Artikuj

Depresioni ,si te kuptoni qe vuani nga nje gjendje depresive ?

Depresioni ,si te kuptoni qe vuani nga nje gjendje depresive ?studio psikologjie

Pese shenja per te kuptuar se vuani nga depresioni. Duke qene se nuk eshte nje semundje virale por psikologjike, depresioni nuk eshte gjithmone i dukshem. Shume persona e nenvleresojne si problem, por ne fakt duhet kerkuar ndihme. Per te kuptuar nese po kalon nje periudhe mjaft te forte depresioni, ka 5 shenja qe nuk mund te mos i analizosh, Duhet luftuar per te dale nga tuneli.


Te ndodh shpesh,pervec periudhes menstruale, te qash papritur, pa nje shkak te vertete?
Kjo eshte shenja e pare se ciles I duhet kushtuar shume rendesi. Sipas nje studimi te Universitetit te Kalifornise, te qash pa nje motiv primar eshte nje nga simptomat me te perhapura te depresionit dhe godet me shume femrat. Nder simptomat e para te depresionit ne fakt jane edhe irritimi dhe shqetesimi. Nje person me depresion mund te duket shume I forte ne syte e te tjereve. Ne te vertete ama po perballet me nje ankth te brendshem dhe po perpiqet te zhduke gjithe inatin qe ka perbrenda.. Kur nje person vuan nga depresioni priret ti duket sikur po gabon dhe merr persiper cdo lloj faji. Gota ne rastin e tij eshte gjithmone gjysem bosh.
Fjala magjike: reago!studio-psikologjie-depresioni-300x269
Askush nuk eshte perfekt, dhe duhet te mesojme te pranojme veten sic jemi. Shume depresive jetojne nje gjendje te madhe pasiviteti. Mungesa e energjise nuk duhet nenvleresuar kurre

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …