e tyre mendor.

Dallimi në manifestimin e depresionit tek burrat

Ndërsa nuk ka asnjë formë specifike të “depresioni mashkullor”, është e rëndësishme të theksohet se disa simptoma janë më të zakonshme tek meshkujt sesa tek femrat. Këto mund të përfshijnë nervozizëm, zemërim të papritur, rritje të humbjes së kontrollit, marrjen e rrezikut dhe agresion.

Problemet e zakonshme të shëndetit mendor tek meshkujt

 • Vetmia dhe izolimi social

Vetmia dhe izolimi social mund të kenë implikime serioze në shëndetin mendor dhe fizik të një individi. Ndërsa vetmia është ndjenja e mungesës së lidhjes me të tjerët, izolimi social i referohet mungesës së kontaktit shoqëror. Të dyja mund të jenë të dëmshme për mirëqenien psikologjike dhe kërkojnë ndërhyrje të përshtatshme.

 • Stresi dhe menaxhimi i tij

Stresi, nëse lihet i pamenaxhuar, mund të çojë në probleme të shëndetit mendor si ankthi dhe depresioni. Është thelbësore që meshkujt të njohin nivelet e tyre të stresit dhe të adoptojnë strategji efektive për ta menaxhuar atë, si ushtrimet, meditimi apo marrja e ndihmes psikologjike.

 • Ankthi: një sfidë e zakonshme

Ankthi është një nga sfidat kryesore të shëndetit mendor me të cilin përballen meshkujt. Karakterizohet nga shqetësimi i vazhdueshëm dhe frika irracionale që mund të ndërhyjë në jetën e përditshme. Njohja dhe adresimi i ankthit është kritik për mirëqenien e përgjithshme.

Shëndeti mendor i burrave: Strategjitë efektive për adresimin e problemeve të zakonshme

Burrat përballen me sfida të rëndësishme të shëndetit mendor, por ka shpresë dhe ndihmë në dispozicion. Le të zbulojmë së bashku strategjitë efektive për të adresuar problemet më të zakonshme dhe për të përmirësuar mirëqenien psikologjike.

 • Trajtimi me sukses i problemeve të shëndetit mendor

Çështjet e shëndetit mendor nuk duhet të trajtohen vetëm. Kërkimi për ndihmë është hapi i parë drejt rimëkëmbjes. Çelësi është që të ndërhyhet sa më shpejt që të jetë e mundur për të maksimizuar shanset për një shërim të shpejtë. Flisni me partnerin tuaj, një anëtar të besuar të familjes ose një profesionist të shëndetit mendor për të marrë mbështetjen që ju nevojitet.

 • Qasje terapeutike dhe teknika efektive

Ka shumë strategji dhe teknika efektive për trajtimin e problemeve të shëndetit mendor. Terapia konjitive e sjelljes, për shembull, është treguar të jetë veçanërisht e dobishme në trajtimin e ankthit dhe depresionit. Vetëdija dhe meditimi gjithashtu mund të ndihmojnë në reduktimin e stresit dhe përmirësimin e mirëqenies së përgjithshme psikologjike.

 • Rëndësia e vetë-kujdesit dhe stilit të jetesës

Mos e nënvlerësoni rëndësinë e vetëkujdesit dhe një stili jetese të shëndetshëm në përmirësimin e shëndetit mendor. Ushtrimet e rregullta nuk i sjellin dobi vetëm trupit, por edhe mendjes, duke reduktuar stresin dhe duke përmirësuar humorin. Një dietë e ekuilibruar dhe e pasur me lëndë ushqyese mund të luajë gjithashtu një rol jetësor në mbështetjen e shëndetit mendor.

Thyerja e tabusë: Të kërkosh ndihmë është një shenjë fuqie

Është thelbësore të shpërndahet tabuja rreth shëndetit mendor të mashkullit. Kërkimi për ndihmë nuk është një shenjë dobësie, por e forcës dhe elasticitetit. Nëse ju ose dikush që njihni po lufton me shëndetin mendor, mos hezitoni t’i drejtoheni profesionistëve të trajnuar për mbështetjen që ju nevojitet.

Si përfundim, shëndeti mendor i meshkujve është një çështje e rëndësishme që kërkon vëmendje dhe veprim. Me ndihmën e strategjive të duhura dhe mbështetjes adekuate, ju mund të trajtoni me sukses problemet e zakonshme dhe të përmirësoni mirëqenien tuaj të përgjithshme psikologjike.

Nëse keni ndonjë dyshim se çfarë lloj mbështetjeje mund të jetë e dobishme për ju, mos hezitoni të na kontaktoni me email ose telefon. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të zgjidhni çdo problem me të cilin përballeni. Psikoterapia është një rrugë që do t’ju ndihmojë të zhvilloni strategji efektive për të zëvendësuar ato jofunksionale.

Ne ofrojmë konsultime online për të thjeshtuar procesin. Me një laptop, tablet ose smartphone të thjeshtë, ju mund të rezervoni një konsultë psikologjike në internet dhe të aksesoni shërbimet e psikologut tonë nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Na kontaktoni në Skype në studio.psikologie për të rezervuar konsultën tuaj online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të merrni mbështetjen që ju nevojitet, kur dhe ku ju nevojitet.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë

Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë hap dyert për këdo që kërkon mbështetje emocionale dhe psikologjike. Seancat tona synojnë t’ju udhëheqin përmes sfidave të jetës dhe t’ju avancojnë drejt shëndetit më të mirë mendor dhe mirëqenies emocionale.

Individët: Adresoni sfidat tuaja me ndihmë profesionale

Sfidat personale mund të jenë dërrmuese, por ju nuk duhet t’i përballoni ato vetëm. Me mbështetjen e një terapisti të trajnuar, ju mund të eksploroni mendimet, ndjenjat dhe sjelljet tuaja për të gjetur zgjidhje efektive. Seancat tona një-në-një janë përshtatur për nevojat tuaja, duke ju ofruar një hapësirë ​​të sigurt për t’u shprehur dhe për t’u rritur.

Familjet: Rindërtimi i Lidhjeve dhe Forcimi i Marrëdhënieve

Dinamika familjare mund të jetë komplekse dhe shpesh çon në konflikt dhe tension. Seancat tona familjare synojnë të promovojnë komunikimin e hapur, mirëkuptimin reciprok dhe ndërtimin e lidhjeve më të forta. Me ndihmën e një terapisti familjar të kualifikuar, familja juaj mund të trajtojë problemet dhe të punojë së bashku për të kapërcyer vështirësitë.

Çiftet: Rizbuloni intimitetin dhe lidhjen

Marrëdhëniet mund të kalojnë nëpër periudha konflikti dhe largimi, por kjo nuk do të thotë se ato janë të destinuara të dështojnë. Seancat tona në çift ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për të eksploruar dinamikën e marrëdhënieve, për të adresuar çështje të pazgjidhura dhe për të rizbuluar intimitetin dhe lidhjen. Me mbështetjen e një terapisti çiftesh, ju mund të punoni së bashku për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të ndërtuar një të ardhme më të fortë.

Angazhimi ynë për mirëqenien tuaj

Në praktikën tonë të psikologjisë, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë një mjedis mikpritës, respektues dhe jo-gjykues. Ne respektojmë privatësinë dhe autonominë tuaj, duke garantuar konfidencialitet maksimal në të gjitha seancat. Qëllimi ynë është t’ju ndihmojmë të kapërceni sfidat dhe të arrini lumturi dhe kënaqësi më të madhe në jetën tuaj.

Rezervoni sot një seancë psikologjike

Mos prisni të përballeni vetëm me sfidat tuaja. Na kontaktoni sot për të rezervuar një seancë psikologjike në Tiranë dhe për të filluar udhëtimin tuaj drejt mirëqenies emocionale dhe përmbushjes personale. Ne jemi këtu për ju, në çdo hap të rrugës!

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

 

psikolterapia dhe psikologu

Flasim për Psikoterapinë dhe Psikologu: ndonjë pyetje…

Pasi arrijnë pjekurinë, njerëzit, në parim, arrijnë plotësisht ekuilibrin e vet: kanë një stabilitetit të caktuar emocional dhe psikologjik  dhe krizat e identitetit mbeten vetëm një kujtim i rinisë.
Ky ekuilibër psikologjik, megjithatë është shpesh një mirazh; jeta e përditshme   vërtetë mund të rezervojë shqetësime apo probleme psikologjike, ndonjëherë në mënyrë intensive dhe shqetësuese, duke mos qënë në gjëndje për të gjetur një zgjidhje vetë  dhe ka nevojë për ndihmën e një psikologu.

Pse të kërkoni ndihmën e një psikologu ?

Sepse ke mundësinë që të kesh një vend dhe një kohë ku ti mund të tregosh vuajtjen tënde dhe të dëgjohesh e kuptohesh pa u gjykuar duke u përmirësuar dhe zhvilluar përmes dialogut dhe zbulimit të mënyrave të reja, aftësive personale dhe  burimeve të tua  me qëllim që të përballosh dhe kapërcesh me sukses problemet dhe shqetësimet e tua psikologjike.

Çfarë është dhe ku konsiston psikoterapia?

Është një proçes përmes të cilit psikologu inkurajon dhe nxit të mësuarit me anë të një rrugë psiko-terapeutike e ndërtuar bashkë me ty, të një sërë aftësive, teknikave dhe strategjive për të mundësuar që në fund të kapërceni shqetësimin tuaj psikologjik dhe, si rrjedhim, përmirësimin e mirëqënies tuaj psikologjike në një kohë të shkurtër.
Qëllimi i psikoterapisë është për t’u siguruar që ti mund të kontrollosh dhe  vendosësh në lidhje me jetën tënde dhe të lejon të gjesh rrugë të reja për zhvillimin personal dhe për t’u përballur e kapërcyer vuajtjen tënde psikologjike.
Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.
Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar! Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshironë ti zgjidhi ato!
Si profesioniste, përveç shërbimit online skype; studio.psikologjie, pres në studio në Tiranë  për më shumë se 13 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira dhe për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

konsulta me psikologe ne studio tirane

20 Dhimbje Fizike që Lidhen me një Gjëndje Emocionale Konkrete

Çdo dhimbje që ne përjetojmë në nivel fizik mund të çoj në një gjëndje të veçantë emocionale, që do të thotë se si ne mendojmë brënda nesh. Sigurisht nga kjo pikëpamje nuk ka rregulla fikse dhe origjina e dhimbjes fizike mund të jetë shumë e ndryshme.
Ky klasifikim i thjeshtë vlen sidomos kur kemi përshtypjen se dhimbjet e trupit që ne po përjetojmë nuk kanë një origjinë të vërtetë fizike dhe pasi e kemi vërtetuar me analizat e bëra, por është një shprehje e emocioneve tona dhe gjëndjes që po jetojmë.
Disa dhimbje fizike, për shembull, mund të jenë të lidhura me stresin emocional. Shembulli më i zakonshëm është i përfaqësuar nga dhimbja e koke apo nga tensioni në qafë. Nga dhimbja e trupit tonë, në qoftë se ne duam, ne mund të përpiqemi për të deshifruar gjendjen tonë emocionale dhe për të kuptuar se çfarë po ndodh brënda nesh.

Por cilat janë simptomat?

1• Dhimbje të Muskujve
Ndoshta në këtë kohë lëvizjet dhe përpjekja në jetë po bëhet e vështirë për ne. Nuk jemi të ndritshëm për fleksibilitet në marrëdhënie me veten, as në shtëpi ose në vendin e punës. Le të përpiqemi të kuptojmë se si të përmirësojmë situatën.
2• Dhimje Koke
Dhimbja e kokës kufizon procesin e vendimmarrjes. Ndoshta ju ndodh t’ju kapi një dhimbje koke pikërisht kur ju jeni gati për të marrë një vendim. Në këtë pikë është koha që ti kushtoheni relaksimit ose ndonjë aktiviteti të këndshëm që mund të lehtësojë tensionin.
3• Dhimbje Qafe
Dhimbja e qafës tregon se e kemi të vështirë të falim të tjerët dhe veten. Duhet të përpiqemi të provojmë ndjeshmëri më të madhe dhe dashuri si për veten dhe për të tjerët. Kështu do të jetë më e lehtë për të falur
4• Mishrat e dhëmbëve të acaruar
Ndoshta njerëzit rreth jush janë duke marrë vendime të cilat nuk i toleroni dhe mund të jenë në kundërshtim me mënyrën tuaj të të menduarit. Do të ishte më mirë që të diskutoni dhe sqaroheni.
5• Dhimbje në Shpatulla
Kjo do të thotë që ju jeni duke mbajtur mbi supet tuaja një barrë të madhe emocionale. Mundohuni të përqëndroheni më mirë për të zgjidhur problemet tuaja, por edhe për të ndarë këtë barrë me njerëzit e tjerë që keni në krahë në jetën tuaj.
6• Dhimbje Stomaku
Kemi dhimbje stomaku kur nuk kemi tretur një vakt, por edhe kur një situatë të pakëndshme të jetës tonë nuk arrijmë ta gëlltisim.
7• Dhimbje Shpine (në pjesën e sipërme)
Dhimbja e shpinës në pjesën e sipërme tregon se ju keni nevojë për përkrahje emocionale. Ndoshta keni përshtypjen se askush nuk ju do. Shfrytëzoni mundësinë për të takuar njerëz të rinj.
8• Dhimbje Shpine (në pjesën e poshtme)
Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës mund të tregojë disa shqetësime për para, që  në këtë moment nuk po ja dilni me shpenzimet mungesë sigurie finanziare, por edhe një ndjenjë të boshllëkut emocional. Është koha për të ndërmarrë veprime për të përmirësuar jetën tuaj.
9• Dhimbje Kërbishti dhe Kryqesh
Ndoshta në këtë moment keni një çështje të rëndësishme për të përballuar që keni  kohë që po e shtyni. Më të mirë ta shqyrtoni atë deri në fund dhe të shkoni në kërkim të zgjidhjes. Nuk mund të uleni mbi dafina, është koha për të lëvizur!
10• Dhimbje Bërryli
Dhimbja e bërrylit ka të bëjë me rezistencën për të ndryshuar në jetë. Ndoshta është koha për të guxuar dhe për të kaluar në gjëra të reja ose të paktën të liroheni.
11• Dhimbje krahësh
Dhimbja në krahë nga pikëpamja emocionale mund të lidhet me faktin se ju jeni duke tërhequr një barrë. Kjo mund të jetë një person apo një situatë e pakëndshme. Më mirë kuptoni se çfarë është problemi dhe merrni masa për ta zgjidhur atë.
12• Dhimbje Duarsh
Dhimbja në duart tuaja tregonë se ndoshta në këtë moment jeni duke përjetuar vetmi të tepruar. Përpiquni për të hapur veten për të tjerët dhe për t’i dhënë atyre një dorë  në kohë nevoje.
13• Dhimbje në Ijet
Dhimbja në ijet mund të jetë një shenjë e rezistencës ndaj ndryshimit dhe lëvizjes. Ndoshta tani ju duhet mbështetje për të përballuar më mirë me jetën.
14• Dhimbje e Kyçeve
Dhimbja e kyçeve na kujtonë se duhet të jemi më të hapur për jetën dhe më fleksibël. Përvoja dhe mësime të reja për të mësuar na presin.
15• Dhimbje Gjunjësh
Dhimbja në gju tregon se nuk jeni të gatshëm të përkuleni për të përmbushur nevojat e të tjerëve dhe se ne nuk mund të pranoni gjërat ashtu si janë, por në vend të kësaj  duhet të mësoni për të bërë atë.
16• Dhimbje Dhëmbësh
Dhimbja e dhëmbit ka të bëjë me emocionet që lidhen me neverinë dhe mosmiratimin e situatës së jetës që jetoni. Më mirë të përqëndroheni në aspektet pozitive, ndërsa   përpiqeni për të kapërcyer vështirësitë.
17• Dhimbje e Kaviljes
Dhimbje e kaviljes tregon se kurrë nuk i lejoni vetes një moment të relaksimit të pastër dhe kënaqësisë. Duhet të mësoni të jeni shumë më tolerues me veten.
18• Dhimbje Këmbësh
Dhimbja e këmbëve mund të jetë e lidhur me një gjëndje depresioni. Për ta marrë vesh, duhet të angazhoheni për të analizuar më mirë veten dhe emocionet tuaja. Ndosht jeni duke përjetuar një periudhë ndryshimesh dhe keni nevojë për përvoja të reja.
19• Dhimbje që Provokonë Lodhje
Nuk jeni duke i dhënë çlodhjes pjesën e duhur. Me ndjesinë dhimbjes jeta ju ftonë për të marrë një pushim. Duhet të përpiqeni për të bërë pak më shumë gjumë dhe të mësoni për t’u çlodhur.
20• Dhimbje e Përhapur e Pashpjegueshme
Kush provon një dhimbje në dukje e pashpjegueshme që ndodh në pjesë të ndryshme të trupit, ndoshta është lodhur me të vërtetë dhe ka nevojë për një pauzë dhe reflektim. Gjithë trupi duket i dobësuar dhe ka nevojë për rigjenerimin. Këshilla është të punoni në emocionet që ndjeni për të rifilluar rizgjimin tuaj.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Psikologet me te mire ne tirane

