Artikuj

psikologe ne Tirane

7 Fakte Që Përcaktojnë Se Sa E Rëndësishme Jeni Për Një Mashkull

Jeni një opsion apo një prioritet?

Si në natyrë, në një marrëdhënie një ekuilibër i dhënies dhe marrjes duhet të jenë të goditur për të arritur harmoninë.
Tingëllon klishe, por është e vërtetë.
Dhe shpesh, si femra, tendenca jonë natyrore që marrim përsipër  një marrëdhënie dhe mund të mbi-japim, duke rezultuar që nuk i kushtojmë vëmendje peshores.

Ndërsa marrëdhëniet nuk duhet të jenë në lidhje me rezultatin e mbajtjes, ato duhet të ndjehen të balancuara.
Një vendim i ndërsjelltë për të treguar dhe luajtur lojën me përkushtim të barabartë duhet të jetë aty ose vetëm një anëtar i skuadrës do të fitojë, dhe zbuloni se çfarë?

Nuk do të jem dhënësi

Mendojeni zemrës tuaj, si një depozitë  karburanti që vazhdimisht zbrazet.
Ju jepni “gazin” tuaj për partnerin/en, dhe ndërsa ndjeheni të mëdhenj duke dhënë, në qoftë se ju nuk merrni mbushje nga partneri juaj në kthim ju përfundimisht do të  mbeteni pa asgjë për t’i dhënë atij – ose më keq, vetes.
Përfundimisht, të gjithë-dhënësit zgjohen kur mbushja nga partneri juaj nuk ju kthehet.
Kur marrëdhënia homeostaza është goditur shumë  fortë dhe për një kohë të gjatë, ai / ajo që është bosh do të shkojë në depresion,i/e shteruar plotësisht nga e gjithë energjia e forcës së jetës, do të vrapojë në drejtim të një mbushjeje.

Rimbushja zakonisht vjen në formën e një flirtimi

Natyrisht, është shumë më e shëndetshme të jeni në dijeni të marrëdhënies tuaj më parë se sa të arrini në pikën ku ju jeni duke vrapuar nëpër tym, të dëshpëruar për ndihmë dhe që doni të shkatërroni gjithçka.
Marrëdhëniet e shëndetshme rregullisht e mbushin depozitën e njëri-tjetrit, sepse ata janë siç duhet dhe në mënyrë të barabartë janë prioritet për njëri-tjetrin.
Shkrimtari i mirënjohur Mark Twain një herë tha: “Kurrë mos lejoni që dikush të jetë prioriteti juaj duke lejuar veten tuaj të jeni opsioni i tyre.”
Mos kini frikë për ta parë marrëdhënien tuaj në pasqyrë realiste në një përpjekje për të analizuar raportin tuaj dhënës dhe marrës, dhe pastaj të jeni të gatshëm për të bërë diçka në lidhje me të.
Për të bërë analizën tuaj, pyesni se sa depozita juaj është duke dhënë dhe sa nga ajo është duke u rimbushur në kthim.
Atëherë, shikoni këto fakte nëse jeni opsioni i dikujt, në vend të prioritetit të tyre të barabartë, për të parë nëse ndonjë nga këto fakte përputhet me situatën tuaj.

  • Ju jeni gjithmonë që kërkoni takim, jo ai.
  • Kur një lajm i madh ndodh me të, i mirë apo i keq, ju e zbuloni gjithmonë më vonë.
  • Ai jua kthen telefonatat/mesazhet jo në kohë.
  • Ju nuk keni statusin e të “dashurës”.
  • Ai bën plane fundjave/pushimesh pa ju konsideruar fare juve.
  • Ju dëgjoni shumë “unë”, por jo shumë “ne”.
  • Vota dhe mendimi juaj nuk llogaritet për shumë.

Ju meritoni të jeni prioritet i dikujt, qartë dhe thjeshtë!

Nëse ju gjeni se e keni zvogëluar veten si opsion i dikujt, është e nevojshme të shikoni brënda. Pas të gjithave, në qoftë se ju nuk jeni duke e bërë Veten prioritetin tuaj, pse  dikush tjetër duhet ta bëj?

Kush përpiqet për kuptuar problemet e tij, nuk është i çmëndur por shumë i zgjuar. Të gjithë kemi probleme, por kush i drejtohet psikologut dëshiron ti zgjidhi ato!

Konsulta psikologjike, psikoterapi, këshillim me një profesionist për ju do të ishte një ndihmë që mëndja juaj do t’ju falenderoj. Shpesh ndodhemi në situata të vështira që për ju ndoshta mund të mos ketë rrugëdalje, por zgjidhja më e mirë për çdo problem është të flasësh me dikë, dhe ajo perfekte është të flasësh me një specialist të fushës si psikologu i cili do t’ju ndihmonte të gjenit zgjidhjen që fshihej brënda jush.

Ofrohen konsulta online duke thjeshtësuar edhe për ju stresin e takimit me një psikolog në Tiranë, thjesht nga laptopi, tableti apo smartphone juaj ju mund të prenotoni një konsulte online psikologjike dhe të keni shërbimin e një psikologu online nga komoditeti i shtëpisë suaj.

Si Psikologe e liçencuar Tiranë nga Urdhri i Psikologut, përveç shërbimit online skype, viber, whatsApp me video call, ju pres edhe në studio time, ku për më shumë se 16 vjet dëgjoj dhe ndihmoj njerëzit konkretisht për të dalë nga situata të vështira, për të rimarrë jetën në duart e tyre.

Konsulta në studio me psikologe në Tiranë

Konsulta online nëpërmjet SKYPE, WHATSAPP, VIBER

Na kontakto në skype në adresën studio.psikologjie.

  • Seanca e konsultës – 60 minuta, 5000 lekë të reja/ 50€ euro
  • Seancat e Psikoterapisë fillojnë 5000 lekë të reja/50€ euro
  • Terapi çifti seanca është 70 minuta kushton 7500 lekë të reja/75 euro

info@studiopsikologjie.al

+355692642618

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Ndiheni të trishtuar, të pakënaqur, të dëshpëruar?  Keni pësuar një dështim, keni humbur nje njeri te shtrenjte, …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, i freskët nga një gjumë i qetë. Fatkeqësisht, ky …