Artikuj

Kafe per memorien, por pa ekzagjeruar !

Kafe per memorien,  por pa ekzagjeruar !studio psikologjie

Kafja permireson kujtesen afatshkurter. Kafeina eshte ne gjendje te fuqizoje kujtesen afatshkurter. Kjo eshte ajo cka shpjegohet ne nje studim te publikuar ne Nature Neuroscience nga nje grup kerkuesish amerikane te Universitetit Johns Hopkins ne Baltimore, sipas te cilit, ne vecanti efektet verehen ne vetem 200 mg kafeine tek persona qe zakonisht nuk e perdorin substancen.

Shkencetaret kane analizuar 160 subjekte per te ekzaminuar permbajtjen e kafeines ne organizmin e tyre dhe per te percaktuar me pas,sjelljen e organizmit me konsumin e substances.Atyre me pas u eshte kerkuar te veshtrojne disa imazhe dhe i kane ndare ne dy grupe,ku iu kane dhene pa dijene e tyre nje pilule me permabjte kafeine prej 200 mg (e barabarte me sasine e kafeines qe ndodhet nje filxhan  kafe) ose nje pilule qetesuse pa efekte anesore.Diten e neserme u eshte kerkuar te rikujtonin imazhet qe u ishin treguar; dhe rezultoi se personat qe kishin pire pilulen e kafeines dhe nuk konsumonin rregullisht kafeine kishin aftesi me te mira ne memorien afatshkurter.

Kerkuesit japin edhe keshilla: te rrisesh dozen e kafeines nuk sherben ne perforcimin e kujteses afatshkurter,dhe, vemendje e madhe i duhet kushtuar edhe efekteve anesore-si ankthi dhe nervozizmi-te cilet mund te vijne edhe si pasoje e konsumit te tepruar te kesaj substance si kafe, apo kafeine.kafe per memorjen

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …