Artikuj

Meshkujt me zërin e ulët janë më joshës

Meshkujt, si t’i joshim femrat?studio psikologjie

Femrat joshen veçanërisht nga meshkujt që kanë një timbër të ulët të zërit, edhe pse kjo karakteristikë lidhet me meshkuj, të cilëve nuk duhet t’u besosh, pasi janë të prirur ndaj tradhtive, gënjeshtrave dhe nuk kanë dëshirë të martohen.

Në këtë përfundim kanë arritur një grup studiuesish në Universitetin McMaster, i botuar në revistën “Personality and Individual Differences”. Kërkimet e studimit tregojnë se zëri i njerëzve ka evoluuar në kohë dhe ndikon në zgjedhjet seksuale dhe sentimentale. Nga të dhënat del një fakt se femrat (87 vullnetare që kanë marrë pjesë në studim) preferojnë meshkujt me zë të ulët. Edhe pse këta lloj meshkujsh nuk shquhen për besnikëri, femrat dëshirojnë të kenë një lidhje me ta, pavarësisht faktit se mund të jetë një lidhje e shkurtër dhe se ata mund t’i tradhtojnë.

psikologjia-meshkujt me ze te ulet me terheqes

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …