Artikuj

Si ndikon dashuria tek shëndeti ?

Kur jemi të dashuruar jemi më të lumtur dhe më të relaksuar, që është shumë mirë për tërë shëndetin e organizmit tonë. Për shkak të dashurisë jëmi më të dobët. Adrenalina e cila krijohet në trupin tonë kur jemi të dashuruar, e zvogëlon oreksin për ushqim.

psikologjia -dashuriaPër shkak të dashurisë dukemi më të rinj!

Dashuria e nxit zhvillimin e hormonit DHEA i cili llogaritet eliksir i rinisë, pasi ndikon në rritjen e nivelit të beta-endofrinës në tru, çka ndikon në rritjen e epshit, shton dëshirën për jetë, e zvogëlon stresin, e tërë kjo ndikon që ne të dukemi më të rinj.

Për shkak të dashurisë jetojmë më gjatë!

Sipas hulumtimit të bërë në Universitetin në Utah, ata të dashuruarit të cilëve u rikthehet dashuria, jetojnë më gjatë nga ata të vetmuarit. Kur ndjehemi të dashuruar rritet vetëbesimi ynë, ndërsa me këtë zvogëlohen shanset që të bini në depresion.

Për shkak të dashurisë mbajmë mend më mirë!

Dashuria e përmirëson punën e qelizave të trurit, këtë e ka treguar një hulumtim italian, sipas të cilit ne mbajmë mend më shumë imtësira, të cilat ndoshta më herët kemi menduar se nuk janë të rëndësishme.

 

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …