Artikuj

Zhvillimi i trurit ana e majte apo e djathte cilen ane keni te zhvilluar ?

Zhvillimi i trurit ana e majte apo e djathta ?studio psikologjie

Ja specifikat për të dalluar nëse kini të zhvilluar anën e majtë apo të djathtë të truritNdodh që njëra anë e trurit është gjithmonë më e zhvilluar se tjetra. Por si ta dallojmë cilën anë të trurit kemi të zhvilluar: për këtë ju vijnë në ndihmë karakteristikat e mëposhtme.

Funksionimi i trurit

Truri ndahet ne disa grupe:

-Arrçi Është pjesa e fundit e trurit e lidhur me palcën kurrizore.Është qendër për rregullimin e procesit të frymëmarrjes, të zemrës, gëlltitjes, të tkurrjes dhe zgjerimit të enëve të gjakut.

-Truri i vogël Është i zhvilluar mirë sidomos tek gjitarët, dhe te shumë llojetë peshqish.Ai është qendër e drejtpeshimit, lëvizjes dhe koordimit të punës së muskujve.Tek ujëtokësorët dhe zvarranikët është i zhvilluar pak.

-Truri i mesëm Është i vendosur në mes të trurit të madh dhe palcës kurrizore.Tek rruazorët primitiv truri i mesëm është vendi kryesor i lidhjes mes ngacmimeve dhe grupeve të muskujve.

-Truri i ndërmjetmë Ështe i vogël.Në pjesën e poshtme të tij gjendet hipofiza e lidhur me hipotallamusin si qendër kontrolluese e metabolizmit, temperaturës së rupit, procesin e gjumit dhe funksione të tjera, ndërsa në pjesën e sipërme epifiza si gjëndër me tajim.

Personat të cilët kanë të zhvilluar anën e majtë të trurit, janë :

-matematicienë (pëlqejnë matematikën)
-familjar. –kategorik. -preciz. -analizues -praktik https://studiopsikologjie.al/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif-strateg i mire. -“Mjeshtër” i fjalës -realist     -i rregullt -llogjik -njohës të mirë të vtes

B. Personat të cilët kanë të zhvilluar anën e djathtë të trurit, janë
-kreativ. – shpirtra të lire -pasionalë -artistë -poetë

studio-psikologjie-truri-300x225

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …