Artikuj

Studio psikologjie

7 Shenjat që tregojnë se ju keni një personalitet të fortë (dhe kjo mund të trembë disa njerëz)

Çdo person ka një personalitet të ndryshëm që është përcaktuar shpesh nga gjenetika si dhe mjedisin që ata janë rritur duke përfshirë edhe familjen e tyre. Disa njerëz mbase nuk e dinë se çfarë lloji personaliteti ata kanë, ose nëse ata kanë një personalitet intensiv apo të fortë.
Për të përcaktuar nëse ju keni një personalitet të fortë, ka disa shenja të rëndësishme për të kërkuar në atë se si jetoni dhe të veproni.

1. Ju mund të jeni Emocional
Nëse ju jeni keq ose mirë, ju keni tendencën të jeni emocionale në lidhje me ngjarjet e ndryshme në jetën tuaj. Kjo përfshin kur jeni të ekzaltuar dhe i lumtur si dhe i trishtuar apo i zemëruar.
Kur ju jeni të mërzitur, ju mund të bëheni depresiv apo të pangushëllueshëm për shkak të rrethanave që shpesh i ndjeni si fundi i botës. Ju nuk mund të përqëndroheni në fusha të tjera të jetës tuaj derisa ju të gjeni zgjidhje.
Kur ju jeni të lumtur, ju keni tendencën për t’u ekzaltuar shumë për jetën. Ju e keni të vështirë për të gjetur paqe në jetën tuaj deri në një sfidë të caktuar ose derisa një problem është zgjidhur dhe mund të lëvizni nga situata.

2. Ju nuk keni frikë nga Përballja
Individët me personalitete të fortë nuk kanë frikë nga përballja apo komunikimi me njerëzit në jetën e tyre. Nëse ka një problem që ju doni ta zgjidhni ose nëse dikush ju ka ofenduar , e bëni atë një pikë për tu diskutuar me personin sa më shpejt që të jetë e mundur. Nëse ju ndiheni se nuk ju kanë respektuar, e keni të vështirë për të shmangur që mos flisni dhe shprehni mendimin tuaj duke i shkuar deri në fund.
Gjithashtu ju nuk keni frikë nga konfrontimi, ju jeni ende të ndjeshëm ndaj ndjenjave të njerëzve të tjerë dhe do të komunikoni vetëm nëse është e efektshme dhe do të përfundoni vetëm kur të rifitoni marrëdhënien ose do të shkatërroni gjithçka dhe këdo.

3. Ju jeni Ambicioz
Një nga tiparet më të mira të njerëzve me personalitete të fortë është se kanë tendencë të jenë drejtues dhe ambicioz me qëllimet që ata kanë vendosur për të ardhmen. E kanë të vështirë të rrinë kot dhe të vijnë vërdall në jetë pa punuar në drejtim të realizimit tjetër që dëshirojnë për të arritur, nëse kjo përfshin të diplomohen apo avancimin e karrierës së tyre apo përmisimit të jetës së tyre dhe atyre që i rrethojnë.
Jeni të prirur të jeni jashtëzakonisht produktiv gjatë gjithë ditës me zbatimin e listave që keni krijuar për veten tuaj mbi një bazë të qëndrueshme. Ju gjithashtu mund të jenë të gatshëm të sakrifikoni kohën që duhet të kaloni me familjen ose miqtë për tu marrë më shumë me punën që duhet të bëni ose të kaloni më shumë kohë në zyrë.

4. Ju jeni Realist
Edhe pse disa njerëz mund të kenë një pamje të mjegulluar të botës, ju jeni realist kur është fjala për situata apo rrethana të ndryshme. Ju lejoni përvojat tuaja për të krijuar pamjen tuaj të botës dhe jeni më realist se sa optimistë për të ardhmen.
Kur bëni vlerësimin e një ngjarje apo situatë të caktuar, ju jeni të gatshëm për të parë në të gjitha faktet dhe mund të gjeni edhe disa probleme apo të meta që mund të ekzistojnë, por që shpesh neglizhohen nga individë të tjerë. Ju nuk jeni të njëanshëm dhe jeni të prirur për ta parë foton të madhe, por mund të bëheni edhe negative në qoftë se nuk janë të kujdesshëm me ju.

5. Ju jeni Selektiv me ata që Shoqëroheni
Personaliteti juaj i fortë ju bën më selektiv se me cilët shoqëroheni apo cilët mund të jenë miqtë tuaj. Edhe pse jeni një flutur sociale (ose jo), ju jeni ende më pak të prirur për të ndejtur me këdo. Disa personalitete mund t’ju bezdisin, ju mund të lidheni vetëm me një grusht njerëzish,gjë që kufizon numrin e njerëzve që janë në rrethin tuaj të brendshëm.
Ju gjithashtu prireni të vlerësoni bisedat e thella në vend të bisedave të shkurtra dhe nuk ju pëlqen të humbni kohën tuaj në parametrat e një grupi, në të cilin nuk mund të lidheni me njerëzit një-nga-një. Nëse ndjeni se dikush nuk është autentik, ju nuk keni frikë për tu larguar dhe të shpenzoni kohë tuaj me dikë tjetër që nuk ka frikë për tu hapur.

6. Ju Punoni për të kontrolluar Variablat në jetën tuaj
Njerëzit me personalitet të fortë dëshirojnë të kenë kontroll të plotë mbi jetën e tyre kur bëhet fjalë për profesionin e tyre, marrëdhënien romantike, dhe financat. Ata nuk janë të frikësuar për të marrë përgjegjësinë dhe të investojnë energjinë e tyre në organizimin e jetës dhe burimeve të tyre.
Kjo përfshin planifikimin e të ardhmes dhe duke qëndruar në krye të të gjitha përgjegjësive tuaja gjatë gjithë ditës. Ju gjithashtu prireni për të shmangur humbjen e kohës tuaj në aktivitete ose hobi që  nuk jeni plotësisht të interesuar dhe preferoni që më parë të bëni diçka që ju me të vërtetë e shijoni.

7. Ju nuk Shqetësoheni për Reputacionin tuaj
Ju ndiheni të sigurt në veten tuaj dhe aftësitë tuaja pa u brengosur shumë për atë që mendojnë të tjerët për ju në jetën tuaj personale apo profesionale. Mendërisht individët me personalitet të fortë nuk janë njerëz që jau ndjenë se duhet të jenë të pëlqyer nga të gjithë.
Ju nuk jeni të frikësuar për të shprehur mendimin tuaj ose të ngriheni për besimet tuaja, edhe në kurriz të marrëdhënieve të caktuara ose reputacionit tuaj. Ju gjithashtu nuk thoni atë që të tjerët duan të dëgjojnë vetëm për t’ju pëlqyer sepse vlerësoni mendimet tuaja personale më shumë se atë që të tjerët mund të mendojnë për ju.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

  • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
  • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
  • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …