Category: Artikuj

Zhvillimi i trurit ana e majte apo e djathte cilen ane keni te zhvilluar ?

Zhvillimi i trurit ana e majte apo e djathta ?studio psikologjie

Ja specifikat për të dalluar nëse kini të zhvilluar anën e majtë apo të djathtë të truritNdodh që njëra anë e trurit është gjithmonë më e zhvilluar se tjetra. Por si ta dallojmë cilën anë të trurit kemi të zhvilluar: për këtë ju vijnë në ndihmë karakteristikat e mëposhtme. Read more

Njohuri të përgjithshme mbi personalitetin

Njohuri të përgjithshme mbi personalitetinstudio psikologjie

Psikologjia nuk kufizohet vetëm me studimin e proceseve psikike njohëse, emocinale, të vullnetshme dhe me shqyrtimin e anës psikologjike të veprimtarisë.
Ajo studjon edhe ato veçori të qenësishme dhe të qëndrueshme, që e bëjnë një njeri të dallojë nga njerëzit e tjerë, d.m.th. ato veçori që përcaktojnë personalitetin e tij.

Read more

Mendimet negative të përsëritura dhe automatike, si t’i eliminoni ato

Mendimet negative të përsëritura dhe automatike, si t’i eliminoni ato Jeta nuk është një proces mekanik, nuk …

Kur Ankthi Të Ndihmon Të Fluturosh

Kur Ankthi Të Ndihmon Të Fluturosh Imagjino të shohësh një zog me krahë të mëdhenj që përplasen fortë dhe me vrull. …

Mendime negative të përsëritura dhe automatike, si t’i eliminoni ato

Mendime negative të përsëritura dhe automatike, si t’i eliminoni ato Jeta nuk është një proces mekanik, nuk ofron …