Psikologjia e Sportit

Psikologjia e Sportit

Psikologjia e Sportit përdor teknika dhe metoda për të përmirësuar punën e ekipit dhe sportet individuale. Teknikat e përdorura në psikologjine sportive kanë për qëllim përmirësimin e cilësisë ne lëvizjet atletike dhe neutralizimin e efekteve te elementeve stresues apo shqetësues që pengojnë performancën në garë. Ajo merret gjithashtu me ndërhyrje të veçanta për menaxhimin psikologjik të aksidentit dhe rifillimin e mëvonshëm të sportit ndaj saj . Ndërhyrja zakonisht përfshin trajnerin , i cili bëhet pjesë aktive në procesin e vlerësimit dhe ndryshimit , dhe në çdo vështirësi marrëdhëniesh që mund  të krijohet në mesin e sportistëve apo mes tyre dhe trajnerit. Në fushën e Sporteve Psikologjia kryen këto veprime , brenda ose në objektet sportive – Këshilla për atletët, prindërit , trajnerët dhe klubet sportive – Programet e trajnimit mendore  individuale dhe të ekipit, rritjen e  performancës atletike – Mbështetje , Vlerësim dhe Trajnim në menaxhimin e aksidenteve  sportive.
Disiplina e Mjekësisë sportive përbëhet nga dy mjekë të mjekësisë sportive dhe një fiziolog stërvitje. Mjekët kanë përvojë si mjekë konsulent dhe grupi i për ekipin kombëtar turk të futbollit dhe klubet kryesore të futbollit. Ata kanë shërbyer edhe si mjekë konsulent dhe grupi edhe për të sporte të tjetra si: basketboll, volejboll, hendboll, mundje, kanotazh, dhe tenisi. Shërbimet e ofruara nga ekipi ynë i mjekësisë sportive janë si më poshtë:
Vlerësimi në kryerjen e ekzaminimeve mjekësore të lojtarëve të futbollit, ekzekutimi i testeve të performancës dhe sipas nevojës, referimi i pacientëve në specialistë të përshtatshëm për testim të mëtejshëm.
Përcaktimi i predispozicionit për lëndimet sportive përmes analizës së lëvizjes aplikuar në bashkëpunim me specialistët të Biomekanikës. Diagnoza e lëndimeve dhe sëmundjeve në bashkëpunim dhe konsultim me specialistë të tjerë mjekësorë.
Zbatimi i programeve të rehabilitimit pas lëndimit apo sëmundjeve dhe sigurimin e një kthimi të sigurt në sporte me performancën maksimale
Monitorimi i performancës së sportistëve nga fiziologë të stërvitjes, trajnerët, stërvitës dhe ndihmë për atletët në arritjen e performancës së tyre maksimale
Edukimi i lojtarëve mbi doping = shqetësimet lidhur me shëndetin dhe çështjet anti-doping
Krijimi i programeve të stërvitjes bërë me porosi kundër obezitetit dhe një stili të ulur të jetës.

 

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …