Artikuj

Truri: mundësia që ta “mësojmë” të shohi më mirë

Truri: mundësia që ta “mësojmë” të shohi më mirë     studio psikologjie

Një stërvitje pak në kompjuterin tuaj ose tabletë për 25 minuta në ditë, 4 ditë në javë për gjatë dy muajve, mund të “mësojnë” trurin për të parë më mirë. Për të thonë se një studim i disa lojtarëve bejsbolli që u bë nga një grup i studiuesve në Universitetin e Kalifornisë në Riverside.

Hulumtimi, i publikuar në revistën “Current Biology”, është “i pari që ka treguar se të “mësuarit” perceptimi “mund” të prodhojë përmirësime në vegimet tek individët të cilët kanë vizion normal. “Shtatë lojtarë kanë arritur mprehtësi vizuale ‘që korrespondon me leximin e një teksti në tre herë distanca në të cilën lexon një vëzhgues normal ,” tha Aaron Seitz, i cili udhëhoqi studimin. Atletët ishin të përfshirë në një lojë ku ata kishin për qëllim për të gjetur dhe të zgjidhnin modele të caktuara vizuale që shfaqeshin në një ekran. Gradualisht që loja përparonte, këto imazhe bëheshin gjithnjë e më shumë “të zbehta”, në mënyrë që të trajnohej truri të sillej më mirë.

Truri: mundësia që ta "mësojmë" të shohi më mirë

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …