Artikuj

Konsulta me psikologe ne Tirane

Periudhat e krizës

Disa periudha të jetës na vënë në provë, na godasin ku jemi të prekshëm apo më keq, ku ne kemi menduar se nuk jemi.

Dhimbja është gjithmonë duke menduar për dhimbjen, ajo është një ligj për të cilën mendimi ynë njohës nuk mund t’i shpëtojë. Kur ne jemi të shqetësuar, në ankth, të trishtuar apo dekurajuar, çdo gjë do të shihet përmes lenteve të dëshpërimit. Në këtë mënyrë dhimbja është e përgjithësuar dhe periudhat e krizës bëhen më të forta, dhe duken pafund.
Kur kaloni nëpër periudha krize, të qëndrosh i fortë nuk do të thotë të durosh stoikisht  dhimbjen, ose të prisni të pafuqishëm anullimin e fatit. Qëndrimi pasiv vetëm i bën gjërat më keq.
Duhet gjetur forca për të ndezur dritat edhe në errësirë. Kërkimi nëpër probleme për të nxjerrë nga gjithçka që është e mirë dhe e bukur, madje edhe në kohë krize.
Sepse bota është çfarë ndodh me ne, ajo kurrë nuk është e zezë ose e bardhë, e bukur apo e shëmtuar, e mirë apo e keqe. Çdo moment i jetës, madje edhe ai më i errëti është plot ngjyra, mjafton vetëm të dish se si të kërkosh.

Por cilat janë periudhat e krizës

Ka të paktën katër gjëra pozitive që ndodhin shpesh në periudhat e krizës.

•1 Bëheni më të mëshirshëm dhe më pak paragjykues.
Duke gjykuar dikë që vuan si fajtorë për gjendjen e tij na bën të ndjehemi më pak të ndjeshëm, na bën të besojmë se kjo nuk është një çështje e fatit apo rastësi, por është faji i tij. Megjithatë, të pranosh se disa gjëra mund t’ju ndodhin të gjithëve është të pranosh se mund të jesh ti personi tjetër që mund të vuash. Rezultat i pashmangshëm i kalimit të një periudhe krize është të kuptosh se sa pak vlerë kanë mendimet e shprehura deri tani në vuajtjen e të tjerëve, dhe të mësosh të pranosh dhimbjen e të tjerëve me ndjeshmëri të papritur.

•2 Zbuloni se jeni shumë më të fortë seç mund të keni imagjinuar.
Gjithmonë nënvlerësojmë tolerancën tonë ndaj dhimbjes. Kjo është normale, sepse ne jemi të frikësuar dhe e zmadhojmë . Ashtu si kur ishim fëmijë kishim frikë nga errësira. E panjohura është gjithmonë e frikshme, sepse ne duam të jetë kështu. Por kur e panjohura bëhet e njohur, ne e njohim nga afër dhimbjen, papritmas zbulojmë se kjo është më pak e keqe se sa e kemi menduar. Gjithkush ka brenda vetes forcën për të duruar periudhat e krizës, por deri sa ai/ajo nuk e përdorin këtë gjë , ajo mbetet një cilësi e fjetur.

•3 Kuptoni kush janë miqtë tuaj të vërtetë.
Të qëndrosh pranë dikujt që vuan është shumë e lodhshme. Kjo do të thotë të hysh në renë e tij të zezë për të marrë disa pika shiu, në rastin më të mirë ose një rrebesh në rastet më të këqija. Pak janë të gatshëm të heqin dorë nga një ditë me diell për një person tjetër, ai që e bën këtë është një mik. Një njeri i vërtetë, i hapur për të ndarë dhimbjen dhe i interesuar  vërtetë për shëndetin tuaj. Më vonë, kur t’ju kthehet buzëqeshja, ju do të shihni se rrethi miqësor është zvogëluar dhe se kush janë miqtë tuaj të vërtetë.

•4 Mund të qartësoni atë që vërtet dëshironi në jetë.
Analiza e vetvetes që shoqëron periudhat e krizës është një mundësi e madhe. Zemra juaj është e zhveshur dhe mund të kuptosh se çfarë ju doni të bëni, ku ju doni të shkoni dhe me cilët. Shumica e ndryshimeve nuk gjeneron krizë, por fillon prej saj . Gëzimi dhe lumturia ruajnë status quo. Kush do të donte të ndryshonte diçka që është mirë ? Dhe atëherë ndryshimi i pashmangshëm i zemrës nuk gjenë një mënyrë për të shprehur veten, sepse ndërgjegjja juaj është errësuar nga mirëqënia. Ndërprerja e mirëqenies hap rrugën për të dëgjuar kërkesat e reja që nuk keni menduar që ekzistonin apo që i kishit.

Situatat e vështira ndërtojnë njerëz të fortë. Ruajeni besimin, gjërat do të përmirësohen!

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

  • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
  • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
  • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …