Artikuj

Konsulta online me psikologe

Kriza ekonomike: femrat e mbajnë më mirë

Kërkimet tregojnë se me krizën ekonomike, rreziqet për ekuilibrin mendor janë shumë më të mëdha për meshkujt ndersa te femrat,  rrit autostimen për veten e tyre. Prej kohësh ekspertët dhe organizatat shoqërore na paralajmërojnë për rrezikun e shëndetit mendor të shkaktuar nga kriza ekonomike. Por deri pak ditë më parë asnjë kërkim nuk kishte demonstruar në mënyrë të qartë , të dhënat dhe fakte ,se çfarë janë këto rreziqe.

Një studim nga kërkuesit spanjolle të publikuar në European Journal of Public Health  tregon një rritje të çrregullimeve mendore në mesin e meshkujve (nga 15% në 2006 në 17% në vitin 2012 ) , në kontrast me gjetjet në grupin e grave , e cila ndryshoj nga 25 % në 2006 në 23% në vitin 2012 . Aspekti interesant i këtij kërkimi është i lidhur me faktin se ky fenomen nuk është homogjene tek meshkujt , por është i lidhur me moshën dhe kushtet – ekonomike .

Bazuar në sa më sipër, duket se meshkujt  ( psikologjikisht ) janë më keq ata në grupmoshën 35-54, kryesisht kryetarët e familjeve, të cilët kryejnë punë  manuale. Ankthi psikologjik është matur nëpërmjet administrimit të një pyetësori të përdorur në projektin evropian Sophie ( Vlerësimi i Ndikimit të Politikave Strukturore për Shëndetësin pabarazinë dhe përcaktuesit e tyre sociale , dhe nxitjen e ndryshimit ) , i cili mati praninë  e simptoma të depresionit dhe ankthit dhe panë se rritja e depresionit ishte e madhe veçanërisht në prani të papunësisë / ose të përkeqësimit të kushteve ekonomike.
Në të kundërt, femrat duket se tregojnë një përmirësim nga ana psikologjike, pavarësisht krizës ekonomike. Sipas kërkuesve, ky efekt (pak) pozitiv duhet të lidhet me rolin e ri të kryetarit të familjes që partneri i një njeriu të papunë duhet të përballet: edhe pse e vështirë, me këtë rol të ri më aktiv brenda familjes mund të ketë efekte pozitive në vetë-respekt të gruas.

Të dhëna sigurisht të padiskutueshme, ndoshta pak të paparashikueshme. Ne presim me padurim  një studim të zgjidhjeve më konkrete, për të dal sa më shpejt të jetë e mundur nga ky dënim.

Psikoterapia është zgjidhja duke ju drejtuar psikologut që të ndihmonë në rindërtimin e strategjive të duhura duke zëvendësuar strategjitë jofunksionale dhe të keq përshtatura.

Kontakto StudioPsikologjie për të gjitha shqetësimet që keni. Ne do të jemi këtu për t’ju ndihmuar dhe dëgjuar në problemet tuaja. Nëse keni nevojë për një konsultë psikologjike, këshillim,psikoterapi apo të dëgjoheni nga një psikolog i cili do t’ju kuptojë dhe ndihmojë në çaste të vështira. Nëse vuani nga stresi, nga depresioni, dëshironi të përmirësoni marrëdhëniet prind fëmijë, apo marrëdhëniet në çift ne jemi këtu dhe mund të na kontaktoni shumë thjeshtë.

Nëse ke dyshime për llojin e ndihmës që të nevojitet mjafton të na kontaktosh duke dërguar një email ose duke na telefonuar. Jemi në dispozicionin tënd për të zgjidhur së bashku çdo lloj problemi.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

Dhe nesë po pyesin sa kushton një seance te psikologu, me poshtë gjeni listen e cmimeve:

  • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
  • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
  • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

 

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …