Artikuj

Stresi 8 gjërat që duhet të dini mbi stresin

Stresi 8 gjërat që duhet të dini mbi stresinstudio psikologjie

1. Ekzistojnë dy tipe stresi; stresi i mirë dhe stresi i keq. Stresi i mirë është stresi që provojmë para ndonjë ngjarje të rëndësishme i cili na stimulon që të përpiqemi për një performancë më të mirë. Stresi i keq është dalja jashtë kontrollit e emocioneve i cili na bën të kemi një performancë të ulët.

2. Stresi manifestohet vetëm në formë psikologjike dhe fizike. Simptomat e dukshme të stresit janë psh. ankthi, irritimi, humbje e përqendrimit, apo edhe simptoma fizike si djersitja, skuqja etj.

3. Përballimi i stresit është i ndryshëm në persona të ndryshëm. Ka persona që e përballojnë atë duke bërë një shëtitje, ka të tjerë që hanë thonjtë apo që mbajnë në dorë topa sfungjeri me të cilët mund të luajnë.

4. Stresi mund të kontrollohet. Situatat stresante mund të kontrollohen në mënyra të ndryshme si psh. duke bindur apo qetësuar veten.

5. Ushqyerja e mirë luan një rol të madh në përballimin e stresit. Ushqimet që janë të pasura me magnez apo ushqimet e freskëta ndikojnë në një gjendje më të mirë psikologjike.

6. Vitaminat ndihmojnë në përballimin e stresit. Magneziumi, vitamina B6 dhe Omega 3 ndihmojnë në një përballim më të mirë të stresit.

7. Pilulat antistres nuk ndihmojnë gjithmonë. Përdorimi i pilulave antistres nuk japin gjithmonë rezultatet e duhura. Mjekimet natyrale si çajrat e ndryshëm janë më të vlefshëm.

8. Rutina shkakton stres. Aktiviteti i përditshëm i përsëritur, është një faktor shumë i rëndësishëm që shkakton stres. Prishja e rutinës së përditshme ul nivelin e stresit. 9. Stresi kronik është mjaft i dëmshëm për trupin. Ky tip stresi duhet luftuar pasi është shkaktar i këputjeve nervore.psikologjia-stresi-300x224

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …