Artikuj

5 Shenja që do të tregojnë nëse je gati të NDRYSHOSH JETËN TËNDE

5 Shenja që do të tregojnë nëse je gati të NDRYSHOSH JETËN TËNDE

Nëse qëndrojmë në një vend shumë gjatë, do të mërzitemi si fizikisht ashtu edhe mendërisht, duke dëshiruar diçka të re për ta bërë jetën përsëri emocionuese.
Nëse këto ndjenja rezonojnë tek TY, lexo për të kuptuar nëse je vërtet gati për të bërë ndryshime të mëdha në jetën tënde.

5 Shenja që do të tregojnë nëse je gati të NDRYSHOSH JETËN TËNDE

1. Ndiheni të pamotivuar
Një nga shenjat më të mëdha që diçka duhet të ndryshojë në jetën tënde është mungesa e frymëzimit dhe ndjenja e pamotivimit gjatë gjithë ditës. Nëse e kalon pjesën më të madhe të kohës jo në sintoni me shpirtin dhe mëndjen tënde, duhet të shikosh thellë brënda vetes për të kuptuar se çfarë duhet të mbetet në jetën tënde dhe çfarë duhet të lësh të shkoj. Mërzia mund të jetë gjithashtu e rrezikshme, pasi studimet shkencore kanë treguar se njerëzit e pamotivuar mund të bëhen ankthioz, të varur nga droga dhe mund të rrezikojnë të bien në depresion.
Mos bini në grackën e vetë-mëshirimit dhe vendose veten në pozicionin për të bërë një ndryshim në jetën tënde; ti je një qënie e fuqishme, krejtësisht e aftë për të ndryshuar atë që nuk të pëlqen në ekzistencën tënde.

2. Ke pasione në jetë që nuk i ke plotësuar
Kur zgjohesh herët në mëngjes dhe shkon në punë çdo ditë, a ndihesh vërtet i/e frymëzuar dhe gati për të kaluar një ditë tjetër, apo ndjen një ndjesi dërrmuese në të gjithë trupin tënd?
Nëse ke një zjarr në zemër për të realizuar një ëndërr, mos u përpiq ta shuash atë flakë. Sa më gjatë ta heshtësh zërin e brëndshëm, aq më këmbëngulës do të bëhet.

3. Ke rënë në  zakone të këqija.
Kur njerëzit bëhen të painteresuar për mjedisin dhe jetën e tyre të përditshme, ata shpesh e kompensojnë situatën që jetojnë duke përdorur gjëra të tilla si droga, alkooli, ushqimi, seksi, bixhozi dhe varësi të tjera. Varësitë shpesh konsiderohen si rezultat i drejtpërdrejtë i mënyrave tona të tërbuara të të jetuarit, në fakt ato më së shpeshti përfaqësojnë një ikje nga realiteti dhe nga monotonia e përditshme.
Sjellja vetëshkatërruese është fatkeqësisht shumë e zakonshme në botën e sotme, por ajo mund të ndryshohet duke jetuar më me dashuri dhe duke dëgjuar zemrën tënde. Nëse do të filloje të flisje me ndonjë person të suksesshëm sot, me shumë mundësi do të dëgjoje se ai/ajo duhej të rindërtonte plotësisht jetën dhe mentalitetin e tij/saj për të arritur këtu ku është sot. Përdore këtë si një motivim për të transformuar jetën tënde; në fund të fundit, vetëm nëse mban çelësin e fatit tënd, do të kesh fuqinë të ndryshosh jetën tënde; prandaj është e nevojshme të thyesh barrierat brënda teje që ende të mbajnë mbrapa.

4. Kur shikon botën, sheh qartë përmes mashtrimit të këtij realiteti sipërfaqësor.
Ndërsa dilni në botë, pothuajse të bën të buzëqeshësh me shpërqëndrimet dhe gënjeshtrat që të rrethojnë. Revistat, reklamat, shfaqjet televizive, të gjitha duan vëmëndjen tënde, por sipas rregullave të tyre! Për shkak të kaosit dhe korrupsionit që ekziston në botën tonë, ndihesh i shtyrë të kërkosh përgjigje brënda vetes dhe të mos tundohesh nga ajo që të ofron shoqëria.
Kur largohemi nga këto dhëmbëza që ‘na ushqejnë’ çdo sekondë, arrijmë në një lidhje më të thellë dhe kuptimin e vërtetë të jetës. Para se të fillojmë të zgjohemi, duhet të shkëputemi nga matrica, sa për të thënë, dhe të kuptojmë se shpirti dhe mëndja janë gjëja më erëndësishme. Nëse nuk ke më interes për të vazhduar me botën e pavetëdijshme, sigurisht që je gati të fillosh rrugën drejt ndryshimit.

5. Lëri të ikin marrëdhëniet e vjetra
Të gjithë njerëzit që takojmë luajnë një rol në jetën tonë. Megjithatë, ndonjëherë edhe miqësitë afatgjata dhe marrëdhëniet romantike mund të fillojnë të shkatërrohen kur të dy njerëzit fillojnë të ecin në drejtime të ndryshme në jetë. Është e dobishme t’i jepet fund këtyre marrëdhënieve.

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar!
Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!
Si profesioniste, përveç shërbimit online skype; studio.psikologjie, viber, whatsApp me video call pres edhe në studio në Tiranë  për më shumë se 15 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …