Artikuj

Test Personaliteti Ngjyra

Zgjidhni gjethen tuaj me ngjyrën që ju pëlqen sa më shpejtë të jetë e mundur …pastaj gjeni se çfarë tregon për personalitetin tuaj
Ngjyrat mund të thonë shumë për personalitetin e dikujt.

Test personaliteti Ngjyra

Ngjyra e Zezë 

Duke zgjedhur ngjyrën e zezë  personaliteti juaj do të thotë se prestigji dhe fuqia janë të rëndësishme për ju. Jeni të pavarur, i fortë, i dashur dhe i vendosur dhe do kontrollin e vetes dhe të situatave. Si një dashnor i zi ju mund të jeni konservatorë dhe konvencionalë – e zeza është e kufizuar dhe e përmbajtur. Ju jeni shumë serioze për të mirën tuaj,duhet të shtoni disa ngjyra në jetën tuaj që të ndriçohet – jeta duhet të jetë kënaqësi. Ju mund të dukeni frikësues për kolegët tuaj më të afërt dhe miqt, sepse jeni autoritar, dhe me qëndrim diktatorial.

Ngjyra e Kuqe  

Duke zgjedhur ngjyrën e kuqe personaliteti ju identifikon si extrovert dhe optimist, i guximshëm dhe i sigurt. Ju jeni të orientuar në veprime fizikisht aktive – seksi është një domosdoshmëri për ju – ju keni instinkte të forta të mbijetesës. Me një ngjyrë të preferuar të kuqe, ju pëlqen të jeni në qëndër të vëmendjes – në fakt kjo është simbolika e të kuqes   njerëzit e tjerë janë të tërhequr në vitalitetin dhe ndjenjën e eksitimit që ju lëshoni. Ngjyra e kuqe është pjesë e juaja , ju jeni të stimuluar që ta keni gjithmonë dhe të rrezatojë një pjesë të madhe të energjisë tuaj.

Ngjyra Jeshile

Me një ngjyrë jeshile personaliteti, ju jeni praktike, me këmbë në tokë person që dashuron natyrën.
Ju jeni të qëndrueshëm dhe të balancuar, ose jeni duke luftuar për balancimin, në kërkimin të ekuilibrit, ju mund të bëheni i pavendosur dhe i shqetësuar me kalimin e kohës. Duke pasur ngjyrë jeshile të personalitetit do të thotë që ju jeni i mirë, bujar dhe mëshirshëm – është mirë të kesh dikë si ju afër gjatë një krize, pasi ju qëndroni të qetë dhe kontrolloni situatën deri sa të zgjidhet. Ju kujdeseni dhe i edukoni të tjerët – por ju duhet të jeni të kujdesshëm për të mos lënë pas dore nevojat tuaja duke i dhënë të tjerëve.

Ngjyra Kafe     

Duke zgjedhur ngjyrën kafe, personaliteti do të thotë që ju jeni të ndershëm, me këmbë në tokë dhe të shëndetshëm, kripë e njerëzve të tokës me të dy këmbët të mbjella në mënyrë të vendosur në tokë. Ju jeni të qëndrueshëm dhe të besueshëm dhe të sigurt në heshtje. Ju jeni miqësorë dhe të arritshëm, të vërtetë dhe të sinqertë. Me ngjyrën kafe personaliteti ju keni një ndjenjë të mprehtë të detyrës dhe përgjegjësisë ,ju i merrni detyrimet tuaja shumë seriozisht.

Ngjyra e Verdhe   

Me një ngjyrë të verdhë personaliteti ka një prirje të lumtur dhe është i gëzuar dhe argëtimi është gjithmonë me ta. Ju jeni krijues, shpesh duke qenë ai që vjen me ide të reja je një person i cili ka nevojë  dhe për idetë e të tjerëve për ti sjellë idetë në realitet – ju keni tendencën që të mendoni, në pjesën më të madhe të kohës. Ju mund të jeni shumë kritik për veten si dhe për të tjerë – një perfeksionist. Ju analizoni çdo gjë, gjatë gjithë kohës, dhe jeni metodike në mendimin tuaj.

Ngjyra e Bardhë 

Shënim: Rrallë është e bardha një ngjyrë e preferuar personaliteti që nga   nga fëmijëria – ngjyra e bardhë tenton të bëhet e preferuar në një kohë kur ju jeni duke kaluar nëpër një periudhë kalimtare në jetën tuaj, duke u përgatitur për fillime të reja ose duke kërkuar një drejtim të ri në një ose më shumë fusha të jetës tuaj. Përshkrimet e mëposhtme janë për të dy ata që duan ngjyrën e bardhë si dhe për ata që janë duke kaluar një kohë tranzicioni, edhe pse ky i fundit mund të jetë një shfaqje e përkohshme dhe cilësitë e mëposhtme janë në ktë periudhë kalimtare që po kalon, kjo periudhë tranzitore mund të zgjasë me javë apo vite. Duke pasur ngjyrën e bardhë të preferuar personaliteti thotë që ju jeni të rregullt dhe të papërlyer në pamjen tuaj, në prezantimin e shtëpisë tuaj dhe  makinës tuaj, pothuajse deri në pikën e të qenit fanatikë. Ju keni standardeve të larta të pastërtisë dhe higjienës dh prisni që edhe të tjerët ti përmbahen standarteve tuaja të larta. Ju jeni largpamës, me një natyrë pozitive dhe optimistë.

Ngjyra Blu  

Me një ngjyrë blu të preferuar, personaliteti juaj është konservator, të besueshëm dhe besnik – ju jeni mjaft të besuar nga të tjerët edhe pse ju jeni shumë të kujdesshëm në fillim deri sa të jeni të sigurt për personin tjetër. Në të njëjtën kohë, ju gjithashtu keni një nevojë të thellë për të besuar. Ju nuk jeni impulsiv apo spontane – ju gjithmonë mendoni para se të flisni dhe të veproni, dhe bëni çdo gjë me ritmin dhe kohën tuaj. Ju të merrni kohë për të përpunuar dhe për të ndarë ndjenjat tuaja. Ju jeni të vërtetë dhe të sinqertë, dhe i merrni përgjegjësitë tuaja seriozisht. Duke pasur një ngjyrën blu të  preferuar personalitetiti thotë që ju keni një nevojë të thellë për paqe dhe harmoni në jetën tuaj të përditshme – ju nuk pëlqeni të nxitoheni apo të flini mbi pupla, përferoni të mendoni përdit për reflektim, analizë të vetvetes dhe vetë-zbulim.

Ngjyra Portokalli  

Me një ngjyrë portokalli të preferuar,personaliteti thotë që ju jeni i ngrohtë, optimist, extrovert dhe shpesh pompoz.Ju jeni miqësore, i dashur dhe një person përgjithësisht i pranueshëm. Jeni të sigurt dhe të vendosur dhe jo agresive – ai që ka ngjyrën portokalli të preferuar, personalitetit thotë që ju jeni më gazmor dhe më pak intensive se ata që e duan ngjyrën e kuqe. Ju lulëzoni në kontaktet sociale njerëzore dhe tubimet shoqërore, duke sjellë të gjitha llojet së bashku, si p.sh ju gëzon një piknik, ju pëlqen të argëtoheni, te socializoni dhe të planifikoni të gjitha llojet e ngjarjeve  sociale, tipat që pëlqejnë këtë ngjyrë janë shpesh oratorë të fortë në një grup apo parti, ata janë jeta e grupit.

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …