Artikuj

Masturbimi ben mire, e thone dhe mjeket

Masturbimi, Ja lista e te mirave per femren dhe mashkullinstudio psikologjie

Te masturbohesh ben mire: te gjitha benefitet e autoerotizmit jane te listuara nga doktoresha Matty Silver, seksologe australiane ne Sidney. Disa nga keto benefite jane shume te degjuara por interesante eshte lista qe doktoresha ben.

Te masturbohesh:

1. Nxit clirimin e endorfinave, neuro-transmetuesit e lidhur me ndjenjen e lumturise mund te permiresojne humorin e pergjithshem dhe te luftojne depresionin.
2. Prodhon nje substance kimike te quajtur oksitocine, qe funsionon si luftues dhimbje natyral.
3. Kontribon ne heqjen e dhimbjes se kokes dhe asaj te muskujve.
4. Ul stresin dhe tensionin nervor pas nje dite shume stresante.
5. Krijimi i nje “prize seksuale” per  personat e vetmuar, nga zgjidhja apo situatat.
6. Ndihmon ne sjelljen e gjumit, ose ne te kundert kontribon ne fillimin e nje dite plot energji.
7. Permireson sitemin imunitar dhe kontribon tek shendeti ne pergjithesi.
8. Perforcon tonifikimin muskular ne zonen gjenitale dhe bazes se legenit, cka mund te sjelle nje jete seksuale me te mire.
9. Te mban larg nga infeksione te semundjeve seksualisht te transmetueshme, duke qene se me shume perhapen me seks.
10. Ndihmon personat qe vuajne nga sindroma e kembeve pa pushim (RLS), nje semudje neurologjike qe shkakton dhimbje tek kembet, ndjesi pickimi, kruarje. Disa mjeke ne Shtete e bashkuara kane konfirmuar se kjo ndihmon pacientet.

Benefite te ndryshme per shendetin e femrave:

1. Lufton tensionin pre-menstrual dhe gjendje te tjera fizike te lidhura me ciklin menstrual, si kruarjet.
2. Ul dhimbjet menstruale, duke rritur qarkullimin e gjakut ne zonen e legenit, dhe  dhimbjet e shpines.
3. Ngre rezistence ndaj infeksioneve nga enjtjet.

I lejon femrave te eksplorojne dhe kuptojne trupin e tyre me mire, keshtu do te dine cfare i pelqen kur kryejne marredhenie seksuale me partnerin e vet.

psikologjia-masturbimi

Benefite te ndryshme per shendetin e femrave:

Mund te ndihmoje ne luftimin e ejakulimit te shpejte nepermjet ushtrimit, duke lejuar keshtu zgjatjen ne kohe.

Mban spermen te shendetshme.

Masturbimi  i shpeshte ndihmon ne parandalimin e kancerit te prostates. Substancat kimike qe shkaktojne kancerin mund te akumulohen ne prostate nese meshkujt nuk ejakulojne rregullisht.

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …