Artikuj

Heshtja: Nje Vrases i Lidhjeve

Heshtja: Nje Vrases i Lidhjeve

studio psikologjie

Ciftet që janë duke luftuar në marrëdhëniet e tyre shpesh priren drejt menyres tradicionale te heshtjes.

Ndonjëherë,është vetem një person i cili mban qendrimin te heshtur dhe te pashprehur, dhe nganjëherë të dy. Në të dyja rrethanat,një pauzë e tille flet për mungesën e intimitetit verbal dhe emocional.

Pse heshtja mund te demtoje nje marredhenie me shume se argumentet?

Përveç krijimit të një pengesë të dukshme për shëndetin e marrëdhënies, heshtja mund të çojë në dëshpërim dhe depresion.nuk i referohemi ketu shqetesimeve te shëndetit, por për luftës kronike qe njerëzit kanë per te shprehur ndjenjat e tyre. Heshtja e mbyt  marrëdhënien dhe heshtja manipuluese është shpirti i mundur,ndersa, shprehja e ndjenjave është afirmim per jeten.

Heshtja të Kontrollonheshtja

Kur ne mendojmë për kontrollin e njerëzve,  zakonisht  sjellim në mendje imazhet e individëve me zë të lartë apo agresive.  . Por ne e dimë saktësisht se çfarë ne jemi duke bërë. Nuk ka surpriza. Ka një lloj shumë më te keq te kontrollit,  i cili është vijimi në heshtje. Kur ne nuk i ndajmë mendimet tona me njëri-tjetrin, ne jemi shpesh duke bërë kështu për të kontrolluar reagimet dhe sjelljen e tjetrit. Nëse ata nuk e dinë atë që ne jemi duke menduar, atëherë ata mund të mos  përgjigjen. Njerëzit të cilët janë të prirur për të kënaqur të tjerët ose të shmangin konfrontimet  bien pre e kësaj dileme. Tendenca është që të zgjidhni heshtjen në vend se të mërzisni palën tjetër.Ti thuash dikujt se ndihesh i zemereuar dhe ti shpjegosh arsyet perse ndiheni ashtu zakonisht ul reagimin e nxehur dhe frenon te vepruarit me zemerim. Nëse ju nuk i ndani ndjenjat tuaja problematike, ka një probabilitet te madh që ju të veproni ashtu sic silleni. Duke bërë kështu, ju tashme jeni bere nje problem në sytë e partnerit.Por për fat të mirë,nuk duhet të mbetemi të zhytur në luftën me heshtjen pasi mund të përmirësojmë shanset tona duke u dëgjuar vërtetë në rrethana të tilla. Te mesosh se si të dëgjohesh është një aftësi e fituar dhe qe secili nga ne mund ta arrije lehtesisht.

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …