Artikuj

Mendo pozitivisht

Mendo pozitivisht, 14 menyra per ta arriturstudio psikologjie

Eshte optimizmi ai qe na sjell lumturine. Ta shohesh boten me gjithe ngjyrat e saj, ne te kundert destinacioni do te biesh ne depresion. Per kete qellim nevojitet filozofia e buzeqeshjesh, te pakten kete sugjeron psikologu.

Sipas ketij te fundit ndjenja e te qenit i plogesht, na ben qe te jemi pesimiste, edhe atehere kur adrenalina e situates ku po jetojme mund te jete ne maksimum. Braktisni kete situate dhe ndiq me kujdes katermbedhjete urdheresat qe ju bejne te mendoni pozitivisht. Katermbedhjete urdheresat e te menduarti pozitivisht, lidhen me te qenit i lumtur, edhe atehere kur gjendja jone shpirterore eshte poshte. Sipas nje studimi te kryer nga Erasmus University ne Rotterdam, shume prej te anketuarve edhe pse jetojne ne nje shoqeri mjaft te perparuar arrijne qe te preokupohen edhe per gjerat me te vogla. Kjo gje i ben ata qe te mos ndihen te lumtur, duke u shqetesuar jo vetem per problemet personale, por edhe rreziqet globale, te cilat na heqin kenaqesine e te jetuarit brenda normave qe nuk na krijojne stres.

1. Merru me dickapsikologjia mendo pozitivisht
2. Shoqerohu me miq
3. Duhet te jesh prodhimtar
4. Organizohu ndryshe
5. Mos u shqeteso
6. Ridimensiono frymezimin
7. Mendo pozitivisht
8. Mendo per te tashmen
9. Puno ne nje personalitet te shendosh?
10. Zhvillo nje personalitet te shoqerueshem
11. Duhet te jesh vetvetja
12. Elimino ndjenjat negative
13. Kultivo raportet intime
14. Konsideroje lumturine si prioritetin numer 1

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …