Artikuj

Dorëshkrimi, psikologjia e dorëshkrimit dhe karakteri

Dorëshkrimi , psikologjia e dorëshkrimit dhe karakteri   studio psikologjie

Levizja e dores, mimika dhe doreshkrimi  shprehin karakterin e njeriut, dhe qe ketu eshte krijuar shkenca e quajtur grafologji, e cila shpjegon karakterin e njeriut.C do levizje e dores,dhe ajo me e vogla flet per gjendjen e brendshme te njeriut. Fuqia e brendshme dhe pasuria e individit shprehen nepermjet doreshkrimit, duke krijuar krijuar keshtu ate qe quhet psikologjia e doreshkrimit.

1-Doreshkrimi i shpejte ose i ngadalte
Doreshkrimi i shpejte dhe spontane  shpreh njeriun e shpejte punetor dhe entuziast. Nqs eshte e njejta shpejtesi kur  doreshkrimi eshte jospontan kemi te bejme me njeriun e padurueshem,nervoz qe eshte tejet i shqetesuar dhe i pakujdesshem. Doreshkrimi i ngadalte dhe spontan flet per njeriun e qete, te mbledhur e te kujdesshem, ndersa kur eshte jospotan kemi te bejme me njeriun e pavendosur dhe pertac.

2-Shkronjat e medha ose te vogla
Doreshkrimi i theksuar me shkronjat e medha dhe spontane shpreh thellesine e ndjenjave dhe njeriun e pasionuar,ndersa doreshkrimi jospontan shpreh njeriun e endrrave,qe nuk e posedon realitetin tokesor. Doreshkrimi i theksuar me shkronjat e vogla dhe spontan shenon njeriun solid, realist me nje instikt te natyrshem, ndersa doreshkrimi jospontan shenon njeriun e zbrazet.

3-Doreshkrim i rende apo i lehte
Doreshkrimi quhet i rende,kur e rendojme lapsin duke shkruar dhe nqs ai eshte spontan tregon njeriun e vendosur dhe me vullnet te forte,ndersa kur nuk eshte spontan flet per njeriun e ngurte,te palevizshem. Doreshkrimi i lehte dhe spontan tregon njeriun e shkathet,dinamik,te gjalle ndersa doreshkrimi jospontan njeriun e pavullnetshem,te merzitshem.

4-Doreshkrimi me shkronja te gjera ose te ngushta
Doreshkrimi me shkronja te gjera dhe spontane shpreh njeriun e gdhendur dhe te kujdesshem,ndersa doreshkrimi jospontan shpreh njeriun e shpejte,te padurueshem e pa themel. Doreshkrimi me shkronjat e ngushta dhe spontane shpreh njeriun,qe frenon vetveten dhe mban situaten nen kontroll,ndersa doreshkrimi jospontan shpreh njeriun e frikesuar,i cili eshte egoist e qe nuk i beson askujt.

5-Doreshkrimi i pjerret ose pingul
Doreshkrimi i pjerret dhe spontane shpreh njeriun mikprites,te shoqerueshem dhe zemerbardhe,ndersa doreshkrimi jospontan shpreh njeriun e pafrenueshem qe nuk mendon shume. Doreshkrimi pingul dhe spontane tregon njeriun tek i cili mbizoteron arsyeja e mendjes permbi ndjenjat,ndersa doreshkrimi jospontan tregon njeriun e ftohte dhe te pashpirt

psikologjia-doreshkrimi , grafologji

Qeni im i zi, që quhej Depresion!

Simptomat psikologjike dhe mentale si (#Ankthi, #depresioni, #dëshpërimi …) nuk janë dhimbje që të fshihen dhe …

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme!

Ankthi i mëngjesit: shkaqe dhe këshilla të dobishme! Në mënyrë ideale, secili prej nesh duhet të zgjohet i relaksuar, …