Artikuj

Femrat janë më të ndjeshme në ditën e 16-të të ciklit menstrual

Femrat dhe ndjeshmeriastudio psikologjie

Femrat janë më të ndjeshme ndaj ngjarjeve stresuese dhe mendimeve negative gjatë fazës së parë, rreth ditës së gjashtëmbëdhjetë të ciklit të tyre menstrual. Këtë e tregon një studim i bërë nga një grup studiuesish në “University College” në Londër, publikuar në “Medical Express”.

Ky është studimi i parë që tregon lidhjen midis dobësisë psikologjike dhe një faze precize të ciklit biologjik femëror. Gjatë këtij intervali, femrat përjetojnë rreth trefishin e mendimeve negative dhe kanë një nivel stresi më të lartë, krahasuar me faza të tjera të ciklit menstrual. Rezultatet e këtij kërkimi kanë ndikim shumë të rëndësishëm për shëndetin mendor dhe për kurat e trajtimet për femrat që kanë përjetuar trauma të forta gjatë jetës së tyre.

psikologjia -femrat me terheqese ne diten e 3 te ciklit

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …