Artikuj

11 hapat e suksesit

11 hapat e suksesitstudio psikologjie

Formula e suksesit = 1% frymëzim dhe imagjinatë + 99% punë dhe angazhim. Inspirimi dhe imagjinata nuk përbëjnë vetëm se 1% e suksesit, ndersa përpjekja dhe mundi janë rruga e vërtetë e tij. në fakt, janë 9/10 –tat e suksesit.


1) Fshije nga fjalori dhe jeta jote fjalën ‘do të’!
2) Ki kujdes nga inspirimet negative: unë jam dështak, lënda është e vështirë, nuk mësohet dot, etj.
3) Bindu për rëndësinë e diturisë dhe të mësuarit.
4) Ki kujdes shokët e këqij dhe ata që ta mbysin kohën!
5) Rregullo librat e tua dhe renditi ato, kjo ndikon më shumë në freskimin e memories tende.
6) Kryej detyrat e tua menjëherë, mos i lërë për më vonë.
7) Kujdes ushqimet e shpejta (fast food). Ha ushqime të freskëta, si: pemë, perime, etj.
8) Koordino kohën tënde. Mos i përsërit mësimet kur je shumë i lodhur.
9) Përkujto se mënyra më e mirë e shfrytëzimit të kohës është të fillosh tani, pa humbur as edhe një çast.
10) Përcaktoi prioritet e mësimit dhe studimit sipas kohës në dispozicion.
11) Përpilo një tabelë ditore dhe javore për kohën tënde dhe mësimet, që duhet dhënë prioritet.

Provoji keto 11 hapat e suksesit per 1 jave dhe shiko ndryshimin .psikologjia-suksesi-300x207

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …