Artikuj

Ëndrrat e fëmijëve, ja cfare dua te behem kur te rritem

Ja cfare dua te behem kur te rritem

studio psikologjie
“Unë dua të bëhem këngëtare, unë dua të bëhem mjeke, unë dua të bëhem futbollist, unë dua të bëhem arkitekte…”Janë në hapat e parë të jetës dhe kanë shumë ëndrra për profesionin që duan të kenë kur të rriten.

Ndonjëherë fëmijët kanë dëshirë të trashëgojnë profesionin e prindërve, por ndonjëherë janë prindërit ata që duan t’ia lenë trashëgimi fëmijëve profesionin e tyre.“Dua të bëhem këngëtare ose biznesmene si prindërit e mi”, shprehet një vajzë.Kurse disa vogëlushë, duan të ndryshojnë botën e t’i bëjnë mirë njerëzve: “Dua të bëhem shkencëtar që të shpik ilaçe, të shëroj njerëzit e t’i bëj më të rinj”.

“Dua të bëhem fizioterapist që të shëroj njerëzit dhe të ndihmoj edhe vëllain që është sëmurë nga epilepsia.”cfare dua te behem kur te rritem

Të gjithëve na ka ndodhur shpesh me shokët e shoqet e klasës apo të pallatit të luajmë shtëpiash, shkollash apo dhe doktorësh, por sa prej nesh kanë arritur të kenë profesionin që kanë ëndërruar në vegjëli?

Ndodh që me rritjen në moshë të ndryshojnë edhe dëshirat tona për profesionin dhe të ardhmen. Se çfarë do të jenë këta fëmijë në të ardhmen, mbetet të na e tregojë koha.

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Supervizim për të sapodiplomuarit apo psikologët e rinj

Në Shqipëri, si në shumë vende të tjera, ekziston një praktikë standarde për psikologët e rinj që përfshin mbikëqyrjen …

Shëndeti mendor të meshkujt

Shëndeti mendor të meshkujt

Pse burrat kanë frikë të flasin për shëndetin e tyre mendor? Pritjet sociale dhe rolet tradicionale gjinore luajnë …

blank

Seanca Psikologjike Profesionale në Tiranë

Ofrojmë Seanca Psikologjike për Individë, Familje dhe Çifte në Tiranë Në zemër të Tiranës, studio jonë e psikologjisë …