Katër mënyrat se si emocionet mund të shkatërrojnë vendimet tuaja

Ju ka ndodhur ndonjëherë të ktheheni pas në kohë për një vendim të keq që keni marrë dhe të pyesni  veten”Ku e kisha mëndjen?”  me shumë mundësi e keni  menduar. Në vend të kësaj ju keni qënë duke menduar me emocione dhe jo me logjikë.
Nëse jeni duke u takuar me një person tërheqës por që ju trajton keq ose keni harxhuar shumë para  në një  investim të keq ndjenjat tuaja mund t’ju çojnë në rrugë të gabuar nëse nuk jeni të kujdesshëm. Sa më të fuqishme emocionet aq më e mjegullt logjika. Ne marrim vendimet më të mira kur balancojmë logjikën dhe emocionet. Kur emocionet tua janë shumë lartë,logjika juaj do jetë shumë e ulët dhe kjo gjë do ju çojë në vendime të paarsyeshme.

Por cilat janë ato?

 1• Entuziazmi mund të shkaktojë që të mbivlerësoni shanset për sukses.
Ka një arsye pse kazinot e mëdha përdorin shumë ndriçim dhe zhurma të larta:ata duan që ju të entuziazmoheni. Sa më shumë që ju të entuiazmoheni aq më shumë lekë ju do harxhoni.
Kur ju jeni të entuziazmuar për dicka,ka shumë të ngjarë që ju ta nënvlerësoni rrezikun. Nëse ju merrni një kredi për një mundësi emocionuese, ose vini  bast të gjitha të hollat tuaja në një skuadër futbolli që duket premtuese, do të ketë më shumë gjasa për të nënvlerësuar rrezikun tuaj, kur ju ndjeheni të entuziazmuar

 2• Ankthi në një fushë të jetës tuaj mund të përhapet edhe në zona të tjera.
Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me diçka në jetën tuaj personale, ndoshta ju jeni të shqetësuar në lidhje me një shqetesim të shëndetit, ose të shqetësuar në lidhje me blerjen e një shtepie të re, ajo mund të ndikoj që ju të ndiheni të shqetësuar dhe  në lidhje me vendimet e biznesit tuaj. Edhe pse situatat janë krejtësisht pa lidhje, hulumtim (lidhja është e jashtme) tregon se ju do të keni probleme që ti  ndani të dyja situatat.
Ankthi mbi një çështje të caktuar mund të mbetet. Kur ju ndjeheni nervozë, ju mund të refuzoni për të krijuar ndryshim ose ju mund të sforcoheni për të marrë vendime. Si rezultat, të menduarit tuaj ka të ngjarë të jetë plot.
3• Trishtimi mund t’ju shkaktojë problem për të vendosur.
Studimet kanë treguar që ju jeni më të predispozuar për të vendosur synime të ulta kur jeni të stresuar. Në një studim të bërë,kërkuesit ju kërkuan pjesëmarrësve të shisnin një varietet objektesh. Pjesëmarrësist që ishin të trishtuar u vendosen një çmim më të ulët objekteve se sa pjesëmarrësit e tjerë. Hulumtuesit dyshojnë se trishtimi i pjesëmarrësve i ka çuar ata për të vendosur një çmim më  të ulët, me shpresën  që arritja e qëllimit të tyre do të përmirësojë gjëndjen e tyre.
Krijimi pritshmërive  të ulëta për veten mund t’ju ndalojë për të arritur potencialin tuaj të madh. Ju mund të vendosni  të mos kërkoni për një ngritje në detyrë ose ju nuk mund të negocioni  për atë që ju dëshironi, vetëm
për shkak se ju ndjeheni të rënë moralisht
 4• Zemërimi dhe sikleti mund t’ju çojnë të merrni një  goditje të gjatë.
Emocionet intensive mund tju çojnë në vendime të nxituara, dhe zemërimi dhe siklet mund të bëjë që ju të ndjeheni  veçanërisht të pambrojtur ndaj rrezikut të lartë  dhe zgjedhjeve të këqija. Hulumtuesit dyshojnë se emocionet e forta  dhe të pakëndshme pengojnë aftësitë e vetë-rregullimit.
Sigurisht, kur ju  ndieni emocione vërtet të forta, rreziqet tuaja mund të bëhen vetë-shkatërruese, dhe kur këto rreziqe të mëdha nuk ” paguajnë “, zemërimi  dhe sikleti ka të ngjarë të intensifikohet.

Bilanci Emocion dhe Logjik

Emocionet sigurisht që luajnë një rol të rëndësishëm në procesin e vendim-marrjes tuaj. Ankthi, për shëmbull, mund t’ju pengoj nga të bërit e një zgjedhjeje të dobët, dhe mërzia mund t’ju ndez një shkëndijë që ju çon për të ndjekur pasionin tuaj.
Për të bërë zgjedhje të balancuar,duhet  të njohim emocionet tona. Kushtojini vëmëndje mënyrës se si ju ndjeheni dhe mësoni se si këto emocione mund të ndikojnë në mënyrën tuaj të të menduarit dhe të të sjellurit. Rrisni logjikën tuaj dhe ulni gjëndjen tuaj emocionale duke shqyrtuar  të mirat dhe të këqiat e çdo vendimi të vështirë. Të parit e fakteve në letër do ju ndihmojë për të menduar në mënyrë racionale për opsionet e mundshme dhe të parandalojë emocionet për të nxjerrë  më të mirën tuaj.

Kërko konsultën tënde psikologjike

Studio Psikologjie ofron një sërë shërbimesh për tu ardhur në ndihmë të gjithë klientëve të saj për të gjitha llojet e shqetësimeve që mund të hasin. Konsulta psikologjike si psikolog online për të gjitha problemet që  mund të hasni në jetën tuaj të përditshme. Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj. Ne jemi më pranë jush duke ofruar Psiko-diagnozë,  Psikoterapi, Këshillim dhe mbështetje psikologjike.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Unë jam në depresion? 10 Zilet e alarmit që nuk duhen nënvlerësuar

Sipas të dhënave të raportuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, sot 350 milionë njerëz në mbarë botën vuajnë nga depresioni, dhe një në 20 kanë raportuar se kanë pasur të paktën një episod depresiv në të kaluarën. Përqindja e personave që vuajnë nga depresioni është rritur në vitet e fundit, dhe arsyet për këtë janë komplekse dhe sigurisht nuk i atribuohen një faktori të vetëm.
Kini parasysh se depresioni në përgjithësi nuk është i papritur. Në shumicën e rasteve ai është i paraprirë nga ditë ose javë gjatë së cilës personi përjeton simptomat psikologjike, emocionale dhe fizike të cilave shpesh nuk i jepet rëndësi. Ndërkohë, këtu janë disa këmbana alarmi që mund të sinjalizojnë rrezikun e të qënit në fazën fillestare (ose fazën e krijuar tashmë) të një episodi depresiv.

1•Lodhja dhe mungesa e energjisë: të gjithë ne nga koha në kohë ndjehemi të lodhur dhe më pak të “karikuar”. Kjo nuk është domosdoshmërisht një simptomë e depresionit, por në qoftë se ajo është e shoqëruar nga një rënie humori dhe mungesa e motivimit dhe interesit, atëherë ky është ndoshta një sinjal për t’u mos nënvlerësuar;
2•Problemet e gjumit: nëse për disa netë ju nuk mund të flini (ndoshta për shkak të një stres të veçantë në jetën tuaj) ndoshta nuk është një simptomë e depresionit. Por nëse pagjumësia nuk duket e lidhur me një ngjarje të veçantë që e shkakton këtë, dhe në qoftë se ju zakonisht keni një gjumë të rregullt, kjo është një zile paralajmëruese. Ndonjëherë problemet e gjumit mund të lindin nga hypersomnia,ose duke fjetur shumë. Nëse do të flini më shumë se tetë orë, dhe ndoshta gjithashtu keni një humor të veçantë të rënë apo të trishtuar, këtë duhet ta konsideroni seriozisht se çfarë po ndodh me ju;
3•Ndryshime oreksi: nëse gjëndja e rënë ose humbja e interesit në depresion janë të shoqëruara nga humbja e oreksit ose, anasjelltas, në një rritje disproporcionale në nevojën për ushqim, kjo është simptomë depresive;
4•Dhimbje fizike: ndonjëherë depresioni mund të manifestohet me dhimbje fizike dhe dhimbje të lokalizuara (si dhimbje koke, dhimbje shpine, dhimbje barku) që mezi  largohen. Mjeku juaj do të vlerësojë se çfarë është ajo;Nëse analizat dalin në rregull atëherë kemi të bëjmë me simptoma depresive;
5•Ngjyrat ndryshojnë: duket e çuditshme, por ndonjëherë ata që vuajnë nga depresioni ankohen për një ndryshim në perceptimin subjektiv të ngjyrave. Ju duken, më pak të gjalla. Ndodh që ata të cilët shërohen nga depresioni i rishohin ngjyrat siç ishin më parë;
6•Burn out: Termi burn out i referohet një përgjigjeje patologjike për stresin në punë. Shpesh burn out mund të fshehi një episod depresiv. Në qoftë se kjo nuk është një gjendje e përkohshme, por që vazhdon për disa kohë brënda ambientit të punës,ne jemi përball një episodi të depresionit. Për njerëzit është më e lehtë për të thënë “Unë jam i stresuar në punë”, në vend që të thonë “Unë jam në depresion”;
7•Probleme të përqendrimit: depresioni shpesh prek disa funksione njohëse, duke na bërë më pak reaktive dhe më pak të përqendruar. Nëse vëreni një ndryshim në fokus apo përqendrim në krahasim me të kaluarën, dhe në qoftë se në të njëjtën kohë ndjeheni më të mërzitur dhe të pamotivuar, ju jeni duke përjetuar simptoma depresive;
8•Tërheqja sociale është një simptomë tipike. Depresioni zakonisht çon në tërheqje nga jeta shoqërore, pasi që personi nuk gjen motivimin dhe kënaqësinë e të qënit me të tjerët. Izolimi social, megjithatë, nuk bën asgjë, përveç se nxit problemin. Ne e dimë se jeta sociale është një tampon i fuqishëm kundër shqetësimit psikologjik dhe problemeve emocionale. Këshilla është që të bëni gjithçka të mundshme për të shmangur izolimin nga të tjerët;
9•Trishtim i pashpjegueshëm: një nga elementet të cilat e dallojnë trishtim normale nga depresioni është mungesa e një shkaku. Trishtimi është i lidhur me një motiv dhe na duket më i menaxhueshëm, duke qënë në vetvete një emocion konstruktivë. Depresioni, në të kundërtën, duket gjithnjë e më i pakontrollueshëm dhe “autonom” dhe na shoqëron gjatë ditëve pa asnjë arsye të dukshme. Intensiteti dhe kohëzgjatja janë dy elemente të tjerë që e dallojnë trishtim normale nga një episod depresiv;
10•Dështim ose bosh: ndryshe nga trishtimi, depresioni është i shoqëruar me ndjenjat e dështimit ose një ndjenjë të thellë të boshllëkut.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për të trajtuar depresionin dhe ankthin

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

psikologe tirane

Gjërat më pak të dobishme për ti thënë dikujt që ndihet keq

… dhe 5 mënyra që me të vërtetë të jeni aty për dikë që ka nevojë për ju.

Merrni parasysh skenarët e meposhtëm:

-Një fëmijë kthehet në shtëpi duke qarë sepse është grindur me shoqen e ngushtë-por kur pyesni se çfarë ka ndodhur refuzon të diskutoj rreth saj.
-Një student kolegji është i mërzitur për shkak se do largohet nga shtëpia për herë të parë por edhe pse ai mundohet të sillet ashpër,mund të kuptohet që ai po vuan.
-Një femër e re po kalon një kohë të vështirë si pasojë e prishjes së fejesës së saj por në thellësi ajo akoma përkujdeset për atë.
-Një atleti i është ndaluar nga doktori i tij pjesëmarrja në një garë të rëndësishme për shkak të ndonjë  lëndimi të rrezikshëm.
-Një e ve është akoma e lënduar nga vdekja e bashkëshortit  të  saj, e shokut të saj të ngushtë për dekada të tëra.

Aq sa të ndryshme  janë këto situata ato kanë një gjë të rëndësishme të përbashkët-dikush për të cilin ne kujdesemi është duke përjetuar një shqetësim emocional dhe nuk ka shumë gjëra që ne mund të bëjmë për ta ndihmuar.
Sigurisht,vetëm duke thënë  “Qetësohu” nuk ka për të rregulluar situatën.
Ne të gjithë kemi qëndruar pranë dikujt që ka kaluar kohë të vështira. Si një  ekseriencë e zakonshme që është,ajo nuk ka të bëjë me përpjekjen për ta bërë sa më të lehtë për dikë që të ndjehet rehat.
Eksperienca më e dhimbshme përveç vuajtjes sonë është që të shohim dikë që duam të përballet me vështirësi. Jeta gjithmonë vështirësohet dhe njerëzit mund të mërziten për një milion arsye ,ndjenjat e tyre negative mund të kalojnë nga shqetësimi dhe mërzia në pikëllim; instiktivisht ne tentojmë t’i  qetësojmë dhe t’i  bëjmë të ndjehen më mirë dhe në këtë mënyrë mërzia e tyre nuk kalon në thyerje zemre,keqardhje për veten,ankth,hakmarrje ose depresion. Për të shprehur mbështjetjen tonë,ne tentojmë  të  përdorim disa shprehje klishe si:”I/E shkreti/a ti”,”Nuk është faji yt”,”Mos u shqetëso për atë gjë”,”E kuptoj se si ndjehesh”.
Shpesh,ne jemi të pasigurtë së çfarë është e drejtë për të thënë apo për të bërë dhe për shkak të kësaj,shumë nga ne ndjehen në siklet pranë dikujt që ka shqetësime emocionale të thella ose të papritura. Kur përpjekjet tona të gabuara për të gjallëruar personin në problem nuk bëjnë ndonjë diferencë,ajo mund të na lërë të fustruar dhe të mposhtur nga pafuqia jonë për të ndihmuar. Por ç’është më e keqja,keqardhja për dikë dhe tentativa për ta gëzuar,ndonjëherë e bën atë person të mërzitet më tepër,të zemërohet ose të acarohet me ne. Nuk është ajo çfarë bëjmë por mënyra sesi e bëjmë ajo që bën diferencën.

Ka katër sjellje të dallueshme tek njerëzit që mundohen të lumturojnë dikë.

Dy të parat-ngushëllimi dhe inkurajimi; dhe duke ndihmuar për të zgjidhur çështjet –janë më të përafërta se dy të tjerat-për të minimizuar problemin;duke refuzuar ta pranojmë  këtë çështje dhe duke ofruar shpërqëndrim.
Në qoftë se koha jonë ka përfunduar ose ne kemi zgjedhur taktikën e gabuar,rezultati  i perpjekjes tonë për të ndihmuar mund të jetë e kundërta polare e qëllimit tonë;personi që ne jemi duke u përpjekur të qetësojmë mund ti perceptojë fjalët dhe sjelljen tonë si të pandjeshme,sipërfaqësore ose të pasinqertë. Nuk është nevoja të thuhet që zgjedhja e taktikës së duhur mund të jetë një sfidë e vërtetë,veçanërisht kur koha nuk është në anën tonë. Për më tepër,të dhëna të shumta  duhet të merren në konsideratë kur ne vendosim të ndihmojmë dikë.

•Sa mirë e njohim në të vërtet personin ose se sa mirë e kuptojmë problemin e tij.
•Sa të lidhur jemi me ndjenjat që ata po përjetojnë.
•Karakteri dhe disponimi i personit.
•Aftësia  personit për ti kaluar vetë vështirësitë.
•Ashpërsia e shqetësimit të tyre emocional.
•Rrethanat e veçanta të problemit dhe
•Nevoja potenciale për ndihmë dhe mbështetje profesionale.

Kur tentojmë të qetësojmë dikë që po kalon kohë të vështira,një faktor i rëndësishëm për tu marrë parasysh është vetëvlerësimi i atij që vuan. “personat që janë me një vetëvlerësim të ulët janë më pak të hapur se personat me vetëvleresim të lartë,për të kornizuar  eksperiencat e tyre pozitive por janë dhe po aq të hapur për të quajtur të vlefshme ndjenjat e tyre negative”. Personat me vetëvlerësim të ulët ishin më negative për përpjekjet e të tjerëve në rifrazimin pozitiv,aq sa kjo u ka lënë një ndjesi negative për veten ofruesve,ndërveprimit të tyre me ata që vuajnë dhe marrëdhënies së tyre.
Mënyra më e mirë për të ndihmuar vuajtësit me vetëvlerësim të ulët është të ndjesh keqardhje për ta dhe ti inkurajoni.Me personat me vetëvlerësim të lartë qetësimi dhe inkurajimi mund të jetë një strategji më efektive.

Është e rëndësishme të kuptohet që të kuptuarit e njerëzve të tjerë nuk ndodh brënda natës: kërkon eksperiencë dhe gadishmëri për të mësuar dhe praktikuar përvojat e reja. Ajo çfarë është me të vërtet esenciale është të kuptosh që ka disa probleme që mund të jenë shumë të mëdha për ne ,disa njerëz mund të duan ndihmën tonë dhe ne nuk do mundemi ti ndihmojmë dot në  çdo kohë e thënë në këtë mënyrë,ka disa gjëra që ne të gjithë mund ti bëjmë për ata që po kalojnë momente të vështira, pavarësisht nga shkaku i problemit ose lidhja jonë me këtë person.

Si mund të ndihmosh?

1•Ji prezent.Ndonjëherë fjalët nuk kanë rëndësi.ndonjëherë nuk ke çfarë të bësh  por qëndro përkrahë atij personi. Bëjuni një telefonatë.,kërkojuni të dilni,qëndroni në kontakt-por mos u bëni mbytës. Jini aktiv dhe i gjindshëm  në çdo kohë që ata kanë nevojë për ju. Për ju mund të mos duket diçka e madhe por për personin që po mundoheni të ndihmonin ajo ka vlerë sa e gjithë bota.
2•Degjo.Për disa njerëz është shumë e vështirë të hapen dhe të tregojnë ndjenjat e tyre më të thella;pa përmendur disa tema që mund të jetë e pamundur për të folur.Jini të duaruar dhe inkurajojini këta njerëz të shprehin ndjenjat dhe mendimet e tyre në një vend ku ata mund të ndjehen shumë rehat.. dhe kur ata të jenë gati për të folur-vetëm degjoni.Mos i ndërprisni.Mos i gjykoni.Lërini ata të çlirohen nga ndjenjat negative që kanë mbajtur përbrenda.Ndonjëherë, çlirimi i ndjenjave negative është hapi i parë drejt shërimit.
3•Mos impono mendimin tënd.Ju do të keni një opinion,pa dyshim. Por mendohuni dy herë para se ju ta ndani atë me personin që po mundoheni të ndihmoni. Kur nuk ke diçka të bukur për të thënë më mirë hesht. Më mirë lëre personin tjetër të arrijë vetë në një zgjidhje të problemit që  ka . ju mund të ndihmoni duke bërë pyetje të tipit:”Cfar kuptimi ka kjo per ty?”,”çfarë do të doje të bëje më pas?”,ose thjesht duke thënë ”Si mund të të ndihmoj?”
4•Mos këmbngul në këshillën tënde. Së pari,ju duhet të jeni i sigurtë që keni të  gjithë informacionin e duhur për të dhënë një këshillë;edhe nëse ju besoni që keni pasur të njëjtën eksperiencë më përpara,asnjeri nuk ka ecur me këpucët e tjetrit. Pastaj nëse ju do të këmbngulni që  një person të bëjë sipas mënyrës tuaj atëherë ai do të ofendohet,nuk do jetë rehat në shoqërinë tuaj,kështu që jeni  i  kujdesshëm se çfarë thoni. Ju  ndoshta mendoni vetëm për të mirën e tij,mund të mendoni që keni të drejtë por me njerëzit e lëkundur emocionalisht kërkohet një nivel i caktuar delikatese dhe vetëkontrolli
5•Qëndroni pozitiv. Mos lejoni që keqardhja për veten  apo pikëllimi i personit të ndikoje tek ju. Kur jeni duke u munduar të ndihmoni dikë me emocione negative akute ,është e rëndësishme të tregoni ndjeshmëri por gjithashtu të qëndroni të fortë dhe të qëndroni në kornizat e pozitivitetit. Ata mund të kenë nevojë për ju si një shtyllë mbështetëse ose burim force.;përdorni të folurin pozitiv me veten dhe të ruani atë forcë për të siguruar atë që ata kanë më tepër nevojë.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për trajtimin e ankthit dhe depresionit-

9 Mënyra të fuqishme psikologjike për të qetësuar mëndjen tuaj në Ankth.

Si të ndalojmë të menduarit e tepërt të gjërave dhe të ecim përpara ?

Ankthi- një nga problemet më të shpeshta që ne hasim tek njerëzit çdo ditë. E gjithë kjo nuk është diçka negative,por ne akoma nuk dimë të ndalojmë. Edhe pse ne jemi shumë familjarë me të,asnjëherë nuk dimë si ta parandalojmë ankthin pa na konsumuar totalisht.
Mendimet e shqetësuara mund t’ju pengojnë dhe t’ua bëjnë më të vështirë marrjen e vendimeve dhe të gjeni zgjidhje për çfarëdo problemi që ju shqetëson . Ankthi mund t’ju çojë drejt të menduarit të tepërt të gjërave e cila ju bën më të shqetësuar,gjë e cila ju drejton drejt të menduarit të tepërt të gjërave…dhe kështu në vazhdim.Por si mund të dalim nga ky rreth vicioz? Thjesht të treguarit e mendimeve negative nuk funksionon sepse do të rifillojnë përsëri  dhe ndonjëherë me më shumë intensitet.Por ka shumë teknika efektive që ju mund ti huazoni nga Reduktimi i stresit dhe terapive të njohjes së sjelljeve.

Më poshtë do gjeni 10 strategji që do ju ndihmojnë të ecni përpara

1 • Distancimi njohës :Mundohuni të shihni mendimet tuaja ankthioze si supozime dhe jo si fakte. Mëndja juaj po mundohet t’ju mbrojë duke parashikuar se çfarë mund te ndodhë. Vetëm fakti që ajo mund të ndodhë nuk do të thotë që ajo do ndodhi. Në fakt ju duhet të shihni fakte objektive. Sa propabilitet ka që rezultati të jetë negativ? Në të vërtet a mund të ndodhë diçka e mire? Çfarë mendoni se ka më shumë gjasa të ndodhë,bazuar në eksperiencat e kaluara dhe nga informacionet e tjera që ju keni në lidhje me situatën?
2 • Shpërndarja njohëse: Mjaft u bëtë njësh me mendimet tuaja! Imagjinojini mendimet tuaja si të dhëna kalimtare sesa si objektiv të vërtetë për  situaten. Ju mund të zgjidhni  nëse do ti besoni këto mendime në vend qe ti pranoni ato në mënyrë të pakritikueshme. Disa nga mendimet tuaja mund të jenë vetëm reagime të kushtëzuara që janë automatike ose të krijuara nga një mëndje e orientuar për të mbijetuar. Mëndjet tona janë të ndjeshme nga kërcenimet dhe rreziku sepse kjo i mbajti  gjallë paraardhësit tanë në botën e egër.
3 • Mbikëqyrja : Praktikoni mbikëqyrjen e mendimeve tuaja,në vend që të reagoni automakisht ndaj tyre. Shihni mendimet tuaja si një re fluturuese. Shihni se cila ju tërheq dhe cila ju bën t’ja mbathni.  A ka një mënyrë që ju ta çlironi veten dhe thjesht të vëzhgoni  mendimet tuaja,në vend që të reagoni
4 • Duke u përqëndruar në eksperiencat e drejtpërdrejta : Mëndja juaj krijon histori rreth atij që jeni, sigurisë tuaj dhe aftësisë tuaj për të dashur. Por jo të gjitha historitë janë të vërteta . Ndonjëherë mëndjet tona janë të anuara nga eksperiencat negative të së kaluarës. Cila është eksperienca juaj në këto momente? A është diçka  që po ndodh momentalisht apo diçka që mund të ndodhë? E shihni që nuk janë e njëjta gjë edhe pse mëndja juaj i trajton si të njëjta.
5 • Etiketimi: Etiketoni llojin e mendimit që keni në vend që ti kushtoni rëndësi përmbajtjes. Shikoni mendimet tuaja kur shihni një gjykim(p.sh sa e mirë apo e keqe është situata ) etiketojeni atë si “gjykim,gjykim”. Nëse ju vini re një shqetësim (p.sh sikur ju jeni duke dështuar apo duke pësuar një humbje) etiketojeni atë si “shqetësim”.  Nëse ju jeni duke kritikuar veten etiketojeni si “kritikë”. Kjo ju çon larg nga përmbajtja e drejtpërdrejt dhe kuptimet e mendimeve tuaja dhe ju jep më shumë vetëdije për proçeset që kalojnë në mëndjen tuaj. Dëshironi që ta kaloni kohën tuaj duke gjykuar dhe shqetësuar?
A ka mënyra më pak gjykuese dhe shqetësuese për ta parë situatën?
6 • Të qëndruarit në të tashmen :
A është mëndja juaj duke risjellë të shkuarën? Vetëm sepse diçka negative ka ndodhur në të shkuarën nuk do të thotë që ajo duhet të ndodhë edhe sot. Pyesni veten tuaj nëse rrethanet apo njohuritë tuaja dhe  aftësitë përballuese kanë ndryshuar që nga hera fundit? Si një i rritur ju keni më shumë zgjedhje me kë të shoqeroheni dhe më shumë aftësi për të identifikuar,parandaluar ose për te lënë një situate të keqe  se sa kur keni qënë një fëmijë apo adoleshent.
7 • Pikëpamja e zgjeruar :
A jeni duke u fokusuar shumë në një aspekt kërcenues të situatës sesa në të gjithë situatën? Ankthi e bën mëndjen tonë të kontraktohet dhe të fokusohet në kërcënimin e menjëhershëm pa marrë parasysh kontekstin e gjërë. A është  kjo situate me të vërtet aq e rëndësishme sa ankthi juaj thotë se është? Do të shqetësoheni përsëri për këtë problem mbas 5 apo 10 vjetësh? Nëse jo, atëherë është koha për tu qetësuar.
8 • Ngrihu dhe shko :
Të shqetësohesh dhe të merresh shpesh e shpesh me të njëjtin problem pa pasur një zgjidhje nuk do tju ndihmojë ju të zgjidhni problemin. Mund t’ju bëj më pak të pëlqyeshëm për të reaguar duke ushqyer asnkthin tuaj. Kur mëndja juaj ka ngecur në një lak,ju mund ta ndërprisni atë, të çoheni dhe të lëvizni përreth duke bërë një detyrë  ose veprim tjetër. Kur ju të uleni përsëri do të keni një perspektiv tjetër.
9 • Vendosni nëse një mendim është i dobishëm për ju :
Edhe nëse një mendim është  i vërtet nuk do të thotë që ështëi dobishëm që të përqëndroheni tek ai gjithë kohën. Nëse 1 në 10 njerëz  fitonë  vëndin e punës dhe ju do vazhdoni të mendoni rreth këtyre shanseve, ju do të shkurajoheshit dhe nuk do të merrnit më mundimin që të dërgonit aplikimet tuaja. Ky është një shëmbull i një mendimi që eshtë i vërtetë por jo i dobishëm. Përqëndrojeni vëmëndjen tuaj në atë që është e dobishme dhe lëre pjesën tjetër të mbetet pas!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë per trajtimin e ankthit dhe depresionit

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

9 Gabime Të Zakonshme Që Njerëzit Bëjnë Në Një Bisedë

GABIMI #1: BIEM NË NJË MENTALITET LUFTARAK.
Bisedat e vështira bëhen toksike sepse ne shpesh bëjmë një gabim kyç: ne biem në një mentalitet luftarak. Kjo e lejon bisedën që të bëhet një lojë me një fitues dhe një humbës. Por realiteti është që kur e lejojmë bisedën të marrë këtë rrjedhë– veçanërisht në zyrë – të gjithë bëjnë figurë të keqe dhe të gjithë humbin. Armiku i vërtetë nuk është bashkëbiseduesi, por vetë mentaliteti luftarak. Dhe ju mund ta mposhtni atë me strategji dhe aftësi.
GABIMI #2: PËRPIQEMI TA THJESHTOJMË PROBLEMIN.
Nëse subjekti i argumentit tuaj do ishte i drejtpërdrejtë, ka shanse që ju nuk do debatonit për të. Për faktin se është e frikshme përpjekja për të trajtuar disa çështje përnjëherë, ne mund të përpiqemi t’i trajtojmë këto probleme si një problem më pak kompleks. Por ekzistenca e një bishe të tillë është shpesh një iluzion. Për të shmangur thjeshtëzimin, kujtoi vetes se nëse problemi nuk është i komplikuar, atëherë nuk do ishte aq e vështirë për të folur për të.
GABIMI #3: NUK JAPIM RESPEKT TË MJAFTUESHËM NË BISEDË.
Çelësi për të shmangur thjeshtëzimin është respektimi i problemit që po përpiqesh të zgjidhësh. Për të shmangur mentalitetin luftarak, ju duhet të shkoni më tej– duhet të respektoni bashkëbiseduesin dhe vetveten. Të sigurohesh që të përgjigjesh në një mënyrë që më vonë të jesh krenar, do të të parandalojë nga dalja jashtë binarëve nëse bashkëbiseduesi është duke u treguar haptazi armiqësor.
GABIMI #4: NE SHPËRTHEJMË – OSE MBYLLEMI NË VETVETE.
Frika, zemërimi, sikleti, vetëmbrojtja – apo ndjenja të tjera mund të na përshkojnë gjatë një bisede të cilën do të donim ta evitonim. Disa prej nesh reagojnë duke u konfrontuar me agresivitet me bashkëbiseduesin; disa të tjerë, duke shpejtuar të qetësojnë bisedën. Ne mund edhe të ndryshojmë qëndrim ndërmjet dy poleve kundërproduktive. Në vend të kësaj, vendosuni në mes: thoni se çfarë dëshironi vërtetë. Emocionet e forta nuk do zhduken, por me praktikë, do mësoni të përqendroheni në rezultatin që doni.
GABIMI #5: NE REAGOJMË NDAJ DREDHIVE QË NA PENGOJNË.
Gënjeshtrat, kërcënimet, kundërshtitë, të qarët, sarkazma, të bërtiturat, heshtja, akuzat, të sharat: bisedat e ashpra mund të paraqesin një arsenal të dredhive penguese. (Edhe pse ju po përpiqeni të lëvizni përtej mentalitetit luftarak, kjo nuk do të thotë se bashkëbiseduesi yt po bën të njëjtën gjë.) Por megjithatë, ju keni një gamë të gjërë përgjigjesh të mundshme, duke filluar nga pasivet deri te agresivet. Dhe përsëri, gjëja më e mirë është të pozicionohesh në mes: çarmatose dredhinë duke iu drejtuar asaj. Për shembull, nëse bashkëbiseduesi nuk po të përgjigjet më, ju thjeshtë mund ti thoni, “Nuk di si ta interpretoj heshtjen tënde.”
GABIMI #6: NE BIEM NË “GRACKË”
Gjithëkush ka një pikë të dobët. Dhe kur dikush gjen tonën – me një shigjetë të hedhur, qoftë pa dashje, ose duke shpresuar të na lëdojë – e bën situatën të vështirë për të qëndruar jashtë mentalitetit luftarak. Ndoshta e jotja është e lidhur me punën – ndjen se departamenti yt nuk merr respektin që meriton. Ose mbase është më personale se kaq. Por çfarëdo që të jetë, merr kohën që të duhet për të mësuar se çfarë ju prek. Të dini pikën e dobët do t’ju ndihmojë të kontrolloheni kur njerëzit ju ngacmojnë tek ajo gjë.
GABIMI #7: NE PRAKTIKOHEMI
Nëse jemi të sigurt që një bisedë do jetë e ashpër, është instiktive të praktikohemi për atë që do themi. Por një bisedë e vështirë nuk është një performancë, me një aktor dhe audiencë. Sapo të nisni diskutimin, bashkëbiseduesi mund të reagojë në shumë mënyra – dhe pasja e një “skripti” në mendje do të pengojë aftësitë tuaja për të dëgjuar me efektivitet dhe për të reaguar siç duhet. Në vend të kësaj, përgatitu duke pyetur veten: 1. Cili është problemi? 2. Cili është problemi sipas bashkëbiseduesit tim? 3. Çfarë rezultati dua të nxjerr? 4. Cila është marrëdhënia e punës që dua të kem me bashkëbiseduesin tim?Nëse është e mundur ju mund edhe të pyesni personin tjetër të bëjë të njëjtën gjë përpara takimit.
GABIMI #8: NE HEMENDËSOJMË PËR SYNIMET E BASHKËBISEDUESIT TONË
Optimistët kanë tendencën të supozojnë se çdo mosmarrëveshje është një keqkuptim mes dy njerëzve me qëllime të mira; pesimistët mund të ndjejnë që opinionet e ndryshme janë në fakt sulme dashakeqe. Në mjegullën e një bisede të vështirë, ne priremi të harrojmë që nuk kemi akses tek synimet e askujt, por vetëm te tonat. Mbani mend që ju dhe bashkëbiseduesi juaj jeni duke u përballur me këtë ambiguitet. Nëse ngecni diku, një frazë e dobishme për të mbajtur mend është, “Ndërsa flasim, kam përshtypjen se nuk po e kuptoj plotësisht këndvështrimin tuaj të problemit”. Duke pranuar atë që nuk di, mund të jetë një mënyrë e fuqishme për ta sjellë përsëri bisedën aty ku duhet.
GABIMI #9: NE HARROJMË SYNIMIN
Çelësi në çdo bisedë të vështirë është gjithmonë të mos harrosh synimin. Parandaloje këtë gjë duke u futur në biseda me një përfundim të qartë dhe realist; me njohurinë se si ti do që të jenë marrëdhëniet e punës me bashkëbiseduesin tënd; dhe pasi je menduar rreth pengesave që mund të dalin në këtë drejtim. (Mbani mend, “të fitosh” nuk është një rezultat realist, duke qënë se bashkëbiseduesi mund të ketë pak gjasa ta pranojë rezultatin e “humbjes”.

Kur kapemi pa mëndje, ka shumë gjasa që t’i kthehemi zakoneve të vjetra dhe jo efektive si mentaliteti luftarak. Nëse nuk je ti ai që e fillon bisedën e ashpër, ose nëse papritur shfaqet një problem, përmbaju këtyre bazave: mbani përmbajtjen tuaj të qartë, mbani ton neutral, flisni butë. Kur të shpërthejnë mosmarrëveshjet, do të jeni të aftë të lundroni drejt një rezultati produktiv – dhe të dilni me reputacion të paprekur.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Psikolog per probleme ne cift

A keni ndonjë prej këtyre mendimeve toksike për partnerin tuaj?

Mendimet toksike mund të shkatërrojnë marrëdhëniet nëse nuk i kontestojmë ato.
Nëse keni probleme të rëndësishme me partnerin tuaj intim, kjo mund të tregojë se marrëdhënia juaj po bëhet, ose tashmë është, toksike. Më poshtë është një listë me 9 mendime parësore toksike. Pse nuk ma lexon dot mëndjen?

Ndërkohë që mund të ketë të vërteta themelore për këto lloje mendimesh toksike, për çiftet që kanë marrëdhënie të shëndetshme, është shkalla në të cilën ju deformoni, e teproni dhe fokusoheni më tepër nga ç’duhet mbi ta, ajo që mund ta përthithë gëzimin nga dashuria e shëndetshme. Të jesh  në gjëndje të kërkosh dhe pastaj të ndalesh, në cilësitë dhe sjelljet pozitive të partnerit tuaj është çelësi për të kapërcyer këto mendime toksike rreth tij ose saj.

Nga sa prej këtyre vuani ju ose partneri juaj?

1.Kurthi Gjithçka ose Asgjë: Ju e shihni partnerin duke bërë gjithmonë gjënë e gabuar ose duke mos bërë asnjëherë gjënë e drejtë. (“Ai gjithmonë duhet të ketë të drejtë!”)
2.Përfundime katastrofike: Njëri partner e ekzagjeron me veprimet negative dhe ngjarje që kanë lidhje me partnerin tjetër. (“Ajo vendosi që të marri kontrollin dhe tani ne jemi përfundimisht duke shkuar drejt një shtëpie të varfër!”)
3.Bomba “duhet”: Njëri partner supozon se tjetri do të përmbushë një ose më shumë nevoja të tij ose saj—vetëm sepse ai ose ajo e di këtë nevojë. (“Ti duhet ta dish sa shumë e urrej punën time ndonëse u them të gjithëve se sa mundësi e shkëlqyer më është dhënë.”)
4.Etiketimi i Padrejtë: Ju padrejtësisht, dhe negativisht, etiketoni partnerin tuaj dhe harroni cilësitë e tij ose e saj pozitive. (“Je shumë përtac!”)
5.Loja e fajësimit: Ju padrejtësisht, dhe irracionalisht, fajësoni partnerin për çështje lidhur me marrëdhënien, ose për çështje më të mëdha. (“Jeta ma shpif për shkakun tënd!”)
6.Qarqe të shkurtra emocionale: Qarqet e shkurtra emocionale ndodhin kur njëri partner bindet se emocionet e partnerit nuk mund të “menaxhohen. (“Askush nuk mund të merret vesh me të!”)
7.Imagjinata hiperaktive: Në këtë rast, ti nxjerr përfundime negative për partnerin tënd që nuk janë të bazuara në realitet. (“Kohët e fundit ajo duket shumë e preokupuar; duhet të ketë një lidhje tjetër.”)
8.Të supozosh : Ti përpiqesh që të tregohesh më i zgjuar se partneri duke supozuar gabimisht që ai ose ajo ka motive të caktuara. (“Ai/ajo po sillet mirë me mua vetëm sepse këtë fundjavë dëshiron të dalë me shokët ose shoqet.”)
9.Fundi Zhgënjyes: Kjo ndodh kur partnerët përqëndrohen në pritje të idealizuara të partnerëve të tyre, që janë të rrënjosura në të shkuarën. (“Tani ai e ka mendjen vetëm te puna; është njësoj si gjithë burrat e tjerë të cilët nuk janë kujdesur kurrë për nevojat e mia.”)

Çiftet e lumtura dhe të kënaqura që nuk ngecin në mendimet toksike, kanë një mënyrë të menduari më të mirë, më realiste dhe më të shëndetshme, e cila i mundëson çifteve të tilla të përmirësojnë komunikimin, të zgjidhin problemet dhe të shtojnë romancën. Ky  themel i vërtetë për një marrëdhënie të lumtur, ky sekret i pakapshëm për suksesin tuaj, mund vetëm të gjendet, ose ndërtohet, vetëm në një vend—në mëndjen tuaj.

Më lejoni të shtoj: Ju nuk keni marrë në marrëdhënien tuaj  keqtrajtim, injorim, apo braktisje. Abuzim apo denigrim, nënshtrim, shpenzime të pamatura,privim të jetës private seksuale, ose të detyruar të duroni problematika, sjellja e papjekur nuk është ajo që unë jam duke kërkuar nga ju. Nëse kjo ndodh në marrëdhënien tuaj, partneri/ja juaj ka nevojë për të bërë ndryshime të mëdha. Këshillimi individual dhe çift mund të jetë i nevojshëm. Dhe në qoftë se partneri/ja juaj nuk do të bashkëpunojë me këshillim, ju duhet të ballafaqoheni me faktin se ai ose ajo ndoshta kurrë nuk do të ndryshojnë, dhe vendosni që të jetoni me të sa më mirë që të jetë e mundur, ose të filloni një marrëdhënie të re dhe të shpresoni në një marrëdhënie më të kënaqshme. Unë jam për përpjekjen për të shpëtuar marrëdhënien, por përballë lëndimeve dhe pandjeshmërisë së përsëritur, mund të jetë e mirë për të vazhduar përpara.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë për problemet në cift

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

 • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
 • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
 • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

psikolog ne tirane

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …