Artikuj

Situate e errët ,këshilla të dobishme

Situate e errët ,këshilla të dobishmestudio psikologjie

Ndodh që shpesh të ndodhemi përpara ndonjë situate të cilën nuk dim të dalim prej saj. Shqetësohemi ,pikëllohemi ,vuajmë brenda nesh qajme … E keqja e shumë prej nesh është që ,mbyllemi në vetvehte në atë burgun tonë shpirtëror dhe në atë situate nuk e duam askënd pranë.

Kujtohuni:
Jeta është një dhuratë, është e mrekullueshme …jeto njeri nuk mund ta jetosh dy herë Jetën ,një herë të është dhënë..

Cdo herë shiko anën e ndritur të kësaj  situate se ku gjendesh..
Në moment mund të të duket e pamundur por vete do e kuptosh …
Ndonjëherë duhet të kalosh në shumë gjëra për të pasur atë që ti tashmë e ke ,duhet të humbasësh një person që të mori kohën tënde dhe të gjesh një person tjetër që duhej të hynte në jetën tënde por e tillë është vetë jeta duhet te kapercesh dicka që të fitosh të duhurën..një lojë më vehte që personazhet jemi NE.

Kurrë mos e harro:
Me rëndësi je Ti..vetëm
TI..
Shpirti yt ka nevojë për ngrohtësi e dashuri lumturi,sic ka nevojë për këto gjëra shpirti yt ashtu edhe shpirtërat e tjerë kanë nevojë …prandaj Fal njeri Fal, ngrohtësi ,dashuri ,mbështetje zgjatë dorën ndaj atijë që është lypsar i saj.
Nëse ti dikur ishe në  këtë situate të rëndë të jetës në sferën emocionale ,shikon dikë që gjendet në të njejtën situate, mos u bëjë vetjak ..
për ty është pak të ofrosh dashuri, ngrohtësi apo mbeshtetje por për personin që ta kërkon është një sherim për shpirtin e tijë, diamant miqësor që mund tia ofrosh TI.
Nëse dikur ti mbete pa mbështetje ,mos u bëjë i tillë ngaqë ti nuk e pate të mos e ofrosh.
Prandaj:
Duaj,Fal pa kursyer mbështetje ,jepe ngrohtësine…
Jepi drite shpirtit tënd edhe shpirtërave të tjerë jepju dritë kurrë ata janë në një situate të errët.psikologjia-keshilla-te-dobishme

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …