Artikuj

psikolog per femije dhe adoleshente

Stresi në familje ‘godet’ sistemin imunitar të fëmijëve

Stresi i familjes ” godet ” sistemin imunitar të femijve. Një stres i larte ne familje  mund të ndikojë në sistemin imunitar të fëmijëve . Kjo është zbuluar nga një studim i kryer nga Universiteti Jönköping, Suedi, dhe publikuar në “Journal of Immunology”. Shkencëtarët kanë gjetur se fëmijët nga familjet me nivele të larta të stresit kishin nivele më të larta të kortizolit , një shënues biologjike të stresit. Përveç kësaj, shkencëtarët theksojnë, situata te ngarkuara negativisht influenciojne në sistemin imunitar duke e bërë trupin më pak rezistente nga sulmi i agjenteve patogjene.

Studimi përfshiu familjet me fëmijë nën pesë vjeç të cilët kanë qenë pjesë e All Children in Southeast Sweden Study. Ekspertët kanë verifikuar direkt në terenin që fëmijët  jetonin në situata më komplekse , janë  më të prekur thellë nga ajo që ndodh në shtëpi. Një problem që rritet në qoftë  zgjat një kohë të gjatë .

Në fakt, trupi ynë mund të mbrojë veten nga stresi i çdo dite, kur ajo është me kohëzgjatje të shkurtër, ndërkohë kur është më i komplikuar dhe me kohezgjatje te madhe eshte e mundur qe te kete reaksione autoimune. Përveç kësaj, shkencëtarët theksojnë, stresi ndikon negativisht në sistemin imunitar duke e bërë trupin më pak rezistente kur është i sulmuar  nga agjentët patogjene.

Psikolog për adoleshentë dhe femijë

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi. Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

  • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
  • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
  • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …