Artikuj

Psikolog Online

Zemërimi, frika, lumturi: emocionet e “lexuar” në tru

Çfarë ndodh në tru kur ne përjetojmë emocionet e ndryshme?

 Për herë të parë një grup i studiuesve në Universitetin Carnegie Mellon amerikan ka theksuar , ” leximin e tyre ” fale një teknikë  të qarte dhe funksionale si Imazhet e rezonancës magnetike .

Studiuesit ishin në gjendje për të ndjekur mënyra të ndryshme në të cilat qelizat nervore janë aktivizuar kur kemi provuar 9 lloje të ndryshme të emocioneve . Zemërim , neveri , zili , frike , lumturi ,kënaqësi , krenari , trishtim dhe turpi. janë njohur nga studiuesit duke respektuar modelet e ndryshme të neuroneve qe aktivizohen herë pas here nga çdo emocion .

Studimi, i publikuar në PLoS ONE, shtrihet në fushën e ” leximit të mendjes “, ndaj ndjenjave, duke aplikuar teknika të leximit mekanik të të dhënave  funksionale nga Imazhet e rezonancës magnetike .

Deri më tani kërkimi i këtyre skemave të cilat janë në gjendje për të lejuar “leximin” e mendjes, megjithatë, ka qenë kryesisht i pasuksesshëm për disa arsye: për shembull, sinqeriteti jo i plotë i njerëzve të përfshirë në eksperimente, ose “rënia”  emocionale që ajo ka në shqyrtimin e të njëjtit imazh disa herë, duke treguar rënie emocionale.

Për të shmangur këto pengesa, studiuesit vendosen të përdorin një grup prej 10 aktorësh të cilive u  dhanë detyrën për të identifikuar veten e tyre dhe për tu kontrolluar në situata të caktuara, dhe pastaj provonin emocionet . Kjo menyre e re  ka lejuar për herë të parë për të identifikuar me siguri të madhe, dhe shumë më te lartë se ajo që është bërë deri më tani , një shumëllojshmëri te modeleve nervore që lidhen me emocione të veçanta. Një nga qëllimet e ardhshme  që do të zhvillojnë studiuesit është aftësia për të lexuar emocionet që përpiqemi  ti shtypim apo ato të shumllojshme, si dhe kombinimet e emocioneve  të kundërta, ( si pershembull: kombinimin e gëzimit dhe të zilisë që mund të ngjall lajmi për një gjë shumë të mirë  te nje ndodhie te një mikut tuaj).

Konsulta me psikologe në Tiranë, studio ose online

Nëse kërkoni mbështetje psikologjike në Tiranë, si në studio ashtu edhe online, jeni në vendin e duhur. Psikologët tanë online janë profesionistë me përvojë, të kualifikuar dhe të përkushtuar për të përmirësuar mirëqenien tuaj dhe të shoqërisë në tërësi.

Psikologu online është i përkushtuar të ofrojë mbështetje që shkon përtej trajtimit të patologjive serioze, duke përfshirë edhe forma më të lehta të shqetësimit emocional. Qëllimi ynë është të ofrojmë një kulturë psikologjie që përfshin çdo aspekt të mirëqenies mendore.

Nëse keni ndonjë dyshim se çfarë lloj mbështetjeje mund të jetë e dobishme për ju, mos hezitoni të na kontaktoni me email ose telefon. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të zgjidhni çdo problem me të cilin përballeni. Psikoterapia është një rrugë që do t’ju ndihmojë të zhvilloni strategji efektive për të zëvendësuar ato jofunksionale.

Ne ofrojmë konsultime online për të thjeshtuar procesin. Me një laptop, tablet ose smartphone të thjeshtë, ju mund të rezervoni një konsultë psikologjike në internet dhe të aksesoni shërbimet e psikologut tonë nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Na kontaktoni në Skype në studio.psikologie për të rezervuar konsultën tuaj online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER. Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të merrni mbështetjen që ju nevojitet, kur dhe ku ju nevojitet.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

  • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
  • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
  • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …